Evde köpek besleme

dişileri demişim ya yanlışlıkla,erkekleri demem gerekiyodu arkadaşım,pardon..
erkekler 1 yaşından itibaren kısırlaştırılmalı..
dişiler daha önce olabiliyo çünkü..

sibirya kurtları soğuğa dayanıklıdır. zaten yazdığına göre oldukça korunaklı bir yer canım orada üşümez.
köpk hırpalanmış ve zor şartlardan geldiyse güvenmesi alışşması huylarınınn değişmesi zaman alır. ayrıca sibirya kurtları iyi eğitim alabilen köpeklerden değildir. evde bakmanız çocuk açısındanda güvenli olmayabilir. kıl tüy sorun olmaz. kist aşısı ve dış parazit iç parazit uygulamaları düzenli yapıldığı takdirde sorun yok.

köpeği eve alıp deneyip olmazsa yine dışarda yaaşr demeyin sakın. bu köpek için büyük yıkım olur.

dişileri demişim ya yanlışlıkla,erkekleri demem gerekiyodu arkadaşım,pardon..
erkekler 1 yaşından itibaren kısırlaştırılmalı..
dişiler daha önce olabiliyo çünkü..
anladım canım. olumunekankayizsmile

bu anlattığına yardımcı olacak avantaj ve dezavantajları ekliyorum yerimseniben

benim 3 köpeğimde dişi 3 ünü de kısırlaştımadım. bir arkadasımın rottu kısırlaştırma sonucu çiş kaçırmaya başlamıştı. bu da sık görülen birşeymiş. bu yüzden ben yaptırmadım. hoş benimki yalancı gebelikler yüzünden ve yaşlılık dolayısıyla aradbir yinede kaçırıyor. ama sağlık olsun opuyorumnanaktan

çok faydalı oldu bilgiler canım,teşekkürler:)
kısırlaştırmanın faydaları,zararlarından çok tabii..

onlar seksüel hislerle çiftleşmek istemiyolar,sadece güdüsel olarak,üremek amacıyla çiftleşmek istiyolar..
çiftleşemezlerse acı çekiyorlar..
dolayısıyla kısırlaşmaları,bu anlamda onlara yapılacak bir haksızlık değildir..
sağlıkları açısından da kısırlaşmaları iyi,kilo alma durumları kontrol altında olmalı yanlız..

kesinlikle canım. kilo kontrolü içinde mama ile besliyorsak zaten gramını şaşmadan verdiğimiz sürece egzersizlerinide yaptıkları sürece bir sorun olmaz.
özellikle bahçeden kalan köpekler kısırlaştırılmalı. yeterince başıboş köpek var çünkü birde kontrolsüz çiftleşme sonucu kırma ırklara yuva bulmak çok zor.
benim 3 dişim var. rott 7 yaşında kızgınlık dönemi çok kanlı geçiyor. kısırlaştırmadık arkadasın rottunun başına gelenden sonra korktuk. kızanıda asla erkek köpeğe gitmiyor. tasmasız gezdiriyorum ama kesinlikle çiftleşme merakı yok.
fıstık (golden) 4 yaşında aşırı alerjik hasass bir köpek kısırlatırmsk istedik fakat 3 veterinerde test sonuçlarına göre çok komplikasyonu olur dedi. yaz alerjisinden gıda alerjisine o kadar çok alerjisi var ki. o yüzden kısırlaştıramıyoruz. ama kızgnlık döneminde erkek köpek gördüğü an camda mıykıldıyoo neler anlatıyoo nasıl cilve yapıyor dışarıda durmak istiyor çok zor geçiyor bu dönemi. ama yapacak bişiy yok.
suzi(minyatür pincher) o da senede bir kere dönemine giriyor çok cılız bişiy. bbekken çok hastalık görmüş şuandada astımı var bu yüzden ne çiftleşme nede kısırlaştırma yok.

bilmiyorumkismile

evet anlıyorum canım..
senin bebeklerinin istisnai durumları varmış,bu koşullarda kısırlaştırtmaman iyi olmuş tabii..
Allah sağlık versin her birine inşallah..
öp onları benim için deopuyorumnanaktan

öperim canımm:) şimdi 3ü de presnsesler gibi uyuyor.:))

köpek sahibi olurken ve evde köpek beslerken çok kere düşünülmesi gerek. oyuncak değil. sabit durmaz kirletirde parçalarda hastada olur. yada sahibi olarak bizlerin hastalığı olur bu durumlarıda göz önüne alarak hareket etmeliyiz. konu sahibi arkadasımız da inş. iyice düşünüp sonra karar verir.

evet canımm haklısın tabii ki..

