evde istenmiyorum, nasıl bulunuyor bu kocalar?

Sevahanm

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2020
65
60
36
Selam arkadaşlar
Şu oruçlu günlerde canım fevkalade sıkkın. 31 yaşında evlenmemiş bir kadımın, çok kazanmasam da evden çalışıp asgarı ücrete yakın kazanıyorum her ay. Velakın evlenemediğim için annem evde istemiyor beni. Bıktı benden doğrusu. Kimseye maddi olarak yük olmuyorum, aksine kazandığımın çoğunu eve harçıyorum, kimse otuz yaşını geçti baba parası yiyor demesin. Ama kazandığımla ayrı eve çıkılmaz, özel sektör belli, kimse iş bulamıyor. Ki aramayı sürdürüyorum. Bölüm ataması az, zaten torpil yoksa hayal o iş. Şimdi inanmazlar da geçen yıl çok çalışıp mülakata girdim, referansın kim diye sordular mülakata. Hala buradayız.....

Nihayetinde anne tarafına çektiğimiz için de çok güzel değiliz, kendimizi kandırmayalım. Evlenemedik, şimdi de evde istenmiyorum. Ne yapayım inan bilmiyorum, çok takmazdım bunları kafama da bir yerden sonra insan üzülüyor.

Ama tüm hatayı ona da vermiyor, makyajın çözemediği şey yok. Fakat karakterimize sinen bir çekingelik var. Benim değil diğer kız kardeşimin de öyle. Gençken, ünv okurken vs yarım saat geç gelsek arkadaşlarla hafta sonu bir pikniğe gitsek kıyamet kopardı. Lisede dershaneden çıkma saatlerini takıp ederdi annem. Kütüphaneye yollamazdı. Başını önüne eğ, sağa sola bakma, ağırbaşlı ol, ciddi ol vs bunlarla yetiştik. Dine yakın biriyim, kuran kursuna gitmek istedim göndermediler. ( Gerçi bu konuda kızmıyorum, az taciz tecavüz çıkmıyor o hocalardan) Erkeklerle düzgün konuşamıyordum ben çalışmadan evvel. Belki inanmayacaksınız ama hala kahvehanelerin önünden geçemem, bir refleks gibi sindi üzerime. Çok küççükken saçımı kapadılar, namazında niyazında biriyim de kapalı olmak istemedim, açtım. Çevre desen ünv sonra koptuk arkadaşlarla. Ailemin zaten tüm akrabaları kavgalı. Kimse ne düğme çağırır ne bayramda gider geliriz. Bir telefon edilse o. İş çevresi zaten yok.

Bu şartlar altında nasıl koca bulunur inanın aklı başında bir insan olarak bilmiyorum. Naçizane görüşlerini kibar bir uslupla bildiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Şuraya bir düzeltme yapayım: HİÇBİR konuda genelleme yapmadım, Tüm kuran kursları böyledir, kötü niyetlidir demedim. Ya da tüm kurumlar asgarı ücretin altını veriyor ya da herkese torpilli demedim, böyle bir şey aklımdan da geçmez. Bunu böyle algılamak sizinle zihniyetinizle alakalı bir şey. Niye herkes lafin altında ters manalar arıyor, derdiniz nedir?

Ne yaşadıysam DÜRÜSTÇE onu yazdım. Bana ne gerisinden. Altında manalar aramayın. Yok çünkü. Genelleme yapmak, laf göndermek, zan altında bırakacak bir anlam çıkmaz yazdıklarımdan. Şaşırıp kaldım yorumlara, nasıl düşünceler bunlar. Algı yaratmakla islamı karalamakla din adamlarını aşağılamak iş aramamakla iş beğenmemek tembellikle bile suçlandım. Psikolojik tanı koymaya çalışanlar yok siz o meslegi yapamazsınız diyenler var. Bu düşünce şekillerini aklım almıyor. Bu yorumlara karşı olumsuz yorum yazınca ben kötü oldum. Gerçekten şaşkınlık içindeyim.

Son düzenleme:
Her konuya böyle mi bakarsınız daima kötü negatif yönlerinden?

