-
- Konu Sahibi ismira_1923
Arkadaslar selam. Özel sektörde iyi bir maaşa 10 yildan fazla kidemim ile çalışıyorum. 2 çocuğum var. Birisi daha 11 aylik olacak. Fazladan ücretsiz izin kullanıyorum. 1 buçuk ay sonra ise geri döneceğim. Ama ben annelik muhakemesi yaparak ise dönmek istemiyorum. İlk çocuğum pandemi zamanıydı ve evden çalıştım çoğu zaman. Ama küçüğe haksızlık yapiyormuşum gibi geliyor. Bu arada öğlen aralarında da ev ve ofis yakın. Aracım ile emzirmeye gidip geleceğim. Ama şuan küçük bana inanılmaz düşkün. Buyuk oglum ile markete gidip gelince evde tum odalarda emekleyip beni arıyormuş. Annem anlatiyor. Tabi annem guzel bisey olarak iyi niyetle anlatiyor ama benim ise baslayacagim aklima geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Suan annelik hassasiyeti sanırım.
Bir de büyük çocuğumu okul icin ozele vs verelm dedik. Tam Gün olduğu için daha iyi olur. Yoksa evde annem zorlanır 2 cocukla diye ama rakamlar cok yüksek. Yani tek çocuk olsa problem yok. Ama diğer çocuğu da mecbur sonra aynı standartta devam ettirmek gerekecek. Bu zamanda 2 cocugu kolejde devam ettirmek cok zor. Devlet okuluna giderse de yarim gun olcak. Yarim gün yine Annem 2sine bakmış olacak. O hiç şikayet etmiyor ama yoruluyor cok ben hissediyorum.
Ben 2 3 yıl ara vermek istiyorum is hayatıma.. Ama sonra da işi biraktigim icin ilerde is bulamazsam ya da daha düşük maaşlara bulursam şuan bıraktığım için pişman olur muyum diyorum. Gerçekten hem anne hem çalışan kadın olmak çok zor durum. Siz olsanız ise ara verir miydiniz.
Tabi ki çalışmak.o dönemleri hatırlamayacak bile.hayatı fazla dramatize etmeyin.Arkadaslar selam. Özel sektörde iyi bir maaşa 10 yildan fazla kidemim ile çalışıyorum. 2 çocuğum var. Birisi daha 11 aylik olacak. Fazladan ücretsiz izin kullanıyorum. 1 buçuk ay sonra ise geri döneceğim. Ama ben annelik muhakemesi yaparak ise dönmek istemiyorum. İlk çocuğum pandemi zamanıydı ve evden çalıştım çoğu zaman. Ama küçüğe haksızlık yapiyormuşum gibi geliyor. Bu arada öğlen aralarında da ev ve ofis yakın. Aracım ile emzirmeye gidip geleceğim. Ama şuan küçük bana inanılmaz düşkün. Buyuk oglum ile markete gidip gelince evde tum odalarda emekleyip beni arıyormuş. Annem anlatiyor. Tabi annem guzel bisey olarak iyi niyetle anlatiyor ama benim ise baslayacagim aklima geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Suan annelik hassasiyeti sanırım.
Bir de büyük çocuğumu okul icin ozele vs verelm dedik. Tam Gün olduğu için daha iyi olur. Yoksa evde annem zorlanır 2 cocukla diye ama rakamlar cok yüksek. Yani tek çocuk olsa problem yok. Ama diğer çocuğu da mecbur sonra aynı standartta devam ettirmek gerekecek. Bu zamanda 2 cocugu kolejde devam ettirmek cok zor. Devlet okuluna giderse de yarim gun olcak. Yarim gün yine Annem 2sine bakmış olacak. O hiç şikayet etmiyor ama yoruluyor cok ben hissediyorum.
Ben 2 3 yıl ara vermek istiyorum is hayatıma.. Ama sonra da işi biraktigim icin ilerde is bulamazsam ya da daha düşük maaşlara bulursam şuan bıraktığım için pişman olur muyum diyorum. Gerçekten hem anne hem çalışan kadın olmak çok zor durum. Siz olsanız ise ara verir miydiniz.
