How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Evde hep tek başımayım...

canım benım ya cok kotu bu yasadıkların evlılık bıttrmek kolay degıl cok ıyı bılıyorum ama mecbursun sen artık boyle bı hayat olamaz:1no2:

Hepiniz cok iyi insanlarsiniz, o evde o kadar onemsenmedikten sonra dayagi hak ettigimi yuzume bagira bagira soylendikten sonra, kendimi artik degersiz biri olarak algilamaya baslamisim, bundan benim sizin bu mesajlarinizi okuyana kadar hic haberim yokmus meger. Sizin yazilarinizi okurken, gozlerim doldu meger bende degerliymisim diye dusundum :( cok uzucu.

Hepinize ayri ayri tsk etmek isterdim ama o kadar cok yazan olmus ki, burdan HEPINIZE ayri ayri tsk ediyorum. Dun aksam buraya son mesajimdan sonra butun odalari gezdim, evimle vedalastim, evim bile demeye utaniyorum cunku bana hic kendi evimmis gibi gelmiyordu oralar. Resimlerimize baktim hic bir sey hissetmeden hepsini geri yerine biraktim. Kitaplarimi topladim sadece,. Birde en Onemli surekli s1k1ntima yetisen Kendi Kitabimizi aldim, bana bundan sonra Rehber olmaya devam eder diye. Nasil olsa orda ben gittikten sorna garip bir sekilde dolapta curuyecekti.
Cok esyam olmadigi icin, hepsini tek basima goturebildim.
Annemin kapisina vardigimda 1 saat arabanin icinde oturdum, dusundum. Sonra iceri girdim ve hic birsey yokmus gibi hal hatir sorduktan sonra anlattim. ANNEM SADECE ''En iyisini yaptin''. Allahtan bu kadar aklin daha calisiyormus dedi. Kiz kardesim bu sabah geldi telefonda sadece Hayirli olsun dedi. Hic sormadi bile ne oldu diye, zaten eski olaylara benzer yine biseyler oldugunu hepsi biliyordu.
Annem verilmis sadakamiz varmis dedi, Cok sukur diyerek, bu evde bir daha onlarin adini anmak istemedigini soyledi.
Okulumu bitirmemden baska bisey istemiyor, guveniyormus bana. Cevremizde iyide cok kotude cok dedi, karamsar olmamami soyledi. Bugun geldin, yarin niye daha once gelmedim diyeceksin dedi. Hakliydi.. biliyordum. Annem bunlari soylerken, Allaha sukur ettim, cunku hala bana guveni sarsilmamisti, buna cok cok sevindim. Benim icin cok onemliydi.. eskiden cok guvenirdi, beni mutlu ederdi.

Aksam yataga uzandigimda garip bir sekilde hemen uykuya daldigimi farkettim bir kac saat sonra koltukta beni uyandirmaya gelen annemden, orda olsaydim uykuya dalmam saatleri alir, her yarim saatte uyanirdim cunku.
Neyse, kabus bitti gibi, cunku orda hic birsey kalmadi cunku. Simdilik hayatta beni neler bekliyor bakalim, bilmiyorum. Umarim bu yeni yilda hepimizi SAGLIK, HUZUR, MUTLULUK, YASAMA SEVINCI hic elimizi birakmaz, hic yuregimizden eksik etmesin Rabbim.

ps; siz yasadiklarimi gormediniz, duymadiniz sadece yazdiklarimla mesajlar ilettiniz ama herseyi gormus gibi yorumlar yaptiniz ya, bu durum beni biraz sasirtti bu kadar net anlayabileceginizi tahmin etmemistim bastan. Tekrardan hepinize Tesekkur ediyorum.

yazmaya devam ederim insAllah

canım benım senın adına cok sevındım ya en dogrusunu yaptın sakın uzulme annene ve kardeslerıne sıkı sıkı sarıl ve okulunu bıtır emınım senı cok daha guzel bır gelecek beklıyor bunu sakın aklından cıkarmaŞeniz

Canim ikinci sansinda Allah bahtini acik etsin. Bir daha kanma lutfen. Karsina ne iyiler cikacak, seni sultanim diye sevecek... biraz el kaldirmayi kotu bir cift soz soylemeye kiyamayacak.

Canim bundan sonra insallah hersey gonlunce olur, 2009 ugur getirsin insallah.

Butun aileler sizin aileniz gibi olsa keske:1hug:cocuklarinin boyle durumlarda hep arkalarinda olsalar, belki ortada doven erkek kalmaz boylelikle...

