How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Evde hep tek başımayım...

guzelim hollandada oturuyorsun kaldiki kadini koruyan bircok kanun var yasadigin ulkede en azindan bir birim vardir siginacagin bak tip ogrencisisin senin gibi aydin biri yapmamali canim esyani topla o yokken ailenin yanina don ve polise gerekli yerlere sikayetini ver bende Avrupada yasiyorum hersey senin yaninda 1gun fazla cekmen bile hata ki 2yil olmus aklini basina al boyle sefiller icin omur tuketmeye deger mi

yazdıklarını dehşet içerisinde okudum hemen kurtulmaya bak hasta ruhlu o adamdan ama hemen.....

Arkadaslar cok tesekkur ediyorum.
Biliyorum ayni durumda baskasi olsa ben kolundan surukluye surukluye gotururdum, dayanamazdim baska birinin bu kadar haksiz yere uzulmesine.

Hayir, bende psikiyatri dersi aliyorum, ayrica evliligimde olani profesyonel birine aciklayip akilda aldim. Tedaviyi kabul etse bile, duzelme ihtimali cok cok kucuk. Teklifi daha once ettim, gulup gecti, bunun icin ugrasmam, umitlenmem bosuna harcadigim enerji olur. Bu yuzden bundan gectim, umudum yok yani. Ben en son annemin yanina gittigimde 5 ay okuluma annemin yaninda devam etmistim, ve o 5 ayin bana ne kadar buyuk bir ozguven verdigini size anlatamam. Kendime guven gelmistiki cunku onsuz daha mutluydum, geceleri daha rahat uyuyordum. 5 ay icinde kac kere yalvardi yakardi, tekrar dondum. ilk tokatta geri gelirim dedim, annemede bunu soyledim. yine oldu bu yuzden, kararim artik kesin ve giderken ayagim yere daha saglam basacak. zaten goturecek bir kitaplarim birde kiyafetlerim var buda sorun degil, sadece bir kac yerde resmi olarak bulundugum sehirde kayitlarim var bunlari halledip, birdaha bu sehre adim atmak istemiyorum.
OKudugum fakulte annemin evine 20 dk uzaklikta, her konuda orda daha sansliyim. giderken sadece 4 yillik emegime ve sevgime uzulecegim. sizinde anladiginiz gibi ben kurtarmak icin cok sey denedim, cokta zarara ugradim.

Desteginiz icin hepinize tsk.ler.

Iyi geceler, Allah hepimizin yardimcisi olsun

Canim sen elinden geleni yapmissim zaten ama degerini anlayamamis.
Bak annenin yaninda kalinca ne kadar mutlu oldugu kendin söylüyorsun.
Ayrilinca gercekten mutlu olursun...

arkadasım sen gorucu usulumu evlendın? daha onceden tanıyormuydun kocanı

Bunu hep soruyorlar, malesef gorucu usulu ile evlenmedim, taniyoridum, ama uzak sehirde oldugumuz icin yinede onun bu ayrintilarini bilemezdim.
sadece dayak degil, cimriligi insani bezdirmeye yetiyor. bulasikta su kullanmami takip ediyor desem, fazla soze gerek kalmiyor herhalde.
dedim ya, burdan adresimi kayidimi belediyeden en kisa zamanda alip, onun haberi olmadan arabayla esyami goturup, arabayi daha sonra buraya birakip geri gitmek olacak.

Hayirlisi Allahtan, dualarinizi bekliyorum insAllah basima bir is gelmez yolda.

Bunu hep soruyorlar, malesef gorucu usulu ile evlenmedim, taniyoridum, ama uzak sehirde oldugumuz icin yinede onun bu ayrintilarini bilemezdim.
sadece dayak degil, cimriligi insani bezdirmeye yetiyor. bulasikta su kullanmami takip ediyor desem, fazla soze gerek kalmiyor herhalde.
dedim ya, burdan adresimi kayidimi belediyeden en kisa zamanda alip, onun haberi olmadan arabayla esyami goturup, arabayi daha sonra buraya birakip geri gitmek olacak.

Hayirlisi Allahtan, dualarinizi bekliyorum insAllah basima bir is gelmez yolda.

Canim hep güclü olmaya calis. Aileni düsün.
Ve bol bol dua et.
O zaman herseyin üstesinden gelirsin...

Canim sen elinden geleni yapmissim zaten ama degerini anlayamamis.
Bak annenin yaninda kalinca ne kadar mutlu oldugu kendin söylüyorsun.
Ayrilinca gercekten mutlu olursun...

