ev hanımı değilim yemek yapmayı da çok sevmiyorum bir de işim yoğun...
benim için mutfakta geçirilen süre vakit kaybı gibidir, hayatımda 5 dakika, başka bir şey yapmadan dikelip çorba karıştırmışlığım yoktur.
soğanı bolca doğrarım kavururum, o olana kadar buzdolabından sebzeleri çıkarır yıkarım..diğer malzemeleri temizler ayıklarım 2. bir yemeği koyar (bunları hepsi olurken video açarım telefon ederim birilerine, uzun konuşacaksam aradan çıkarırım, su sipariş ederim illa birşeyler yaparım) salata malzemesini ayarlar meyveleri, yeşillikleri filan suya koyar, 3. yemeği de ocağa atar, hepsinin altını kısar bulaşığı yıkar, süpürge tutarım. çaydanlığı kahve makinesini temizler, tezgahı siler, eviyeye temizlik fısfısı sıkar, mutfaktan öyle çıkarım. genelde de 3-4 çeşit yemeği aynı anda yaparım. çünkü tek çeşit yapmakla 3 çeşit yapmak arasında hazırlık süresi 15-20 dakika oynuyor pişme süresi hepsi aynı anda piştiği için bir şey değişmiyor...her gün yemek yapınca mutfak daha fazla dağılıyor.
misal kahvaltılıkları da minik cam saklama kabına doğrayıp 1er 2şer günlük porsiyonluyorum. her gün 8 çeşit kahvaltılık çıkartıp geri kaldırmıyorum. yemek yaparken buzdolabında ne var ne yok çıkartırım hemen hemen hepsini böyle temizler ayıklar porsiyonlar, öyle kaldırırım.
bir de "nasılsa büyük temizlik yapacam" diye bir olayım yok benim. misal nadiren de olsa kızartma yaparım (sağlıklı değil çünkü) onu kızarana kadar beklemek arada çevirmek gerekiyor kısık ateşe atıp bırakıp gidemiyorsun... o sürede dolap kapaklarını silerim veya buzdolabını temizlerim...büyük iş yapcam diye bekletmem.