Yapmaniz gereken aslinda çok belli, bir şekilde kendi alaninizda evden değil de direk çalışabileceğiniz maaşı daha yuksek bir iş bulmak. Olduğunuz şehirden de ayrilabilirsiniz. Alanınız dışına cikabilirsiniz.. Kendinizi geliştirin, iletişim konusunda yetersizseniz iş bulmanizi etkiliyor olabilir bunu duzeltebilirsiniz.

Ama her seyden once bakış açınızı değiştirin bence, hayatta her konuda güzellikler olduğu gibi kötülük de var. Sizin neye baktığınız neyi gördüğünüz önemli.
Mesela Kuran kurslarında taciz tecavüz iddiasinin yeri ne bu konuda? bilemedim.. ama bunu yazarak bir çok yeri, kurumu zan altında bırakmanız, sizin kastettiğinizden upuzak "o hocalar" dan olmayan kesimi de direk tek cümlede yermeniz doğru değil.

pandemi geçtikten sonra iş bulursunuz bence. dışarıda çalışmak haricinde çözüm yok gibi. yani evlenmek de çözüm değil. ayrıca mesele güzellik de değil. benim üniversitedeki kız arkadaşlarımın neredeyse tamamı evlendi, hiçbiri de öyle çok güzel kızlar değildi madem dürüstüz bu konuda. güzel değiller ama girişkenler. birçoğu diplomalı ev hanımı. eşleri? ha onlar da yakışıklı falan değil. kendi hayatlarını kurdular sonuç olarak. ama evlenmek için evlenmediler ondan eminim yani. siz iş aramayı sürdürmeye devam edin. bir sürü ücretsiz eğitim var youtube'da falan onlarla kendinizi geliştirin.

ben sizin yerinizde olsam madem bu kadar bulandım ve çevreye ihtiyacım var, bölüm ayırt etmeden kısa bir süre bile olsa farklı ortama girmek için herhangi bir işe girmeye çalışırdım.

Mesela Kuran kurslarında taciz tecavüz iddiasinin yeri ne bu konuda? bilemedim..
Bu tür haberler oldukça sık çıkar gazetelerde. X kuran kursunda tecavüz, yatılı kuran kursunda taciz. Gazetelerden okuyoruz. Başıma böyle bir hadise gelebilirdi.

İkinci husus çok kolay bir şeymiş gibi bahsettiniz yüksek ücretli bir iş bulup gitmekten. Yıllardır iş arıyorum, asgari ücretin üstünde iş veren yerler bile düzgün ödeme yapmadı. Yaşadım, biliyorum. kaç ay borç parayla kira ödedim... her neyse artık

Şu mübarek ve sıkıntılı günlerde insan insana niye dışlık vermezki yaahu... Öncelikle Rabbim yüreğinize inşirah ferahlığı versin inşallah ...Yaşınızda birşey yok inanın insanlar artık anca üniversite okuyor iyi kötü bir iş bulup yolunu çizmeye çalışıyor erkekse askere gidiyor biraz ailesinin ihtiyacı varsa destek oluyor yada azıcık kendini toparlıyor evlenebiliyor yaş oluyor en az 35.

Şu an çalışıyorsunuzda yani evın market pazar tuketım ihtiyacınızı bıle karsılamanız , annenize sohbet arkadası can yoldası olmanız buyuk sans bence opun sarılın kucaklasın sakalasın kahve keyfı yapın ... evlenmekte çözüm değilki insanlar ayrılıp çorlu çocuklu bile döenbiliyor baba evıne anne baba kapısı her daım acıktır acık olmalıdır evladına ....Herkes anlarda bırrbırının kıymetını ama gec kalınıyor malesefki ...Siz yinede annenızın kalbını kırmayın ...

Bu ısler nasıp kısmet ... Akrabalarla gorusmuyoruz gıdıp gelmıyoruz ...vb. dıyede dusunmeyın zaten çoğu akraba var olan ısınızıde bozarlar ınanın ... sızın kısmetınız nerde ne sekılde ne zaman karsınıza cıkacak kım bılır .Ama tevekkul edın duaya sarılın Rabbım ıyı hayırlı ınsanlarla tez zamanda karsılastırsın ınsallah . Şu surecte yapacak pek bırsey yok ama Pandemiden sonra biraz sosyalleşebilirsiniz kurslar spor...vb katılabılırsınız . Eger kaderınıze yazılmışsa o hersekılde sızı bulacak endıselenmeyın .benım yakın arkadasım ve esı gunluk ıse gıdıp gelırken aynı otobus duragında beklerken tanışmışlardı ....