Bir kac cumlenin arasina s1k1stirilmis cumle, aslinda benim bu sefer daha kendimden emin karar almamdaki etken oldu. Bu saatte bu kadar ince okumaniz, ilgilendiginizin etkisi oldugunu ortaya koyuyor, Tsk ederim ilginiz icin.

kusura bakmayin, cumlelerim biraz turkceden zayif ozur diliyorum.

Bir kac cumlenin arasina s1k1stirilmis cumle, aslinda benim bu sefer daha kendimden emin karar almamdaki etken oldu. Bu saatte bu kadar ince okumaniz, ilgilendiginizin etkisi oldugunu ortaya koyuyor, Tsk ederim ilginiz icin.

kusura bakmayin, cumlelerim biraz turkceden zayif ozur diliyorum.

Canim benimde türkcem zayif almanyada yasadigim icin ama biz yinede ne demek istedigini anliyoruz.
Bak seninle ayni yastayiz. D aha gencsin.
Güzel günler seni bekliyor...

canım ya sakın kararından vazgeçme lütfen güçlü ol ne kadar güzel bir mesleğin var yazık etme sakın kendine ailenin yanına git seni seven insanların yanında huzur içinde yaşa rahat rahat okuluna da git gel çok gençsin canım be sakın hayatını mahvetme bu adamla

Haklisin.

merhamet etmeyene, merhamet edilmez. Bizim buralarda, yani Hollanda 'da suan o kadar cok bosanma durumlari var ki anlatamam. Niye boyle oldu bilmiyorum, hep boyle miydi biz kucuktuk anlamiyorduk, yoksa duzen mi degisti?
benden sonra evlenen arkadaslarimda oldu, 4 tanesi suan ayri. bazilari daha once ayrildi, artik eskisi gibi bosanma durumlarina kimse sasirmiyor.

derim ben yuru bas git yoluna
oyle bi adamla asla yasanmaz, kendine zarar veriyorsun psikolojin berbar olmus durumda, bence sana sahip cikan ne guzel ailen var git yanlarina okuluna orda devam edersin,
yazik degil mi bak ayni yastayiz benimki oyle yapsin ben dayanamam herhalde, bi de iki cocugum var yapsin evi terk edip gitmistim ailem zaten esim bana oyle b sey yapsin hemen alirlar beni o evden ben istemezsem bile
Allah yardimcin olsun insallah
o adamdan bence en yakin zamanda kurtulmaya calis oyle yasanmaz !!!!

tıp okuyorsunuz. cahil değilsiniz. katlanmak zorunda hiç değilsiniz. anneniz arkanızda..

eşiniz iflah olcak biri değil çünkü ailesinden onu görmüş. kendinizi daha fazla eskitip yıpratmayın sizin gibi doktorlara ihtiyacımız var lütfen bu suçlu hakettim katlanmak zorundayım psikolojisini atın kafanızdan..

gidin keni yolunuza kendi hayatınızı kurun. okulunuza dört elle sarılın. oda kazınsın çalışsın ana oğul başka iş bulsunlar kendilerine..

siz bu dünyaya bir kere geliyorsunuz ikinci bir şansınız yok lütfen dahaa fazla uzatmayın bu işkenceyi..

bir solukta okudum mesajları ve neden, neden dedim hep, son kararına sevindim.

başlığı evde hep yalnızım diye görünce, yeni bir yere mi taşındın ya da komşun mu yok vb şeyler düşünmüştüm. okuyunca ağzım açık kaldı.

lütfen ama lütfen millet ne der düşüncesini kafandan at. demişsin ki yüzüm gözüm mor rezil oldum okulda, hastaların karşısına böyle mi çıkacağım? nasıl böyle bir şey düşünürsün arkadaş? sen millete rezil olup olmamayı değil, öncelikle can güvenliğini düşünmelisin. tamam belki duyguların çok yoğun olduğu için o an aklından geçenleri yazdın, ama benim kanım dondu o cümleyi okuyunca.

ne güzel okuyorsun, şanslısın ailen arkanda. burada neler okuyoruz her gün, ailesi destek olmadığı için kendini çaresiz hisseden...

bu arada çok yakın bir tanıdığımın eski eşi tam senin (umarım tez zamanda eski olur) eşinin yaptıklarının aynısını yapıyordu neredeyse. o günleri hatırlayınca tüylerim diken diken oldu.

kız çok güzeldi çocukluğundan beri hep dikkat çekerdi bir o kadar da mütevazi. eski eşi yaşça büyüktü. aceleyle istediler düğün oldu. adam 10 yaş kadar büyüktü. çok kısa bir süre sonra kız iyice zayıflamaya başladı. adam yediklerinin hesabını yapıyormuş. pahalı yiyecekleri sayıyla kendine alıp kıza yedirmiyormuş. yiyeceklerin paketlerine, içeceklerin şişelerine kalemle işaret koyup akşam eve döndüğünde kızın bir şey yiyip yemediğini, içip içmediğini kontrol ediyormuş manyak. bunlara ek olarak, kol, göz morarmaları da ortaya çıkmıştı. önce ev işine alışamadım, çarpıyorum sağa sola diyordu ama iyice artınca ailesi kenara çekti ve zorladılar anlatması için. her şey ortaya çıktı. ha bu arada komşuları da iş birliği yapmış aileyle sağ olsunlar.

oof off elim ayağım buz kesti o günleri, kızcağızı hatırlayınca.

lütfen kendini sev ve değerini bil!

