Ev sıkıntısı kafayı yemek üzereyim

bence yanlış düşünüyorsun canım bak babanla annenler sana nasıl imkan sunmuş sen onları görmüyorsun bile bence otur işte annenlerin verdiği evde hem nasıl olurki sen babamla karşılaşırım falan diyorsun ama eminolki evlendikten sonra annemle babamı görsemde yatsam diyeceksinbilmiyorumkismile

ay ne kadar farklı algılanmışım ben ya:)
benim sorunum kimse laf yaparmı damat için kayınpederinin evine çıktı diye ve mahalle ortam falan ya nasıl anlatsam bizim hiç içinde bulunmadığımız ve kötü bi yer işte ya 2-3 sene dayansakta öyle mi başka yere çıksak bu dimi mantıklı olan arkadaşlar

eet canım mantıklı olan seninde dediğin gibi 2 3 yıl babanın verdiği evde oturmak.bencede öle yap kira zorr boşuna paranı harcama birikim yap ev al bence sık biraz dişini :)

Ya komik olmayın millet kimmiş te laf yapıcakmış sana laf edenin cevabını verirsin. Kimse karışamaz size o senle ailenin arasında ötekilere de halt etmek düşer. Benim o kadar çok tanıdığım var ki kızın ailesinin ev verdiği insanlar. Hepsi gül gibi oturuyor. Kimseye de laf etmek düşmüyor. Bu zamanda çocuk gibi aa bilmemne teyzeyle bilmemne amca ayıpladı gibi saçmasapan şeyler düşünürsen ilerde geçim sıkıntısıya boğuşurken bilmemne teyzeyle bilmemne amca sana 10 lira verir mi cebinden çıkarıp acaba onu düşün önce. Kafanı kullan. Ayrıca ne demek erkek tarafı alır kimin gücü varsa o yapar. Ne yani bir aile oğullarına ev alsa kızlarına almasa bu adil mi oluyor senin çevrendekilere göre. Kız yıllarca kira ödesin oğlan hazır evde otursun oldu valla. Medeni kanundan önceki şeyler bunlar.Benim annemlerin başka şehirde evi var o evin kirasını bana yatırıyor kiracı ben de onunla istediğim mahalledeki evin kirasını ödüyorum. Böyle kira alan kendim dışında 2 kişi daha tanıyorum.

keşke babamım bir dairesi olsada içinde otursam.bunu kira verip sıkıntı çekince anlıycaksın.köhne yermiş iticiymiş millet dedikodu yaparmışevin içinde kavgalar başlıyınca iki kişi arasında el alem ne demiş kimin umrunda...

babamın en yakın arkadaşı kızını evlendirdi ve evin birini onlara verdi. evin iç masrafını hep kendi yaptı. kimse birşey demedi. başka bir komşumuz daha var kızın babasının evinde oturan.kim niye laf etsin millete ne. siz kendi rahatınızı düşünün maddi manevi..

canım illa evi erkek tarafı yapar diye bişey yok ki
kimin durumu iyiyse,ev varsa orda oturulur
çevrenden gelen şeylerede kulak asma
en azından bir süre oturur,para biriktirirsiniz

Sen de iyice hoş olmaya başladın..
Sanki ilk ve tek k.pederinin evinde oturacak olan erkek ,senin nişanlın..kim ne der ya...
Hırsızlık yapmıyor,huysuzluk yapmıyor..

Sadece sen takmışsın kafanı..kimsenin böyle düşüneceğini sanmıyorum..
Kuzenim de babasının evinde oturuyor ama ,hiç senin düşündüğün gibi düşünmedik..

baban burada oturun o evlerden birini sana versin, böylece kiracıdan gelecek para sizin olur. siz de başka bir semtte ev kiralayıp o gelecek kira parasıyla ödersiniz. yine aynı hesaba gelir

bende anemlerın bana verdıgı evde oturuyorum
- eşimin evi yoktu corluda yapılıyordu kiraya oturucaktık yoksa senın durumunda asla kabul etmezdım teyzesının evınde oturucaktık , sözde 3 senelık kırayıda kaynanam oducektı ama ev 70 metre kareydı ve kırayı odemezler dıye kabul etmedık
-annemler on sokakta oturuyo
-kaynanam yarım saat uzak
-apartmanda alt katta amcam ust katta kuzenım baska amcamın oglu ve hanımı) ortadada bız
- butun akrabalrım yakın oldu ıcın ıc ıceyız işler cogu zaman boka sarıyo laf gıdıp gelıyo
- kaynanam her fırsatta yuzumuze vuruyo yedıremıyo oglunu buraya verdı dıye
- ev büyük ama evin butun tadılatını esımın aılesı yaptırdı asla ıc guveysı durumu yog
-kaynanam annemlerle yakın olmamazı kıskanıyo
-etrafta herkez konu komşu ıc gıveysı dıyo
ve bende cok rahatsızım

valla bence buna bile şükret sen daha yeni atılıyorsun bu hayata hele çocuk falan olsun, diyeceksin amaaan çıkmayım oturayım burda hayat ne pahalıymış diye.canım bence oturun ve birikim yapın hayatın ne getireceğini bilemeyiz oyüzden tedbir bizden takdir allahtan diyelim sana şimdiden mutluluklar.

