• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev temizliği! alışık olmadığınıza emin olduğum bir konu.

Arkadas oncelikle bu kadar elestire acik bi konu actigin icin cesaretinden dolayi tebrik ediyorummm sana en onemli olan biseyi soylimmm. Eline eve buyuk boy cop torbalarindan al nerden baslicaksan pis olan herseyi att once sonra bi kovaya 1 kutu domestos 1 kutu fary mintak koy uzerine kaynar su dokk elline pas pasi all ama sunu untum oncelikle bi odayi bombos yap gerekirse baska odalara koy esyalari paspasin sungerine yaptigin suya kocaman bi havlu batir ve havluyu paspasa as ve duvarlari silmeye baslaaa. Sinek pislikleri boylece temizlenmis olucakk yerlere gelince firca yardimiyla yerdeki pislikleri topla yuzey temizleyilerle evleri bir kac kat sillll perde falan ne varsa makinaya at yine ayni sekilde bi kova daha su yap ve camlariiii kopurt daha iyi cikar pisligi sonrada kuru pezle kurula boylece bos odada calismak daha kolay olucakk odan bitince iceriye almak ostedigin esyalari silerek iceriyeee all eger yerler parke degilse duvarlara oncelikle su tut duvarlar islansin firca yardimiya fircala kopurur zaten sonra yine durula bunuda yaparsab gunduz yap ve elektirik sartelini indirrr benden bukadar

Yahu hala mi teoride takildini zkaldini! benim tecrubemi de artik goz ardi ediyorsaniz su google'd a yazilmis yasanmisliklari da artik diyeyim galiba kendi gezegeninizde yasamaya devam edin... Illaki yok o oyle degil boyle demeye devam!
bu arada kedinize selam soyleyin o ne durus oyle! :-))
Sorun ne biliyormusunuz cok ust perdeden konusmaniz ve uzmanlik alaniniz olmamasina ragmen teshisler koymaniz ben sizden konu sahibine ilac oneriside bekliyordum gelmedi sasirdim:)
Zaten sikiintida olan insani dahada dibe cekiyorsunuz durumu cok tehlikeli gibi bir ibare size kullanilsa emin okun sizde kendinizi kotu hissedersiniz.
Yikici degil yapici olmak herzaman daha yardimci olacaktir.
Amaciniz kotu degil mutlaka ama cok ust perdeden yorumlariniz.

:oha: öldürmem ben kediyi. sokakta çöplerin içinde ölmüyorlar. ama hasta olabilir, ne bileyim. asil bir ev kedisi isterim ben. biraz da şımarık :eek::KK200:

Messie dunden beri konunu okuyorum. Hatta ilk defa bi' konuyu bu kadar siki takip ettim burada.

Yazmak istedigim cok sey var aslinda da. Es gececegim. Onu yap, surayi temizle diye tavsiye vermeyecegim. Icinden ne geciyorsa onu yap.

Ama lutfen o cok sevdigin kedilerden bir tane sahiplen. Senin icin tetikleyici ve motive edici olur.

Ben seni Irvin d. Yalom'un love's executioner and other tales of psychotherapy kitabindaki bir karaktere benzettim. Hikayen cok benzemese de bana onu andirdin. Okumadiysan bunu tavsiye edebilirim sana sadece. :)

Umarim istediklerini basarir ve sonuclarindan mutlu olursun.

birkaç fotoğraf yüklüyorum şimdi... (sileceğim bunları bittikten sonra)

1. duvardaki sinek dışkısı lekeleri, duvarı silince kenarlardan metal bir şey çıkıyor, boya çözülüyor gibi. onu tam anlamadım. ama zaten boyayacağım mutfağı.
2. dün yıkamıştım çatalları, kurulayıp çekmeceye koydum. şimdi gördüğüm üzerinde yine lekeler var, bu neyden kaynaklanıyor? çok canım sıkıldı
3. tabakları yıkayıp rafı temizleyip yerleştirdim. çok güzel duruyo. açıp açıp dolaba bakıyorum mal gibi.
4. lavabonun kenarındaki o lekeler nasıl gider?
5.fayans! fayansda gördüğünüz leke sildikçe oluyor. aradaki o şey çıkıp fayansa bulaşıyor ve yapışıyor! bastıra bastıra kenarlara değdirmeden silmem gerekiyo. bunun pratik bi yolu yok mudur?
6. bugün gittiğim iş görüşmesinden red alınca üzüntüden kitaplığımı topladım... önceki halini çekmeyi unutmuşum. kitaplık değil tezgah gibi bir şeydi. öyle diyim.
7. mutfağım, bu kadar bundan ibaret. solda musluk var. ikili ocak. o kadar.
8. fırın tepsisi. fırınla birlikte gelmişti, çok küçük bi fırınım var. atsam bir daha aynısını bulabilir miyim? bulamazsam nasıl temizlenir bu tepsi? yağ çözücü sprey sıktım, gece de sıcak suda beklettim ama işe yaramamış.
9. laminat, bu leke nasıl çıkar? yere zarar vermek istemiyorum, kabarmasın su alınca? :(
10. penceredeki bu lekeler, silince çıkmıyor gibi yapışmış
11. malumunuz...

mideniz bulandıysa özür dilerim.

