Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

canım hiçbir ürün geri dönüşsüz saçı dümdüz yapmaz, KilicBaligi böyle birşey demez bir yanlış anlaşılma vardır

canım hiçbir ürün geri dönüşsüz saçı dümdüz yapmaz, KilicBaligi böyle birşey demez bir yanlış anlaşılma vardır
Teşekkür ederim Okyanus. çok uzun zaman oldu yanlış hatırlıyorumdur. Alfaparafin başını bulup okuyayim ben hemencecik. şu sacim biraz canlansin ve parlasin istiyorum. Vallahi dümdüz olacağını bilsem kahkul bile kestiricem.

Evet bencede geri donussuz degildir keske geri donussuz olsa :)

Canım cok sayida ürün cikiyo sachanede. Bilmediğim icin yanlis yapmak istemiyorum 60 ml liğin linkini bana ozelden yada buradan atabilir misin rica etsem

Kızlar natura keratinden pek bahsedilmemiş onu almayı düşünüyordum

istediğim dümdüz bir saçtan ziyade bakım yapılmış olması kabarma elektriklenme oluyor saçlarım dalgalı olduğu için o görüntü gitsin ipek gibi olsun istiyorum,dümdüz saç istemiyorum parlak hafif dalgalı kabarmayan saç. bana ne önerirsiniz ..?

Keratinle Saç Bakımı

Özellikle son dört senedir kuaföre giden her kadın sihirli bir kelimeyle tanışıyor. Kelimemiz keratin, bütün kuaförler ya argan yağı ya keratinin mucizelerini anlata anlata bitiremiyorlar. Peki bu keratin gerçekten mucize mi ? Bu yazı bu sorunuza cevap vermesi için yazıldı. Keratin yağı denilen maddenin aslında silikon olduğunu bir önceki yazımızda bahsetmiştik. Keratin aslında cildinizin ve saçlarımızın ana yapısı. oluşan keratinel tabaka cildimizde ve saçımızda kuru ve sert bir şeyken, nasıl oluyorda keratin ve keratinli ürünler saçları yumuşacık yapıyor.

Brezilya Fönü

Keratin kelimesi ilk olarak brezilya fönü denen uygulamayla kadınların hayatına girdi. Fönü çektirip düzleşmiş ve yumuşacık saçlara sahip olan binlerce kadın bu fönün bozulmaması için sülfatsız şampuanlarla tanıştı. Bu keratin öylesine mucizevi etkiler gösteriyordu ki kadınlar sorgusuz sualsiz kabullendi, ta ki birileri çıkıp kral çıplak diyene kadar. Formaldehit var brezilya fönünde bu zararlı denildi.

Brezilya Fönü Formaldehit

İşin garip tarafı kullanıcıları bunun zararları noktasında kullanmaktan vazgeçirmek isteyen kuaförlerdi. Oysa ABD’de tartışma bunun uygulandığı salonlarda çalışanların sağlığı konusunda çalışmalar yapılıyordu. Yani bunu her gün düzenli uygulayan bir kuaförün sağlığının bozulması amerikada tartışılırken bizdeki kuaförler bu ürünü kullanması için canhıraş biçimde kadınları iknaya çalışıyordu. (Kaynak: https://www.osha.gov/SLTC/hairsalons/)

Formaldehitsiz Brezilya Fönü

Sonra bir başka sihir oldu ve formaldehitsiz brezilya fönleri üretildi. Evet içindekiler kısmında formaldehit yazmıyordu. Herkes rahatlayabilirdi. Sonuçta “methylene glycol” diye bir madde vardı. Bir çok insanı böyle kandırdılar ama kral çıplaksa çıplaktır ve bu bir kandırmacadır. Methylene glycol denen madde de formaldehitin bir türevidir. (Kaynak: http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/docs/citizens_methylene_glycol_en.pdf)

Brezilya Fönü Zararları

Brezilya fönü veya keratin fönü denen şey aslında ne yapar kısaca bunu anlatalım. Aslında adına keratin denilen şey bir proteindir. Hidrolize halleri saç bakımında kullanılır, konu suistimale o kadar açık ki, bunu kimyayı ayaklar altına alarak yağ olarak satmaya kalkanlar bile çıkıyor neyse konumuz brezilya fönü. Şimdi bu brezilya fönü denilen uygulama basit bir biçimde saça formaldehitle kakao yağı ve balmumu türevilerinin sabitlenmesi olayıdır. Keratin işin kamuflaj kısmını oluşturuyor. Formaldehit eski çağlardan bu yana ölü mumyalamakta kullanılan bir madde. cesedin bile çürümesine mani olan bu maddenin zararlarını size anlatmaya gerek bile yok.

