Simdi kus besleyen arkadaslara sesleniyorum buradan :
Arkadaslar Türkiye`ye geldigimde su cok dikkatimi cekiyor, kafesin alt tabaninda gazete kagidi. Yahu gazete kagidinin ne isi var kus kafesinde ???
1. Kus kafesinin altinda özel kumlari olmali. bu kumlarin icinde özel Calcium ve degisik mineraller icerir. kuslar yemini yedigi Zaman midesinde daha iyi ögütebilsin diye o taslari yer ve oda midede ögütmeyi saglar ve üstelik kusun vücuduna mineraller girmis olur. bu kumu pislige göre iki haftada bir degistirin.
2. Lütfen kus suyunu ictiginiz sudan koyun sakin muslukdan olmasin, yeterince kirecli ve biz insanlarda icmiyoruz.
3. elinizden geldigi Kadar degisik yemler sunun kuslariniza, bazen elma, bazen salatalik, bazen marul, hatta maydonoz yiyen kuslar biliyorum. Deneyin hangisini severse onu daha cok sunun.
Lütfen kuslar hakkinda bir sürü konular var Internet`te ve bunlari cok iyi inceleyin.
mesela bu darilari kuslar, yani Sultan papaganlari ve Muhabbet kuslari cok sever, arada bir sunun kuslariniza. kuslar cok hassas hayvanlardir. Cok itinali davranmaniz sart. Resimde gördügünüz bu darilari sevmeyen kus görmedim. Hatta elinize alistirmak istiyorsaniz, tam iyi bir yöntem, o dariyi yemek icin elinize gelecektir.
http://www.kessler-aqua.de/media/futter/kolbenhirse_gelb.jpg Ne yazikki kuslar hakkinda uzman veteriner bulmak gercekten cok zor. Ama cok güzel forumlar var orada kuslar hakkinda yeterince Bilgi edinebilirsiniz.
Hepinize iyi hafta sonlari