- 8 Mart 2019
- 2.579
- 3.363
- 133
- 38
- Konu Sahibi ismira_1923
-
yarim gun calisma aslinda olursa sizin icin cok guzel olurBuradan ayrilirsam aynı pozisyonda dönemem muhtemelen. Devlet okulu evet yarim gun.
Bir de yasal olarak biz çalışan annelerin yarim gun çalışma hakları var. Belki onu kullanırım. Şirket muhtemelen olumsuz karşılayacak ama yasal hakkım. Yarim gun çalışma ile yarim maas alacagim
Hayir ben önceki konunuzu bilmiyorum bileSiz önceki konuma da yazan kişi miydiniz acababen yine aynı cevabı vermiştim ama siz aynı kişi misiniz bilmiyorum. Şimdi size buradan annemin nasil bir insan olduğunu mu anlatayim Anneme zorla cocuk baktırdığım yok. Ve siz de annemin yerinde değilsiniz
Valla 10 yillok kidem iyimis , ayni yere zaten donebilmeniz icin ayni pozisyonun acik olmasi gerekir. 2 3 zenw sonra ayni kalitede ayni maasi veren isi bulabilmek mesele zaten.Cok dogru diyorsunuz. Ozel sektörde çalışanım. İsim ve imkanlarim suan cok iyi ama bırakır ya da ara verirsem aynı pozisyonda dönmem zor. Çünkü şirket bizi yarı yolda bıraktın muamelesi yapacak. Eminim tanıyorum yoneticilerimi. Yani ara vermek demek aslnda 2 3 sene sonra artık kendine başka iş bak demek. Aynı yere dönmek zor gibi. Ve katılıyorum 2 cocuk tek maas zor. Ama ben 2 3 sene sonra başka bir iş bulup çalışırım diye düşünüyorum. Tabi burada 10 yillik kidemimi yakıp çıkmış olcam.
Niye nicklerin altında kişilerin hzimet dökümü mu var. Liseden beri okul hariç aralıksız çalışıyorum. Sadece 2. Çocuğumda ücretsiz izin alabildim. Kesinlikle ara vermek gerektiğini düşünüyorum. Büyük oğlumla 2. Ayda ise başladım. Küçük ve büyükle kurduğum ilişki farkını gözlemliyorum. Bir tane yapay zeka ile pankek videosu var bugün denk geldi. 10 dolarlık pankek resmi, bir milyon dolarlık pankek resmi diye kademe kademe gidiyor. Paha biçilmez pankek resmi istiyor. Annesinin yaptığı pankek resmi çıkıyor. Çok güzel bir videoydu.Ben böyle konularda aktif çalışma hayatında hiç yer almamış kadınların tavsiye verdiğini görüyorum. Örneğin benim de çocuğum yok ve çocuğunuzun bakımı için tavsiye vermemem gerekir ama oluyor işte böyle şeyler. Çalışmadan sizin çalışma hayatınız için öngörüde bulunmak mümkün değil.
Bence buraya danışmakla kendiniz için doğru olanı bulamazsınız.
Önce maşallah diyelim, işiniz iki evladınız yardım eden bir anneniz var ... Kişiden kişiye değişir bu durum özel sektörde ara verip aynı randımanı yakalayamama ihtimali mevcut. Süt için gelip gitmek sizin için araç da olunca avantaj. Bu işin yarını da var ekonomi belli çocuk için kendi yaşam standartınız için para her zaman şart. Şuna karar vereceksiniz eşinizin tek geliri olunca yarı yarıya gelir düşecek , gelire göre gider olur biz bununla idare ederiz diyorsanız bu işe adım atın ister istemez hayatını o standarta alıştırıyorsun.Arkadaslar selam. Özel sektörde iyi bir maaşa 10 yildan fazla kidemim ile çalışıyorum. 2 çocuğum var. Birisi daha 11 aylik olacak. Fazladan ücretsiz izin kullanıyorum. 1 buçuk ay sonra ise geri döneceğim. Ama ben annelik muhakemesi yaparak ise dönmek istemiyorum. İlk çocuğum pandemi zamanıydı ve evden çalıştım çoğu zaman. Ama küçüğe haksızlık yapiyormuşum gibi geliyor. Bu arada öğlen aralarında da ev ve ofis yakın. Aracım ile emzirmeye gidip geleceğim. Ama şuan küçük bana inanılmaz düşkün. Buyuk oglum ile markete gidip gelince evde tum odalarda emekleyip beni arıyormuş. Annem anlatiyor. Tabi annem guzel bisey olarak iyi niyetle anlatiyor ama benim ise baslayacagim aklima geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Suan annelik hassasiyeti sanırım.
Bir de büyük çocuğumu okul icin ozele vs verelm dedik. Tam Gün olduğu için daha iyi olur. Yoksa evde annem zorlanır 2 cocukla diye ama rakamlar cok yüksek. Yani tek çocuk olsa problem yok. Ama diğer çocuğu da mecbur sonra aynı standartta devam ettirmek gerekecek. Bu zamanda 2 cocugu kolejde devam ettirmek cok zor. Devlet okuluna giderse de yarim gun olcak. Yarim gün yine Annem 2sine bakmış olacak. O hiç şikayet etmiyor ama yoruluyor cok ben hissediyorum.
Ben 2 3 yıl ara vermek istiyorum is hayatıma.. Ama sonra da işi biraktigim icin ilerde is bulamazsam ya da daha düşük maaşlara bulursam şuan bıraktığım için pişman olur muyum diyorum. Gerçekten hem anne hem çalışan kadın olmak çok zor durum. Siz olsanız ise ara verir miydiniz.
Ne kadar zor demi ara verdikten sonra tekrar iş bulmak hayat zor..... İş bulmak artık lüks gibi bir şey....Tekrar çalışmayı düşünüyorsanız iyi düşünün çünkü çocuk için işine ara veren kadınların hepsi olmasa da büyük çocuğu işe geri dönemedi. Sebebi çok fazla işsiz olması ve kimsenin uzun süre çalışmaya ara veren birini işe almak istememesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?