- 14 Aralık 2015
- 783
- 674
-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #8.801
Annem bana hiç denek olmazdı :) beklemedeyiz o zaman :)Sabır sabır, şöyle 15 gün süre verin bana canlar. Annemde bir şey deniyorum.
Birazdan fotoğraf ekleyip anlatacağım...
BBeklıyoruz kuzucanSabır sabır, şöyle 15 gün süre verin bana canlar. Annemde bir şey deniyorum.
Birazdan fotoğraf ekleyip anlatacağım...
Begenmemısmı arkadasındoğrusu ablamda işe yaradığına şahit olmuştum ama o şampuan serum krem birarada kullandı ve şampuana süre verdi bende sanki saçım çokmuş gibi sadece dökme aşamasını kullanmış oldum yani bir ay kadar sonra bıraktım :) biraz sabırsız bir insanım.
Aaa gerçekten mi ben her kötü demesinde aynı benden bir tane daha diyorum genel olarakta sorunlarımız şikayetlerimiz aynı gibi olunca benim ekstra boya faktörüm var tabi.
Bu uzatma denemesine sevindim sizinle daha bir motive ilerliyorum. Hem şuan hiç depresyon havası değil ve bizim sana ihtiyacımız varne kadar da bencilim :) peki senden haber bekliyorum o zaman :)
Bu aradaa birşey daha bi arkadaşım pureologynin kremini almış 250 ml. Satma ihtiyacı duymuş hemde 25 liraya alıp bi denenebilir sanki :) Yinede bi dur diyosan durayım ben
Annem bana hiç denek olmazdı :) beklemedeyiz o zaman :)
BBeklıyoruz kuzucan
doğrusu ablamda işe yaradığına şahit olmuştum ama o şampuan serum krem birarada kullandı ve şampuana süre verdi bende sanki saçım çokmuş gibi sadece dökme aşamasını kullanmış oldum yani bir ay kadar sonra bıraktım :) biraz sabırsız bir insanım.
Aaa gerçekten mi ben her kötü demesinde aynı benden bir tane daha diyorum genel olarakta sorunlarımız şikayetlerimiz aynı gibi olunca benim ekstra boya faktörüm var tabi.
Bu uzatma denemesine sevindim sizinle daha bir motive ilerliyorum. Hem şuan hiç depresyon havası değil ve bizim sana ihtiyacımız varne kadar da bencilim :) peki senden haber bekliyorum o zaman :)
Bu aradaa birşey daha bi arkadaşım pureologynin kremini almış 250 ml. Satma ihtiyacı duymuş hemde 25 liraya alıp bi denenebilir sanki :) Yinede bi dur diyosan durayım ben
Şuan daha bir merak ettim ne geliyor acaba diye :)Zorla saç rengini açtırdı bana denek olmayacak da ne yapacak artık
Azzz sonraaaa
Öyle olsa ne gülerim oturup :))25 kayme mi? Kız içine pantene falan doldurmuş olmasın
Dene madem
Canım tırnaklarındakı sorun neydı benımde tırnak etlerımden nefret edıyorum sureklı kalkıyor bende koparıyorum her tarafı yara ıcındeKendi aklıma kendim için de yazarım, başkası için de yazarım; yeter ki sen söyle
Bu arada bilme kaç yüz kişiye öneride bulunmuşsundur, haliyle aklında kalmaz. Benim tırnaklarım kötü haldeydi, anlatmıştım sana. Bir tanecik vitamin söyledin bana, hemmm-meeen koştum aldım ertesi gün.
1 yıldır düzelmeyen tırnaklarım düzeldi mi sana 1 ayda
Onun için de ayrı bir teşekkür ederim dedim.
