Ev üstüne Ev.

şahsen tapusu üzerimde olmayan daire masrafına girmem. belki görümce beğenir, ister, kp zemini size, 3. katı kızına yapar. insanlar belli olmaz.
kafası kızınca evinden kovan görümce üst kata göz koyabilir de.
yok öle bişey yok görümcem 4. kata kafaya takti fakat 4.kat için imar yok.:) 3 kat yeterli.. ev eşimin üstünde olacak.
evi biz yapıcaz masrafi da biz vercez niye görümceme yapsin madem görümceme yapcak kp kendi yapsin o zaman hiç masrafa girmiyim:)

yok öle bişey yok görümcem 4. kata kafaya takti fakat 4.kat için imar yok.:) 3 kat yeterli.. ev eşimin üstünde olacak.
evi biz yapıcaz masrafi da biz vercez niye görümceme yapsin madem görümceme yapcak kp kendi yapsin o zaman hiç masrafa girmiyim:)
işte onu bilemezsin. bir bakmışsınız bir şekilde kararlar değişmiş, 3. kat görümceye, zemin tapusu size kalıvermiş. ecelin ne zaman geleceği de belli değil. Allah korusun kp ölse görümce size payınızı verir mi?

Aynısı başıma geldi
Ama ben farklı şehirdeyim
Bu sebebten evi yaptırmadım
Hatta görümcem haber salmış "onlar yaptırmıyorsa ben yaptırayım kendime "diyerek
Bende "evet yaptırsın hayırlı olsun "dedim
Tapu ortak üstelik aralarına yabancı sokmazlar kiraya veremem
"Boş durmasın kardeşin otursun" derler eşim hayır diyemez
Bu sebebten yaptırmadım
Sizin yerinizde olsam yaptırmazdım
Ama durumlar da çok karışık sizde anladığım kadarıyla
Allah yardımcınız olsun

Şimdi düşündümde yeni ev almaktan daha avantajlı fiyata gelecek şüphesiz
Üstelik kv yavrunuza da bakacakmış
Sınırlarınızı çizip "bunları aştırmam "diyebilirseniz sizin için avantajlı bir durum
Yapabilirsiniz bence

çatıyı beraber yapcaklar babamla. çatı parasini veremem dedim eşime çok istiyolarsa kendileri yapsinlar dedim bende..
onlarin da borçlari var borç bitti mi yine borç yapıyolar hiç para kalmiyor.
kv doğalgaz istedi yaptırdılar. çok yeni oldu henüz..
bi sürü borç ödüyolar. oğlundan para mara isteyemiyolar.. ben varim çünkü güvenip de yapmasaydi alla alla.
Ozaman yapın evi taşının demesinler artı para yokta niye doğal haz yaptiriyorlar

Ozaman yapın evi taşının demesinler artı para yokta niye doğal haz yaptiriyorlar
kaynanam özendi doğalgaz istiyom dedi.
yıllardir soba işiyle uğraşmaktan sıkıldı doğagaz için yine kredi çektiler ödüycekler kendileri..

hazır bitmiş ev alın daha mantıklı.
bekarken aldığım evim var. evlenmeden önce almişim..
onu da kiraya verdim. eşim istemedi anneme yakindi.. bide oralarda eşimin akrabalari da vardi
ben kiraya verdiğim evin borcunu ödüyorum şu an.. haziranda bitecek inşallah.
bitincede eşimle birikip yapalim ev felan düşünüyorum 3-4 sene içinde yapariz felan diye düşünüyorum kredi çekmeden...
fakat eşimin ailesi kredi çekin yapın diyolar.. çatı yapcakmiş. yapsınlar kendileri çok istiyolarsa demi.
kredi çekmek de istemiyorum mesela 50 lira kredi çeksem 80-100 lira faizyle geri ödüycez. ne gerek var ki? 2 katını geri ödeniyor işte ben onu istemiyorum.
3 yıl önce ev aldığımda faizler çok düşükti şimdi yüksek.

