• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde doğuuuummm

• Konu Sahibi Konu Sahibi mslmn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
annesi hastane ebesiymiş ,hastanede yapılan normal doğumda aynı ,hatta hastanede çok hor ,kaba davranabiliyorlar ,hatta gece gittiysen hepsi uyuyo ,bi tane geliyo saat başı yanına ,sen orda çığlık çığlığa bağırıyosun kimse dönüp bakmıyo bile ,annesinin gerekli tüm malzemesi varmış ,yaptırmış ,dağ başı değil ya gerekli bişey olsa hastaneye giderlerdi ..istemiş doğurmuş evde ,yargılamayın ,hee ben yaparmıydım aslaa ,sivilcem çıksa doktora giden biriyimdir ..

gözünüz aydın güle güle büyütün ama bu kadar hastane teknoloji varken neden evde... Doktor yarın sabah gelin yatışınızı yapalım demiş çok mu zordu sabaha kadar beklemek zaten çok sancınız çıksa sizi eve göndermezlerdi. Ayrıca bebeğin kontrolü, doğar doğmaz yapılan aşıları var ayrıca acil küvezlik bir durumuda olabilir herşey olabilir Allah korusun hastaneye yetişemeyebilir sadece doğurmakla bitmiyor ki olay yani... Sizin kanamanız fazla olsaydı durmasaydı ne olacaktı. 2 cm açıklıkta suni sancı takılması da ayrı bir konu zaten... Neden bebeğinizin ve kendi sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum eğer birşey olsaydı çok yanardınız sonra ben 9 ay bebeğimi beklesem hiçbir riski göze alamam şahsen hastane de bile bebeğime birşey olacak mı diye korkarken bir de evde imkansız.... Çok şanslıymışsınız...

Beni de annem evde doğurmuş iki tane ebe ve evin bir odasını serumlar vs.. ile hastane odası haline getirterek,hem de ablamı hastanede doğurduktan 5 yıl sonra..sonuç;ben de annemde ölüyormuşuz.Hastanelere ve ulaşması gereken heryere çok yakındır ev ama yine de ölüyormuşuz neredeyse.Allah analı babalı sağlıklı büyütsün inşallah,çok büyük bir risk almışsınız

öncelikle Allah analı babalı büyütsün ve hayırlı bir evlat olsun yavrunuz.
ancak bende pek çok kişiyle aynı fikirdeyim.gerçekten büyük cesaret hem sizinki hem annenizinki heleki bende bir anne olarak annenizi hiç anlayamadım hadi sizin ilk doğumunuz korkular endişeler normal ama o size bir şey olabilme ihtimalinden torunun başına bir şey gelirse vebalinden nasıl korkmadı. bende son iki saate kadar herşeyin yolunda gittiği bir doğum süreci geçirdim ama son anda acil sezeryana alınmasaydık yavrumu kaybediyordumki buda teknoloji sayesinde oldu.ya böle bi durum söz konusu olsaydı bunu nasıl farkedecekti tutunki farketti saniyeler bile o kadar önemliki o anda evden çıkıp hastahaneye gitmeniz ve gerekli hazırlığın yapılması ne kadar zaman alır.ayrıca benimde amcamın kızı ebe yengelerimden biriyse jinekolog onlar bile böle bişeye cesaret edemiyorlarki gerçekten annenizi tebrik ederim böle bir riski göze aldığı için.

Aslında evde doğum yapılır neden yapılmasın ama işte sonuçta çok büyük risk alıyorsunuz.. Ama bende olsam ev ortamında yapmazdım doğumu çünkü aynı şekilde son ana kadar herşey yolunda giderken bir anda herşey tersine döndü ve nerdeyse bebeğimi kaybediyordum. Beni nasıl sezeryana aldıklarını hiç unutmam. bir an bir saniye kaybetmediler.. Onca teknolojiye rağmen bebeğimin boynuna dolanmış kordon ameliyatta fark edildi.. Siz çok şanslıymışsınız ki hiç bir sorun olmadan kavuşmuşsunuz yavrunuza.. O yüzden Allaha dualarınızı hiç eksik etmeyin. Onu size bağışlamış.. Güle güle büyütün...

annesi hastane ebesiymiş ,hastanede yapılan normal doğumda aynı ,hatta hastanede çok hor ,kaba davranabiliyorlar ,hatta gece gittiysen hepsi uyuyo ,bi tane geliyo saat başı yanına ,sen orda çığlık çığlığa bağırıyosun kimse dönüp bakmıyo bile ,annesinin gerekli tüm malzemesi varmış ,yaptırmış ,dağ başı değil ya gerekli bişey olsa hastaneye giderlerdi ..istemiş doğurmuş evde ,yargılamayın ,hee ben yaparmıydım aslaa ,sivilcem çıksa doktora giden biriyimdir ..

