evde istenmiyorum, nasıl bulunuyor bu kocalar?

Sizde burda cok güzel algı yaratmaya calisiyorsun. Alkış.
Ben sizi anlamıyorum, sadece sizi değil, üstte yorum yazanları da. Algı malgı yaratmaya kavga çıkarmaya kimseye laf göndermeye ÇALIŞMIYORUM. Ne yaşadıysam onu söyledim. Sorununuz nedir anlamıyorum ki? tamam olumsuz tarafından algılıyor olabilirim, olduğu haliyle dürüstçe yazdım yaşadıklarımı. Herkes kendine göre algılayıp ters şeyler yazıyor.

Tum kurumlar boyle degildir ki, birkac tatsiz tecrube oldu diye eli kolu kavusturup evde oturulmaz. Evde oturmayi siz secmissiniz,evden de calisiyorsunuz diye aramamissiniz belli ki. İs dediginiz seyi kimse bir gunde bulmuyor. Aylarca arayan var,isveren sizi secerken siz de isvereni seciyorsunuz,her yerde calismak istememek normal de 4 yillik ogretmenlik tecrubesine her okulun asgari ucret altini verecegini dusunmek cok garip. Aramaya devam edeceksiniz,yoksa omur boyu evde oturur kalirsiniz.

Ben tüm kurumlar böyledir mi dedim, herkes koştura koştura çoğrafya öğretmeni aramıyor. İşe alım dönemlerinde üç dört ilan oluyor olmuyor. alan dışı ilanlara bile başvurdum, görüşmeye bile çağırmıyorlar, özgeçmişe bile bakmıyor %80 ilan veren. (Bakılıp bakılmadığını görüyoruz sitelerden, sizde bilirsiniz.) böyle yargılamanız inanın hoş değil, iş aramıyor diye hemen suçlamışsınız. Kaç senedir iş arıyorum Allah biliyor. Üstelik suçlayıcı bir üslüpla yazıyorsunuz yorumunuzu. Niyetiniz bu değilse kusura bakmayım. Ben öyle algıladım yazdıklarınızdan

Son düzenleme:
Niye yargilayayim ki sizi, elime ne gececek? Sadece anlatiyorum. Siz olumsuz olanlari dusunup cabalamamissiniz ondan bahsettim. Simdi ben dine yatkin bir insan degilim, Kuran kursuna gitmeyi hic dusunmedim. Ama dusunseydim de malum olaylari bilmeme ragmen istegimden vazgecmezdim. Yatili kalmam sart degil gider gelirim diye dusunurdum. Veya cocuklugumuzda hemen hemen herkesi camiiye gonderirlerdi yaz boyunca. Onlara devam ederdim. Bir sekilde yapardim yani. Sonradan surasinda su var burasinda bu var diye dusunmekten iyidir.

Herkes kosa kosa cografya ogretmeni aramiyor tamam, neyi kosa kosa ariyorlar ki? Yillarca is arayanlar var. Olmadi baska islere girip gunu cevirmeye calisanlar var. Sadece evlilik icin degil,insan sosyallesmek icin de disari cikma ihtiyaci hissediyor. 5 yil zorunlu olarak evde cocuk buyuten biri olarak gerekirse sokak supururum,bulasik yikarim yine de calisirim bir yerlerde cunku biktim evden. Asla demem yani ben 14 yillik muhendisim,duz iscilik yapmam demem. Siz de demeyin,mutlaka bir seylerin ucundan tutun. Hic degilse annenizden kurtulursunuz. Evlenmektense bu yolu izlemek daha iyi. O arada hayirli bir insan cikarsa karsiniza nasil olsa evlenirsiniz, nasiptir biraz da.

Nereden biliyorsunuz cabalamadığımı? Evet koca aramadım, ama her günü iş arayarak geçirdim. Her alllahın günü. Üç yıldır işsizim, ondan önce de işsiz kaldım iki yıl, haksızlık ediyorsunuz bakın. Alan dışı başvurduğum kaç tezgahtarlık kasiyerlik sekneterlik ilanı var biliyor musunuz?

Beni camiye göndermediler, kız başına bir şey gelir diye. Aynı şekilde kuran kursuna. Öğrenen öğrenir, ben de çat pat kendi çabala öğrendim. Ama mesele bu değil.

