Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

o kadar da para verdim

Üzüldüm gerçekten geçmiş olsun.Bende Maxi Bio Keratin ile ilgili deneyimimi paylaşmak istiyorum.1. sayfada yazılanları eksiksiz yapmaya çalıştım.Benim gibi belinize kadar saçlarınız varsa bence 125 ml den az kullanmayın.Ben az kullanıyım iyice yedireyim derken bir tarafı tam manasıyla yapamamışım.Düzleştiriciyi ilk 230 dereceye ayarladım ama saçlarımdan yanık kokusu aldığım için işlemin geri kalanına 220 derece ile devam ettim.Vantilatör karşımda olduğu içinde üründen çıkan duman tam manasıyla kesildi mi kesilmedi mi bilemedim biraz rastgele oldu o yüzden.Ben kesinlikle deniz gözlüğü takmanızı öneriyorum.Vantilatör karşısındayken gözlerimin yandığı anlar oldu.Saçımda bekletirken hele fenaydı.Tabi ilk kez yaptığım için bayağı korktum onunda etkisi oldu.Sonraki günlerde düzleştiriciyle saçlarımın üstünden geçerken gözüm biraz yandı.İlk yıkamadan sonra hala saçımda o koku vardı.Sizde böyle şeyler yaşadınız mı? Yoksa ben ilk gün yaparken keratini saçıma düzleştiriciyle tam yediremediğim için mi böyle oldu? Zaten 1 gün de üstünden geçmedim.Gerçekten sabır işiymiş.İkinci kez yıkadım saçlarımı ve saçlarımdaki o yumuşaklık azalmış gibi ve saçım sanki ilk yıkadığıma göre bir miktar daha dalgalandı ama onun dışında elektriği gayet az ve kabarmıyor.Aslında ilk yıkadıktan sonraki resimde gördüğünüz gibi ama onun birazcık daha dalgalı hali.Birde saç kurutma makinasıyla kurutunca kabarma ve elektriklenme yaptı.Bence kendi haline bırakın öyle kurusun.En azından ben böyle deneyimledim.Valla şu Keratin Complex kafama çok yatıyor.Gümrükten geçer mi geçmez mi bilemiyorum.1 günde işlem tamam,koku yok,duman yok,istersen düz istersen saçlarını kendi halinde bırak en temizi o.

Merhabalarrr,

Sırf bu konu için üye oldum.
Hemen hemen tüm sayfaları okuduğumu söyleyebilirim.

Brezilya fönümü sayenizde yapmış bulunmaktayım. Başta kılıçbalığı ve okyanusya olmak üzere deneyim paylaşan herkese ayrıca teşekkür ederim.
Bu benim 3. Brezilya fönüm, ama kendi yaptığım ilk fönüm oldu.
Önce saçımın vahametini anlatiyim. Aşırı kıvırcık ve orjinali dünyalar güzeli olan saçlarım saç boyama ve sonucunda oluşan yıpranmaları gizlemek amacıyla yaptığım fön ve düzleşmelerden kopmuş yanmış ve uzamaz bir haldeydi.

Farkındaysanız dili geçmiş zaman ahahaha:)
Ve o kadar kısa ki şu an önleri, aslına önleri dediğim kafamın 4 te 1 ine tekabül ediyor, dipten geleni gayet gür ama uzayanlar koptuğu için önleri kısa olduğundan özetle kıvırcık kullanamıyorum

Kıvırcıklar beni anlıyordur
Daha da kısaltıyorum çünkü hem arkalar çok sağlıklı kıyamıyorum hem de önler çok kısalacak kestirirsem neyse
Tüm işlemleri anlattığımız şekilde yaptım

Okyanusyanın kullandığı yerden aldığımı tahmin ediyorum
Ürün ağzındaki kilit açık geldi sanırım kargoda patlamış yaklaşık 100 ml kayıp var ama kimyacı burnumla kokuyu tanıdım ve risk alarak ürünü denedim.. iyiki geri göndermemişim gerçekten harika bir ürün.

Ve tüm aşamaları aynen uyguladım
Kesinlikle çok kokulu
Ama benim saçımı dümdüz yaptıysa daha ne diyim..

Saçlarımla aşk yaşıyorum şu an
Uçlardaki kırıkları onardığını söyleyemem ama saçlarım dümdüz oldu ve uçları bir müddet idare edip kesitirene kadar fönden maşadan uzak kalmamı sağlayacak harika dümdüz ışış ışıl saçlarım oldu. Diğer sönmüş solmuş saçlarımı kesinlikle güçlendirdi ve toparladı.

Birkaç hafta sonra kendime bir gaz maskesi yapıp tekrar denemeyi düşünüyorum belki uçları kurtarırım bakalım..

Yalnız gaz maskesi olayını bi araştıralım derim. Çünkü yaptığım gece ciğerlerimin ağrıdığını hissettim..
Duman olayına dikkat edin.

Ama öte yandan fön ve düZleştirme ile yediğimiz radyasyonu da düşünürsek gerçekten harika bir çözüm
Saçlarımı kurtardım..
Teşekkürler canlar :)

Son düzenleme:
Öncesi sonrası
Bu arada ben 48 saat tuttum ve 7-8 kere düzleştirdim.

