evde doğuuuummm

• Konu Sahibi Konu Sahibi mslmn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eskiden gayet normal oluyordu evde dogum.
eger ben evde dogum yapmaya kalksaydim kesin ölürdüm tabi eskiden olmus olsaydi.
cünki benim yüzde bir umut bile yok normal dogum yapmama.birde bunu bilmeden evde ugrasilmis olsaydi.......
ama sizin ne güzel hersey yolunda gitmis.dogumda serum ve makinelere baglarlar burda hersey yolundami diye tansiyon kalp ritimleri falan.dogum yaptikdan sonra bile hersey normale dönesiye o sekilde bagli kaliyorsun.evde olunca bu gibi teklikeden haberimiz oluyor.o yüzden büyük cesaret isi.
gerci alin yazisi.kader.hastanede dogum yapanlar da hayatini kaybedebiliyor.
rabbim korusun.yavrularimiza sag salim kavusmakyi nasip etsin

ben de evde doguma karsi cikanlardanim ve arkadasa biraz tepki gosterdim..ondan size cvp vermek istedim.amacim burada tartisip arkadasi kirmak degil.. ama fikirlerimizi de yazmaliyiz diye dusunuyorum.arkadas cok rahatsiz oldu yazdiklarimizdan... o zmn yazisinin basina sadece iyi yorumlar yazanlar yazsin demeliydi.asla hic birimiz hakaret etmedik..sadece tasvip etmedigimiz bir olay dedik
cahil demek asla hakarete girmez.. neyin hakarete girecegini inan cok iyi bilirim ve ona gore kullanirim kelimeleri...

cahil kelimesinin anlamlari cok genistir belli konuda yeterli bilgisi olmayan deneysiz kisiye toy kisiye genc delikanliya cahil denir....

neyse allah herkesin evladini anne babasina bagislasin...hayirli ugurlu olsun

Son düzenleme:

siz sadece yorum yapmamış hakaret etmişsiniz bu yüzden konu sahibi size kızıyor. sakınan gözede çöp batar unutmayın.

arkadaşım tebrik ederim cesaretinden dolayı. keşke böyle hayırlı güzel kolay bir doğumu allah bizede nasip eder. unutmayalım ki hastanede de normal doğumu ebeler yaptırıyor. bebeğin başı çıkınca dr geliyor onlar özel hastanelerde parasını alabilmek için. buna daha 19 gün önce şahit oldum dr girdi 2dk sonra bebek ağladı o kadar ve parasını aldı gitti. devlet hastanelerini söylemiyorum bile. böyle bir şansım olsa ben evde doğum yaparmıydım hayır çünkü ağrı eşiğim çok düşük dayanamaz ve bayılırdım. evde epidural yapılma şansı olsa evde doğum yapardım. ağrıa dayanamam çünkü.

allah bebeğini sana ve eşine bağışlasın sağlıkla büyüt. hayırlı bir evlat olur inş.

arkadaşlar bende hastanede normal doğum yaptım ve o kadar kötü doktorlar ebeler var ki... hamile kadın sancıdan ölüyo onlar bağırıyo kıpırdama bağırma diye... çok şükür benim doktorumda ebelerimde iyiydi ama benim doğumumu ebe yaptırdı ve doktor doğumdan sonra bile bi sorun var mı diye ben odaya alındıktan sonra geldi... kaldı ki benim damarlarım çatladı doğum sırasında o haldeyken gelmedi ebe damarlara dikiş attı ve ebe bile korktu kan durmayınca... Allah bebeğinle mutlu bi hayat nasip etsin canım hiç takma burda yazanlara hastanede doğum yaptığı halde umursamıyolar bazan ve çok şükür iyi de geçmiş doğumun...

bunda 17 yıl önce hastaneler daha berbattı doğum yapmış akrabanın yanına gittim kanlı çarşafta yatıyordu ilgilenen yok ne kadar şok olmuştum ,

birde gelen parmak atıyormuş kese açıldımı açılmadımı diye açıkca miğdem bulandı

bende korkumdan evde doğum yapanlardanım ama tabikide riskli

çok şey olabirdi bir de insanın toyluğuna vermek gerek bazı kararları

ema1 doğru söylüyorsun.. ben yattım 3-4 tane ebe vardı... bir tanesi ilgilenmedi hepsi birbirinden bi haber bi biri gelip bakıyo bi biri gelip bakıyo ki normalde saat başı bakılması gerekirmiş açıklığa onlar baktıkca insanın acısı artıyo... ve ben 1 yıl önce doğum yaptım daha... BU BÖLÜMÜN ADI DOĞUM ÖYKÜLERı VE KADINDA DOĞUM ÖYKÜSÜNÜ ANLATMIŞ... olay bu kadar basit...

