- 25 Aralık 2020
- 4.936
- 18.199
- 41
çok teşekkür ederim.masaAllah ne güzel organize yapmissin kendini sanki is kendiligine tikir tikir isliyor :)
bebeği olup da her gün taze yoğurt mayalayan vs. anneleri hariç tutuyorum ama onun dışında böyle aşkla şevkle severek yemek/iş yapmıyorsanız ya da yemek/temizlik yaparken psikolojik olarak rahatlamıyorsanız...böylesi bence daha güzel.
ev işi için de benim olayım dağıtmamak. düzenli tutmak. o düzeni bozmamak.
çocuğum yok ama evden çalışıyorum. üstelik muhabesi, sözleşmesi bi sürü evrak işim var. bilen bilir evrak işi yapılan masalar nasıl kalabalık olur. evrak bi yığılsa ne aradığımı bulabilirim ne de evde yer kalır, en basitinden.
ya da çamaşır meselesi. dolabımda her rengin her grubun yeri bellidir değişmez. dolap hiç karışmaz. misal "şunları dolaba bi' tıkıştırayım da sonra düzeltirim" demem. katlarken ona göre ayıra ayıra katlarım, direkt yerine yerleştiririm. mesela vaktim yoksa çamaşır askısından aynı rafa koyulacak 3 parçayı alır, katlar koyarım,hepsini birden toplayıp dolaba tıkıştırmam. evde işe ara verdiğimde, girer çıkarken sürekli böyle minik minik işler yaparım. vaktim çok azsa sadece çalıştığım odaya süpürge tutarım. yemek yapınca mutfağa. vaktim olunca diğer odalara. bir de ben kurutma makinesi, mutfak robotu vs. gibi şeyler kullanmıyorum. kullanmadığım için elimin altı kalabalık olmuyor.
kısacası dağıtmıyorum, yığmıyorum, işleri büyütmüyorum.