Ev üstüne Ev.

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.983
598
35
merhaba arkadaşlar
herkesin bir derdi olur halbuki benimde derdim oluyor iki gündür düşünüyorum ve kafam o kadar çok karışık ki ..
hemen konuya geçiyorum.
kaynanamla altlı üstlüyüm.. ben zemin kattayim kaynanam üst katta.
şu anda oturduğum ev görümcemin olacak. kaynanamkini bizimmiş..
evlenmeden önce daha yeni yerleşmiş eve.. kaynanam balkonlu ev istiyorum diye çikmiş yukariya eşimde annesine kıyamamiş.. bunlari oraya gelin geldiğimde öğrendim.
eşim üçüncü kata çikicam diye vermiş annesine.. üçüncü kat evi yapmak kolay mi herşey masraf çikicak bu seferde.. evi eşimin üzerine yapıcak. ve kredi çekecekmiş.. malum benim haziranda borcum bitiyor
hemen yapın yoksa çatıyı kapatacağiz ev çürüyor diyolar..
işte ben görümcemin evi diye evime doğagaz hariç A'dan Zye kadar hiç ama hiç bişeye yaptırmadim. özensem de yaptırmak istemedim eşimde benim fikrimde.. herşeyi üçüncü kata yapariz dedi tamam dedim konu kapandi... hayal ediyordum nasıl bir evim olur diyee...
geçenlerde kredi işiyle konuştuk illa yapın diye. görümcem abisini evden kovmaya çalıştı gidin evden diye eşimde sinirlendi sen kimin kimi evden kovuyorsun dedi. eşim babasina yardim ederek yaptı evi görümceye bedava ev vercek işte. onun hakkı da var diye. işte neyse ki bariştilar
aman benim içime sinmedi. yukariya ev yapsak yine aralari sorun olursa bi anda bişey olursa herşeyi kafama kuncakliyor arkadaşlar. nabicağimi bilmiyorum. eşimin ailesiyle şu anda iyiyiz çok şükür bebegimi de onlar bakacak.
sizde fikir ve yardim istiyorum napmaliyim yapsak miyiz??
kusura bakma uzun oldu.

Neden aralarinda sorun olsun? Onun hakki oldugu kadar eşinizinde hakkı ordan bir daire sahibi olmak. Anne,baba onayliyorsa ve görümceninde evi hazırsa derdi ne? Tam olarak sizinde derdinizi anlayamadim. Üst kata ev yaptirirsaniz sorun olmasindanmi korkuyorsunuz? Üstelik herkes onaylamisken?

Ha tabi kayinvalide görümce sonralardan eltilerde eklenir hazirsan ayni apartmanda oturmaya o zaman yaptirin ama sorun yasarsiniz 99%

arazi tapuda kimin adına

hadi üçüncü kat çıkalım nasıl olacak

orada imar var mı izin alındı mı

sonuçta hepsi bittiğinde de tapuda kat mülkiyeti kurulabilecek konumda mı yoksa toplu olarak tapu kalacak mı

bunları bir araştırmanız lazım

yalnız ben cidden anlamadım üst eşinin kv ve kızı oturuyor altta siz oturuyor ama görümcenin diye içini yapmıyorsunuz

başka çocuk var mı

üçüncü kata gerçekten gücünüz yeter mi

yani paylaşımı değişseniz üst görümcenin alt sizin olsa istediğiniz gibi içini yapsanız

zaman geçince paranız olursa da üst katı çıksanız

zaten bebek geliyor, geçim sıkıntınız var üst kat işi sizi yıpratır gibi geldi bana uzaktan bir göz olmama rağmen

Neden aralarinda sorun olsun? Onun hakki oldugu kadar eşinizinde hakkı ordan bir daire sahibi olmak. Anne,baba onayliyorsa ve görümceninde evi hazırsa derdi ne? Tam olarak sizinde derdinizi anlayamadim. Üst kata ev yaptirirsaniz sorun olmasindanmi korkuyorsunuz? Üstelik herkes onaylamisken?
evet sorun olmasindan korkuyorum ilerde sorun olabilir mi yapsak mi bilmiyorum.

Kredi çekip evinizi yaptırın hemen bence madem çocuklarınıza bacaklar biyere gidemeyeceksiniz mecbursunuz böyle yasamaya

arazi tapuda kimin adına

hadi üçüncü kat çıkalım nasıl olacak

orada imar var mı izin alındı mı

sonuçta hepsi bittiğinde de tapuda kat mülkiyeti kurulabilecek konumda mı yoksa toplu olarak tapu kalacak mı

bunları bir araştırmanız lazım

yalnız ben cidden anlamadım üst eşinin kv ve kızı oturuyor altta siz oturuyor ama görümcenin diye içini yapmıyorsunuz

başka çocuk var mı

üçüncü kata gerçekten gücünüz yeter mi

yani paylaşımı değişseniz üst görümcenin alt sizin olsa istediğiniz gibi içini yapsanız

zaman geçince paranız olursa da üst katı çıksanız

zaten bebek geliyor, geçim sıkıntınız var üst kat işi sizi yıpratır gibi geldi bana uzaktan bir göz olmama rağmen
tapu kayınbabamin üstüne oğluna satiş yapacak o şekilde olabiliyor.
hiç yapmam yapmadim içini..

iki kardeş iki ev var

anladığım kadarı ile kp yok

kv var sadece kızı ile oturuyor

yani kız evlenip kendi evine geçerse kv ne olacak mı diyorsunuz

kız ben evlendim çıkın evimden gidin annemle oturun der mi size
kp yok olduğu nerden okudun? kp var :)

Gücünüz varsa başka eve taşının. Olmaz öyle buralar hep bu konularla dolu

tapu kayınbabamin üstüne oğluna satiş yapacak o şekilde olabiliyor.
hiç yapmam yapmadim içini..

kp sağ o zaman

oğluna satış yaparsa o iş sakat olur bir

ayrıca bu evler tapuda tek tek mi

kat irtifakı var mı

üste yapılacak olanın imar durumu vs

şimdi anladım üç aile ve iki ev var diyorsunuz

görümce ben kendi evime geçerin derse biz ne yaparız diyorsunuz

yaptırın o zaman üst katı geçin oturun da bu sizi yıpratır mı maddi olarak onu biraz tartın

kp sağ o zaman

oğluna satış yaparsa o iş sakat olur bir

ayrıca bu evler tapuda tek tek mi

kat irtifakı var mı

üste yapılacak olanın imar durumu vs

şimdi anladım üç aile ve iki ev var diyorsunuz

görümce ben kendi evime geçerin derse biz ne yaparız diyorsunuz

yaptırın o zaman üst katı geçin oturun da bu sizi yıpratır mı maddi olarak onu biraz tartın
görümcem bekar şu anda.. tapu kp üzerinde. ve evi bölüşecegiz biz hepsini.

Back