Şimdi düşündümde yeni ev almaktan daha avantajlı fiyata gelecek şüphesiz
Üstelik kv yavrunuza da bakacakmış
Sınırlarınızı çizip "bunları aştırmam "diyebilirseniz sizin için avantajlı bir durum
Yapabilirsiniz bence
ben yeni ev alacaksam bekarken aldığım eve geçmek isterdim buna eşim yanaşmiyor annem hergün bize gelir korkusuyla.
kayinvalidem gelmez evime 40 yılda bir geliyor valla çay içmeye:) doğumda yanimda olacak misafirlerde gelir bakalim hayırlısı olsun da.

tapu kayınbabamin üstüne oğluna satiş yapacak o şekilde olabiliyor.
hiç yapmam yapmadim içini..
Bence siz bu satış işini iyice araştırın sonra evi yapmaya karar verirsiniz, bazı belediyeler tapuyu ayırmıyor, imar, iskan vb masraflar çıkıyor bir ev parası kadar, tek tapu kalıyor mecburen, eğer öyle olursa benden size büyük tavsiyesi kredi çekip evin üstüne bir kat daha çıkacağınıza aynı muhitte oturacaksanız başka bir ev alıp oturun daha iyi, hiç olmazsa tapusu direkt sizin üzerinize olur.

Bugün iyisiniz yarın ne olacağı belli olmaz, ev mevzuları mirasa girdiğinde kardeşler düşman oluyor çok örneğini gördüm.

Babamların benzer evi var aile binası, halalarıma bir daire verdiler halalarım seslerini çıkarmadılar hatta kirasını bile istemiyolar babaanneme veriyolar, her bir amcamın 1 dairesi var ama babam bi kat daha çıktı dolayısıyla babamın 2 dairesi var ama gelelim tapu işine bu daireler iskanlı olmadığından arsa tapulu ve amcamların da birer hissesi var babamın da bir hissesi var. Umarım anlatabilmişimdir, iş mal mülk davasına dönüşünce insanlar pisleşebiliyo dolayısıyla sen masraf yapıp yukarı çıkacaksın ama tapuda boş yere yapmış olacaksın, yarın öbür gün kentsel dönüşüme girse evi boş yere yapmış olacaksın, bir evin inşaat maliyeti yaklaşık olarak 50 bin sen görümcenden 50 bin fazla harcayacaksın ama onla eşit şartlarda olacaksın. Bana sorarsan 50 bin mimli daireye yatırım yapacağına hiç bulaşma derim.

Ben olsam asla aynı apartmanda oturmam, sizin hakkınız olan daireyi kiraya verin kendinize zevkinize göre biryerden mülk alın

merhaba arkadaşlar
herkesin bir derdi olur halbuki benimde derdim oluyor iki gündür düşünüyorum ve kafam o kadar çok karışık ki ..
hemen konuya geçiyorum.
kaynanamla altlı üstlüyüm.. ben zemin kattayim kaynanam üst katta.
şu anda oturduğum ev görümcemin olacak. kaynanamkini bizimmiş..
evlenmeden önce daha yeni yerleşmiş eve.. kaynanam balkonlu ev istiyorum diye çikmiş yukariya eşimde annesine kıyamamiş.. bunlari oraya gelin geldiğimde öğrendim.
eşim üçüncü kata çikicam diye vermiş annesine.. üçüncü kat evi yapmak kolay mi herşey masraf çikicak bu seferde.. evi eşimin üzerine yapıcak. ve kredi çekecekmiş.. malum benim haziranda borcum bitiyor
hemen yapın yoksa çatıyı kapatacağiz ev çürüyor diyolar..
işte ben görümcemin evi diye evime doğagaz hariç A'dan Zye kadar hiç ama hiç bişeye yaptırmadim. özensem de yaptırmak istemedim eşimde benim fikrimde.. herşeyi üçüncü kata yapariz dedi tamam dedim konu kapandi... hayal ediyordum nasıl bir evim olur diyee...
geçenlerde kredi işiyle konuştuk illa yapın diye. görümcem abisini evden kovmaya çalıştı gidin evden diye eşimde sinirlendi sen kimin kimi evden kovuyorsun dedi. eşim babasina yardim ederek yaptı evi görümceye bedava ev vercek işte. onun hakkı da var diye. işte neyse ki bariştilar
aman benim içime sinmedi. yukariya ev yapsak yine aralari sorun olursa bi anda bişey olursa herşeyi kafama kuncakliyor arkadaşlar. nabicağimi bilmiyorum. eşimin ailesiyle şu anda iyiyiz çok şükür bebegimi de onlar bakacak.
sizde fikir ve yardim istiyorum napmaliyim yapsak miyiz??
kusura bakma uzun oldu.
Sen kaynana kayinpederle iyi olmaya bak. Bosver gorumceni

Simdi oturdugunuz evleri kim yapmis ,
Sizin katin maaliyetini gorumce mi karsilamis ta sizi kovdu

Back