- 8 Nisan 2017
- 56.798
- 297.454
Somanin düğününde böyle yan yana yemekler oluyor sonra onu ateşsiz yere siraliyorlar başına geçip yemek dolduran kişiye düğün sahibi donluk yazma veriyor
Bizim Akçadağ ilçesi var. Oranın bir pilavı var. Etli biraz sulu bulgur pilavıSomanin düğününde böyle yan yana yemekler oluyor sonra onu ateşsiz yere siraliyorlar başına geçip yemek dolduran kişiye düğün sahibi donluk yazma veriyor
Etli patates- keskek-nohut-pilav - tavuk çorbası -findikli helva oluyor ayyu canım çekti
Abla burda bazı düğünlerde kızartma oluyor butcene göre ama kızartma da çok güzel oluyor ister domates sos ister sarımsaklı yoğurt döküyorlarBizim Akçadağ ilçesi var. Oranın bir pilavı var. Etli biraz sulu bulgur pilavıBol tereyağlı yanına yufka ekmek ve ayran yapılır. Oda kazanlarla pişirilir.
Bizim düğünler zaten yemekli oluyor ama salonda olur.Onda kavurma, pilav, ayran vs... oluyor
Seviyorum yöresel kültürleri
Tabi canım herkes bütçesine göre yapar. Bizim o zaman mekan değişiyor. Her mekanın fiyatı farklı oluyorAbla burda bazı düğünlerde kızartma oluyor butcene göre ama kızartma da çok güzel oluyor ister domates sos ister sarımsaklı yoğurt döküyorlar
Tirit yapan da var etli patates fiks oluyor herkesde fakir tavuklu yapıyor ,zengin etli
Dur daha bildirim giidnce degisiriUn kurabiyesi bilindik tarif dedik, yine olmayacak ellam
Hayırlı KandillerHayırlı akşamlar. Kandilimiz mübarek olsun arkadaşlar.
Öyle oluyor mekan oldu mu yemek özensiz oluyor sokak düğünü yemeğinin tadı daha başkaTabi canım herkes bütçesine göre yapar. Bizim o zaman mekan değişiyor. Her mekanın fiyatı farklı oluyor
Bence çok gereksiz, masraf
Benimde yemekli ve çok bilindik bir yerde oldu. Cidden boşa masraf
Köylerde öyle kazanlarla yapılır. Ya da lahmacun yaptırılır
Allah kabul etsinKandil için un helvası yaptım, komşulara dağıttım. Buraya atacak gibi oldum da vazgeçtim canı çeken olur belki diye
1.olmasa da olur da ilk 5te olsa fena olmazdıDur daha bildirim giidnce degisiri
Yok bizde aksine daha gösterişli oluyor ama gereksiz işteÖyle oluyor mekan oldu mu yemek özensiz oluyor sokak düğünü yemeğinin tadı daha başka
Geçen yıl 8. Oldu1.olmasa da olur da ilk 5te olsa fena olmazdı
Olur bence adı yeter sunum da güzel daha ne olsun1.olmasa da olur da ilk 5te olsa fena olmazdı
En iyisi İstanbul da düğün, Ohh miss. Masrafsız, yorulmadan.Yok bizde aksine daha gösterişli oluyor ama gereksiz işte
Burda sadece mekan 40 bin 50 bin civarıYok bizde aksine daha gösterişli oluyor ama gereksiz işte
Artık davetiyelerde adres yazmıyor gelmesnler diyeEn iyisi İstanbul da düğün, Ohh miss. Masrafsız, yorulmadan. Eve gelenler için çorba, kuru fasulye veya taze fasulye, pilav, sarma, tatlı falan.
Çoğunluk düğün salonuna gidiyor zaten, yakın akrabalar eve gidiyor
Bizim üç gün önce gelmeye başlıyorlar. Evde ayrı yemek, salonda ayrı yemekEn iyisi İstanbul da düğün, Ohh miss. Masrafsız, yorulmadan.Eve gelenler için çorba, kuru fasulye veya taze fasulye, pilav, sarma, tatlı falan.
Çoğunluk düğün salonuna gidiyor zaten, yakın akrabalar eve gidiyor