hayatınızın 15 yılını onunla (onlarla) geçireceğinizi bilerek o canı alın evinize..
onlar biblo değil,can,bunu untmayın evet..
hasta da olurlar,huysuz da..
bebeğinizle ilgilendiğiniz ve vakit ayırdığınız gibi meşgul olmalısınız onlarla..
onlar Allahın birer emaneti bizlere..
evinizdeki meleğe yemek verirseniz doyar,su verirseniz içer.. kendisi konuşup derdini anlatamaz size,anlamalısınız onları..
onlar büyümeyen birer bebek,tamamen günahsız ve sadece sevgi beklentisi olan..
bu koşulları yerine getirebileceğinize inanıyorsanız eğer;

slogan şu:
her eve 4 ayaklı bir dost:lepi:

bir köpeğin sahibinden 10 ricası...

1-Benim hayatım 10-15 yıl sürer. Senden ayrılığım bana acı verir. Beni almadan önce bunu düşün.

2- Bana, senin benden istediklerini anlayacağım bir süre ver.

3- Benim içimde sevgi duygusu uyandır ben bununla yaşarım.

4- Bana hiç bir zaman uzun süreli darılma ve cezalandırmak için bir yere kapatma.
Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var. Benim hayatımda ise sadece sen varsın.

5- Arada sırada benimle konuş. Sözlerini anlamasam bile bana yönelttiğin sesini anlarım.

6- Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil. Ben hiç bir zaman unutmam.

7- Beni dövmeden önce aslında dişlerimle kemiklerini un ufak edebileceğimi, ancak asla böyle bir yola başvurmayacağımı düşün.

8- Beni "isteksiz, tembel ve inatçı" diye azarlamadan önce düşün: Belki yediğim yemek dokunmuştur, belki güneşin altında uzun zaman kalmışımdır veya halim kalmamıştır.

9- Yaşlandığımda benimle ilgilen, bir gün sen de yaşlanacaksın.

10- Her zor anımda yanımda ol, "benim içim kaldırmaz" veya "ben görmeden olsun" deme, çünkü benim için her şey seninle birlikte daha kolay.

Köpek almadan önce aşağıdaki sorulara olumlu yanıtlar verebilmelisiniz. Bu sorulara olumlu yanıtlar vermediğiniz, sonuçları üzerinde şüpheye düştüğünüz sürece köpeğinizi elden çıkarma olasılığınız her an bulunmaktadır, kendinizden emin değilseniz böyle bir durumda kalmamak için lütfen köpek almayın ve köpeğin sahip değiştirmesinin onun hayatı boyunca başına gelebilecek en kötü şey olduğunu unutmayın.

1- Köpeğinize sizinle evde yaşayacak ise;
a- Evin içinde mobilyalarınızın, elbiselerinizin, halılarınızın üzerlerinde köpek kılları görmeye tahammül edebilirmisiniz?
b- Evinize hakim olacak köpeğin kendine has kokusuna siz ve ev halkı tahammül edebilirmi?
c- Evde köpek sevmeyen biri olacaksa köpeği rahatsız etmeden onunla yaşamayı becerebilecekmi?
d- Sabah ve akşamları her türlü hava koşulunda istirahatinizi yarıda kesip köpeğinizi dışarı çıkarabilecekmisiniz?
e- Apartmanınızda köpek beslenmesine engel olabilecek bir durum söz konusu değilse, bu yerde 15 sene kadar ikamet edebilecekmisiniz? Eğer başka bir yere gitmek zorunda kalırsanız köpeğinizide götürebileceğiniz bir yer bulabilirmisiniz?
Bahçede yaşayacak ise;
a-Köpeğinizin bahçe içinde emniyetini sağlıyabilecekmisiniz?
b-Köpeğiniz bahçede olsa bile ona hergün en az 2 saatiniz ayırabilecek ve sabah akşam gezdirip gerekli egzersizlerini yaptırabilecekmisiniz?

