Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
saol cnm bnm içeri alsammı onu üşürmü kömürlük boş yarısı ve kapalı heryeri altındada kalın tahtayla halı var şimdilik kar yagıyo die kulübeye güvenemedik soguk mevsim hayvanı gerçi ama ben tedirginim tüyde döküyo çok off ya sorumluluk kbüyük bizde aklım onda evde rahar duramıyom ama bebegimde var içeri alsam kıl kaçar gırtlagına
anladım canım. olumunekankayizsmiledişileri demişim ya yanlışlıkla,erkekleri demem gerekiyodu arkadaşım,pardon..
erkekler 1 yaşından itibaren kısırlaştırılmalı..
dişiler daha önce olabiliyo çünkü..
Kısırlaştırma için en ideal zaman yavru altı aylığı geçtikten hemen sonradır. Bu yaşın seçilmesinin nedenleri aşağıda verilmiştir:
Dişi için: Çoğu dişi altıncı ayından önce regl olmayacağından ilk kanamasını geçirdikten sonra kısırlaştırılması yerinde olacaktır.
Faydaları
* Regl dönemlerinde kanlı lekelere son
* Çiftleşme ve istenmeyen yavruların doğma ihtimali ortadan kalkar
* Çiftleşme dönemlerindeki davranış değişiklikleri (huzursuzluk, saldırganlık, gezinme istekleri ve sızlanma) önlenmiş olur.
* Estörejen hormunun yokluğu meme kanseri oluşumunu engeller. İkinci regl döneminden önce kısırlaştırılan köpeklerin ileriki yaşlarda meme kanseri olma olasılığı % 95 azalmaktadır.
* İdrar yolu ya da rahim kanseri riskinden kurtulma
* İstenmeyen yavruların doğumunun engellenmesinde önemli bir faydaniz dokunacaktır. Her yıl binlerce köpek bakacak kimseleri olmadığından uyutulmaktadır.
Dezavantajları
* Mama tüketimine dikkat edilmediğinde kilo alımı söz konusu olabilir.
* Kısırlaştırılmış bir dişiyi üretemez ya da show'lara çıkaramazsınız.
* Bazi köpeklerde aktivite azalması olabilir.
* Bazı ırklar anesteziye duyarlı olduğundan köpeğinizin kulübüne ve veteriner hekiminize bu konuda danışmayı unutmayın.
Erkekler için: Bir yaşına geldiklerinde erkeklerin kısırlaştırılma kararı verilebilir. Altıncı ayında çoğu erkeğin fiziksel özellikleri gelişmiş olduğundan kısırlaştırma büyümelerini engellemeyecektir.
Faydaları
* Testisler alındığından testesteron hormonu üretilmez olur ve erkek köpeğin davranışları daha kontrol edilebilir bir hal alır. Bölgesini işaretlemez, diğer erkeklere saldırganlığı azalır, dominantlığ azaldığından itaati artar, eş aramak için gezinme gereksinimi duymaz ve insan ve diğer objelerle ****üel hareket içinde bulunmayı keserek kimseyi utandırmaz.
* Testis kanseri engellenir.
* Tüm prostat hastalıkları engellenir.
* Çoğu insan kısırlaştırılmış erkek köpeği daha uygun bir ev köpeği bulur.
* İstenmeyen yavruların doğumuna engel olmada faydalı olursunuz.
Dezavantajları
* Mama tüketimine dikkat edilmediğinde kilo alımı söz konusu olabilir.
* Kısırlaştırılmış bir erkeği üretemez ya da show'lara çıkaramazsınız.
* Bazı köpeklerde aktivite azalması olabilir. Bu yavru koruma, iş ya da yarışmalar için eğitilecekse bir problem olabilir.
* Bazı ırklar anesteziye duyarlı olduğundan köpeğinizin kulübüne ve veteriner hekiminize bu konuda danışmayı unutmayın.
çok faydalı oldu bilgiler canım,teşekkürler:)
kısırlaştırmanın faydaları,zararlarından çok tabii..
onlar seksüel hislerle çiftleşmek istemiyolar,sadece güdüsel olarak,üremek amacıyla çiftleşmek istiyolar..
çiftleşemezlerse acı çekiyorlar..
dolayısıyla kısırlaşmaları,bu anlamda onlara yapılacak bir haksızlık değildir..
sağlıkları açısından da kısırlaşmaları iyi,kilo alma durumları kontrol altında olmalı yanlız..
kesinlikle canım. kilo kontrolü içinde mama ile besliyorsak zaten gramını şaşmadan verdiğimiz sürece egzersizlerinide yaptıkları sürece bir sorun olmaz.