Johnson's baby vazelin+ limon kolonyası sana çözüm olur. Eline bir miktar vazelini yedirip üzerine biraz limon kolonyası dök ve ovuşturarak yedir. Her gün yap bunu 1 hafta boyunca. Hem tırnakların güçlenecek, hem beyazlayacak hem etlerin kendine gelecek. Sonrasında haftada 2 uygula ama her gün tırnak etlerine vazelin sür.Canım tırnaklarındakı sorun neydı benımde tırnak etlerımden nefret edıyorum sureklı kalkıyor bende koparıyorum her tarafı yara ıcınde
Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindimBen şoookk :) Aman Allahımm nasıl da güzel bir renk bu ara bende yeniden platine heves etmedim değil. Ama samimiyetle söylüyorum bu kadar tek renk ve bu kadar yumuşak bi sarı kuaförüm bile yakalayamamıştı. Güle güle kullansın annen, inat ettiği kadar varmış güzel iş çıkarmışsın :)
Beğenmek ne kelime bayıldımm :) ellerine sağlık. Yalnız bunca kızçenin kılıııçç kılıççç dediğinde varmış bir hikmetartık daha çok diyeceğiz :)
Annende iyi cesaret etmiş o ilk tutamın yanmasından sonra. Ama değmiş.
Sıradaki ürünümüz sıvı keratin mi acaba
Offffff harıka otesı olmuş renkGeçtiğimiz günlerde yaz tatili bitiminde annemin saçlarının ön tarafının rengi muhteşem bir sarı/platine dönüştü güneş ve denizden dolayı. Renge bayıldı tabii ve tüm saçının o renk olmasını istediğini söyledi. Renk çok güzeldi tabii ama annemin saçları yer yer beyazlamış, yer yer kül grisine dönüşmüş, defalarca açılmış sonra 7 tonlarına boyanmış bir saç. Daha önce işlem gördüğünden dolayı bir kaç hafta salladım çünkü bu kadar işlem görmüş bir saçı orial ile açmak zaten yanmasına garantiydi. Ben inat ettim, o inat etti ve sonunda onun inadı galip geldi ve malzemeleri tedarik ettim.
Önce incecik bir tutamda test ettim elbette ve baktım ki evet saçlarda hasar oluşuyor, bildiğin ıslakken çekince uzayan cinsten. Anne bak yanıyor saçların yapmayalım dedim, gel ben normal boya ile tek renk güzel bir sarı yapayım sana halledelim, zaten platin bej senin kullanacağın renk değil, iki hafta sonra ay bu renk olmadı der boyatmaya kalkarsın yine dedin. Gene inatlaştık gene ben kaybettim...
Artık yapacak bir şey yoktu tabii mecburen başladım işleme...
Saçların ilk hali
Eki Görüntüle 1892536 Eki Görüntüle 1892537
Malzemeler;
İgora Mavi Toz açıcı
Roon %9 Mavi Oksidan
Koleston % 6 Oksidan
Liquid Keratin 10 ml
Eki Görüntüle 1892535
Uygulama
İgora Royal mavi toz açıcı 4 ölçek + Roon mavi oksidan %9 8 ölçek ile saç boyları + 5ml Liquid Keratin
İgora Royal mavi toz açıcı 2 ölçek+ Koleston oksidan %6 4 ölçek ile dipler + 5ml Liquid Keratin
İlk olarak saç parçalara ayrılıp saç boylarına açıcı uygulanır, işlem bittikten sonra 5 dakika beklenip ikinci karışım hzlıca saç diplerine sürülür. Bekleme süresi 45 dakika sonrasında arındırıcı bir şampuan ile saçlar yıkanır.
Eki Görüntüle 1892539 Eki Görüntüle 1892540
Görüldüğü gibi açma işlemi başarılı, ortaya yumurta sarısı çıkmış durumda.
Gelelim ikinci aşamaya...
Malzemeler;
İgora Royal 12.2 Bej sarı 1 Tüp
İgora Royal 0.22 Turuncu azaltıcı 2 cm
Koleston Perfect %20 Oksidan 50 ml
Liquid Keratin Saç maskesi 20ml
Liquid Keratin 10 ml
Ilık su 40 ml
Eki Görüntüle 1892541
Karışım iyice topaklanma kalmayana kadar karıştırılır ve nemli saça dipten uca komple hızlı biçimde sürülür 20 dakika beklenir.
Bekleme süresindne sonra saçlar kontrol edilip yumuşak bir şampuanla yıkanır ve bakım kürü uygulanır. Ben bc acil kurtarma kullandım.
Boya sonrası saçların ıslak görüntüsü
Eki Görüntüle 1892542
Saçlar kurutulduktan sonra ortaya çıkan renk
Eki Görüntüle 1892543
Eki Görüntüle 1892544 Eki Görüntüle 1892545
Saçları kurutmadan evvel bir miktarda kestim elbette çünkü saçları beline kadar gelmeye başlamıştı artık
Sonuç, dipten uca aynı renk, ön kısımlarla uyumlu bej/ platin arası bir renk.
