Evde kalmak, evlenememek

Sizi okurken kendimi gordum. Malesef toplumda en cok da kadin kadina ediyor. Evlenmedin mi, bosanana neden ayrildin ,cocugu olmayana neden cocugun yok. Bunlari soran kadin ezen ezmeye calisan belki de kendi ezildigi icin hirsini cikaran. Valla ozeniyorum kimseye karismayan toplumlara. Yapcak birsey yok nasip olmuyorsa olmuyor yani. Napalim yani evlenmediysek. Hem evlenenin garantisi mi var? Bugun bana da gittigim yerde neymis benim muzmin bekarligimi konusacakmis hatun. Valla o zaman bana musade ben keyfimi kacirmak icin cikmadim disari dedim. Sonra ozur diledi fln. İnsanlar tuhaf. Baskalarini uzmekten zevk aliyorlar sanki. Ne diyeyim uzeni uzsun allahta. Annelerse farkli alem. Annem de beni suclayip duruyor evlenmemisim. Napayim alal kalbimin atmadigi biri ile de evlenemem yani millet icin. Yapcak tek sey hadsize haddini bildirmek. Annelere kulaklari tikamak.

Arkadaslar haklisiniz tabiki evde kalmıs olmak lafı dogru ve modern kadina calısan kadina yakismayan bir söz lakin benim esas derdim annemin cok üzulmesi ve depresif olması, ben belki de evlenemeyecegim hicAllah bilir, ama en azindan ablam evlenseydi, dügün nişqn yapamadiniz hic diyor elalem ve ben takmiyorum hadi ama annemi bu mevzuyla ilgili motive edemiyorum

Benim annem gibi anneniz o kadar cok takip uzuluyor ve sinirleniyor ki sanki adam oldurmusum gibi tepkisi var..
Etrafta uzgunum esiniz varsa ve gucluyse sizi daha iyi goruyor bekar vr yalnizsaniz gucsuz gorup daha cok ustunuze geliyor.

Sizi okurken kendimi gordum. Malesef toplumda en cok da kadin kadina ediyor. Evlenmedin mi, bosanana neden ayrildin ,cocugu olmayana neden cocugun yok. Bunlari soran kadin ezen ezmeye calisan belki de kendi ezildigi icin hirsini cikaran. Valla ozeniyorum kimseye karismayan toplumlara. Yapcak birsey yok nasip olmuyorsa olmuyor yani. Napalim yani evlenmediysek. Hem evlenenin garantisi mi var? Bugun bana da gittigim yerde neymis benim muzmin bekarligimi konusacakmis hatun. Valla o zaman bana musade ben keyfimi kacirmak icin cikmadim disari dedim. Sonra ozur diledi fln. İnsanlar tuhaf. Baskalarini uzmekten zevk aliyorlar sanki. Ne diyeyim uzeni uzsun allahta. Annelerse farkli alem. Annem de beni suclayip duruyor evlenmemisim. Napayim alal kalbimin atmadigi biri ile de evlenemem yani millet icin. Yapcak tek sey hadsize haddini bildirmek. Annelere kulaklari tikamak.

Ben size şunu diyeyim, hemcinslerimiz çok acımasız. Kendi iradesiyle genç yaşta (18,20) aşktan ayakları havada evlenmiş,hiçbir şeyi sorgulamamış sonra biz aynısını yapmadığımız için bize sıfatlar yakıştırıyor.Yahu burası zaten çocuk cenneti bir ülke, çocuk kıtlığı yok herkeste bir çocuk da çocuk..
Ben belki maddi ve manevi olarak evliliğe de çocuğa da hazır değilim. Neden zorluyorlar ki?
30'u geçen kadın evde kalmıştır stereotipi çok cahilce. Ben artık böyle cahil cahil konuşan insanları bozuyorum akrabam bile olsa.
Dediğiniz doğru kimsenin garantisi yok.

Annenize ise söyleyin bence, kalbinizin almadığı biriyle evlenseydim sonra mutsuz mutsuz yaşasaydım veya daha kötüsü boşanıp 1,2 çocukla yanına gelseydim nasıl olurdu deyin.