öncelikle allah bebeğine uzun ömürler versin canım.

Ben şahsen evde doğumu tercih edermiydim etmezdim ama benim bu tercihim arkadaşıma "cahil" deme hakkı vermez bana.Asıl burda yapılan bir paylaşım yüzünden hiç birimiz evde doğumu örnek alacak kadar cahil değiliz.Zaten konu sorumlumuzda gayet güzel uyarısını yapmış teşekkür ediyorum kendisine aynen benim fikirlerimi paylaşmış.

ilginizden dolayı teşekkür ederim saolun...

Cahil kelimesi hakaret değil. Ki düşündüğümüzü söylemiceksek sadece istenilen cevapları vereceksek burası forum olmaktan çıkar bkz: forum nedir?
Benim annem anestezi teknikeri teyzem ebe bende hemşireyim
tüm bunlara rağmen doğumu bırak annem ev ortamında enjeksiyon yapmaya bile çekiniyor -ki ilk yardımı en iyi anestezi bölümünde çalışanlar bilir!
Bazıları evde doğumun ne kadar doğal ve rahat olduğunu savunmuş özenir gibi cümleler kurmuş
Sözlerim yargılamak için değil özenilmesini önlemek için.
Bebek ya morarmış doğsaydı bebeği evde hangi cihazla aspire edecekti acaba çok sayın uzman ebe hanım?
Kendi canınız sizin sorumluluğunuzda ama o bebek anne karnına düştüğü andan itibaren yaşama hakkı kazanıyor. Ve siz sırf keyf olsun diye evde doğurarak bebeği riske atmış oluyosunuz. Bu yazım sadece size değil sizin gibi düşünenleri caydırmak için.
Allah sağlıklı uzun ömür versin bebeğinize

cahil demek hakaret değil diyorsunuz da madem değil ,size göre anlamı bilgisiz demek toy demek ,bu da konu sahibine hakarettir ,bu kadıncağız herşeyden önce bir anne ,ona bilgisiz demeyede kimsenin hakkı yok ,sizden fikir istememişki ben iyi bişeymi yapdım diye ,sadece hikayesini paylaşmış .
.konunun başında ,sadece iyi cevaplar gelsin diye yazsaydı o zaman, demenizde çok ilginç ki bu bir doğum hikayesi ,kötü ne yazılabilirki diye düşünülmez ,konu sahibi de eminim bunu düşünemedi ..
eğer illede muhalefet olmak istiyorsanız bir derdim var a gidin orda güzel hikayeler oluyor.

çok gzl yazmışsın.. son cümleye çok güldüm:)

he bu arada eşim az önce spor çantamı neden boşaltmadın diye soruyo..bnm kafam o kdr buraya yoğunlaşmış ki. merak etme boşalttım bn senin doğum çantanı diyorum:))

Öncelikle cahilin sözlük anlamından başlayalım... yerimseniben
Cahil sözlük anlamı : Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan. boshayallersmile
Sayın konu sahibi...
Hala konu sahibinin doğumdaki risklerle alakalı çok bilgi sahibi olmadığını düşünüyorum...
Anladım evde doğum yapmışsınız...

Bebeğiniz sağlıklı...

Siz evde doğumu överken karşınızda hamile bayanları kötü etkiliyorsunuz ve sizin rahattım iyi ki evde doğum yaptım diye anlatmalarınıza kanarak evde doğum yapmaya kalkışan arkadaşlar olabilir...

Biz onları uyarmak için size cahil cesaretindesiniz dedik...

'Belli bir konuda yeterli bilgisi olmayan' bunu cahil anlamında kullandık...

Açar okursunuz sözlükten...

Olayın şu yönünü hiç düşünmemişsiniz: 1) Bebek doğduktan sonra nefes zorluğu yaşayabilirdi.

2)Kordon bebeğin boğazına sarılmış olabilirdi ve o anda müdahalede zorlanabilirdiniz...

