Evcil hayvan korkusu

benim annem aynı senin gibiydi.
bana gelmek bile istemiyordu. (köpegim var belirteyim + barınaklarda ki hasta olan veya yeni kısırlaştırılmış hayvanlara da iyileşme döneminde ben bakarım. yani bahcede bazen 2 köpek olabiliyor)
neyse annem bana gelmek istmiyordu sonra gelmek zorunda kaldı. köpegi bagladık annem eve girdi. bahcede sohbet filan. köpegi aldım. annemle tanıştırmak için. uzakta tutup bak ogluşum bu senin annenen anne bak bu da benim ogluşum. şimdi nazikce anne seni koklayıp tanıması için yanına yaklaştırıcam. dedim.
annem gözlerini kapatıp bekledi. kasıld. anne kasma bir şey yaopmasına asla izin vermem ddim.
bizimki annemi kokladı. anne elini bana ver köpegi sevmem lazım dedim okşa filan. peki ddi
o gun kontrollu bir şekilde annemle kopişim bir iletişim kurdular.
ertesi sabah cok komikti... hepimizden önce annem kahvaltıyı bahceye kurmuş. ( köpek de salık )
bizi bekliyor. kalktım indim aşagı ve ne göreyim
annem yere oturmuş bizim köpek onun kucagında karnını sevdiriyor
o gun bugun annem yolda gördügü her canlıyı sever oldu

Bendede kopek korkusu var hamileligimin basinda basladi. Aslinda biraz ustune gitmek lazim dogumdan sonra vu isi egilecem. Eskiden hic korkmazdim kopeklerden kopek demek benim icin dost demekti sadik yoldas demekti bir olay yasadim her sey bitti uzuluyorum aslinda. Ama kediden korkmam hatta bacaklarima dolanan sokak kedisi vardi onun dolanmasi hosuma gidiyor.

Aaa ben de şimdi hatırladım, sırf köpek yoğun bir yerde sabah erken çıkmam gerektiği için işimi bırakmıştım (geçici bir işti gerçi). Ama hayatımı sandığımdan fazla etkiliyor.

Nasıl hissettirmiyorsun?
Gerçi ben korkuyorum da, eşim de hemen başlıyor, yok küçüxük hayvan sana ne yapabilir falan. Ama öyle değil işte, anlatamıyorum tam da

korkmadığım için olabilir cidden korkmuyorum.. hele evcillerden hiç..
yanında duruyorum hele ufaklık tam sevmeyi bilmiyor mıncıklama sıkıştırma diyorum şöyle sevilir böyle sevilir anlatıyorum. sahipleri gerilecek diye endişeleniyorum sadece.. kesinlikle benim gibi olmalarını istemiyorum..

E doğru o zaman, bir kez dokunabilsem biraz aşabilirim, belki de tamamen

nasıl korku değil ben dokunamıyodum ki kuşlarımı elime alamıyodum şmdi elimde hep evlat gibi seviyorum valla :)

bayağı değil :) yani benim ki. konu sahibi korkuyormuş..
dokunmak veya dokunulmak zorunda değilsem her türlü hayvanla yaşarım..

Ya mesela ben o durumda çok geriliyorum, ayaklarıma dokunması fikrinden bile rahatsız oluyorum.

Hayır, hiç bir hayvana dokunduğumu hatırlamıyorum, annemler de çok küçükken bile korkum olduğunu söylüyor.
hayvan kokrkusu veya başka bir şeye olan korku birinin birşey demesi ile oluşur.
örnek anneler devamlı 'ay cok igrenc birşey' vb..derse .bunu sürekli duyan cocuk içinde, o algı oluşur. hayvan igrectir.
cocukken bilmedigin tanımadıgın karşılaşmadıgın birşeyden korkmazsın.
yada bir olaya şahit olman lazım.