Benim annem gibi anneniz o kadar cok takip uzuluyor ve sinirleniyor ki sanki adam oldurmusum gibi tepkisi var..
Etrafta uzgunum esiniz varsa ve gucluyse sizi daha iyi goruyor bekar vr yalnizsaniz gucsuz gorup daha cok ustunuze geliyor.

Tüm annelere şöyle bir pankart bastıracağım:
Dikkat dikkat sizin için şaşırtıcı olacak bir bilgimiz var.
Bir insan başka bir insanın kalbine ve beynine hükmedemez.
Yani kızlarınız eğer evlenmediyse bu onun suçu değil.
Karşıdaki insan ile beklentiler ve beğeniler uyuşmamıştır.
Bu kadar.

Bunu bastıracağım..:rapci:

Hepsi kader kismet. Eger alninda yazili degilse annen gelen taliplere tamam dese bile baska bir sebepten biterdi.
Evlenmekte onemli degil. Onemli olan dogru insani bulmak, mutlu olmak. Cunku evlilik oyle mesakatli bir yolculuk ki en mutlu evlilikte bile insan ara ara bekarligini ozluyor. Hakkinizda hayirlisi olsun

Hayatınızı, yaşam tarzınızı bilmiyorum ama o ‘ hala evlenemedin mi?’diyen çoluğa çocuğa karışmış insanlar sizi kıskanıyor olabilir mi? Zira evlilik size lanse ettikleri gibi pek de iyi bir şey değil de :işsiz: bizim toplumumuz bayılır kendi düştüğü kuyuya başkasını da çekmeye. Evde kalmak diye bir şey yok kısmet diye bir şey var. Hakkınızda hayırlısının karşınıza çıkması dileğiyle.:dua:

Benim annem benim sevdiğim adamla yok işi iyi değil evlenme diyecek..
Ben de dinleyeceğim... Zor benim için dinlemem.
Kendin için yaşamayı öğren.
Annem bile olsa negatif ve Mutsuzsa çok çok iletişimde olmam. Bencil anneniz çünkü.
Kendime göre yaşarım.
Bu aralar kilo aldım zayıflamaya çalışıyorum, başkalarından önce kendim için güzel görünmeyi önemsiyorum.çirkin kadın yoktur, kendini sevmeyen kadın vardır.
Evli olmak da başarı değildir. Eski evliliğimle ilgili muhabbet olursa da iade ettim annnesine diyip gülüp geçiyorum.
Çevremde evlenmek isteyen ve para pula çok takılmayan tipler evleniyor. Sen de evlsnirsin

Ben size şunu diyeyim, hemcinslerimiz çok acımasız. Kendi iradesiyle genç yaşta (18,20) aşktan ayakları havada evlenmiş,hiçbir şeyi sorgulamamış sonra biz aynısını yapmadığımız için bize sıfatlar yakıştırıyor.Yahu burası zaten çocuk cenneti bir ülke, çocuk kıtlığı yok herkeste bir çocuk da çocuk..
Ben belki maddi ve manevi olarak evliliğe de çocuğa da hazır değilim. Neden zorluyorlar ki?
30'u geçen kadın evde kalmıştır stereotipi çok cahilce. Ben artık böyle cahil cahil konuşan insanları bozuyorum akrabam bile olsa.
Dediğiniz doğru kimsenin garantisi yok.

Annenize ise söyleyin bence, kalbinizin almadığı biriyle evlenseydim sonra mutsuz mutsuz yaşasaydım veya daha kötüsü boşanıp 1,2 çocukla yanına gelseydim nasıl olurdu deyin.
annemle neler konustum bu konu hakkinda. Ama elalem elalem. Her sikintimda elalem kosturdu ya 🙄 Artik anneme bile takilmiyorum. Bir sey derse umursamiyorum. Ne desem bos onu anladim. Dis cevreden biri birsey derse de bozuyorum. Yapcak fazla birsey yok. İnsanlarla sinirini iyi cizceksin. Cizgiden iceri dalana da haddini bildircen. Gec oldu ama bunu anladim. Bir kere geliyoruz dunyaya.