Gelelim yorumlarıma, saçlarda kopma olmadı, ıslakken uzama falan gibi de bir durum oluşmadı ilginç bir şekilde, sadece biraz sertlik ve matlık oluştu ama rahatlıkla düzeltilecek durumdaydı. 3 gün sonra 1 şişe sıvı keratini yeniden uyguladım ve saçların parlaklığı geri geldi. Tek sorun hala biraz sert onu da bir uygulama sonra halledebileceğiz gibi... benden haberler bunlar...
Ne diyorsunuz renk için?
Hımm normal boyadada kullanılırmı bu,oksıdanÇok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim
Açıkçası riskleri yüksek olan bir uygulama oldu ama çok şükür ki kazasız belasız atlattık. Yalnız işlem öncesi test için açıcı sürdüğüm tutam yanarken, işlem genelinde bir sorun yaşamamış olmamızı dahası o tutamın ortadan kaybolmasını hayretle karşılıyorum. Galiba bu sıvı keratine biraz haskızlık ettim ben, cidden işe yaramaz bir ürün olduğunu düşünüyordum
Bu arada roon oksidan klasik beyaz oksidanlardan değil, mavi oksidandır selective'in de mavi oksidanı var küllü veya bej boyamalardan önce saçı açarken çok iyi sonuç veriyorlar.Zaten açma anından sonra saçın aşırı kızıl olmamasının sebebi de bu...
Ayyy Kuzum teşekkur,ederım heöen denerım bugünden ıtıbaren normal vazelın bar evde onunla yapayım yarın bakarım senın dedıgıne bırde kuzum sally hansenın bı urunu vardı 30 ml tırnak kenarlarına surulup spatulayla kaldırılıyordu o nasılJohnson's baby vazelin+ limon kolonyası sana çözüm olur. Eline bir miktar vazelini yedirip üzerine biraz limon kolonyası dök ve ovuşturarak yedir. Her gün yap bunu 1 hafta boyunca. Hem tırnakların güçlenecek, hem beyazlayacak hem etlerin kendine gelecek. Sonrasında haftada 2 uygula ama her gün tırnak etlerine vazelin sür.
Offffff harıka otesı olmuş renkve annenızın acılmadan oncekı sac rengıde koyu degılmıs ona rağmen yanmamış ellerıne sağlık canım valla harıkasın gule gule kullnsın annen
Hımm normal boyadada kullanılırmı bu,oksıdan
Kullanma talimatının işe yaramayıp senin yeni yöntem geliştirmende apayrı birşey :) kesinlikle haklısın bu maddi külfet konusunda ve hep sen öncüsün bekliyoruz bi 15 gün o zaman :) size bakıncada şaşmıyor değilim ben daha saç bakımımı rutine bindiremedim ama siz maşallah zorsunmadan :) Gerçi zorsununca benimki gibi bir saç ortaya çıkıyor galibaEvet gerçekten nasıl cesaret edebildi anlamıyorum, kökten 4 cm den itibaren yanabilirdi, kopabilirdi geri dönüşü olmayacak şekilde, ben olsam hayatta denemezdim bile. Bir de zaten çok büyük stress altında yaptım çünkü bir şey olsaydı çok çok üzülecektim malum ben kendi saçımdaki 2cmlik yanık kısmı bile düzeltemedim henüz ve arayıştayım biliyorsunuz
Yani ben geçen sene bu sıvı keratini bir ara denedim ama kendi verdikleri kullanma talimatı ile uyguladığımda bir işe yaramamıştı zaten bu yüzden koydum bir kenara ki bende 2 kutu vardı ve bir kutuyu da kullanmıştım. Şimdi annemde kendimce bir teknik uyguladım ve gelişmeleri takip edeceğim. Ona göre kendi saçıma da yeniden uygulayabilirim.
Sabretmek lazım yani, zira ucuz şeyler değil bunlar. Kullandığımız her maske her bakım ürünü bir maddi külfet getiriyor, eh sonuç alamayınca bir sonrakine geçiyoruz ve bu durum böyle devam edip duruyor.
Velhasıl bu 15 gün deneyeceğim ürün sayısı 4e çıktı, bakalım...