Son düzenleme:
hiç öyle bakmayın
Doğru birini bulursanız evlenin
Asla kaçış değil ama !

buna ben de takılmıştım da bir yerlerde kız kardeş de girdi kon uya herhalde dedim diğerlerini benim beynim tamamladı
Kardeşimle ben üç aşağı beş yukarı aynı durumdayız, o da aynı sorunlardan müzdarip, bahsettim ufak bir yerde bu yüzden öyle yazdım. Bunun altında da özel bir mana yok. Niye buna takıldınız ki? Ne gerek var, psikolojik sorum çıkarmak için mi?

Son düzenleme:
Okey yaptiniz madem neden ilk mesajinizda bunu yazmiyorsunuz? Yazin ki size daha dogru tavsiyeler verebilelim. Mesela ilk mesajiniza bunlari yazmis olsaydiniz size direkt olarak ozel ders vermeyi dusunmez misiniz, tam zamanli olarak cocuklarla evlerinde ilgilenmeyi dusunmez misiniz diye sorardim sahsen. Unutmayin,ben sizin kapi komsunuz ya da ev arkadasiniz degilim ki, kac yildir neler yaptiginizi nereden bilebilirim?

Siginma evinden tanidigim bir ogretmen arkadas vardi benim,babasi ve abisi tarafindan dovulup sokaga atilmisti,28 yasindaydi. Kucuk bir yer oldugundan ayni sehirde kalmak istemedi Bursaya geldi, pandemi doneminde evli bir ciftin yaninda anaokulu cagindaki cocuklarla ilgilendi.

Bakin verdigim ornek ne kadar caresiz bir insan. Sizin bu insana gore artiniz cok daha fazla. İs aramaya devam edersiniz,olmazsa da ozel ders dusunebilirsiniz,hic biri olmazsa evlere gidip kucuk yas grubu cocuklarla ilgilenebilirsiniz.

Cocuk kitabi yazip resimleyebilirsiniz, internetten arastirirsaniz pek cok yayinevi kosulsuz sartsiz basiyor yeni girisimcilerin kitaplarini. Belli mi olur bakarsiniz bambaska bir kapi acilir onunuzde? Sosyallesmeye bir adim olur en azindan,gidip birileriyle gorusursunuz. Yapabileceginiz cok sey var,en azimdan deneyebileceginiz cok sey var. Olmazsa olmasin,siz denemeye devam edin. İnsan hayati olsun 80 sene,3 yillik issizlik aile yaninda yasayana zarar vermez. Ama bir 20 sene daha ayni evde oturmak istemiyorsaniz bir yerden baslayin. Bugune kadar 10 tane yol denediyseniz 11. Yola gitmeniz lazim.

buna ben de takılmıştım da bir yerlerde kız kardeş de girdi kon uya herhalde dedim diğerlerini benim beynim tamamladı
Psikolojik olarak sorun yasayan kisilerin kullandigi dil. Tabii 17.yuzyilda yasayan bir Osmanli padisahi degilsek. (Onlar kullanirmis birinci cogul sahis,tanrinin yeryuzundeki golgesi,halife olduklarina istinaden)

Bu sacma bilgi icin ozur diliyorum damdancigim

Niye yazmadım? Çünkü yazdıklarımın böyle algılanacağını düşünmedim. Zira düşünseydim bu tartışmayı yaşamamak için dört beş sayfa halinde yazmaya razıydım.
Bunun açıklamasını yukarıda yaptım.17 yy yaşayan bir padişah değilim, aynı sorunları yaşayan iki kardeşiz. Ama size ne diyeyim bilmiyorum. Sayenizde yaşamdan bir tık daha nefret ettim. . Eksik olmayın.

Bunu niye açıklamadınız diyeceksiniz, böyle algılanacağınız düşünmedim. Bir dahakine kütüğümü de eklerim.

Maasa Az uz demeden bir ise girin.
Sonra emeginizi görenler maasinizi yukseltecektir.
Deneme süreci gibi düşünün.
Çalışan insanların yeni insanlar tanıması daha kolay evde duranlara göre.
Hem evde durdum hem çalışma hayatım oldu kıyaslandığımda bu sonucu çıkardım.
Bazen de kısmet bu işler tabi.
Kendinizi ifade ederken

" Bazi"

Kelimesini kullanmazsaniz taşlayan da yanlış anlayan da çok olur. Cümleniz genelleme gibi durur.
Bunu alışkanlık haline getirin.