Eee aktif olarak çalışma hayatında olan kadınlar da çok burada.niye forumu küçümsedin ki şimdi?.çalışan sayısı çalışmayanlar kat kat fazla buradaBen böyle konularda aktif çalışma hayatında hiç yer almamış kadınların tavsiye verdiğini görüyorum. Örneğin benim de çocuğum yok ve çocuğunuzun bakımı için tavsiye vermemem gerekir ama oluyor işte böyle şeyler. Çalışmadan sizin çalışma hayatınız için öngörüde bulunmak mümkün değil.
Bence buraya danışmakla kendiniz için doğru olanı bulamazsınız.
2 çocuğum var. Küçük şu an 5 olmak üzere. Doğum izni sonrası hep aynı telaşları yaşadım. Anksiyete sahibi kafasında milyon tane senaryo kuran biriyim.Cok dogru diyorsunuz. Ozel sektörde çalışanım. İsim ve imkanlarim suan cok iyi ama bırakır ya da ara verirsem aynı pozisyonda dönmem zor. Çünkü şirket bizi yarı yolda bıraktın muamelesi yapacak. Eminim tanıyorum yoneticilerimi. Yani ara vermek demek aslnda 2 3 sene sonra artık kendine başka iş bak demek. Aynı yere dönmek zor gibi. Ve katılıyorum 2 cocuk tek maas zor. Ama ben 2 3 sene sonra başka bir iş bulup çalışırım diye düşünüyorum. Tabi burada 10 yillik kidemimi yakıp çıkmış olcam.
Bu iyi bir çözüm gibi geldi bana.Buradan ayrilirsam aynı pozisyonda dönemem muhtemelen. Devlet okulu evet yarim gun.
Bir de yasal olarak biz çalışan annelerin yarim gun çalışma hakları var. Belki onu kullanırım. Şirket muhtemelen olumsuz karşılayacak ama yasal hakkım. Yarim gun çalışma ile yarim maas alacagim
Kesinlikle iş bulmak artık ekstra zor. Bunun nedeni hem iş imkanlarını sınırlı olması hem geriden gelen yeni nesil genç kadınların deli gibi çalışmak istemsi. Bir diğer neden ise ara veren kadınların iş konusunda uyum sorunu yaşaması. Bu nedenlerden dolayı bir çok iş veren işe ara verenleri, çocuklu olan kadınları işe konusunda tercih etmiyor.Ne kadar zor demi ara verdikten sonra tekrar iş bulmak hayat zor..... İş bulmak artık lüks gibi bir şey....
Niye nicklerin altında kişilerin hzimet dökümü mu var. Liseden beri okul hariç aralıksız çalışıyorum. Sadece 2. Çocuğumda ücretsiz izin alabildim. Kesinlikle ara vermek gerektiğini düşünüyorum. Büyük oğlumla 2. Ayda ise başladım. Küçük ve büyükle kurduğum ilişki farkını gözlemliyorum. Bir tane yapay zeka ile pankek videosu var bugün denk geldi. 10 dolarlık pankek resmi, bir milyon dolarlık pankek resmi diye kademe kademe gidiyor. Paha biçilmez pankek resmi istiyor. Annesinin yaptığı pankek resmi çıkıyor. Çok güzel bir videoydu.
Para her zaman kazanılır. Kariyer her zaman edinilir. Bilmem kaç yaşından sonra üniversite okuyan insanlar var. Hayatında hiç çalışmamış sonradan kariyer edinmiş kişiler var. Zor mu zor. Ama daha kötü olacağı anlamına gelmez. Daha iyi bir şirkette daha iyi şartlarda da iş bulabilir.
Eğer eşin maaşı yetiyorsa kesinlikle ara vermek diyorum. Calirken çoğu zaten okula, temizliğe vs gidecek. Onun yerine çocuğun birebir yanında olup dersleri ile ilgilenmek daha iyi olur bence.
