-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #9.801
Onu da kullandık, başlangıçta ok ama kullanmayı bırakınca hiç bir işe yaramadığı çıkıyor ortaya, zaten bu kadar işe yaramayan bir ürünün niye bu kadar pahalı olduğuna da akıl sır erdiremedik kızlarla... Hele o şampuan yok mu, düzenli kullanımda en sağlam saçı bile keçe yapar. Tuhaf...
Birkaç gündür durum hakkında yine değerlendirme yaptık ama buradaki arkadaşları da uyarmam gerekiyor.
Kızlar uygulama sonrası ilk bir hafta on gün işler yolunda gitti ancak saçlarım şu an banyodan sonra taranamayacak kadar sertleşti ve sürekli düğümleniyor ki benim saçlarım ipek gibi yumuşak ve saç kremi kullanmadan taranabilen bir saç.
Daha kötüsü her banyodan sonra saçlarımın koptuğunu görüyorum ve kuruyken dahi taramaya cidden korkuyorum. Saç uçlarımda ve boylarımda oldukça incelme var ve durum daha kötüye gidiyor. Banyo sonrası topladığım saçların fotoğrafını Okyanusya'ya attım, durum fena.
Saçlarım hakkında bilgi vereyim, saçımda şu anda herhangi bir kimyasal işlem yok. Saç düzleştirici, saç maşası vs gibi ürünleri kullanmıyorum. Saçımda bir miktar geçmişten kalma hasar vardı lakin kopup giden yerler maalesef ki sağlıklı olan yerler. Nasıl bu hale gelebildi anlayamıyorum. İlk başta muhtemelen ürünün örtücü etkisinden dolayı saçıma zarar verdiğini göremedim fakat durum şu anda bu. Kaldı ki 200 derece civarında bir düzleştirme yaptım ısıdan kaynaklı bir yanma durumu olması mümkün değil. Yıllar önce kullandığım başka bir üründe de yine benzer etkiyi almıştım. O da bunun gibi renkli bir üründü. Halbuki şu ana kadar en az 8-10 Berzilya fönü ürünü kullanmış biri olarak bu iki marka hariç hiç bir ürünün renkli olmasına şahit olmamıştım. Kaliteli ürünler grimsi beyaz- beyaz tonlarda oluyor çünkü.
Zaten uygulama yaparken ortaya çıkan kesif formaldehit kokusu ve yanmadan anlamalıydım bir şeylerin yanlış gittiğini. Yanağıma değen bir parça ürün cildimi kıpkırmızı yapıp çılgınlar gibi soyulmasına sebep olmuştu, üstelik ürün formaldehitsiz olduğunu iddia ettiğinden eldivensiz bile dokundum ben bu arkadaşa, haliyle haftalarca soyuldum, soyuldum soyuldum...
Gerçekten formaldehit oranı çok yüksek ve büyük ihtimalle Suriye üzerinden gelme kaçak-sahte ürün ve hatta maxi yerine şu sarı ambalajlı bio keratin gold olduğundan şüpheleniyorum.
Bir kaç gün içinde saçıma ciddi bir bakım yaptıracağım yine Keratin Complex ürünü ile...
Lütfen Maxi Keratin almayın ve kullanmayın. Maxi Bio'nun gözünü seveyim.
Maxi bio ya devam napalım kuzu :)))Yapacak bir şey yok kuzum, denemeden bilemezdik.
Maxi bio ya devam napalım kuzu :)))
Ben zaten her daim aşk yaşamıştım onunla
Neredeyse ihanet edecektik
Saçlarınızın düz olduğu resimler yıkandıktan sonraki hali mi?Öncesi sonrası
Bu arada ben 48 saat tuttum ve 7-8 kere düzleştirdim.
Teşekkür ederim cevabınız için.Benim de bir yerden sonrası boyalı.Bu arada ben arındırıcı şampuan kullanmadım sülfatsız şampuan kullandım, ama benim saçlarım çok işlem görmüş aşırı yıpranık bir saç olduğu için pulların vs zaten açık olduğunu düşünüyorum, sizin saçınız boyasız ve sağlıklıydı sanırım, o yüzden sizin kesinlikle arındırıcı şampuan kullanmanız gerekirdi bence, ama şu an ki durumu bilemiyorum.. tabi konunun uzmanı arkadaşlar daha aydınlatıcı olacaklardır.
Benim uçları çok sağlıksız şu an, ama dümdüz oldular, bakalım arkadaşalar ne diyecek, ben tekrar deneyip uçlarını olmazsa kesicem
Teşekkür ederim :) Arındırıcı şampuan sonrasında saç tamamen eski haline mi dönüyor yoksa biraz mı bozuluyor? 2 aydan daha önce yaparsak başımıza ne gelir?Kızlar fön aralarını kısa tutmayın ben 2 aydan önce yapmayın derim.
Güle güle kullanınnn :)))
İlk kez yapanlar afaki mucizeler beklemesin pırasa olmuyor hemen.