çok sevindim umarım bundan sonraki hayatın çok iyi olur..keşke ben de yapabilsem senin yaptığını ama nedense cesaret edemiyorum hani demişsin ya "yaşadıklarımdan sonra değerli olmadığımı düşündüm" diye aynı şeyleri ben de hissediyorum sanki dugularıma tercüman olmuşsun..bu siteye gelip yazılanları okuduktan sonra bende de bayağı i değişim oldu..sanki yaşadığımı yendin anladım benim de saygı görerek yaşamaya hakkım var diye düşündüm haketmiyorum haketmiyoruz..kimsenin hakkı yok hayatlarımızı karartmaya..valizimi alıp çıkmak istiyorum inan hergün valizime bakıyorum uyanınca toplayıh çıkmayı düşünüyorum binlerce kere..ama neden bilmiyorum cesaretim yok..çocuğumu düşünüyorum.pişman olmaktan korkuyorum..ayrıldıktan sonra başıma neler gelir bilmiyorum
bir de burdaki arkadaşlar gerçekten objektif yaklaşabiliyo..çevrende zaten kimseye bu kadar içini anlatamıyosun ve kimse de senin hayatına müdahele etmek istemiyo ama burda herkes olması gereken ne ise onu söylüyo..bu açıdan çok seviyorum bu siteyi..:enbuyukkk:

canim benim simdi okdm yasadklarni ve inan senin adina okadar cok sevindimi cok sükür kurtulmssun Rabbim önune süpriz güzellikler sacsin hep bundan sonra cok mutlu olursun insh...

canım bence en kısa zamnda annenin yanına dön vede bu adamdan kurtul ayrıca kendine dikkat et çizdiğin tablo beni ürkütü sana zarar vermesin ayrılma aşmasında

Chicek hanim,
damdan dusenin halini, damdan dusen anlarmis. Bende sizin o cesaretsizim derken, o duygular altinda nelerin akip gectigini, hangi detaylarla savastiginizi cok iyi biliyorum. Ayrica hergun bavula bakip, acaba bugun mu gitsem yoksa biraz daha sabir mi etsem diye ic gecirerek gunlerce saatlerce dusundugunuzu cok iyi biliyorum. Yalniz en zor saatler, en zor gunlerin bu oldugunu soylemeliyim. Bir kere o kafanizda acaba yapsam mi dediginiz seyi gerceklestirdiginizde derin bir ohh cekiyorsunuz. Ben suan henuz 1 gun olmadan sadece dunya varmis diyebiliyorum. Uzuluyorum tabiki, ayriligin en kotusu bile o kadar cileli ki. Sizinki benimkinden dahada zor, cocugunuz var onun hic gunahi yok, hem anneyi hemde babayi birarada gorup buyumek onunda hakki. Yalniz, mutsuz bir ailede yasamak onunda hic hosuna gitmeyecektir eminim.
Eger tereddut ediyorsaniz gitmekte, durun bekleyin derim. Acabalariniz once bitsin. Gununuzun 24 saati sadece gitsem mi kalsam mi diye dusunerek geciyorsa, bende durmayin derim ama. Dedigim gibi oturup cocugunuz icin dusunun, kendiniz icin dusunun. nerde karli cikarsaniz oraya gidin, Sizi sizden baska dusunen olmadigini soylememe gerek yok sanirim?

Hayir olandadir, olacak varsa zaten onune gecilmez. Dualarinizi eksik etmeyin.
Bebeginize ve size, diger butun forumdaki annelere Mutlu gunler bizim olsun.

Canim benim ya,ilk bastan beri sadece gelismeleri takip

ediyordum ve cok uzuldum durumuna.Hic bir zaman bana "Ayril,daha ne

duruyorsun,cekilirmi bu kadar!!" cumleleri cok da mantikli gelmiyordu,ya da disaridan

boyle bir mudahaleyi cok dogru bulmuyordum.Sonucta olaylari birebir yasayan bizler

degiliz.Senin yasadiklarin kolay seyler degil ama sen elinden gelen herseyi yapmissin ve

anlamissin ki olmuyor ki olmazdi da cok dogru..Seni takdir ettim sadece sabrin,emeklerin

icin...Rabbim yolunu acik etsin canim,umarim bu yil hayatinda cok isabetli kararlar alirsin

ve cok mutlu olursun.. a.s.

Chicek hanim,
damdan dusenin halini, damdan dusen anlarmis. Bende sizin o cesaretsizim derken, o duygular altinda nelerin akip gectigini, hangi detaylarla savastiginizi cok iyi biliyorum. Ayrica hergun bavula bakip, acaba bugun mu gitsem yoksa biraz daha sabir mi etsem diye ic gecirerek gunlerce saatlerce dusundugunuzu cok iyi biliyorum. Yalniz en zor saatler, en zor gunlerin bu oldugunu soylemeliyim. Bir kere o kafanizda acaba yapsam mi dediginiz seyi gerceklestirdiginizde derin bir ohh cekiyorsunuz. Ben suan henuz 1 gun olmadan sadece dunya varmis diyebiliyorum. Uzuluyorum tabiki, ayriligin en kotusu bile o kadar cileli ki. Sizinki benimkinden dahada zor, cocugunuz var onun hic gunahi yok, hem anneyi hemde babayi birarada gorup buyumek onunda hakki. Yalniz, mutsuz bir ailede yasamak onunda hic hosuna gitmeyecektir eminim.
Eger tereddut ediyorsaniz gitmekte, durun bekleyin derim. Acabalariniz once bitsin. Gununuzun 24 saati sadece gitsem mi kalsam mi diye dusunerek geciyorsa, bende durmayin derim ama. Dedigim gibi oturup cocugunuz icin dusunun, kendiniz icin dusunun. nerde karli cikarsaniz oraya gidin, Sizi sizden baska dusunen olmadigini soylememe gerek yok sanirim?

