Bir arkadaşım dokunabilirsem bir kez bu fobimi yeneceğimi söyledi, siz ne tavsiye edersiniz.
Arkadasin hakli canim. Fobilerin yenilmesinde en ise yarayan yontem "exposure therapy". Sahibinin gozetiminde yavas yavas kedileri kopekleri oksayarak yenebilecegine inaniyorum. Sadece biraz zaman ve caba.
Ama kurt köpeğinize zamanında hiç dokunmadınız mı zaten?
Hayır, hiç bir hayvana dokunduğumu hatırlamıyorum, annemler de çok küçükken bile korkum olduğunu söylüyor.
:) E yavas yavas olacak iste. Adi ustunde fobi. Oyle bir kere hayvan tutmayla gecmez ki:) Bazen araya zaman girecek tekrar korkuyor gibi olacaksin. Alisana kadar her hafta denemelisin.Ya bir kez denedik eşimle, bir kaç haftalık minik köpeği aldı kucağına, gittim yaklaştım ama dokunamadım
Ben de hayvanları çok seviyorum ama elleyemem
Ki Bahçeli bir evde büyüdüm kedi köpek tavuk horoz vs oldu dönem dönem.
Severek besledim, öldüklerinde ciğerim çıktı ağlamaktan.
Ama hiç ellemedim. Hep de tırsa tırsa besledim. Tiksinmek değil içim Bi tuhaf oluyordu. Ama biraz uzaktan izlemeye bayılırdım.
Böyle garip bir hal. Kızımın ben gibi olmasını hiç istemem.
Ayrıca su korkusu var bende. Denize girmeyi çok seviyorum , yüzmek için ölüyorum. Ama malesef korkuyorum, birçok kursu yarım bıraktım.
Altı senedir çalışıyorım yani psikoloğa gitme imkanına 6 senedir sahibim ve 6 senedir değil psikolog hiçbir branşta uzman dr bulunmayan bir yerde yaşıyorum. Yaza tayinciyiz, inşallah tayinimiz çıkarsa ilk fırsatta bu korkularımı daha geç olmadan yenmek için uzman desteği alacağım.
Bu şekilde uzman desteğiyle bu korkularını yenen oldu mu yoksa benimki bir hayal mi?0
merhabalar,
A ahso nun trifobi (böyle mi yazılıyordu) konusunu okuyordum da, kendi problemimi ayrı başlıkta paylaşma ihtiyacı hissettim. Özellikle bu fobiye sahip olup yenenler neler yapmışlar merak ediyorum.
Neredeyse tüm hayvanlara karşı fobim var sayılır, balık hariç onla da pek karşılaşmıyoruZ, özellikle kedi köpek. Hem öyle cüsselilerden falan da değil, mini minnacıklardan da.
İnternette videolarını izleyin, korktuğunuz hayvanı tanımaya çalışın diyor. Ama sorun şu ki, ben sadece dokunmaktan korkuyorum, sevmiyor veya tiksiniyor değilim. Ki köyde büyüdüm, hayvanlarımız da vardı, duygusal bağ kurduğum ev hayvanlarımız vardı. Bir köpeğimiz vardı mesela, kurt köpeği olanlardan, babam ona çok güzel bakardı, bir dönem bahçede sorun olmuştu da bir akrabamıza vermiştik baksın diye bir kaç hafta kadar, hiç iyi bakamamış diye oturup ağlamıştım. Her kurban özellikle kurbanlık hayvana çok üzülürdüm, babam genelde erken alıp bir dönem bakardı çünkü.
Neyse çok uzatıyorum. Eşim kedi bakmaya çok hevesli , eğer bahçeli bir evimiz olursa köpek de istiyor. En önemlisi de çocuklar hayvanlardan korkmasın istiyorum. Ama ben kesinlikle köpek görsem yol değiştiririm, böyle olunca çocuklarda da korku oluşacak. Örneğin haftasonu oğlum küçük bir köpeği sevmek istedi, ama ben bakamadım bile, ay ay modundaydım, eşim vardı yanımızda, ben biraz uzaklaştım da çocuk sevdi köpeği. Teksem alıp çocuğu uzaklaştırıyorum maalesef.
Böyle işte.
Bir arkadaşım dokunabilirsem bir kez bu fobimi yeneceğimi söyledi, siz ne tavsiye edersiniz.
:) E yavas yavas olacak iste. Adi ustunde fobi. Oyle bir kere hayvan tutmayla gecmez ki:) Bazen araya zaman girecek tekrar korkuyor gibi olacaksin. Alisana kadar her hafta denemelisin.
korkunun ütüne gitceksin cnm bende köpek ve muhabbet kuşlarından korkardım şimdi evimde kuşlarım var köpekte besledim ve şuan hiç korkmuyum yani :)
hayatım boyunca (büyük çaba sarfederek )arkadaşımın köpeği dışında hiçbir hayvana dokunmadım.. ona alıştım dokunmaya ama başka köpeklere dokunamadım yinede.. hele bir kediye dokunduğumu hayal bile edemiyorum..ve kesinlikle korkmuyorum özellikle köpekleri çok seviyorum özeniyorumda ama temas kısmı feci gerginlik..
ben çocuklara izin veriyorum zaten bizim site evcil hayvan cenneti (evcil ördeği olan bile var ) ..kesinlikle çocuklarıma kendi içimde yaşadığım gerginliği hissettirmiyorum..
nasıl korku değil ben dokunamıyodum ki kuşlarımı elime alamıyodum şmdi elimde hep evlat gibi seviyorum valla :)ama işte korku değil o..:)
ne diye sorma bende bilmiyorum.. dokunamamak :)
nasıl korku değil ben dokunamıyodum ki kuşlarımı elime alamıyodum şmdi elimde hep evlat gibi seviyorum valla :)
Yavru olanlara dokunmayı deneyin ilk etapta.
Bir dokunursanız nasıl muhteşem bir his, nasıl bir terapi olduğunu keşfedeceksiniz.