3) Evin sterilize şartlarıyla hastaneninki bir değil, bundan dolayı bebek enfeksiyon kapabilirdi...

4) Siz iç kanama geçirip hayatınızı kaybedebilirdiniz...
5) Bebeğin başı değil ayakları önce çıkacak şekilde konumlanabilirdi...

Şu an aklıma gelenler bunlar... :bbo:
Siz 'eskiden hastane mi vardı ayol' tarzı düşünürken, günümüz hastalıklarını ve diğer faktörleri es geçiyorsunuz ve bizim size anlayışlı yaklaşmamızı bekliyorsunuz...
akannehir
Kusura bakmayın ama sizin gibi olayı basit mantıkla düşünmektense olayı bütünüyle yayıp düşünmekten yanayız...
Bunun adına sizler 'sert çıkışmak' diyebilirsiniz...
Toplumu bilinçlendirmek için sonuna kadar 'sert' olurum da gene de davamdan vazgeçmem ben...
buyrunnnnnnnnn

İşte bakın size araştırdığım ve edindiğim bilgiler ışığında doğumda anne ölümleri...

Size edindiğim bir bilgiyi paylaşmak istedim buyrun okuyun...

'Dogumda Anne Ölümleri'
neden %
kanama %25
indirekt nedenler (kalp hastalığı vb.) %20
enfeksiyon %15
uygunsuz kürtaj %13
gebelik toksemisi (Toksinlerin kana karışarak tüm vücuda yayıldığı durum.) % 12
doğum komplikasyonu % 8
diğer nedenler (emboli, dış hamilelik vb.) % 7

Yaklaşık yarısı doğum sırasında olan ölümlerin üçte biri çok basit bir biçimde önlenebilecek olan kanama sebebi ile gerçekleşmektedir. hastanede olan doğumlarda ise kanamaya bağlı anne ölüm oranı son derece düşüktür. 1968-1992 yılları arasında hacettepe üniversitesi hastanesinde görülen anne ölümleri incelendiğinde, kanamaya bağlı ölümlerin oranı yalnızca %8.5 iken, her 10 ölümden 6'sı enfeksiyon nedeniyle olmuştur. bu enfeksiyonların dörtte üçü ise uygunsuz koşullarda ve yetkili olmayan kişilerce yapılan kürtajlar ya da bayanların kendi kendilerine düşük yaptırmaya çalışmaları sebebi ile yaşanmıştır.
anne ölüm nedenleri araştırmasında ölümlerin % 52.5 ünün yöredeki mevcut şartlarda, % 20.4 sinin gelişmiş hastane koşullarında önlenebilir olduğu saptanmıştır.

----
Şimdi bu yazıyı okuduktan sonra verileri gördükten sonra hastanede doğum yapmakla evde doğum yapmak arasında fark yok diyebilecek kadar rahat mısınız şimdi?
lmaz:

acaba sorabilirmiyim?1.si evde doğumu hangi cümlemde övmüşüm?
2.si kordon bebeğinizin boynunu dolanmış bi vaziyette doğabilirdi demiştiniz.evet zaten bebeğim o şekilde doğdu eline ve boynuna dolanmıştı ama bebeğimde herhangi bi morarma nefes zorluğu yoktu.ve annem hemn müdahele etti.hastanedeki ebeler nasıl müdahele ettiyse...3.sü kesinliklebana anlayışlı olun demiyorum herkesin düşüncesi ve tercihi farklıdır bnm istediğim hakaret edecek kıracak kelimeler kullanmayın. ve son olarak 4.sü evde doğumla hastanede doğum arasında farklılık mutlaka var bunu zaten kabul ediorum. herhangi bi meselede hastanenin bir artısı varsa evde doğumun eksisi var.başka bi meselede evde doğumun 1 artısı varsa hastanede doğumun 1 eksisi var.bu bnm görüşüm.ama şunu unutmatın evde doğumu savunmuyorum ve evde de doğum yapın demioruuuuummmm

