- 5 Aralık 2015
- 5.125
- 2.976
- 173
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu bende de var . Dursun bunlar eski kiloma gelince giyerim diye diye tutuyorum ama eski kiloma geldiğim yol maalesef . Kışlıkları ayırdım biraz , belediyenin evin yakınında ki kaldırıma bıraktığı kullanılmış kıyafet kutusuna attım . Çok iyi oldu . Gördükçe ayırır atarım artık . Yazlıklarda yaz gelince inşallah ...Sorma kiyamiyoruz yıllarca kıyafetleri saklıyoruz bide ben kiloluyum aman zayıfliyinca giyerim diye duran bir dünya var zayıfladığımda yok
Zayıflasam ödül olarak bütün kıyafetleri yenilerim zaten ne tutuyorsam
İnstagramda evim evim temiz evim diye bir sayfa var orada temizlik üzerine püf noktaları ve güzel temizlik ürünleri paylaşılıyor takibe alın isterseniz heves gelebilir :)merhaba sevgili ablalar,
konuya direkt geçmek istiyorum. ben compulsive hoarding hastasıyım. hastalığın türkçe adını bilmiyorum, muhtemelen pasaklılık denilebilir, ama bunun da ötesinde. size kendimi şöyle özet geçmek istiyorum.
yalnız yaşıyorum, 2 odalı bir evim var. temizlik ve düzen konusunda ciddi sorunlarım var. aklınıza gelen bütün öğrenci evi pisliği örneklerini unutun. çok vahim bir durumdayım. bulaşık makinem yok, ev bulaşık dolu. temiz olan herhangi bir tabak, tencere bulmam imkansız. hoş, bulaşık makinem olsa da temiz tutamazdım. çamaşır makinem olmasına rağmen temiz kıyafetim yok çünkü. arada yıkamak için kendimi zorluyorum. bunun tek bir tuşla yapılabildiğini biliyorum. ama bu bana çok zor geliyor. hastalığın tanımı bu. masadaki bardağı alıp mutfağa götürmek bile zor geliyor. tembellik denilebilir. bu bi rahatsızlık. evin içi çöp, bulaşık ve kirli çamaşır dolu. bunu takiben minik sinekler de benimle birlikte yaşıyorlar. birkaç hafta önce salondaki çöpleri çöp poşetlerine doldurmayı başardım. ama onları evden çıkarıp çöpe atmak çok zor geldi, hala zor geliyor. yaklaşık 10 tane büyük boy çöp poşeti var. zor gelmesinin sebebi, sadece ağır ve çok olmaları değil, aynı zamanda komşularım ne der düşüncesi. herhangi bir şekilde kimseye elimde kocaman poşetlerle yakalanmak istemiyorum. yurtdışında yaşıyorum ve katı çöp ayrımı kuralları var, bunların hiçbirine uymuyorum da. ne yapacağımı bilmiyorum, çok çaresizim. arada kalkıp (bugün) biraz bulaşık yıkıyorum. bugün 3 tencere, 10-20 tane kaşık ve ufak tefek bir şeyler yıkadım. ve bıktığımı hissettim.
ama bitmiyor.
psikoloğa gitmeye çekiniyorum, çok uzun zamandır eve kimseyi almadım. öyle ki postacıya bile kapıyı açmıyorum. kapıyı açtığım an evden kötü koku dışarı yayılıyor ve kapıdan içeriyi görmesini hiç istemiyorum kimsenin.
çok utanıyorum.
nasıl temizlik yapacağımı da bilmiyorum.
motivasyon olsun diye bir sürü detarjan, temizlik gereçleri alışverişi yaptım. çok sayıda ürün var evimde. ama neyi nasıl kullanacağımı bilmiyorum. filmlerde, dizilerde, sosyal paylaşım sitelerinde, arkadaşlarımın evlerinde, tertip, düzen temizlik gördüğüm an depresyona giriyorum.
benim ev temizliği ile ilgili motivasyona ihtiyacım ve pratik bilgiye ihtiyacım var.
sizler bu konularda tecrübelisinizdir diye umuyorum.
sormak istediğim sorular:
bulaşık, düşünün ki büyük bir organizasyon verdiniz evinizde ve hiç temiz tabağınız çanağınız yok, bulaşık makineniz de.