Eklentiler

• DSC_0004.JPG
    DSC_0004.JPG
    37,9 KB · Görüntüleme: 425
  • DSC_0005.JPG
    DSC_0005.JPG
    41,9 KB · Görüntüleme: 444
  • DSC_0006.JPG
    DSC_0006.JPG
    18,9 KB · Görüntüleme: 414
  • DSC_0008.JPG
    DSC_0008.JPG
    15,9 KB · Görüntüleme: 421
  • DSC_0010.JPG
    DSC_0010.JPG
    20,9 KB · Görüntüleme: 404
  • DSC_0014.JPG
    DSC_0014.JPG
    66,1 KB · Görüntüleme: 440
  • DSC_0020.JPG
    DSC_0020.JPG
    53,3 KB · Görüntüleme: 416
  • DSC_0024.JPG
    DSC_0024.JPG
    66,7 KB · Görüntüleme: 425
  • DSC_0026.JPG
    DSC_0026.JPG
    55,1 KB · Görüntüleme: 405
  • DSC_0015.JPG
    DSC_0015.JPG
    19,7 KB · Görüntüleme: 407
  • DSC_0016.JPG
    DSC_0016.JPG
    56,2 KB · Görüntüleme: 430
Messie dunden beri konunu okuyorum. Hatta ilk defa bi' konuyu bu kadar siki takip ettim burada.

Yazmak istedigim cok sey var aslinda da. Es gececegim. Onu yap, surayi temizle diye tavsiye vermeyecegim. Icinden ne geciyorsa onu yap.

Ama lutfen o cok sevdigin kedilerden bir tane sahiplen. Senin icin tetikleyici ve motive edici olur.

Ben seni Irvin d. Yalom'un love's executioner and other tales of psychotherapy kitabindaki bir karaktere benzettim. Hikayen cok benzemese de bana onu andirdin. Okumadiysan bunu tavsiye edebilirim sana sadece. :)

Umarim istediklerini basarir ve sonuclarindan mutlu olursun.
teşekkür ederim bakacağım en kısa sürede :)

takipteydim bn de..bnce ii gidiyosun devam:)
kirik dökük ne varsa at..bide evi boyasan en iyisi olacak gibi.

Messie cok guzel olmus ozzelikle kitapligina bayildim.kasiklarinda cok cici bu arada.leke var demissin su lekesi olabilirmi buradan cok net gorunmuyor.
Parke oyle hemen kabarmaz pronto ile sil.
Tezgahtaki lekeler camasirsuyu ile cikar.

2. Su lekesi olabilir mi? Olmadi bi kaba camasir sulu bi su hazirla kaynar su dok oyle beklesinler sonra dularular kaldirirsin tekrardan.
3.tebriks
4. Lavobaya deterjanlri boca et, sonrada sungr degil bulasik teliyle ov. Aspirin gibi urunler yag coz gibi vs kullan.
5. Direk supurgeyle yapsan kenara deymeyebilir. Hani su sapli fircalar varya. Orayi da yine ciflersen cikar.
6.kitaplik cok ic acici duruyor tebriks:)
8. At gitsin. Tepsiye ihtiyacin yok tek kisisin. Yemek icin borcam, kek vs icinde kek kalibi tamamdir.
9. Cifle ve bulasik sungeriyle cok az suyla sil kurula.
10 buhar onu yumusatir. Buharli mopun olsa cok ise yarardi. Olmadi ktilla su buharini kullan. Yine deterjan ve bulasik sungeriyle ov.
11. Sinek ilaci :) copler gidince ev temizlenince ilaci da sikinca gidecekler geldikleri yere :)
Bpyle simdi iste tek tek ovalamak falan zor biliyorum ama bunu bi kere boyle ugrastirici yapacaksin. Ben sık cam sildigim icin ve hergun cam onunu bi aldigim icin oyle bi silip geciyorum cam silerken. Yada banyoyu sık yikayinca oturup elinle ovalanamana gerek kalmaz. Yada yerler temiz olunca bi viledayla silip gececeksin. Yani bu en zor temizligin. Bu arada bence sen is bilmez degilsin.oturup dusakabini dis fircasiyla temizlemeye calisan kisi mukemmelliyetcidir. Belki de ondan bu kadar saldin. Yalptin mi saglam yapiyosun. Ellerine saglik.

