ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

messie sayesinde bende cok guzel iki bilgi ogrendim. Birincisi sampuanla pencere- cam silmekti. Ikincide su bimdeki mavi renk olan " high..." bilmem ne olan urun. Ikiside isime cok yaradi.
Ozellikle sampuan olayini buraya yazan arkadas Allah senden razi olsun. :)

oh oh oh.. bende gaza geldim valla... hanımlar benim mobilyalarım siyah. çok toz topluyor ve hemen kirli gorunuyor. bu bim deki malzeme işime yarar mı sizce??

Bende bahaneyle utu camasir eski kiyafet ne varsa kurtuldum tam 5 kocaman poset çöp çıktı. Onumuzdeki hafta tadilat yapilacak sonra daha derin temizlik yapcam inşallah

Bende bu haftayı bir atlatayım giymediğim ne varsa atıcam öyle duruyorlar giydiğim şeyler belli zaten sinir oluyorum artık
Ayy buradan gaza geldim giymediklerimi ayirdim meger benim unuttugum ne guzel kiyafetlerim varmis:)
Balik istifi gibi tikmisim cekmecelere.ayikladim ferrahladi sadece giyeceklerim kaldi bari aradigimi rahatlikla bulabiliyorum.
messie iyiki bu konuyu acmissin kokmusuzda haberimiz yokmus

Kuzum sen buları yazmaya nasıl üşenmedin darılma lütfen, latife ediyorum.
Bak canım, öncelikle camlarının hepsini aç eve güzel bir hava girsin. sonra bütün çöpleri ıvırı zıvırı koskocaman bir çöp poşetine doldur. Sonra mutafağa geç öncelikle bütün bulaşıklarını sudan geçirip sıcak bir su hazırla ve çamasır suyu dök ardından çatal kaşık bıçak tarzında ne varsa hepsini içine koy. Diğer bir leğende de yine sıcak suda deterjan ve çamaşır suyu koyup mutfak dolaplarını ve duvarları güzelce silip büyük bir bezle güzelce kurula ve o suyu döktükten sonra bulaşık süzgecini yine çamaşır suyuyla yıka ve ardından tekrar su hazırlayıp önce bardakları, sonra tabakları en son tencerelerini güzelce yıka. Ardından çamaşır suyundaki çatal bıçağını da başka temiz bir suda güzelce yıka. Ardından tezgahın üzerini ve ocağı güzelce sil ve yıkayamadığın mutfak gereçlerini cifli hafif ıslak benze sil. Ardından bi kahve yap kendine biraz dinden sonra buzdolabının fişini çek , buz dolabında atılacak ve varsa hepsini at. Kilerde de aynı şekilde.. Baharat, bakliyat bozuk olabileceğin ne varsa at ve bozdolabının içini dışını güzelce sil. Sonra banyonu temizle güzelce bol çamaşırsuyu ile. Hatta en son tuvalete tuz ruhu dök ama en son. Cif ve çamaşır suyula yıkayıp güzelce duruladıktan sonra. Çamaşırsuyuyula aynı anda kullanma sakın ve ellerine flaan çok dikkat et hiçbir yerine değmesin. 15 20 dk öylece dursun sen de o ortamda durma. 15 20 dk sonra sifonu çek daha temiz olacaktır. Bunu mutak veya banyo lavabona yapma çünkü tuz ruhu hortumu delebiliyor. Bunları yaparken, yani daha mutfağa geçmeden beyaz çamaşırlarının hepsini at makineye onlar yıkansın. Asmak için yerin varsa sonra renklileri de atarsın. Bugünlük bunları yaparsan yarın işin çok kolaylaşır

Ay hastalık kaparsın o evde
Önce mutfak banyo ve tuv. Çamaşırsuyu ile temizle
Hergün az az yap ama bir yandanda aldığını yerine koymayı alışkanlık edin, bulaşıkları biriktirme kurumadan hemen yıka yerine koy
Tek başınasın düzenli olsan o evde iş bile olmaz ki

Nazar değdi sana :)) öyle güzel yazdın ki nasıl temizlik yapacağını :) bizim sayfaya takıl düzenin gelir geri.

Bende bu haftayı bir atlatayım giymediğim ne varsa atıcam öyle duruyorlar giydiğim şeyler belli zaten sinir oluyorum artık
At atın herkes atsın ben o kadar eledigim halde geçen hafta saydım 35 parça kıyafet ayırdım poşetledim, atılacak verilecek olarak

Kesin nazar bence de

Şu an camlarım kendinden ebru sanatı içinde kirden

Zemin hazırken üzerlerinde hat çalışayım diyorum

Hangi konu , link atsana canım .... belki üzerimdeki ağırlık , ay pardon nazar kalkar.

Sorma kiyamiyoruz yıllarca kıyafetleri saklıyoruz bide ben kiloluyum aman zayıfliyinca giyerim diye duran bir dünya var zayıfladığımda yok
Zayıflasam ödül olarak bütün kıyafetleri yenilerim zaten ne tutuyorsam

Ooo onu bende çok yaptım dursun zayıflayınca giyerim giyerim dedim, koltuk altları vakumlu hurçlarda kıyafetlerle doluydu, şimdi iki hurç var biri eşimin biri benim kışlıklar :) iki senedir çok pis atıyorum, bende atma hastalığına tutuldum heralde

En güzeli salla ya duruyorlarda ne oluyor giydiğimiz genelde 2 parca birşey zaten bende haftaya acımicam inş

Bilmem, en zayıf gösteren hangisiyse onu giyiyorum genelde ondandır belki
Yok ben ondan da değil aslinda. Şuan kilo problemim yok ama mesela bir şala kafayi takiyorum bir çekmece içinden hep onu alıp takiyorum. Kıyafette öyle. Öyleyse niye yenisini alıyorum?.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…