önce hangilerini yıkamakla başlardınız? tenceleri nasıl yıkıyorsunuz? çatal ve bıçaklar en kolay nasıl temizlenir?
yerler laminat, nasıl silinir? nasıl tozu alınır? hangi maddeler kullanılır?
cam nasıl temizlenir?
ve büyük sorunum olan minik sinekler, sanırım sirke sineği.
çöpleri ve bulaşıkları halletmeden gitmeyeceklerini biliyorum. diyelim ki hallettim hepsini, bu sinekler duvar ve pencereler üzerinde minik kahverengi dışkılarını bırakmışlar, lekeli lekeli, bunlar nasıl temizlenir?
bu ve bunun gibi şu an aklıma gelmeyen bir sürü bilgiye en önemlisi desteğe ve motivasyona ihtiyacım var. beni kınayabilirsiniz de, belki utanır ve bir işin ucundan tutmaya başlarım.
çünkü çok rahatsızım. yaşayamıyorum. birçok kez intiharı bile düşündüm. yapamamın tek sebebi, öldükten sonra eve gelip bu hali görmelerinden korkmam oldu.
sonrasında ise evi nasıl düzenli tutabileceğim hakkında bilgilere, püf noktalarına ihtiyacım var. ev çok küçük olduğu için çabuk dağılıyor.
şimdiden çok teşekkür ederim.
sevgiler
ekleme: ailemden (anne, teyze) herhangi bir bilgi, yardım alma şansına dahip değilim. (kimsem yok.)
ark
Bu işlere erken başladığınız için bezmissiniz gibi geldi. Ben de çok çok titiz değilim ama hasta olmadıkça mutfağı toplamadan yatmam. Elimde bez surekli evde dolasanlardan değilim ama yaptığimda da tam ve temiz yaparım. Benim ki biraz vakitsizlikten daha çok. Dışarı kosturmacalarim çok fazla şuan. Ancak sizin durum gerçekten vahim. Yani oğlumu yıkıyorum diyorsunuz ama mesele duşu yıkıyor musunuz? Çocuk küçük olunca insan çok yoruluyor evet uykusuz da çok kalıyor ama çocuğunuz yerlerde geziyor sonuçta. Ağzına yerden birşeyler alıp sokuyor. Mikrop kapmasin. Tamam aşırı steril titiz olmak da yaramıyor çocuğun bağışıklığına ama bu kadar pis olunca da olmaz değil mi ? Hergun bir odayı yapmakla baslasaniz işe belki daha kolay gelir size böyle. Ama bir yerden bir şekilde başlamanız lazım çocuğunuzun sizin sağlığınız için. Temizliği de misafir için değil kendiniz için yapın.Ben de pisim evet kabul ediyorum eşimle bu yüzden boşanma aşamasına geldik mecbur kalmadıkça temizlik yapmıyorum oğlumu yıkıyor temizliyor onun yiyip içeceklerine giyeceklerine dikkat ediyor ve özen gosteriyorum o kadar en son ne zaman cam sildigimi unuttum diyebilirim mesela 2 gün bulaşıcılara dokunmuyor yerleri silmiyorum evim pis bu yüzden misafir kabul edemiyorum kimsede gelmiyor zaten eşimde kimseyi cagiramiyor mesela halıya çay dökülsün kalkıp silmem son 3 yıldır böyleyim eşim yalvardı hatta bi kaç kere ama içimden gelmiyor çünkü evi eşyaları vs sevmiyorum ya
Sosyal hayat 0
Mesela evde pirinç bitti 4 gündür gidip markete almadım eşim para bıraktığı halde
Oysa eskiden atlı kovaliyormus gibi temizlik yapardım
Acaba diyorum bıktım mi
Yani 7 8 yaşlarında başladım yemek ev işi çocuk bakımı vs ye