Haklisiniz, benim ne kendime nede bir baskasinin bana aciyacak halde degilim, ne olduysa benim yuzumden oldu, cahilligim, aptalligim, zaten bu egitimle insanlarin karsisina bakin bende 2 yildir dayak yiyerek, oturup belki biter diye bekledim diyemiyorum. yazmayada utaniyorum, soylemeyede.
Annem hakliydi, ne kadar onun sozunu dinlemediysemde, kizimsin, Ben bir kere ''Deniz'' dogurabilirim, hayirli evlatsin bir daha dunyaya getiremem seni dedi.

yaa beni annem affetse bile ben kendimi nasil affedecegim.

tıp okuyorsunuz. cahil değilsiniz. katlanmak zorunda hiç değilsiniz. anneniz arkanızda..

eşiniz iflah olcak biri değil çünkü ailesinden onu görmüş. kendinizi daha fazla eskitip yıpratmayın sizin gibi doktorlara ihtiyacımız var lütfen bu suçlu hakettim katlanmak zorundayım psikolojisini atın kafanızdan..

gidin keni yolunuza kendi hayatınızı kurun. okulunuza dört elle sarılın. oda kazınsın çalışsın ana oğul başka iş bulsunlar kendilerine..
siz bu dünyaya bir kere geliyorsunuz ikinci bir şansınız yok lütfen dahaa fazla uzatmayın bu işkenceyi..

Evet bu sozu ancak ben yazabilirim diyordum, yasamis birisi ve dertlerinden biride bu olarak. Zaten gittigimde, son sozum belkide sizinde yazdiginiz gibi bu olacak.

Bol kazanclar, hayirli mallar mulkler dileyecegim annesi ve ailesi icin.

hastaneye dayak yemiş bir hasta geldiğinde doktor hemen polisi arar devlet doktor birlikte hastaya haklarını anlatıp korumak kurtarmak isterler.

siz bu işlerin içindesiniz. kurtarıcı tarafda kurtarılmayı bekleyensiniz ne yazık ki..

yeni bir kişi yaratın kendinizden aslında insanlar bittim dediği yerde yine başlar küllerinden oğar. yeni bir gün size çok daha iyi şeyler getirecektir.

sizi daha çok seven koruyan saçınızın teline zarar gelmesini istemeyyen erke arkadasınız mutlaka olacaktır.

onlar dünya malını kazanıp saltanat kursunlar.. insanlığı kaybettikden sonra şah olsan ne padişah olsan ne....

Ogluna; senin parani bitiriyor, giydiklerine bak birde senin giydiklerine bak diyor
''Komsunun oglu, adi neyse artik, Karisina tokat atmis, karisi evini terk etmis, simdi aglayip yakariyormus, kocasi onu artik eve almiyormus'' Burdaki kaynanamin ogluna mesaji ''Sende dovdun gitti annesinin yanina, sen getirdin bak elalem donup arkasina bakmiyor''
Eger oglu dovuyorsa, mutlaka bir nedeni olurmus. Peki oglundan kendi dayak yiyip, dayisinin elinden aldiklarini niye unutuyor? ayrica kendi yillarca dayak yemis, odami hak etmis? bu sozler dilimin ucuna geliyor, diyemiyorumm iste. dedigim zaman aninda bende nasibimi aliyorum.

ne diyelim? eden bulur, inleyen ölür. Allaha havale ettim.

Arkadaşım bu acılara bu zorluklara dayanmak için mazoşist olmak gerekir mutlu değilseniz ve size destek çıkan bir aileniz varsa daha neyi bekliyorsunuz anlamadım uzunca ve ayrıntılı olarak anlatmışsınız evliliğinizde çektğiniz sıkıntıları ama bu kadar çok kelimenin içinde bir tanesi varki ''dayak'' işte bu bile arkanıza bakmadan gitmenize nedendir bence..

sen boşver onu bunu
afedersin ama bu manyak kocanla kararın ne
hayatını kurtarıcakmısın?????

Back