2- Almak istediğiniz ırkın bakım ücretlerini karşılayacak bütceye sahipmisiniz?
3- Yaşam biçiminizde önünüzdeki 15 yıl içersinde değişiklik olmayacağını garanti edermisiniz? (iş değiştirme, dolayısı ile başka şehire veya ülkeye yerleşme ve köpeği götürememe veya iş saatlerinin değişmesi ile köpeğe ayıracak zaman kalmaması, evlenerek gelecek eşin köpeği sevmemesi ve istememesi gibi)
4- Türkiye şartlarını göz önüne alırsak köpek ile toplu taşıma araçlarına binemiyeceksiniz, tatillerde otellere kabul edilmeyeceksiniz, arabanız varmı? ileride arabasız kalma ihtimaliniz olduğu takdirde sonuçlarına katlanabilecekmisiniz?
5- Köpeğinizi aldıktan sonra ailenize yeni bir bebek katılırsa, köpeğinize ayıracağınız vakitde herhangi bir değişme olursa köpeğinize aynı ilgiyi gösterebilecekmisiniz?
6- Köpeğinizin eğitimine ve sizinle uyumlu bir şekilde yaşayabilmesi için sosyalleşmesine yardımcı olacak bilgiye sahip olabilmek için çaba gösterebilecek, en önemlisi bunlara vakit ayırabilecekmisiniz?
7- Ruh haliniz köpeğinizin yaptığı istemediğiniz davranışlarda ona kızmamaya, bağırmamaya, canını yakmamaya müsaade edermi?

umarım düşünen arkadaşlara yardımcı olabiliriz.

muhteşem bir paylaşım bu arkadaşım,eline yüreğine sağlıkkaydirigubbakcemile5

Arkadaslar dÜn kÖpeĞım geldı ve 1.5 aylık terrıer dıŞı gece cok agladı ve heryerı kırletıyor ayrıca sası sası kokuyor ben neyapıcam yardımm

Arkadaslar dÜn kÖpeĞİm geldİ ve 1.5 aylık terrıer dİŞİ gece cok agladı ve heryerı kırletıyor ayrıca sası sası kokuyor ben neyapıcam yardımm

Çok normal.. ortama alışması biraz zaman ister.. özellikle gece siz yatınca cingar çıkarıyordur eminim...

Tuvaletini nereye yapacağını bilmediği için heryeri pislemesi de çok normal..

Biz tuvalet sorununu bir hafta içinde halletmiştik. öncelikle evin hemen hemen her yerine gazete koyduk..
hayvan gazeteye alışınca biraz biraz azalttık gazeteleri..
en son bi yerde gazete bıraktık ve hayvan gazeteye alıştı ya sürekli oraya gidip yapıyordu tuvaletini.. tuvaletini yapınca gazeteyi al at yenisini koy..

size alışınca ağlaması da kesilecektir.. ilgi ve şefkat bekliyor kıyamam ben onaa
:1hug:

tesekkur ederım canım bende gazete serıyorum ama o ozellıkle gıdıor bos halı kenarı bulduysa oraya yapıyor umarım en kısa zamanda çözerız senınkının cınsı ne

bizde terrier besliyorus tuvaleti geldiginde balkona cıkıyor cisinide:) kendi tuvaletine yapıyor bazen halıya falan yapınca gidip mutfagın kapısının arkasına saklanıyor:)

sırnaşık şey
bizde terrier besliyorus tuvaleti geldiginde balkona cıkıyor cisinide:) kendi tuvaletine yapıyor bazen halıya falan yapınca gidip mutfagın kapısının arkasına saklanıyor:)

canım ne guzel inşallah bende ogunlerı gorurum ama senınkı kac aylık benımkı daha cok kucuk tuvaletının geldıgını anlıyoruz alıp gazate üzerıne koyuyoruz o kacıyor halıya sırnaşık şey

tesekkur ederım canım bende gazete serıyorum ama o ozellıkle gıdıor bos halı kenarı bulduysa oraya yapıyor umarım en kısa zamanda çözerız senınkının cınsı ne

bi müddet takip et çiş falan yapacağında hemen gazeteye koy köpüşüü :)) alışır zamanla

Arkadaslar dÜn kÖpeĞİm geldİ ve 1.5 aylık terrıer dİŞİ gece cok agladı ve heryerı kırletıyor ayrıca sası sası kokuyor ben neyapıcam yardımm

5 aylık olanada kadar herşeyine sabredicen. çişini sıkı bir takiple 3 günde öğretirsin. gazete ser her yere. sonra gazeteleri birer birer azalt. sürekli gazeteye yapmayı öğrecektir. bol bol kemirmek isteyecek eşyalarnızın kemirilmemesini istiyorsan bol bol oyuncak vermelisin. ona ait bir yer belirlemelisin. oynamak için uyumak için orayı tercih edecek zamanla.
hayırlı olsun inşallah önünüzde upuuzun bir yol var. beraber birbirinizi eğiteceksiniz.:)

saol canım heryere gazate seremıorum cunku hava soguk ve yavru oldugu ıcın ona oturma odasında bakıoruz eskı halı serdık artık oynarkende kacırdıgı ıcın onun uzerıne yapıor eger ben farkedersem gazate uzerıne goturuorum hemen

:roflol:Ay yerim onu ben ya :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…