Herhangi bi ortama girmezseniz bi ortamda bulunmazsaniz nerden gelecek o koca acaba?
Milletede gökten zembille inmiyo heralde. Bi çıkın dolaşın arkadaş edinin tanışın edin. Dışarı bile çıkmıyorum demişsiniz. Böyle zaten kimse girmez hayatınıza.
Ayrıca annenize gelince her yerden herseyden kısmış. Şimdide niye evlenmiyosun diye baskı yapıyo öylemi? Deseydiniz keşke birini bulmama fırsat mı verdin diye.

O zaman evlenmenizi de önermem, ayni gazetelede çok daha fazla kocasının öldürdüğü kadın cinayetleri var sayfa sayfa, her gün.

Tutup buraya "evlenip napicam zaten kocalar öldürüyor eşlerini sürekli" Yazarsak hayvan olmayan %80lik diyeyim kesime haksizlik olmuyor mu

İftara çok var, tartışacak halde değilim. Çok haklısınız, o da bir ihtimal.
NOT: Eşini öldürenlere hayvan demiyoruz, hayvanlar eşlerini öldürmez. Birkaç örümcek ve ahtapot türü dışında.

Aslında koca falan umurumda değil, hiç öyle evlilik hayalı kurmadım. çok zamandır iş arıyorum bulamadım, geçen ay gittiğim bir yer asgari ücretin altını teklif etti, şaşırmadım piyasa böyle. Artık bir çare olarak bakıyordum evliliğe.

Yüksek maaşlı iş bulmak zorunda değilsiniz. Asgari ücret de alsanız çıkın dışarıda çalışın. Koca bulmak için değil sosyalleşmek için. Gencecik kadınsınız ömrünüzü annenizle mi geçireceksiniz. Gündüz evde olmazsanız zaten aileyle bu kadar yüz göz olmazsınız.
Yıllardır iş hayatındayım düzgün ödeme yapmama durumuna bir kez denk geldim. Şirketimiz kötü bir dönem geçirdi sonra toparladı ödedi.
Her şeye aşırı olumsuz bakıyorsunuz. İnsanlar maaş alamasa neden çalışsınlar. Büyük şehirlerde yığınla insan her gün işe gidip gelip hayat mücadelesi veriyor.
Atanamama sebebiniz torpilli birinin önünüze geçmesi de olabilir veya sizle ilgili bir şeyi işe uygun görmemişlerdir bilemeyiz. İnsanları çok kolay yaftalıyorsunuz. Bu sitede bile torpilsiz atanan bir sürü insan. Benim bir sürü arkadaşım var.
Siz evde durmaktan fazla düşünür olmuşsunuz. Kafanızı böyle olumsuz fikirlerle doldurmuşsunuz.

Tek hak verdiğim konu Sizin bu şekilde asosyal bir hayat sürmenizde ailenizin hatası çok büyük. Ama artık kocaman bir kadınsınız bunu aşmak elinizde.

ne mezunusunuz

tamam mutaassıp bir ortamda büyümüşsünüz

şimdi hangi şehirdesiniz il merkezi mi ilçe falan mı

yani iş bulmak evet zor ama üniversiteden 22 yaşında mezun olunca ortama sahip olmak daha kolay

o süreçte iş aramak daha kolay

pandemi süreci biraz sıkıntılı ama sizin kız arkadaş çevreniz de yok sanki

akraba yok iş arkadaşı yok

komşu falanda mı yok

annenizin arkadaşı babanızın işyerinden birileri

bakın ben üniversiteyi yeni bitirmiş, yüksek lisans yapıyordum

annem öğretmen

yolda eski bir öğrencisinin annesi ile karşılaşmış kadın hal hatır sormuş sohbet etmişler

işte annem oğlunu sormuş vs vs

anlatmış şunu okudu bunu oldu, şimdi de hayırlı bir kısmet arıyoruz, şu şu özelliklerde demiş