Formaldehitsiz Keratin

Uzun lafın kısası formaldehitsiz brezilya fönü ve formaldehitsiz keratin diye bir şey yok. Bu uygulamayı yaptırdığınızda saçınız 50 derecede bir ısı gördüğünde formaldehiti azar azar salgılayarak sizi biraz biraz zehirler. Kimyasal tepkimeler bunlar neyse konuyu uzatmayalım. Özellikle kuaförleri ve çalışanları uyaralım, bu gün 30 liraya alıp 200 liraya insanların kadasına uyguladığınız maddeler asıl sizi zehirliyor. hiç öyle formaldehitsiz falan diye de kendinizi kandırmayın sağlığınızdan olmayın.

BU YAZIYI OKUDUM VE UYGULAMAKTAN VAZGEÇTİM :)
AÇIKLAMALAR GERÇEKTEN ÇOK MANTIKLI GELDİ BANA..OKUMANIZI ÖNERİRİM ARKADAŞLAR, SAĞLIĞIMIZ HERŞEYDEN ÖNEMLİ.

Arkadaslar bu dogrumu sizce ? Alfaparf'da formaldehit var midir sizce ?

Arkadaslar bu dogrumu sizce ? Alfaparf'da formaldehit var midir sizce ? Alfaparfın keratini sağlık bakanlığı onaylı mı arkadaslar

Canım natura bir ara çok kullanıldı çok bahsedildi biraz geçmişe gidersen 600 lü sayfalara göreceksin. Fakat son zamanlarda memnun olmayanların sayısı arttı. Saçhaneden alıyorduk onlar bile marka ile olan anlaşmalarını bıraktılar.. Natura eski natura değil yani, yine de senin takdirine kalmış

arkadaşlarrrr alfaparfta formaldehit yok :) saçhanede açıklamalarda olmadığı yazıyor bakınız lütfen

Arkadaslar bu dogrumu sizce ? Alfaparf'da formaldehit var midir sizce ? Alfaparfın keratini sağlık bakanlığı onaylı mı arkadaslar

Yok :)) açıklamalarında da olmadığı yazıyor, sana özelden site ismini ve nereden bakacağını da atmıştım. İncele lütfen tatlım

Teşekkür ederim canım,burdaki yorumlara bakarak en iyisinin alfapalf olduğuna karar verdim ama seti var şu an pek bulunmuyor 200 tl bazı sitelerde ve 60ml benim saçıma yetmez diye almadım onu

daha cok nerden bulabilirim bilmiyorum, sulfatsız sampuanı saç kreimi kremi watsondan filan alırım raziyım ,yeter ki keratin olsun bana ama o da çok pahalı 750 tl 1000tl yazıyordu çok geldi bana

Şimdi canım, saçlarının durumu nasıl bilemiyorum. Ben de yetmez korkusu ile aldım 60 ml. hatta yapmadan önce ilaç ile aynı kıvamda bi karışım hazırladım ve saçıma sürdüm yetirebilir miyim diye bakmak için. yetti de arttı bile. Saçlarım önceden çok kıvırcıktı artık kabarık ve dalgalı aynı zamanda belimde. Ben yetirdim yine de düşün taşın.
Onun dışında alfaya karar verdiysen saçhane stokları yeniler diye düşünüyorum. Litrelikler sana fazla geldiyse buradaki kızlarla paylaşabilirsin

saçlarım bu şekilde canım yetip yetmiceni sen söyle, miktar olarak değil fiyat olarak fazla geldi sonuçta bir kere alınca bir kaç defa kullanılabilir.60ml yeterse deneme setini alabilirim aslında bir denemek istiyorum

Ah canım bu işlemsiz hali ise niçin brezilya fönü yapmak istiyorsun, benimki böyle dursa hiç denemem bile :)
Yetip yetmeme konusunda birşey demeyeyim artık çünkü benim saçlarım da bu boyda fakat seninkine nazaran daha katlı, yarı yarıya kat var çok kabarmasın diye böyle kullanıyorum, belki bu nedenle yetirebildim ben.

Canım benim saçlarım dalgalı yani uçları,kabarıyor ya sağdan soldan ayrı teller :))onu sevmiyorum ipek gibi hafif dalgalı olsun istiyorum,yani aslında bakım amaclı istiyorum,bir de saç uçlarındaki kırılmaları önlüyor mu acaba o nedenle düşünüyordum.

İstediğim böyle bir görüntü,saçlarım bunun gibi dalgalı ama sağdan soldan yeni saçlar cıkıyor ya etraftan o görüntü hoşuma gitmiyor böyle ipek gibi görünsün istiyorum keratinle sağlayamaz mıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…