11 12 yaşında oyuncak bebeğim elimden alındı vs
Çoğu günler aksamlara kadar bağıra bağıra ağlıyorum biri yardim etsin de toplayayım şu evi diye ama
Ne kızkardeşim nede annem yardıma gelmedi bide demesinler mi sende suç az evine bak temizle diye yapamıyorum diye ağladım düşünün çünkü yoruldum tek oğluma bakabiliyorum o da bu dünyaya gelmeyi o seçmedi o yüzden
Bebeğim ilk doğduğunda annem sadece 1 gece kaldı yanında ilk 40 gün içinde çok bekledim ama annem sadece uğrar 1 saat durur giderdi oysa erkek kardeslerimin çocuklarına hala annem bakar neyse amann off içim sıkıldı
İçimden gelmiyor esimede söyledim delirdi konuşmuyoruz 2 gündürBu işlere erken başladığınız için bezmissiniz gibi geldi. Ben de çok çok titiz değilim ama hasta olmadıkça mutfağı toplamadan yatmam. Elimde bez surekli evde dolasanlardan değilim ama yaptığimda da tam ve temiz yaparım. Benim ki biraz vakitsizlikten daha çok. Dışarı kosturmacalarim çok fazla şuan. Ancak sizin durum gerçekten vahim. Yani oğlumu yıkıyorum diyorsunuz ama mesele duşu yıkıyor musunuz? Çocuk küçük olunca insan çok yoruluyor evet uykusuz da çok kalıyor ama çocuğunuz yerlerde geziyor sonuçta. Ağzına yerden birşeyler alıp sokuyor. Mikrop kapmasin. Tamam aşırı steril titiz olmak da yaramıyor çocuğun bağışıklığına ama bu kadar pis olunca da olmaz değil mi ? Hergun bir odayı yapmakla baslasaniz işe belki daha kolay gelir size böyle. Ama bir yerden bir şekilde başlamanız lazım çocuğunuzun sizin sağlığınız için. Temizliği de misafir için değil kendiniz için yapın.
Peki yardımcı alabilecek durumunuz var mı?İçimden gelmiyor esimede söyledim delirdi konuşmuyoruz 2 gündür
Yok malesefPeki yardımcı alabilecek durumunuz var mı?
Ama bir şekilde harekete gecmeniz lazım. Başa cikamadiginiz başka bir sıkıntıniz mi var?Yok malesef
Var mutsuzumAma bir şekilde harekete gecmeniz lazım. Başa cikamadiginiz başka bir sıkıntıniz mi var?
O zaman tek çare ya kendinizi tedavi edeceksiniz telkinlerle ya da psikologa gideceksiniz. Daha kötüye gitmeden durum. Allah sıkıntıniz ne işe inşallah biran önce çözüme ulastirsin ve yardimciniz olsun.Var mutsuzum
sagolunO zaman tek çare ya kendinizi tedavi edeceksiniz telkinlerle ya da psikologa gideceksiniz. Daha kötüye gitmeden durum. Allah sıkıntıniz ne işe inşallah biran önce çözüme ulastirsin ve yardimciniz olsun.
Az önce kizkardesimi aradım bize gelir misin sen oğlana bakarsın ben evi toplarım sonrada beraber dışarı cikariz diye gelemem dedi sen bize gel burdan gidelim dışarıya dedi akşam dışarı çıkılacak ve eşim biraz dan gelecek ve ev yüzünden yine tartışacağızO zaman tek çare ya kendinizi tedavi edeceksiniz telkinlerle ya da psikologa gideceksiniz. Daha kötüye gitmeden durum. Allah sıkıntıniz ne işe inşallah biran önce çözüme ulastirsin ve yardimciniz olsun.