hatta tanırsanız X kişiyi size sorayım onu önerdiler nasıldır demiş

annem bilmem vs demiş

sonra kadın dönüp sizin de kızınız vardı onunla olur mu demiş, annem de o düşünmüyor demiş kapatmış konuyu

olaydaki annem de konuştuğu kadın da evlenecek erkek de kızlar da üniversite mezunu, statülü işi gücü olan insanlar

yine bir yengem Kayseri de ben Bursa da evlendim X mesleğim var

yengem bir yakınlarına Bursa ya düğüne gideceğiz işte X in yeğeni var düğünü vs demiş

düğünde gelip bana bir meslektaş ismi verdi ve sordu bu kız nasıldır, bizim birisinin oğlu ile evlendirelim demişler de siz tanır mısınız diye

o söylediği kişi düğüne davetliydi ama gelmemişti tanırız da bu tarz bir şey hakkından yorum yapamayız demiştik

bunları şunun için yazdım

yurdumda insanlar meraklıdır evleneceğiz, uygun birilerine bakıyoruz deyince herkes seferber olur

kız arkadaşlarınız, komşu teyzeleriniz vs bu tarz işlerde etkendir

ille görücü usulü değil bu ama tanıştırma böyle bir şey

onun dışında ya işte tanışırsın ya da yine arkadaş tanıştırması olur

bu nedenle çevreye duyurun yaşlarımız da geldi uygun birileri olursa evlenmek yuvamızı kurmak isteriz şeklinde

Özel sektörde hiç çalışmamış değilim, üç yıl çalıştım. Dört ay maaş alamadığımız oldu. Kendi tecrübelerimden yazdım.
Bu arada herkese torpilli demedim, benim de tanıdığım torpilsiz atanan bir sürü insan var. Devler memurluğu mülakatında referans sordular bana, siz ne düşünürsünüz bilmem ama ben toprilim yok sonucuna vardım.

Yuksek maas sart degil. Ne mezunusunuz da asgarinin altini teklif ediyorlar size? Duz iscilik yapan cok arkadasim var,mesailerle beraber ellerine 4bine yakin para geciyor. Ki bu parayla tek kisi gecinebilir.

Kendinizden neden birinci cogul sahis olarak bahsediyorsunuz bu arada?

Öğretmenlik mezunuyum. Branş coğrafya. Şİmdi o bölümü okudum, elbet bu hale düşersin diyecekler diye yazmadım inanın.

Öğretmenlik mezunuyum. Branş coğrafya. Şİmdi o bölümü okudum, elbet bu hale düşersin diyecekler diye yazmadım.
Ne alakasi var bolumunuzle? 23 yasinda mezun oluyorsunuz,ille devlet diye tutturmadiysaniz,kotu ozel sektor tecrubelerinizi de atlarsak en azindan 5 yillik deneyiminiz olmaliydi. Az para demeden calissaydiniz illa ki bir yerlere gelirdiniz mesleginizde. Yapmadiniz mi? Cok karamsar geldiniz bana. Demirden korkup trene binmemek gibi bir sey bu. Tecavuzden korkup kursa gitmemek, nasil olsa maas asgarinin altinda olacak diye ozel sektorde calismamak,ana tarafina cektiginiz icin guzel olmamak dolayisiyla koca bulamamak. O zaman kocalar dover sover diye evlenmemek de lazim. Cok garip tesbitleriniz var,her seyden azar azar koymussunuz konuya ki ille kavga ciksin diye. Onemli olan kavga cikmasi da degil,bu ruh halinizle yasamaniz.

Ben 37 yasindayim,liseden arkadaslarim var ogretmen oldular,onlar da az parayla basladi. Simdi iclerinde okul muduru olan da var,kendi ozel okulunu acan da var, 8-10 bin maasla calismaya devam eden de var. Hepsi ozel sektor.

Sizde burda cok güzel algı yaratmaya calisiyorsun. Alkış.

Ne yaşadıysam onu yazdım. Kimseyle kavga etmek niyetim değil, böyle algılanacağını düşünmedim, herkes kendine göre algılıyor tabi.
Bu arada evet az ücretle başladım, 4 yıl tecrübem var ve geçen ay gittiğim görüşmede asgarı ücretin altını teklif ettiler. inanıp inanmamak size kalmış, yalan söyleyecek değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…