buyrunnnnnnnnn önünüzde saygıyla eğiliyorum arkadaşım.realist yaklaşımız için ve diğer bir kaç arkadaşımın daha. alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis ayrıca yurt dışında olup bitenlerden bahsetmiş bir arkadaşımız özendirildiğini söylemiş. lütfen mantığınızla düşünün sağlık standartlarımız pek çok ülkenin çok gerisinde en yakın hastahaneye 1 saat uzaklıkta kalp krizi geçiren (uygun hava koşullarında yani yollar açıkken) bir amcamız hollandadan yollanan bir ambulans helikopterle kurtarılmıştı neden ambulans olay yerine 7 saat sonra geldiği için.evet evde doğum çok güzel bir şey ancak gerekli tüm koşullar sağlandıktan acil bir durumda bir kaç dakika içinde sizi hastahaneye yetiştirebilecek bir ambulans kapıda bekledikten sonra.fakat bizdeki basit ambulanslardan bahsetmiyorum şu an dünyada sayılı ülkede bulunan içerisinde ameliyat yapılabilen (acil operasyonlar) tam teşekküllü ambulanslardan bahsediyorum.
ayrıca daha öncede dediğim gibi biz son anda kurtulduk oğlumla nst cihazı olmasaydı, oğlumun durumu ultrasonda gözlemlenmeseydi onu kaybedecektik.lütfen arkdaşlar iyi dilekler amenna ama özenmeyelim ve özendirmeyelim.:enbuyukkk:

asla ve asla annem isterse kadın doğumcu olsun profosör olsun evde doğum yapmam yapamamda zaten annem buna ilk başta karşı çıkardı o zamn bu aynen şu olaya benziyo ben öğretmenim ve çocuğuma ne gerek var canım senin okula gitmene ben sana öğretirim demeye benziyo banada çok ters geldi açıkcası tabikide herkesin kendi fikri benim bir yengem doğumda kaybetmiş eskiden bebğini diyor eğer hastahanede doğum yapsaydım sezeryanla bebğim yaşayacaktıdiyo önceden imkanlar böyle değildi şimdi olan bişeyden neden yararlanmayalım bencede saçma buda benim fikrim valla asla doğumumda yakın evde doğum yapmam

pekıala bagırmadınmı hıçç komsular gecenın bır yarısı sasırmadımı..
ben hastanede çıglık çıglıga bagırdım doguma 1 saat kala artık.

ben asla yapmayı dusunmem..annem ebe olsa bılem..bebegımı rıske atamam..

yazılanları tam olarak okumadım sanırım ufak tartışmalar olmuş. bende evde doğum yapmak isterdim fakat buna ne cesaretim ne de güvenim var. ama gerekli tedbirler alınıp, şartlar uygun hale getirilirse neden olmasın ki? bu arada yurt dışında bebek ters de olsa önce normal doğum denendiğini en son çare olarak da sezeryana yönlendirildiklerini biliyorum. ben doğal doğum taraftarıyım ama dediğim gibi buna evde cesaret edebilir miyim bilmiyorum.

birde aklıma geldi bebek doğar doğmaz yıkanmasının hiç de uygun bir davranış olmadığını söylüyor artık proflar. bebekler doğar doğmaz hastane mikrobuyla değil önce annesindeki mikroplarla tanışmalıymış hatta hiç yıkanmamalıymış. maalesef bunu en iyi hastane bile yanlış yapıyor dedi bir prof geçenlerde tv de. birde doğar doğmaz henüz göbek bağı kesilmeden bebeğin emzirilmesi sağlanmalıyımış.

çıkmadan birde annemden örnek vereyim; 30 sene öncesinin cerrahpaşa hastanesinde doğmuşum ben ve o zamanlar ilk üç gün gelen kolostrumun bebeğe verilmesi yasakmış. bebeğe zararlı olduğu düşünüldüğü için ben ilk 3 gün sadece mama yiyebilmişim biberondan ve annemde yazık sağıp sağıp kolostrumu çöpe döküyormuş, bir de anneme gösterilmemişim ki normal doğum olduğu halde. annem ödünç alıp azcık sevip geri veriyordum seni diyor. aynı şekilde evde doğum yapan kayınvalidem ise o ilk kolostrumu doya doya emzirmiş oğullarına. bağışıklık açısından çok güçlüler ikiside. diyeceğim o ki bilim her zaman iyi yönde ilerlemiyor bazen tukaka dediğimiz bize yasaklanan bir yöntem ya da teknik yıllar sonra doğru kabul edilebiliyor. ama ben yine de evde doğumu tavsiye etmiyorum, sadece doğal doğumu destekliyorum naçizane..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…