Anliyorum, gencsiniz., ilk defa gelin oluyorsunuz, evim de cok guzel olsun diyorsunuz. Herkes boyle olsun ister.
AMAA daha sizde o maddi guc yokmus anlasilan. Kendiniz kiraya ciksaniz sIkIntI cekeceksiniz, e size verilen evleri de begenmiyorsunuz, eee ne olacak? Siz bu gune kadar istediginiz eve cikmak icin birikim filan yaptiniz mi? Oyle gokten inmiyor ki bu evler; calisan aliyor. Yoksa yok, size verilen evlere durumunuz musait olana kadar razi olacaksiniz. Ailenize minnet etmek yerine orasi oyle burasi boyle ev begenmiyorsunuz. E siz daha guzelini bulun da kiralayin efendim, kimse size mani olmuyor degil mi..

buldunuz bunuyorsunuz ahhahh ne kadar sansli oldugunuzu bilseniz yeterde bilmiyorsunuz iste.
ama cok bencil ve fesatsiniz sanki cunku diyorsunuzki" biz davet etmedikce kimse gelmesin istiyoruz haliyle babamin evine tasinirsak babam kiralari almaya gelecek dolayisiyla bizede ugrayacak" babaniz hem size ev verecek hemde cat kapi gelir diye korkuyorsunuz ayda birde olsa ne diyim ben

"biz aileden uzaklaşalım çok yakında durmayalım biz davet etmedikçe bizi rahatsız eden olmasın istiyoruz ama babam sürekli oraya gelicek kira toplamaya falan" bu yaziniz beni sok etti
aileleriniz olmasa hic bir sey yapamazsiniz birkiminiz calismaniz bile yok siz sadece somurmenin derdindesiniz anlasilan yuh

Ben bir de babanın evine masraf yapmaktan kaçınmana çok şaşırdım. Nasıl yani? O babanız, size evini veriyor kirasından vazgeçiyor, siz teşekkür etmek yerine hem muhiti hem evi beğenmiyorsunuz üstelik de şimdilik masraf etmeden oturur para biriktiririz sonra istediğimiz gibi bir eve taşınırız diyorsunuz. Nolur masraf etseniz? Cimrilik ve bencillik kokusu aldım ben... Kusura bakmayın tabi sizi üzmek istemem ama birinin sizi sarsması gerekiyor, bu düşünceler normalmiş gibi paylaşıyorsunuz bir de.. ben olsam kendimden utanırım böyle düşündüğüm için.

madem istediğin şartlarda isteidğini evde oturamıcaksın ve sana sunulan imkana mirin kırın ediyorsun
ozaman ne diye evlenmek için acele ediyorsun
gir bi işe çalış, nişanlına birlikte biriktirin
sonra gönlünüz nerden istiyorsa gidin ordan ev tutun yada satın alın bukadar basit

sadece şunu söylerim sana kıt kanaat geçin
az ye az giyin gerekirse fedakarlık edin ama kirada oturun annenlerin evinde oturmayın
siz maddi açıdan ailenin evini düşünüyorsunuz
ama ben sağlık sorunlarım nedeni ile annemlerin evinde 2 yıl kadar oturdum gebeliğim problemli ve yatmak zorundaydım bakacak kimsem olmadığı için annemlerin evine yerleştik bana baksın diye
ama laf söz bitmedi
aa kayınbabasının evinde oturuyor falan diye
sonunda taşınmak zorunda kaldım minicik bebeğimle ama kafam rahat etti
etrafın sözü boşver git otur diyenler olacaktır ama
bazen öyle sözler duyuyorsun ki yıpratıcı olur hem erkek hem kadın için
tecrübeyle sabittir sakın derim ben gitme başka bi yerden ev tut

bence de cnm otur muhiti boşver 400-500 az para mı yeni evliler için..sen şuan baba evinde olduğun için geçimin ne kadar zor olduğunu,hayatın pahalılığını evlenince göreceksin..ben de sırf kirası 350 tl diye şehir dışından bir ev tuttum ,ben de muhiti sevmiyorum ama 300 tl cebimde kaldı..yeterki eşinle mutlu ol boşver muhiti,çevreyi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…