- 5 Kasım 2018
- 1.095
- 1.873
- Konu Sahibi ismira_1923
Arkadaslar selam. Özel sektörde iyi bir maaşa 10 yildan fazla kidemim ile çalışıyorum. 2 çocuğum var. Birisi daha 11 aylik olacak. Fazladan ücretsiz izin kullanıyorum. 1 buçuk ay sonra ise geri döneceğim. Ama ben annelik muhakemesi yaparak ise dönmek istemiyorum. İlk çocuğum pandemi zamanıydı ve evden çalıştım çoğu zaman. Ama küçüğe haksızlık yapiyormuşum gibi geliyor. Bu arada öğlen aralarında da ev ve ofis yakın. Aracım ile emzirmeye gidip geleceğim. Ama şuan küçük bana inanılmaz düşkün. Buyuk oglum ile markete gidip gelince evde tum odalarda emekleyip beni arıyormuş. Annem anlatiyor. Tabi annem guzel bisey olarak iyi niyetle anlatiyor ama benim ise baslayacagim aklima geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Suan annelik hassasiyeti sanırım.
Bir de büyük çocuğumu okul icin ozele vs verelm dedik. Tam Gün olduğu için daha iyi olur. Yoksa evde annem zorlanır 2 cocukla diye ama rakamlar cok yüksek. Yani tek çocuk olsa problem yok. Ama diğer çocuğu da mecbur sonra aynı standartta devam ettirmek gerekecek. Bu zamanda 2 cocugu kolejde devam ettirmek cok zor. Devlet okuluna giderse de yarim gun olcak. Yarim gün yine Annem 2sine bakmış olacak. O hiç şikayet etmiyor ama yoruluyor cok ben hissediyorum.
Ben 2 3 yıl ara vermek istiyorum is hayatıma.. Ama sonra da işi biraktigim icin ilerde is bulamazsam ya da daha düşük maaşlara bulursam şuan bıraktığım için pişman olur muyum diyorum. Gerçekten hem anne hem çalışan kadın olmak çok zor durum. Siz olsanız ise ara verir miydiniz.
Bir de büyük çocuğumu okul icin ozele vs verelm dedik. Tam Gün olduğu için daha iyi olur. Yoksa evde annem zorlanır 2 cocukla diye ama rakamlar cok yüksek. Yani tek çocuk olsa problem yok. Ama diğer çocuğu da mecbur sonra aynı standartta devam ettirmek gerekecek. Bu zamanda 2 cocugu kolejde devam ettirmek cok zor. Devlet okuluna giderse de yarim gun olcak. Yarim gün yine Annem 2sine bakmış olacak. O hiç şikayet etmiyor ama yoruluyor cok ben hissediyorum.
Ben 2 3 yıl ara vermek istiyorum is hayatıma.. Ama sonra da işi biraktigim icin ilerde is bulamazsam ya da daha düşük maaşlara bulursam şuan bıraktığım için pişman olur muyum diyorum. Gerçekten hem anne hem çalışan kadın olmak çok zor durum. Siz olsanız ise ara verir miydiniz.