ahh çok saol cnm buraya yazdığıma pişman ettiler bie daha yeni üye oldum walla bu sözlereden sonra giresim bil gelmioo.çok saooll yüzüm ü güldürdün:)

gözünüz aydın güle güle büyütün ama bu kadar hastane teknoloji varken neden evde... Doktor yarın sabah gelin yatışınızı yapalım demiş çok mu zordu sabaha kadar beklemek zaten çok sancınız çıksa sizi eve göndermezlerdi. Ayrıca bebeğin kontrolü, doğar doğmaz yapılan aşıları var ayrıca acil küvezlik bir durumuda olabilir herşey olabilir Allah korusun hastaneye yetişemeyebilir sadece doğurmakla bitmiyor ki olay yani... Sizin kanamanız fazla olsaydı durmasaydı ne olacaktı. 2 cm açıklıkta suni sancı takılması da ayrı bir konu zaten... Neden bebeğinizin ve kendi sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz anlamakta güçlük çekiyorum eğer birşey olsaydı çok yanardınız sonra ben 9 ay bebeğimi beklesem hiçbir riski göze alamam şahsen hastane de bile bebeğime birşey olacak mı diye korkarken bir de evde imkansız.... Çok şanslıymışsınız...

canım bn o gün deil retesi gün doğum yaptım. aşı meselesine gelince aşılarda var merak etmeyin:)kanamam olsaydı tekrar ediyorum annem ebe..rahimimi dışaruya tamamen çıkartıp dikebilecek bile tecdrübesi ve malzemesi vardı kim yavrusunu tehlikeye atar.bizim oralarda hala evde doğum vardır. annemmin memleketinde yani.
bu zamana kadarda hiç bi sorun olmadı.he bu arada 2 cm açıklık deil 2 parmak açıklığım vardı bu da 3,5-4 cm açıklığa gelio

boşver sen onları canım allah bebeyini sana bagışlasın
görmcemin gelini evde dogum yaptı hiç dikişsiz
bende iki gün sonra hastenede dogurdum 10 dikişli
ordaki ebeler yeterki başımızdan gitsin diyolarda nasıl olursa olsun
bide anneme yaptıkları hakarette cabası

Aslında evde doğum yapılır neden yapılmasın ama işte sonuçta çok büyük risk alıyorsunuz.. Ama bende olsam ev ortamında yapmazdım doğumu çünkü aynı şekilde son ana kadar herşey yolunda giderken bir anda herşey tersine döndü ve nerdeyse bebeğimi kaybediyordum. Beni nasıl sezeryana aldıklarını hiç unutmam. bir an bir saniye kaybetmediler.. Onca teknolojiye rağmen bebeğimin boynuna dolanmış kordon ameliyatta fark edildi.. Siz çok şanslıymışsınız ki hiç bir sorun olmadan kavuşmuşsunuz yavrunuza.. O yüzden Allaha dualarınızı hiç eksik etmeyin. Onu size bağışlamış.. Güle güle büyütün...

saoolun.teşekkür ederim bide ayrıca şunu unutmamak lazım..rabbim beni ve çocuğumun eğer ömrünü o kdr yazsaydı o mesele ewde de olurdu hastanede de. bu tabi bnm düşüncem. ama vesilelerede sarılmak gerek bunu da unutmuyorum.bebeğinizi sizde güle güle büyütün

devlet hastanesinde mi yaptın doğumunu cnm?

arkadaslar bınlercd yıldır evde dogum yaptrırılıyor
bence bukadar hastane bagımlısı olmayalım derım
bende evde dogdum dedıgınızın bır kısmı dogru ama bu ıhtımal %5-10 u gecmez
%90 tum kadınlar normal dogurmaya musaıt olarak vucutları gelısmıstır bu bılımsel bır bılgıdır
zaten arkadas hastaneye gıtmıs
catısı dar olsa yada bebek asırı kılolu olsa vs zaten normal dogurmanı tavsıye etmeyız sezeryan yapalım derlerdı
hem yanındakıde tıbbı ebe ne yapılması gerektıgını bılıyordur eger bıse olsaydı acılen hastaneye kaldırırdı
ayrıca yurt dısındada turkıyeyeye normal dogumların cogunu ebeler yaptırıyor dıkıslerıde onlar atıyor dr lar sadece bebegın bası cıkarken 5-10 dk bulunuyor dıye bılıyorum
bence cok abartmıssınız bu normal bır olaydır
bayanında yanındakı tıbbı ebedır ayrıca bu kısıler sırnakta degıl sehır merkesınde oturuyorlar bıse olsa acıl hastaneye gıderler
kanaması oldu dıyelım kanamayı durdurucu ılac yapardı annesı damardan ve hastaneye yönlendırıdı
bu bı örnek mesela
bende evde dogurmak ısterdım dogurusunu soylemek gerekırse