Eklentiler

• IMG_7581.JPG
    32 KB · Görüntüleme: 95
  • IMG_7582.JPG
    24,8 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_7584.jpg
    24,1 KB · Görüntüleme: 93
Yaptığım aşamaları da anlatiyim
İşlem sırasında vantilatör kullandım, ilacı içerde sürmek gibi bi hata yaptım vantilatör olduğu halde mahvoldu ağzım burnum hızlı bi şekilde 5 dakikada falan diplere değdirmeden tüm ürünü saçıma uyguladım az az aldım şişeden birtikçe biraz daha aldım

100 ml civarı ürün kullandım

kokuya maruz kalmamak için tüm malzemeleri toplayıp balkona koştum

Beklerken ara ara tarayıp fazlalıkları uçlara sürdüm çok sürdüğüm yerlerden de biraz aldım sürekli ince tarakla taradım

Arada poşetle sarıp bekledim poşeti çıkardığım gibi gözlerim yandı
Sonra 40 dakika sonunda kuruttum ve düzlemeye başladım

Tam kurumadı biraz dinlendim
Akşam bi daha düzledim

Sonra sabah öğlen akşam fırsat buldukça düzleştirdim saçlarım yanık olduğundan 200 dereceyi geçmedim hatta yanıklara 190 la yaptım

Ama şunu fark ettim ki önlerdeki yanık yerleri iyice defalarca yapmıştım 200 ile oralar daha iyi toparlandı birkaç hafta sonra tekrar yaparsam sadece uçları yapıcam olmadı uçları keserim

ama
Şu kadarını söyliyim daha önce anakarada 4 yıl önce en iyi kuaförlerden birinde yaptırdığımda 6 ay gitmişti ve saçlarım fön bozulduğunda bile mükemmeldi, belime kadar uzatmıştım. Bu ürün onun muadili veya daha iyisi. Çünkü saçlarım ıslakken bile dümdüz oldu

Ve uçlara ürünün yetersiz geldiğini hissediyorum o yüzden 4 gün beklemedim. Kuru kuru düzleştirmek istemedim, dediğim gibi
Önerilerini varsa alabilirim.

KilicBaligi benim b.fönüm tam istediğim gibi olmadı.1 kaç haftaya yeniden yapmayı düşünüyorum.Yapmadan önce yine arındırıcı şampuanla saçlarımı yıkamalı mıyım ama heralde yıkarsam olan keratinde saçlarımdan akar gider.

Bu arada ben arındırıcı şampuan kullanmadım sülfatsız şampuan kullandım, ama benim saçlarım çok işlem görmüş aşırı yıpranık bir saç olduğu için pulların vs zaten açık olduğunu düşünüyorum, sizin saçınız boyasız ve sağlıklıydı sanırım, o yüzden sizin kesinlikle arındırıcı şampuan kullanmanız gerekirdi bence, ama şu an ki durumu bilemiyorum.. tabi konunun uzmanı arkadaşlar daha aydınlatıcı olacaklardır.
Benim uçları çok sağlıksız şu an, ama dümdüz oldular, bakalım arkadaşalar ne diyecek, ben tekrar deneyip uçlarını olmazsa kesicem

Teşekkür ederim cevabınız için.Benim de bir yerden sonrası boyalı.

Bu da sabahki hali, uçlar daha iyi oldu belki banyodan yeni çıktığım için kötüydü dün akşam, sabaha daha idare edebilir göründü, birkaç yıkama sonrasını da yine paylaşıcam

Eklentiler

• IMG_7589.JPG
    53,9 KB · Görüntüleme: 164
Kızlar fön aralarını kısa tutmayın ben 2 aydan önce yapmayın derim.
Güle güle kullanınnn :)))
İlk kez yapanlar afaki mucizeler beklemesin pırasa olmuyor hemen.
Ama sonrasında benim gibi, kıvırcık saçlarınızı özlersiniz bilginize :)
Edit: arındırıcı şampuanın tek amacı saç pullarını açmak değil, gerçekten arındırmakta. Her nekadar saçınızda kalıntı kalmadığını düşünüyor olsanız da yanılırsınız. Gerçek verim için arındırıcı veya arındırıcı özelliği gösteren şampuanı öncesinde kullanmak şart :)

Teşekkür ederim :) Arındırıcı şampuan sonrasında saç tamamen eski haline mi dönüyor yoksa biraz mı bozuluyor? 2 aydan daha önce yaparsak başımıza ne gelir?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim :) Arındırıcı şampuan sonrasında saç tamamen eski haline mi dönüyor yoksa biraz mı bozuluyor? 2 aydan daha önce yaparsak başımıza ne gelir?

Arındırıcı şampuan öyle bir şey değil, sadece saç pulcuklarını açar ve saçı tüm kalıntılardan temizler hepsi bu, saçtaki föne zarar vermez.

İki aydan önce yaparsan, eğer saçında müthiş bir hasar yoksa ürünü boşa kullanmış olursun çünkü saçın da bir doyma noktası var. İlk seansta ürünü yeterince emdiyse yakın tarihli ikinci bir seansta emilim olmayacak ve ilk üç yıkamada losyon saçtan akacaktır ve saçında boşa ağırlık yapacaktır...

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Ayıca Kilicbaligi sana,OKYANUSYAA'ya ve deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.Hepiniz hayatımı değiştirdiniz.İyiki varsınız.Benim 20 yıllık sorunumu kökünden çözdün.Keşke daha evvelinden haberim olsaymış.Kara kara düşünüyordum nasıl yaptıracağım diye.Üniversite öğrencisiyim.O kadar parayı bir araya getirmem en az önümüzdeki 1 yıl imkansızdı.Bir yaptırsam bir daha yaptıramayacaktım.Umarım bu konu daha çok yayılır.Güzellik herkesin hakkı.Sizin gibi paylaşımcı,yardımsever insanların hastasıyım.

İnanır mısın, ben bu konuyu açtığımda Türkiye'de Brezilya fönü henüz sadece bir kaç salonda uygulanıyordu

Rica ederiz, umarım gelecekteki uygulamalarından da memnun kalırsın.

Bu arada brezilya fönüne güvenip bakımları ihmal etme.

3M kumaş maskeler epey iş görüyor, tavsiye ederim. Bu arada güle güle kullan saçlarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…