- 28 Şubat 2014
- 3.939
- 3.729
Ah bu aileler sonradan pisman olmalari kufur gibiVermedi istedigine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ah bu aileler sonradan pisman olmalari kufur gibiVermedi istedigine
Arkadaslar haklisiniz tabiki evde kalmıs olmak lafı dogru ve modern kadina calısan kadina yakismayan bir söz lakin benim esas derdim annemin cok üzulmesi ve depresif olması, ben belki de evlenemeyecegim hicAllah bilir, ama en azindan ablam evlenseydi, dügün nişqn yapamadiniz hic diyor elalem ve ben takmiyorum hadi ama annemi bu mevzuyla ilgili motive edemiyorum
Sizi okurken kendimi gordum. Malesef toplumda en cok da kadin kadina ediyor. Evlenmedin mi, bosanana neden ayrildin ,cocugu olmayana neden cocugun yok. Bunlari soran kadin ezen ezmeye calisan belki de kendi ezildigi icin hirsini cikaran. Valla ozeniyorum kimseye karismayan toplumlara. Yapcak birsey yok nasip olmuyorsa olmuyor yani. Napalim yani evlenmediysek. Hem evlenenin garantisi mi var? Bugun bana da gittigim yerde neymis benim muzmin bekarligimi konusacakmis hatun. Valla o zaman bana musade ben keyfimi kacirmak icin cikmadim disari dedim. Sonra ozur diledi fln. İnsanlar tuhaf. Baskalarini uzmekten zevk aliyorlar sanki. Ne diyeyim uzeni uzsun allahta. Annelerse farkli alem. Annem de beni suclayip duruyor evlenmemisim. Napayim alal kalbimin atmadigi biri ile de evlenemem yani millet icin. Yapcak tek sey hadsize haddini bildirmek. Annelere kulaklari tikamak.
Kendileri firca sacli ucgen vucutlu olduklari icin kimseyi begenmiyorlar dogru.Değilim ama karsi taraf hep secici oldu sanirim, kendimi begenmiyorum artik, erkekler guzellige cok önemveriyor
Benim annem gibi anneniz o kadar cok takip uzuluyor ve sinirleniyor ki sanki adam oldurmusum gibi tepkisi var..
Etrafta uzgunum esiniz varsa ve gucluyse sizi daha iyi goruyor bekar vr yalnizsaniz gucsuz gorup daha cok ustunuze geliyor.
annemle neler konustum bu konu hakkinda. Ama elalem elalem. Her sikintimda elalem kosturdu ya Artik anneme bile takilmiyorum. Bir sey derse umursamiyorum. Ne desem bos onu anladim. Dis cevreden biri birsey derse de bozuyorum. Yapcak fazla birsey yok. İnsanlarla sinirini iyi cizceksin. Cizgiden iceri dalana da haddini bildircen. Gec oldu ama bunu anladim. Bir kere geliyoruz dunyaya.Ben size şunu diyeyim, hemcinslerimiz çok acımasız. Kendi iradesiyle genç yaşta (18,20) aşktan ayakları havada evlenmiş,hiçbir şeyi sorgulamamış sonra biz aynısını yapmadığımız için bize sıfatlar yakıştırıyor.Yahu burası zaten çocuk cenneti bir ülke, çocuk kıtlığı yok herkeste bir çocuk da çocuk..
Ben belki maddi ve manevi olarak evliliğe de çocuğa da hazır değilim. Neden zorluyorlar ki?
30'u geçen kadın evde kalmıştır stereotipi çok cahilce. Ben artık böyle cahil cahil konuşan insanları bozuyorum akrabam bile olsa.
Dediğiniz doğru kimsenin garantisi yok.
Annenize ise söyleyin bence, kalbinizin almadığı biriyle evlenseydim sonra mutsuz mutsuz yaşasaydım veya daha kötüsü boşanıp 1,2 çocukla yanına gelseydim nasıl olurdu deyin.
Mutlaka evleneceksiniz ne demek ya ? Nasıl böyle kesin konusuyorsunuz ? Allahla senet mi yaptınız ?Bu evde kalmak durumunu çok gereksiz şekilde takıyorsunuz bence ... evlenmeden önce benzer duyguları yaşamış biri olarak yazıyorum bunu. Evlenince insanlar süper mutlu oluyor mu sanıyorsunuz?Açın okuyun koca ve evlilik ile ilgili konuları. İnsanoğlu elinde olmayana heves ediyor her zaman. Doğru zamanda doğru insanla yapılmadıkça inanın çok daha fazla mutsuz olursunuz. Yapmanız gereken kendinizi üzmek yerine yaşadığınız hayatın tadını çıkarmak. Kendinizle kaliteli zaman geçirmeye çalışın. Ben şimdiki aklım olsa o dönem ki duygularımla evlilik kararı almazdım diyorum. Aslında çokta güzel bi hayatım varmış :)) üzmeyin kendinizi, 31 yaş çok genç bir yaş. Mutlaka evleneceksiniz, Allah inşallah iyilerle kesiştirsin yolunuzu ❤
Tüm annelere şöyle bir pankart bastıracağım:
Dikkat dikkat sizin için şaşırtıcı olacak bir bilgimiz var.
Bir insan başka bir insanın kalbine ve beynine hükmedemez.
Yani kızlarınız eğer evlenmediyse bu onun suçu değil.
Karşıdaki insan ile beklentiler ve beğeniler uyuşmamıştır.
Bu kadar.
Bunu bastıracağım..
Haşa Allahla senet yapmak ne demek? Dediğimi çok ters bi noktaya çekmişsiniz. Kaderdir tabi ki evlilik ama insan kaderinin üzerinde hüküm sahibidir, verdiği kararlarla hayatına yön verir diye inanıyorumki ki ayetlerde bile bu açıkç belirtilmiştir. Dini paylaşım olmaması adına yazmıyorum. Beklentilerini daha makul tutup pekalada evlenebilir insan. Evlenemeyen kişilerde benim gördüğüm bu. Lütfen gereksiz yerlere takılıp polemik yaratmayalım. Cümleye takılacağınıza genele baksaydınız keşke...Mutlaka evleneceksiniz ne demek ya ? Nasıl böyle kesin konusuyorsunuz ? Allahla senet mi yaptınız ?
KADER diye bir şey var . Ne malum evleneceği , belki kaderin de yoktur evlilik .
Konu sahibine gelince hiç kafana takma bak ben evlendim , konuma gir bak başıma ne geldi
Yakma başını
Arkadaslar ben 31 ablam 35 kardesim 29 yasinda hepimiz bekarız,
Ailede tek bekar bizleriz,
bizde suç aramaya basliyor artik, yani olmadi bizde birsey var demek ki diyor,
annem bizi begenmezdi zaten artik daha da begenmiyor,
annemle neler konustum bu konu hakkinda. Ama elalem elalem. Her sikintimda elalem kosturdu ya Artik anneme bile takilmiyorum. Bir sey derse umursamiyorum. Ne desem bos onu anladim. Dis cevreden biri birsey derse de bozuyorum. Yapcak fazla birsey yok. İnsanlarla sinirini iyi cizceksin. Cizgiden iceri dalana da haddini bildircen. Gec oldu ama bunu anladim. Bir kere geliyoruz dunyaya.