Söyleyeceklerim bu kadar umarım kalbinize göre birini bulur mutlu olursunuz.

koca ya gidince sanki dertler bitiyor

asıl o zaman sorumluluk artıyor eşiniz iyiyse bile evliliğin zor olan yanları var bide kotuyse o zaman uğraş dur..
evliliği ne sanıyorlar her canı sıkılan kocada rahatlık arıyor

bunun yerine ayaklarınız uzerinde dursanız kendinize bir hayat kursanız bu en doğru olanı zaten o koca varsa nasipte çıkar karşiniza

Bakin,inanilmaz alingan bir insansiniz. Size tek tavsiyem soru-cevap seklinde agzinizdan alabildigimiz seyleri ilk mesajiniza yazin,bizden sonra gorenler ona gore cevap versinler size. Boylece kimseye ters cevaplar vermenize gerek kalmaz. Samimiyetle verdigim tavsiyeleri bu sekilde algilayacaginizi bile bile yine olsa yazardim,bu platformda yeni olabilirsiniz. Tek okuyan siz olmayacaginiz icin sorun degil,belki yazdiklarimdan birileri bir seyler ogrenir memnun olurum ben de. İyi gunler.

Ya çok samimi içten yazmışsın öncelikle inşallah karşına kalbine göre biri çıkar.
Ben erken evlendim eşim beni buldu çok ısrar etti o olmasa şuan evli olur muydum bilmiyorum. Erkekler evliliğe kolay kolay yanaşmıyorlar. Çok sosyal, bakımlı olduğu halde bekar olan bir sürü arkadaşım var. Bu devirde erkekler kıymete bindi onlar evliliğe hazırsa adım atıyor malesef.

Sanırım bu açıkmalayı koyu puntoyla ekledim oraya. Epey bir önce. Alıngan mıyım? Hanımefendi beni tüm kuran kurslarını tacizci ilan etmekle, iş aramamakla, çabalamamakla, iş beğenmemkle vb. suçladınız. Sizin dışınızdakiler algı yaratmakla suçladı.

Nasıl yapıldığını bilsem algı yaratmanın inanın alınmayacağım. Psikolojik rahatsızlık bulmak için bir sözcük çekimine takılıp kaldınız. benden iki yaş küçük kız kardeşim var, aynı durumda. Buna istinaden biz dedim. Vay efendim, psikolojik rahatsızlık tanısı koydunuz. Verdiğiniz tavsiyeler için yanıyorsunuz bir de, onların birçoğunu ben zaten düşündüm, o sayede elime iki kuruş geçiyor.

Son düzenleme:
Aile baskıcı ve biraz bunaltıcı olup üstüne bir de işsizlik eklenince mutsuz ve karamsar bir ruh haline bürünmüşsünüz. Eşten önce sosyalleşmeye işe ve kabuğundan sıyrılmaya ihtiyacınız var. Yaşınızda bir sorun yok, bence evlilik düşünülecek yaşların daha başındasınız.Zaten evlilik dediğin de öyle her zaman eğlenceli, mutluluk ve huzur garantili olmuyor maalesef. Evde otururken evleneceğiniz görücü usulümsü bir evlilik olursa zaten aileniz sizi kendilerine benzer bir aile ile evlendirirler ve sıkıntı ve baskı dolu iki ayrı aileniz olur ki inanın bunu hiç istemez, bu günlerinizi ararsınız. Böyle bir ihtimal de var maalesef. Söylemek istediğim evlilik hevesini kaldırın bir kenara. Hayırlı bir zamanda hayırlı eşle olsun diye dileyin. İş konusunda pandemi nedeni ile zaten zor günlerdeyiz malum. Sadece branşınızda değil lisans mezunu olmanızın avantajıyla bulabileceğiniz tüm nezih işlere başvurun. Ücretini de önemsemeyin, boş durmaktan iyidir ve her iş bir tecrübe olarak ismini süsleyip püsleyince CV nizde göz dolduracak bir satırdır. Hem eve kapanıp kalmamış hem de bir kaç güzel arkadaş edinmiş olursunuz. Kendi branşınızı da takibe devam edersiniz tabi ki. Pandemi sonrasında zaten dil ve hobi kurslarına da başlarsınız ki her birinde güzel arkadaş ve çevreniz olacaktır. O çevrelerden zaten talipleriniz de olacaktır merak etmeyin. Özetle geçici bir dönemdesiniz ve birazcık gayret gerekiyor. Her şey yoluna girecektir biraz çaba ile.

Tavsiyelerimizi dinlemek yerine hala savunma modundasınız.

Kur'an kursuna gidip tacize mi ugradiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…