Yada yarım gün seçeneği de oldukça iyi bir seçenek. pandemi olmasa ben de iki yaş sonrası yarım gün yarım maaş olayını zorlayacaktim.
Eee aktif olarak çalışma hayatında olan kadınlar da çok burada.niye forumu küçümsedin ki şimdi?.çalışan sayısı çalışmayanlar kat kat fazla burada
Acı ama gerçek tam da bu! Cinsiyet eşitliğinden uzaktayız çocuklu kadınların müdür yapılmadığı bir şirkette çalışmıştım.Kesinlikle iş bulmak artık ekstra zor. Bunun nedeni hem iş imkanlarını sınırlı olması hem geriden gelen yeni nesil genç kadınların deli gibi çalışmak istemsi. Bir diğer neden ise ara veren kadınların iş konusunda uyum sorunu yaşaması. Bu nedenlerden dolayı bir çok iş veren işe ara verenleri, çocuklu olan kadınları işe konusunda tercih etmiyor.
Maalesef çocuk olunca iş değişiyor... Profesyonel hayatta böyle....Acı ama gerçek tam da bu! Cinsiyet eşitliğinden uzaktayız çocuklu kadınların müdür yapılmadığı bir şirkette çalışmıştım.
Her şeyin artısı eksisi var. Bunu da iyi değerlendirmek gerekiyor. Belki part time ya da evden çalışabileceğiniz bir iş tercih edilebilir tabii meslek uygunsa. Evde olmak çocuğa zaman ayırmak için extra bir fırsat. Bu sefer de sürekli evde olmak, sosyalleşememek dengesini iyi kurmak lazımEvet maalesef öyle. Biz kadınlar icin gerçekten özel sektör cok acımasız. Bazen gozumu karartıp bu zamanlar geri gelmeyecek küçük de buyuyene kadar evde dur yanında diyorum. İlerde pişman olma diyorum. Sonra da tam tersi işi bıraktığın için pişman olursan ne yaparsın diyorum kendi kendime. İş hayatini tamamen bırakmak değil de. 1 2 sene ara vermek belki iyi olabilir ama yaş da geçiyor. Aynı standartta is bulmak bu zamanda mümkün durmuyo ama belli de olmaz. Off hiç bilmiyorum
Devlette tam gün olan bağımsız anaokulları var. Ayrıca belediye kreşleri falan da tam gün. Onları araştırın. Örneğin benim çalıştığım okulun yan tarafında bir anaokulu var, devlete ait. Sabah 8.30 akşam 18.00 arası. Sanırım ekstra para veriliyor biraz ama fazla da değil. Tavsiye ederim.Arkadaslar selam. Özel sektörde iyi bir maaşa 10 yildan fazla kidemim ile çalışıyorum. 2 çocuğum var. Birisi daha 11 aylik olacak. Fazladan ücretsiz izin kullanıyorum. 1 buçuk ay sonra ise geri döneceğim. Ama ben annelik muhakemesi yaparak ise dönmek istemiyorum. İlk çocuğum pandemi zamanıydı ve evden çalıştım çoğu zaman. Ama küçüğe haksızlık yapiyormuşum gibi geliyor. Bu arada öğlen aralarında da ev ve ofis yakın. Aracım ile emzirmeye gidip geleceğim. Ama şuan küçük bana inanılmaz düşkün. Buyuk oglum ile markete gidip gelince evde tum odalarda emekleyip beni arıyormuş. Annem anlatiyor. Tabi annem guzel bisey olarak iyi niyetle anlatiyor ama benim ise baslayacagim aklima geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Suan annelik hassasiyeti sanırım.