özellikle bahçeden kalan köpekler kısırlaştırılmalı. yeterince başıboş köpek var çünkü birde kontrolsüz çiftleşme sonucu kırma ırklara yuva bulmak çok zor.
benim 3 dişim var. rott 7 yaşında kızgınlık dönemi çok kanlı geçiyor. kısırlaştırmadık arkadasın rottunun başına gelenden sonra korktuk. kızanıda asla erkek köpeğe gitmiyor. tasmasız gezdiriyorum ama kesinlikle çiftleşme merakı yok.
fıstık (golden) 4 yaşında aşırı alerjik hasass bir köpek kısırlatırmsk istedik fakat 3 veterinerde test sonuçlarına göre çok komplikasyonu olur dedi. yaz alerjisinden gıda alerjisine o kadar çok alerjisi var ki. o yüzden kısırlaştıramıyoruz. ama kızgnlık döneminde erkek köpek gördüğü an camda mıykıldıyoo neler anlatıyoo nasıl cilve yapıyor dışarıda durmak istiyor çok zor geçiyor bu dönemi. ama yapacak bişiy yok.
suzi(minyatür pincher) o da senede bir kere dönemine giriyor çok cılız bişiy. bbekken çok hastalık görmüş şuandada astımı var bu yüzden ne çiftleşme nede kısırlaştırma yok.
bilmiyorumkismile
öperim canımm:) şimdi 3ü de presnsesler gibi uyuyor.:))
köpek sahibi olurken ve evde köpek beslerken çok kere düşünülmesi gerek. oyuncak değil. sabit durmaz kirletirde parçalarda hastada olur. yada sahibi olarak bizlerin hastalığı olur bu durumlarıda göz önüne alarak hareket etmeliyiz. konu sahibi arkadasımız da inş. iyice düşünüp sonra karar verir.
Arkadaslar dÜn kÖpeĞİm geldİ ve 1.5 aylık terrıer dİŞİ gece cok agladı ve heryerı kırletıyor ayrıca sası sası kokuyor ben neyapıcam yardımm
Çok normal.. ortama alışması biraz zaman ister.. özellikle gece siz yatınca cingar çıkarıyordur eminim...
Tuvaletini nereye yapacağını bilmediği için heryeri pislemesi de çok normal..
Biz tuvalet sorununu bir hafta içinde halletmiştik. öncelikle evin hemen hemen her yerine gazete koyduk..
hayvan gazeteye alışınca biraz biraz azalttık gazeteleri..
en son bi yerde gazete bıraktık ve hayvan gazeteye alıştı ya sürekli oraya gidip yapıyordu tuvaletini.. tuvaletini yapınca gazeteyi al at yenisini koy..
size alışınca ağlaması da kesilecektir.. ilgi ve şefkat bekliyor kıyamam ben onaa :1hug:
bizde terrier besliyorus tuvaleti geldiginde balkona cıkıyor cisinide:) kendi tuvaletine yapıyor bazen halıya falan yapınca gidip mutfagın kapısının arkasına saklanıyor:)
tesekkur ederım canım bende gazete serıyorum ama o ozellıkle gıdıor bos halı kenarı bulduysa oraya yapıyor umarım en kısa zamanda çözerız senınkının cınsı ne
Arkadaslar dÜn kÖpeĞİm geldİ ve 1.5 aylık terrıer dİŞİ gece cok agladı ve heryerı kırletıyor ayrıca sası sası kokuyor ben neyapıcam yardımm
5 aylık olanada kadar herşeyine sabredicen. çişini sıkı bir takiple 3 günde öğretirsin. gazete ser her yere. sonra gazeteleri birer birer azalt. sürekli gazeteye yapmayı öğrecektir. bol bol kemirmek isteyecek eşyalarnızın kemirilmemesini istiyorsan bol bol oyuncak vermelisin. ona ait bir yer belirlemelisin. oynamak için uyumak için orayı tercih edecek zamanla.
hayırlı olsun inşallah önünüzde upuuzun bir yol var. beraber birbirinizi eğiteceksiniz.:)
:roflol:Ay yerim onu ben ya :asigim:saol canım heryere gazate seremıorum cunku hava soguk ve yavru oldugu ıcın ona oturma odasında bakıoruz eskı halı serdık artık oynarkende kacırdıgı ıcın onun uzerıne yapıor eger ben farkedersem gazate uzerıne goturuorum hemen