yoo, öyle bir kanun yok onu da nerden çıkardınız. ben normal doğum diye sancım geldi gittim hastaneye.. açılma çabuk olsun diye suni sancı takıldı, sancıya dayanamadığım için doktorumla konuşup sezeryan olmak istediğimi söyledim ve o şekilde sezeryana alındım. ha isteseydim o suni sancı takılmadan da sezeryan tercih ederdim yine öyle olabilirdi.. "illa ki 1 hafta önce yapılır" diye bir kural yok yani..
bazı şeyler araştırarak değil yaşayarak öğreniliyor. hem hastane ortamında da sağlıkla doğum yapıp çıkma şansınız yüzde 50 yi geçmez.. her alanda vardır risk.. evet ben de ev ortamını tercih etmem; doktorum dan memnunum,hastanemden memnunum.. ama benim annem 2 doğumunu da gayet sağlıklı bir şekilde uzman ebeler eşliğinde evde yapmış biridir. üstelik dikişsiz gayet rahat bir doğum olmuş.. risk mi? elbette risk.. ancak hastane de pir-u pak değil.. orada da farklı riskler var ki daha hastaneye yatarken imzalıyorsunuz bunu..
ben bu kadar ağır eleştiriye inanamıyorum.. birkaç ay önce "iyi ki sezeryan olmuşum" topiğinde ne kadar rahat doğum yapığımı yazdığım için neredeyse taşlanma eşiğine gelmiştim.. sebep? "insanları sezeryana özendirdiğim" iddia edilmişti..
bu kadar mı özenti bir milletiz yani??.. kimse kimseye (hele ki doğum konusunda) özenmez bence.. herkesin doğrusu kendinedir.. Üstelik Amerikada doğum kitaplarında "evde doğum yapılması gerektiğinde" uygulanacak prosedür adım adım yazar..
neyse çok uzun oldu.. Allah analı bbalı büyütsün arkadaşım yerimseniben