Valla çalışın. Bahar dizisi başladı izlediyseniz..işte hep aynı son. Yapmasaydın der geçerler. Evde kalmayın..herşeyi izi verirsiniz yine de yaranamazsınız benliginiz değişir. Çalışın ekonomik ve sosyal özgürlüğünüz olsun..çocuklar az bı büyüyünce el elde baş başta kalırsınız evde. Eşiniz iyidir ama hayat bu bı boşanma olsa size olur olan..Arkadaslar selam. Özel sektörde iyi bir maaşa 10 yildan fazla kidemim ile çalışıyorum. 2 çocuğum var. Birisi daha 11 aylik olacak. Fazladan ücretsiz izin kullanıyorum. 1 buçuk ay sonra ise geri döneceğim. Ama ben annelik muhakemesi yaparak ise dönmek istemiyorum. İlk çocuğum pandemi zamanıydı ve evden çalıştım çoğu zaman. Ama küçüğe haksızlık yapiyormuşum gibi geliyor. Bu arada öğlen aralarında da ev ve ofis yakın. Aracım ile emzirmeye gidip geleceğim. Ama şuan küçük bana inanılmaz düşkün. Buyuk oglum ile markete gidip gelince evde tum odalarda emekleyip beni arıyormuş. Annem anlatiyor. Tabi annem guzel bisey olarak iyi niyetle anlatiyor ama benim ise baslayacagim aklima geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Suan annelik hassasiyeti sanırım.
Büyük çocuğunuzu devlet okuluna verip yarım gün için annenizin yanına yardımcı bularak işe devam etmek?Arkadaslar selam. Özel sektörde iyi bir maaşa 10 yildan fazla kidemim ile çalışıyorum. 2 çocuğum var. Birisi daha 11 aylik olacak. Fazladan ücretsiz izin kullanıyorum. 1 buçuk ay sonra ise geri döneceğim. Ama ben annelik muhakemesi yaparak ise dönmek istemiyorum. İlk çocuğum pandemi zamanıydı ve evden çalıştım çoğu zaman. Ama küçüğe haksızlık yapiyormuşum gibi geliyor. Bu arada öğlen aralarında da ev ve ofis yakın. Aracım ile emzirmeye gidip geleceğim. Ama şuan küçük bana inanılmaz düşkün. Buyuk oglum ile markete gidip gelince evde tum odalarda emekleyip beni arıyormuş. Annem anlatiyor. Tabi annem guzel bisey olarak iyi niyetle anlatiyor ama benim ise baslayacagim aklima geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Suan annelik hassasiyeti sanırım.
Çalışma saatlerini ve maaşınızı yazmamışsınız bence önemli onlar haftada 6gün olması var 9-5 var mesela. Çocuk zaten işe başladığında 13 aya yakın olacak bence ideal zaman 3 aylık bebek değil ki. 2-3 sene ara verseniz ne olcak 10senelik emek çöp aynı dereceden başlamak zor bu sefer okul dönemi bir sürü masraf çıkıcak devlete versen geri kalmasın diye kursa götürceksin aktivitelere yani mesele artık tek özele vermekte değil. Ben 15 ayda başladım vallahi işte dinlendiğimi anlıyorum kendime geldim evde sürekli ev işi çocuk aynı döngü en azından iş yerimde sohbet muhabbet var farklı bi ortam. Daha küçük olsa haklısınızda 1+ yaş iyi bence odalarda sizi araması tamamen dönemsel bağlanmayla ilgili ve çok çok normalArkadaslar selam. Özel sektörde iyi bir maaşa 10 yildan fazla kidemim ile çalışıyorum. 2 çocuğum var. Birisi daha 11 aylik olacak. Fazladan ücretsiz izin kullanıyorum. 1 buçuk ay sonra ise geri döneceğim. Ama ben annelik muhakemesi yaparak ise dönmek istemiyorum. İlk çocuğum pandemi zamanıydı ve evden çalıştım çoğu zaman. Ama küçüğe haksızlık yapiyormuşum gibi geliyor. Bu arada öğlen aralarında da ev ve ofis yakın. Aracım ile emzirmeye gidip geleceğim. Ama şuan küçük bana inanılmaz düşkün. Buyuk oglum ile markete gidip gelince evde tum odalarda emekleyip beni arıyormuş. Annem anlatiyor. Tabi annem guzel bisey olarak iyi niyetle anlatiyor ama benim ise baslayacagim aklima geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Suan annelik hassasiyeti sanırım.