Evet korkunuzun kaynağını öğrenin diyor, ama ben hatırlamıyorum nasıl oluştu bende.
Ama benim çocuklar korkarsa sebebi ben olacağım tabi ki.

Ya mesela ben o durumda çok geriliyorum, ayaklarıma dokunması fikrinden bile rahatsız oluyorum.

aynen her türlü temas sıkıntı..
ama dokunma olmadan diplerinde durabiliyorum.. mesela kediler daha çevik geliyor bana onlarla mesafeyi koruyorum:)

Evet korkunuzun kaynağını öğrenin diyor, ama ben hatırlamıyorum nasıl oluştu bende.
tanıdıgın bildigin birinin dur hayır dan analayan ve sakin bir köpegi varsa onunla başla derim.

sen birşey oldugunu hatırlayamabilirsin bu normal. da birşey olmuş. ya mahalledi ki bir arkadaşın korkutugnu sötyledi. köepk kedi görünce cıglık attı. sende onun panigini kaptın. anne baba etkisi komşu etkisi. vb. vb..

Canm benimde çocukluktan bi kedi travmam var tırmalamıştı beni ve ogün bugündür yavru kedi bile görsem aklım çıkıyo.asla yaklaşamam.açık alan mekanlarda oturunca bile okadar rahatsız ve gergin oluyorumki erkek arkadaşım araştırıp bana bi terapist bulmuştu aradı görüştü çok iddialı en aşırı tepki verenleri bile iki seansta çözüyorum dedi.kedi korkusunu yendiriyomuş yani.videolarını izledim ama ben yapamam diye izlerken bile gerildim ve gitmeye cesaret edemedim.linki gönderiyorum bi izle bakalım belki sen düşünürsün böyle bişey

Ay fena oldum

Nasıl hissettirmiyorsun?
Gerçi ben korkuyorum da, eşim de hemen başlıyor, yok küçüxük hayvan sana ne yapabilir falan. Ama öyle değil işte, anlatamıyorum tam da

Arkadaş kediden kaçıyor

Okuldan çocuğu alınacak kapının orada kedi var yanaşmıyor

Bana sen alıver kedi var annen gelemiyor de anlar o dedi

Çocuk benimle gelip annesine de üff anne yaptı

Kardeşini almaya da çocuğu gönderdi kapıya

Çocuklar annelerini olduğu gibi kabul ediyorlar

Bu kedi köpek hani nefes akıyor hareket vs ediyor ondan mu rahatsız oluyorsunuz

Peluş dokunabiliyor musun

Bizim komşu var köyde büyümüş ailesi hala köyde kadın tasmalı küçücük köpekten bile kaçıyor

Onun küçük çocuğu var annem kaçıyor deyip o da kaçıyor köpekten mesela

Senin eşin korkmuyor çocuklara o sevdirsin

Aaa ben de şimdi hatırladım, sırf köpek yoğun bir yerde sabah erken çıkmam gerektiği için işimi bırakmıştım (geçici bir işti gerçi). Ama hayatımı sandığımdan fazla etkiliyor.

ben de tam tersiyim işte, çok köpek olunca kendimi güvende hissediyorum, sanki kimsenin bana zarar vermesine izin vermezler gibi, sanırım insan fobim var benim de

Ben de cok korkardım 20 yaşıma kadar falan hiçbir kedi köpeğe elimi sürmedim, görünce yolumu değiştirirdim.
Eşimin bekar evinde kedisi vardı. Ay o da nasıl cevval bir kediydi, bacaklarıma atlardı eşimin arkasına saklana saklana hareket ederdim evde.
Sonra uyurken sevdim önce, ben sevdikçe o gevşedi mırladı kucağıma geldi. Korka korka da olsa devam ettim. Bir süre sonra onu özlemeye basladım eşimin evine gitmeye can atıyordum.
Şimdi 3 kedim 1 köpeğim var
Üzerine gitme olayına katılıyorum ama mümkünse hayvanın sana tepki veremeyeceği bir anda yaklaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…