• Beğen
Reactions: 000
Belki de anneniz siz ve kardesleriniz için, "hayırlısı olsun"diyerek yanlış dua ediyordur.
Belki de sizin inanç ya da düşünce sisteminiz de bir hata vardır.
Belki de evde oluşan kavgalar yüzündendir.

Bu evde kalmak durumunu çok gereksiz şekilde takıyorsunuz bence ... evlenmeden önce benzer duyguları yaşamış biri olarak yazıyorum bunu. Evlenince insanlar süper mutlu oluyor mu sanıyorsunuz?Açın okuyun koca ve evlilik ile ilgili konuları. İnsanoğlu elinde olmayana heves ediyor her zaman. Doğru zamanda doğru insanla yapılmadıkça inanın çok daha fazla mutsuz olursunuz. Yapmanız gereken kendinizi üzmek yerine yaşadığınız hayatın tadını çıkarmak. Kendinizle kaliteli zaman geçirmeye çalışın. Ben şimdiki aklım olsa o dönem ki duygularımla evlilik kararı almazdım diyorum. Aslında çokta güzel bi hayatım varmış :)) üzmeyin kendinizi, 31 yaş çok genç bir yaş. Mutlaka evleneceksiniz, Allah inşallah iyilerle kesiştirsin yolunuzu ❤
Mutlaka evleneceksiniz ne demek ya ? Nasıl böyle kesin konusuyorsunuz ? Allahla senet mi yaptınız ?

KADER diye bir şey var . Ne malum evleneceği , belki kaderin de yoktur evlilik .

Konu sahibine gelince hiç kafana takma bak ben evlendim , konuma gir bak başıma ne geldi
Yakma başını

Tüm annelere şöyle bir pankart bastıracağım:
Dikkat dikkat sizin için şaşırtıcı olacak bir bilgimiz var.
Bir insan başka bir insanın kalbine ve beynine hükmedemez.
Yani kızlarınız eğer evlenmediyse bu onun suçu değil.
Karşıdaki insan ile beklentiler ve beğeniler uyuşmamıştır.
Bu kadar.

Bunu bastıracağım..:rapci:

Iyi olur aslinda ama zihniyet zor degisir.
Bir de insanlar cok etkiliyor dolduruyor.

Annelerin; elalem, konu komşu, gereksiz akrabaların sözüyle etkilenmesi ve çocuklarını zora sokmaları kadar hatalı bir davranış daha görmedim
Çocuğunu vaktinde İstediğine verme. Sonra evlenemedin diye yine çocuğa yüklen
Benimki de kendi kafasında , beni kankası olan komşusunun oğluyla evlendirecekti. fakat ikimiz de istemedik . Sonra da Oğlan benden evvel evlenince oturup çocuk gibi ağladı.
Erkenden de, aman babasız kız çocuğu diyen gereksiz çevresinden etkilenerek, benim evlenmemi istedi . Evlendim , Bir iki mahalle Ötesinde oturdum senelerce. Tam istediği gibi
Ama sonra rüzgar öyle bir yerden esti ki ; ben binlerce kilometre uzağına düştüm . O zaman anladı ki hayat onun istedikleri, kafasında kurdukları doğrultusunda gitmez.
Allah sizi en hayırlı , en doğru zamanda değerinizi bilecek, güzel bir insanla karşılaştırsın insallah .

Siz kimsenin dediğine bakmayın. Kadınlar klübünde evlenip kocalarından çeken kaç kardeşimiz var görüyorsunuz. Milletin bahsettiği kadar matah birşeyde değil halbuki. Zaten kimsenin isteği bitmez sevgilin olur bu sefer nişan ne zaman? Nişanlanırsın düğün ne zaman? Evlenirsin çocuk ne zaman? Sanki çocuk yapmak hamur işi yapmakla eş değermiş gibi olmayınca yada biraz geç olunca artan ne zaman soruları hiç çekilmiyor? Sonra ikinci ne zaman ay 3 kardeş iyi bence düşün yok gelsin 5 kardeş bu böyle uzar gider...Hayatın 5 kardeşlerini söylemiyorum bile. Hayatınızdan memnunsanız annenizi bile dinlemeyin. Çünkü o gözü kapalı gördüğü evlilikler yalandan... Çünkü içimiz kan ağlarken sosyal medyalarda gülecek kadar hastayız hepimiz...