Ama sonrasında benim gibi, kıvırcık saçlarınızı özlersiniz bilginize :)
Edit: arındırıcı şampuanın tek amacı saç pullarını açmak değil, gerçekten arındırmakta. Her nekadar saçınızda kalıntı kalmadığını düşünüyor olsanız da yanılırsınız. Gerçek verim için arındırıcı veya arındırıcı özelliği gösteren şampuanı öncesinde kullanmak şart :)
Teşekkür ederim :) Arındırıcı şampuan sonrasında saç tamamen eski haline mi dönüyor yoksa biraz mı bozuluyor? 2 aydan daha önce yaparsak başımıza ne gelir?
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Ayıca Kilicbaligi sana,OKYANUSYAA'ya ve deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.Hepiniz hayatımı değiştirdiniz.İyiki varsınız.Arındırıcı şampuan öyle bir şey değil, sadece saç pulcuklarını açar ve saçı tüm kalıntılardan temizler hepsi bu, saçtaki föne zarar vermez.
İki aydan önce yaparsan, eğer saçında müthiş bir hasar yoksa ürünü boşa kullanmış olursun çünkü saçın da bir doyma noktası var. İlk seansta ürünü yeterince emdiyse yakın tarihli ikinci bir seansta emilim olmayacak ve ilk üç yıkamada losyon saçtan akacaktır ve saçında boşa ağırlık yapacaktır...
İnanır mısın, ben bu konuyu açtığımda Türkiye'de Brezilya fönü henüz sadece bir kaç salonda uygulanıyorduBilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Ayıca Kilicbaligi sana,OKYANUSYAA'ya ve deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.Hepiniz hayatımı değiştirdiniz.İyiki varsınız.Benim 20 yıllık sorunumu kökünden çözdün.Keşke daha evvelinden haberim olsaymış.Kara kara düşünüyordum nasıl yaptıracağım diye.Üniversite öğrencisiyim.O kadar parayı bir araya getirmem en az önümüzdeki 1 yıl imkansızdı.Bir yaptırsam bir daha yaptıramayacaktım.Umarım bu konu daha çok yayılır.Güzellik herkesin hakkı.Sizin gibi paylaşımcı,yardımsever insanların hastasıyım.
Merhabalarrr,
Sırf bu konu için üye oldum.
Hemen hemen tüm sayfaları okuduğumu söyleyebilirim.
Brezilya fönümü sayenizde yapmış bulunmaktayım. Başta kılıçbalığı ve okyanusya olmak üzere deneyim paylaşan herkese ayrıca teşekkür ederim.
Bu benim 3. Brezilya fönüm, ama kendi yaptığım ilk fönüm oldu.
Önce saçımın vahametini anlatiyim. Aşırı kıvırcık ve orjinali dünyalar güzeli olan saçlarım saç boyama ve sonucunda oluşan yıpranmaları gizlemek amacıyla yaptığım fön ve düzleşmelerden kopmuş yanmış ve uzamaz bir haldeydi.
Farkındaysanız dili geçmiş zaman ahahaha:)
Ve o kadar kısa ki şu an önleri, aslına önleri dediğim kafamın 4 te 1 ine tekabül ediyor, dipten geleni gayet gür ama uzayanlar koptuğu için önleri kısa olduğundan özetle kıvırcık kullanamıyorum
Kıvırcıklar beni anlıyordur
Daha da kısaltıyorum çünkü hem arkalar çok sağlıklı kıyamıyorum hem de önler çok kısalacak kestirirsem neyse
Tüm işlemleri anlattığımız şekilde yaptım
Okyanusyanın kullandığı yerden aldığımı tahmin ediyorum
Ürün ağzındaki kilit açık geldi sanırım kargoda patlamış yaklaşık 100 ml kayıp var ama kimyacı burnumla kokuyu tanıdım ve risk alarak ürünü denedim.. iyiki geri göndermemişim gerçekten harika bir ürün.
Ve tüm aşamaları aynen uyguladım
Kesinlikle çok kokulu
Ama benim saçımı dümdüz yaptıysa daha ne diyim..
Saçlarımla aşk yaşıyorum şu an
Uçlardaki kırıkları onardığını söyleyemem ama saçlarım dümdüz oldu ve uçları bir müddet idare edip kesitirene kadar fönden maşadan uzak kalmamı sağlayacak harika dümdüz ışış ışıl saçlarım oldu. Diğer sönmüş solmuş saçlarımı kesinlikle güçlendirdi ve toparladı.
Birkaç hafta sonra kendime bir gaz maskesi yapıp tekrar denemeyi düşünüyorum belki uçları kurtarırım bakalım..
Yalnız gaz maskesi olayını bi araştıralım derim. Çünkü yaptığım gece ciğerlerimin ağrıdığını hissettim..
Duman olayına dikkat edin.
Ama öte yandan fön ve düZleştirme ile yediğimiz radyasyonu da düşünürsek gerçekten harika bir çözüm
Saçlarımı kurtardım..
Teşekkürler canlar :)