Hayir olandadir, olacak varsa zaten onune gecilmez. Dualarinizi eksik etmeyin.
Bebeginize ve size, diger butun forumdaki annelere Mutlu gunler bizim olsun.

Canim ben cocuk olsam annem surekli babamdan dayak yedigini gorerek buyumek istemezdim. aile ne icin vardir, beraberdir? cocuga huzurlu bir ortam verebilmek icin. huzur yoksa o cocuga o ortamda ne verebilrisin ki? siddetten baska? senin esin evinde siddeti gormus siddet uyguluyor. cunku bunu cozum olarak gormus.

yani ben dusunmuiyorum surekli yuzu gozu mor bir anne sence cocugu uzmuyor mu? anne dayak yerken cocuk korkmuyor mu? kapinin arkasina saklanip aglamiyor mu? annesini teselli etmeye calismiyor mu babasi gittikten sonra?

bir kere annemle babam cok buyuk kavga etmisler, havada ucusmustu sandalyeler tabaklar. bir uc kardesiz, ucumuz de arada kaldik. aglastik. o ortamin her gun oldugunu dusunsene. ya da annemin karsilik vermeyip dayak yedigini, aciz gucsuz.

hic unutmam o gunu. hic olmadi bir daha ama cok net hatirliyorum.

bence anne baba bir olacak diye cocugu o duruma mahkum etmeye kimsenin hakki yok.

cocugunuza siginmayin. cunku gidememe sebebiniz cocuk degil.

bende diyordumki okumus insanlar ayaklarinin üstünde durur kendini ezdirmez hicde öyle deyilmis demek kadin okumus olsada okumamis olsada eziliyormus
yazik cok yazik ben sana ayril bosan diyemem yasiyan sensin
eziyeti ceken doktor olacam diyorsun önce kendi yarani sar canim bu hayat böyle cekilirmi inan haline cok üzüldüm kendi kiymetini kendin bic sen önce insansin kendini ezdirme sevgiyle kalllllll

gitmek doğru mu olur?
neden hala bunu soruyorsun anlıyamıyorum. ailen herşeyin bilincinde ve sana destek oluyor,seni bu evlilikte bağlayan tek bir artı yok. en önemliside ÇOCUĞUN yok, 1 sn bile durma arkana bakmadan git. o insanla bir ömür geçmez. çocuğun olsa böyle bir babayla onada yazık olur. o adamla hiçbir gelecek yok yani .
ailenide kendinide ne için daha fazla yıpratıyorsun.çok ii derece de mesleğinde var.
aileside oğlunun yanlışlarını kabul etmiyor birde övünüyorlar.
daha fazla kendini ve kendi değerini yitirmeden hemen bugün eşyanı topla çık. hayata sıfırdan başla, böyle bir insan senin için kayıp olması mümkün değil. çok şey kazanırsın ve ailenede kazandırırsın.

senın için en hayrlısı ne ıse o olsun ınş bu yıl herşey cok guzel olur senın ve tum ınsanlık için
çok çıle çekmışsın ama ınş sımdık daha mutlu gunler senı beklıyordr

yeni yılın ilk gününde aldığım güzel bi haber oldu gerçekten bu :)
cesaretinden ve kararlılığından dolayı tebrik ediyorum.. ben doğru kararın bu olduğuna inanıyorum, eminim sen de yeni hayatına alıştıkça bu karardan daha da memnun olacaksın..
kocan da boş durmaz tabi bu sürede, dönmen için ısrar etmeye başlar bi zaman sonra.. direncin kırılmasın sakın, sen güçlü ve ne istediğini bilen bir insansın..
yeni yıl en güzel mutlulukları getirsin sana ailenle beraber..

canım durduğun kabahat daha çok gençsin boşan ve kurtul bak ınan bundan sonrası daha güzel olcak çekmeye değmez..

öncelikle bi evlat nasıl annesini döver,aklım durdu resmen...
arkadaşım bu kadar dert çekmişsin,bu adamdan sana koca olmaz artık...
bırak inceldiği yerde kopsun...
bak ne güzel ailende yanında sana sahip çıkıyorlar....
ondan yakanı kurtarmaya bak,helede şu gencecik yaşınla...

katılıyorum sözlerine genc yasta cekmek zorunda degılsın bence bugune kadar cektıgın hata:oklava:

Back