Kitaplığına bayıldımmmm.
teşekkür ederim ben de şu an karşısında oturup bakıyorum ve kendimle gurur duyuyorum :D

Messie cok guzel olmus ozzelikle kitapligina bayildim.kasiklarinda cok cici bu arada.leke var demissin su lekesi olabilirmi buradan cok net gorunmuyor.
Parke oyle hemen kabarmaz pronto ile sil.
Tezgahtaki lekeler camasirsuyu ile cikar.

teşekkür ederim
çok nemli olmadan sileceğim şimdi bakalım çıkar sanırım, ne lekesi olduğunu bilmiyorum
yıkanacak birkaç şey var onlar da yıkanınca tezgahı parlatıcam ^^

2. Su lekesi olabilir mi? Olmadi bi kaba camasir sulu bi su hazirla kaynar su dok oyle beklesinler sonra dularular kaldirirsin tekrardan.
3.tebriks
4. Lavobaya deterjanlri boca et, sonrada sungr degil bulasik teliyle ov. Aspirin gibi urunler yag coz gibi vs kullan.
5. Direk supurgeyle yapsan kenara deymeyebilir. Hani su sapli fircalar varya. Orayi da yine ciflersen cikar.
6.kitaplik cok ic acici duruyor tebriks:)
8. At gitsin. Tepsiye ihtiyacin yok tek kisisin. Yemek icin borcam, kek vs icinde kek kalibi tamamdir.
9. Cifle ve bulasik sungeriyle cok az suyla sil kurula.
10 buhar onu yumusatir. Buharli mopun olsa cok ise yarardi. Olmadi ktilla su buharini kullan. Yine deterjan ve bulasik sungeriyle ov.
11. Sinek ilaci :) copler gidince ev temizlenince ilaci da sikinca gidecekler geldikleri yere :)
Bpyle simdi iste tek tek ovalamak falan zor biliyorum ama bunu bi kere boyle ugrastirici yapacaksin. Ben sık cam sildigim icin ve hergun cam onunu bi aldigim icin oyle bi silip geciyorum cam silerken. Yada banyoyu sık yikayinca oturup elinle ovalanamana gerek kalmaz. Yada yerler temiz olunca bi viledayla silip gececeksin. Yani bu en zor temizligin. Bu arada bence sen is bilmez degilsin.oturup dusakabini dis fircasiyla temizlemeye calisan kisi mukemmelliyetcidir. Belki de ondan bu kadar saldin. Yalptin mi saglam yapiyosun. Ellerine saglik.
teşekkür ederim önerilerin için, hemen uygulamaya geçicem.
mükemmeliyetçi bir insanım bu çok doğru. ama bu evde uygulama şansım olmamıştı pek ^^

Valla sağolun hepiniz, sıkıp dışarı kaçar biraz bekletirim, ağzımı burnumu kapatır durulamaya girerim, bir kere kireç sökücüyle çamaşır suyunu karıştırma gafletine düştüm banyodan kendimi nasıl attığımı bilmiyorum, resmen kimyasal bomba oldu:))) artık daha dikkatliyim böyle ürünlere karşı.

Biz yazılırken konu sahibesine kırıcı yorum yazan hanımlar ve aralarında polemiğe girenler gözümden kaçmıyorsunuz, rica ediyorum konu amacından sapmasın.
Müdürüm az biraz sulandırıp yaparsan olr bence biraz fazla bekletirsin fıs fıslı sikarsın derz hariç ;) bende de var fena güçlü :temizlik: zaten biz bimciyiz fakirin dostu :KK70:

Vay beee kitaplik vee cekmece duzenin cok guzell olmuss sasirdim dogrusuu... finali bir kahve fincanla kapat bence....
çok teşekkür ederim. aynen çok iyi fikir. bi kahve içeyim bugün hiç içmemiştim :KK15:

Gece at 2 tane daha ha ne dersin ? :) bi daha kucucuk poset bile biriktirme. Senin modunu hep onlar dusurmus. Hergun copunu duzenli atarsan hic is birikmez. O tepsiyi de at ilk cople ondan daha hayir gelmez :)
bu gece bitiricem çöpleri, konteynır da boş :KK49: tepsiyle vedalaşıyorum sinirlerimi bozmuştu zaten

Ellerinize sağlık şimdiden güzel olmuş , böyle devam edin motivasyonunuz düşmesin .
çok teşekkür ederim :KK200:

Back