Mutlaka evleneceksiniz ne demek ya ? Nasıl böyle kesin konusuyorsunuz ? Allahla senet mi yaptınız ?

KADER diye bir şey var . Ne malum evleneceği , belki kaderin de yoktur evlilik .

Konu sahibine gelince hiç kafana takma bak ben evlendim , konuma gir bak başıma ne geldi
Yakma başını
Haşa Allahla senet yapmak ne demek? Dediğimi çok ters bi noktaya çekmişsiniz. Kaderdir tabi ki evlilik ama insan kaderinin üzerinde hüküm sahibidir, verdiği kararlarla hayatına yön verir diye inanıyorumki ki ayetlerde bile bu açıkç belirtilmiştir. Dini paylaşım olmaması adına yazmıyorum. Beklentilerini daha makul tutup pekalada evlenebilir insan. Evlenemeyen kişilerde benim gördüğüm bu. Lütfen gereksiz yerlere takılıp polemik yaratmayalım. Cümleye takılacağınıza genele baksaydınız keşke...

Arkadaslar ben 31 ablam 35 kardesim 29 yasinda hepimiz bekarız,

Ailede tek bekar bizleriz,

bizde suç aramaya basliyor artik, yani olmadi bizde birsey var demek ki diyor,

annem bizi begenmezdi zaten artik daha da begenmiyor,

Bu alıntıladığım cümlelerden şunu çıkardım; anneniz sizi beğenmeyip bunu da her yerde dillendirmek millette annesi bile kızlarını beğenmiyor biz neden bu kızları beğenelim gibi bir görüş ortaya çıkmıştır..eğer böyle olmasaydı ailede tek bekar siz 3 kardeş olmazdınız.... öncelikli bunun sorumlusu anneniz...

Benim annemde bizi kötülerdi sülalesine, kızkardeşim doçent ve 29 yaşında bekar idi, 2 yıllık mezun biri kızkardeşimi isteyince kızkardeşim de kabul etmedi doğal olarak meslekler denk değil diye....annemin bizi sürekli kötülediği sülalesi ne dedi biliyor musunuz "ne bekliyorsunuz ki, siz kimsiniz ki".... kız okumuş üzerine master yapmış, yayınlar yapmış, makaleler yazmış ama millet "sen kimsin ki ne bekliyorsun ki" diyor, niye diyor, çünkü yıllarca anneniz onları yakın bilip sürekli beğenmemiş....

Bence tek sorun anneniz....

Başka bir şehirde iş bulun ayrılın o evden...demek ki o çevrede size uygun eş yok....lütfen daha fazla vakit geçirmeden başka bir şehirde kendinize iş bakıp çevre değiştirin...

Bu arada herkes kendi elinde olmayanı ister...bende diyorum ki keşke 32 de evlenseydim. İlk çocuğumu 35 te doğursaydim...biraz daha bekar hayatım olsaydı, kv koca derdi ile uğraşmasaydim diyorum....

Son düzenleme:
annemle neler konustum bu konu hakkinda. Ama elalem elalem. Her sikintimda elalem kosturdu ya 🙄 Artik anneme bile takilmiyorum. Bir sey derse umursamiyorum. Ne desem bos onu anladim. Dis cevreden biri birsey derse de bozuyorum. Yapcak fazla birsey yok. İnsanlarla sinirini iyi cizceksin. Cizgiden iceri dalana da haddini bildircen. Gec oldu ama bunu anladim. Bir kere geliyoruz dunyaya.

Anneniz, benim annem gibi eski jenerasyon. Onların değerleri bizden farklı. O yüzden onları değiştiremeyiz.
Ama bize laf atan, tanıdık sıfatına sığınarak bizleri üzmeye çalışanlara haddini bildirmek lazım.
Çünkü çoğu kişi kabul etmese de bu edepsizlik.
Her kadın evlenmek zorunda değil. Bunu kabul edemiyoruz maalesef.
Ama cevap vermek lazım. Bende cevap veriyorum. Çünkü susunca veya nasip, kısmet deyince bazıları zorlamaya devam ediyor.

Onlar susana kadar, cevap vermeye devam..:rapci:

X