- 3 Nisan 2010
- 16.021
- 5.086
benim annem aynı senin gibiydi.merhabalar,
@ahso nun trifobi (böyle mi yazılıyordu) konusunu okuyordum da, kendi problemimi ayrı başlıkta paylaşma ihtiyacı hissettim. Özellikle bu fobiye sahip olup yenenler neler yapmışlar merak ediyorum.
Neredeyse tüm hayvanlara karşı fobim var sayılır, balık hariç onla da pek karşılaşmıyoruZ, özellikle kedi köpek. Hem öyle cüsselilerden falan da değil, mini minnacıklardan da.
İnternette videolarını izleyin, korktuğunuz hayvanı tanımaya çalışın diyor. Ama sorun şu ki, ben sadece dokunmaktan korkuyorum, sevmiyor veya tiksiniyor değilim. Ki köyde büyüdüm, hayvanlarımız da vardı, duygusal bağ kurduğum ev hayvanlarımız vardı. Bir köpeğimiz vardı mesela, kurt köpeği olanlardan, babam ona çok güzel bakardı, bir dönem bahçede sorun olmuştu da bir akrabamıza vermiştik baksın diye bir kaç hafta kadar, hiç iyi bakamamış diye oturup ağlamıştım. Her kurban özellikle kurbanlık hayvana çok üzülürdüm, babam genelde erken alıp bir dönem bakardı çünkü.
Neyse çok uzatıyorum. Eşim kedi bakmaya çok hevesli , eğer bahçeli bir evimiz olursa köpek de istiyor. En önemlisi de çocuklar hayvanlardan korkmasın istiyorum. Ama ben kesinlikle köpek görsem yol değiştiririm, böyle olunca çocuklarda da korku oluşacak. Örneğin haftasonu oğlum küçük bir köpeği sevmek istedi, ama ben bakamadım bile, ay ay modundaydım, eşim vardı yanımızda, ben biraz uzaklaştım da çocuk sevdi köpeği. Teksem alıp çocuğu uzaklaştırıyorum maalesef.
Böyle işte.
Bir arkadaşım dokunabilirsem bir kez bu fobimi yeneceğimi söyledi, siz ne tavsiye edersiniz.
bana gelmek bile istemiyordu. (köpegim var belirteyim + barınaklarda ki hasta olan veya yeni kısırlaştırılmış hayvanlara da iyileşme döneminde ben bakarım. yani bahcede bazen 2 köpek olabiliyor)
neyse annem bana gelmek istmiyordu sonra gelmek zorunda kaldı. köpegi bagladık annem eve girdi. bahcede sohbet filan. köpegi aldım. annemle tanıştırmak için. uzakta tutup bak ogluşum bu senin annenen anne bak bu da benim ogluşum. şimdi nazikce anne seni koklayıp tanıması için yanına yaklaştırıcam. dedim.
annem gözlerini kapatıp bekledi. kasıld. anne kasma bir şey yaopmasına asla izin vermem ddim.
bizimki annemi kokladı. anne elini bana ver köpegi sevmem lazım dedim okşa filan. peki ddi
o gun kontrollu bir şekilde annemle kopişim bir iletişim kurdular.
ertesi sabah cok komikti... hepimizden önce annem kahvaltıyı bahceye kurmuş. ( köpek de salık )
bizi bekliyor. kalktım indim aşagı ve ne göreyim
annem yere oturmuş bizim köpek onun kucagında karnını sevdiriyor
o gun bugun annem yolda gördügü her canlıyı sever oldu