ahh çok saol cnm buraya yazdığıma pişman ettiler bie daha yeni üye oldum walla bu sözlereden sonra giresim bil gelmioo.çok saooll yüzüm ü güldürdün:)
Canım üzülme herkesin doğrusu bir değil sonuçta. Sen çok şanslı bir insansın. Bak ben nasıl çok istediğim halde o güzelim doğum sürecini yaşayamadım. Kader ve kısmet.. Doğum da bir bilinmez.. Hastenede olan doğumların %100 ü de sağlıklı olmuyor neler yaşayanlar var.. Aynı şekilde evde yapılan doğumlarında hepsi aynı riski içeriyor. Bu sizin tercihiniz bize saygı duymak düşer.. Hem şimdi avrupa ve amerikada herkes evde doğum yapıyor ne var bunda... Öyle KK dan kopmak yok.. Burda herşeyi paylaşıyoruz iyiyi de kötüyüde. Senden de öğreneceğimiz şeyler vardır.. Öyle düşünme..

Canım üzülme herkesin doğrusu bir değil sonuçta. Sen çok şanslı bir insansın. Bak ben nasıl çok istediğim halde o güzelim doğum sürecini yaşayamadım. Kader ve kısmet.. Doğum da bir bilinmez.. Hastenede olan doğumların %100 ü de sağlıklı olmuyor neler yaşayanlar var.. Aynı şekilde evde yapılan doğumlarında hepsi aynı riski içeriyor. Bu sizin tercihiniz bize saygı duymak düşer.. Hem şimdi avrupa ve amerikada herkes evde doğum yapıyor ne var bunda... Öyle KK dan kopmak yok.. Burda herşeyi paylaşıyoruz iyiyi de kötüyüde. Senden de öğreneceğimiz şeyler vardır.. Öyle düşünme..

çok haklısın cnm.ama üzüldüm işte ne biliyim.teşekkür ederim yorum yazdıın içinsnn bebeğin kaç aylık?...

gerçekten evde yapmak rahat oluyor.hele devlet hastanesi en azından gördüklerim ve duyduklarım öle insana çok kötü davranıyolar. sancılarınla seni tek başına bırakıyolar.bnm devlet hastanesini seçmememin en büyük nedeni düzenli gittiğin doktorun kadın da olsa eğer o gün nöbetçi erkekse erkek giriyor.bu yüzden istemedim.ikinciside ii davranmamaları. tabi bu istisnalar kaideyi bozmaz.

canım öncelikle allahım sağlıklı büyütmeni nasıp eylesin inşallah bende içimden geleni söylemek istiyorum bakarsan önce hastanelermi vardı köylerimizde herkes evde doğum yaparmiş bunu bu kadar yargılamamak lazım benim akrabam 10 sene önce evde doğum yapmış komşusu ebemiş ve doğumunu yaptırmış ve internetten doğum vidolarını girdimiz zaman dikkat edersenız genellikle evde doğum yapıyo yabancılar görmüşünüzdür bunu bukadar abartmaya gerek yok sağlıklı büyüt canım

oncelikle hayirli ugurlu olsun bebeginiz
ama bile bile evde dogum yapmayi istemek buyuk cahillik olarak dusunuyorum..hadi kendi sagliginizi dusunmediniz bebegi de mi dusunmediniz??? dogum aninda hersey olabilirdi
bi aksilik olsaydi ne yapacaktiniz anneniz sizi evde ameliyatmi edicekti
valla sok oldum bu devirde bu ne cesaret

annemin malzemesi var demissiniz ic kanama gecirseydiniz hangi malzemeyle mudahale edicekti acaba?
olmus bitmis artik ama ben evde dogumu savunmaniza kizdim.. mecburi bisey olur tamam
benim annemde ablami evde dogursmus ama 33 sene once...neden babannemin cahilliginden imkansizliklardan hastanelerin az olmasindan bi suru sebep varmis babannem de bi ebe cagirivermis eve
annem de ablamda nerdeyse oluyorlarmis
allah himmet etmis de kurtulmuslar

benim bunlari yazma amacim ikinci bebeginizi bu tehlikeye atmamaniz icin

Son düzenleme:
Back