Ev sıkıntısı kafayı yemek üzereyim

rzy11092011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
39
0
86
İzmir
yaa okadar karışıkki durumum eylül gibi düğün düşünüyoruz..ev olarak babanesinin müstakil evinin alt katı köhne bi evi gösterdi erkek tarafı durumları iyi değil ev alamazlar neyse kabul etmedim aileden biriyle içli dışlı olmasın diye..
bizimkiler bi fikir sundu da bizim apartmanımız var gittik gezdik 5 kat bütün daireler bizim evin içide güzel babamlar seçin istediğiniz birinde oturun diyor allah razı olsun bin kere onlardan.evin içi güzel ama dışı çok kötü alışkın olmadığım biraz dışarda ve bağnaz insanların yaşadığı bi mahalle bu biiir,ikincisi nişanlım ilerde sorun etmem diyo ama laf olurmu sonra aaa damada bak gittide kayınpederin evine kondu falan diye çok yıpratır bizi milletin böyle düşünmesi,üçüncüsü biz aileden uzaklaşalım çok yakında durmayalım biz davet etmedikçe bizi rahatsız eden olmasın istiyoruz ama babam sürekli oraya gelicek kira toplamaya falan,annem diyoki kira vermeyin nişanlım razı deil ama annem istemiyo illa.biz kiraya çıkmayalım yarın öbür gün oğlum oturcak deyipte ev sahibi bizi çıkarmasın yada 300e tuttuğumuz evi 2 ay sonra 500 yapmasın diye bizim evlerin birinde oturmayı mantıklı buluyoruz birikim yapınca çıkarız diyoruz ama bi taraftanda laminant falan yaptırılmadan oturulmaz o evlere yani annem öle diyo yapılcak ama 3-5 sonra çıkınca okadar masrafa değmicek banyo falanda baştan dizayn edilir..bana kalsa 1 sene deneyelim yapamazsak orda kiraya çıkalım ki dayanamam heralde okadar bile.. kendi evim ama yeri iyi olmadığı için çok itici geliyo bi türlü ısınamadım manzarası sırf harabe..bakkalı çakkalı çok uzak.. benim hayalim hep kira bile olsa istediğimiz yerden gönlümüzün yettiği 400tl civarı bi ev bulmak ama öyle oluncada birikim yapamıcaz ayrıca annemler okadar evimiz varken kiraya beni çıkarrtırmıyolar.hem çıkınca kıt kanaat geçincez çok bi maaşımızda yok ki ben çalışmıyorum bile daha şuan.. yaa ben gelinlikle o mahalleye o eve bile giresim gelmiyo içimden bi ses diyoki kiracılar laf etçek aaa şuna bak erkek alır evi geldi de oturdu der sülale desen yine aynı.. annem kimseye kulak asma diyo ama asmadan da olmuyo..ne olur bi akıl verin kiraya çıkıp istediğimiz gibi bi ev bulup oturup çok zorlanırsak bucadaki babamın dediği eve mi çıksak yoksa en başından çevreyi umursamadan para biriktirene kadar göz mü yummak.. yeni evli bi çift olarak daha güzel ama kesemize uygun bi muhitte oturmak ta istiyoruz offffffffffffffffffffff ooooooooooooooooooffffffffff:gitme:

Son düzenleme:
canım nolacak oturun babanın evinde..
kira bu geri dönüşü olmayan bişey değil, satın mı alıyorsunuz evi.
bir süre sonra sorun olursa çıkarsınız..
nişanlın da rahatsız olmasın, sonuçta ortak bu hayat..
eğer çok rahatsız oluyorsa, kira paralarını biriktirip sana bi araba alsın aklinialirimsmile

Canım şimdi tozpembe düşünüyorsun..
Ailen ne güzel imkan tanımış..oturacaksınız paşa paşa..
Sen muhite bakma, canım cüzdanına bak..
Boş ev dururken kiraya çıkmak akıl karı değil..
El ne der konusu ise tam bir saçmalık..
Oturursun çok ta memnun kalmazsan çıkarsın kiraya..
önce bu alternatifi değerlendirmen mantıklı olanıdır..
Ailen kira istemiyor..siz onlara kira mı vermeye çalışıyorsunuz..
Komiksiniz yaaa..evlende..sonra ft.taksit ödeme günleri gelince anlarsın dediklerimi..
Sonra Ailene dua edeceksin..

keşke herşey istediğimiz gibi olsa ama olmuyor. bencede babanın evinde oturun paranızı biriktirin sonra rahatlayınca çıkarsınız başka eve. maddi sıkıntıyla evlilikler yürümez bu sefer daha çok bunalırsınız. ne yapacaksın manzarayı sanki kapat perdeni otur işte.

elinizin altında 5 kalı bir apartmanın seçip beğenilip oturulacak bir dairesi varken kiraya çıkıp her ya başı ben yemedim al sen ye diye kirayı vermek hiiç akıl karı değil.
çevre ne der diyorsunuz da; o çevre yarın öbür gün kiranızı vermekte zoranırsanız ellerini ceplerine mi atacaklar? anca laf olsun torba dolsun konuşurlar işte.
sizin yerinizde olsam babanızın evine otururum, laminant falan da yaptırmam. ucuz yollu bi halıfleks alırım tamamdır.
banyoyu da ellemem.
1 sene dişimi sıkarım, paramı cebime koyarım; sonra da gider nerde istersem otururum.

bana şimdi kira vermeyeceksin deseer yerleri karataş evde bile otururum yeminlen..

Laminant da yaptırsan,banyo da onarsan elin değil babanın evine masraf yapmış olacaksın.
Bence çok düşünme,geç babanın evine.Muhiti de boşver,iki gönül bir olunca samanlık seyran olur.
Ama sen bilirsin,bir de taslaya taslaya tasın dibini boylamak da var:gitme:

Canım bencede babanın evinde 1 kaç sene oturun laminanatla mutfağı araştırsan uygun bir fiyata yaptırırsınız hazır mutfak koçtaşta uyguna oluyor .akrabalarınızada kira vererek oturduğunuzu söylersin uyduruktan kontrat yapın .sen iyi bir iş bulursun belkide fazla para biriktiriseniz ev alır çıkarsın.mesela ev için düğünden gelenler artı yapacağınız birikimleri birleştirip üstüne kredi çekersiniz.aldığınız evi kiraya verirsiniz kira parası kredinizi kendiliğinden öder.bir kaç sene dişini sıkacaksın ama .

apartmanınızdaki evlerden ikisini kiraya verin, kirayı bi sene siz alın, istediğiniz yerde oturun. hem babanın evinde de oturmamış olusunuz. laf söz de daha az olur.

merhaba.bu sorunlarla birebir iki sene evvel karsılasmıs biri olarak yazıyorum.ben antalyadan istanbula gelin geldim.benimde esim tarafı ev varken niye kira ödensin die alt katlarındaki dairede oturmaya bir seklde ikna ettiler fakat yok mutfak dolabıydı yok laminantıydı yok alcıpanıda olsun vs derken bızım en az 3senelik kira paramız cıkmıs oldu.sonunda nemi oldu ne oturdugum mahalleye alsabildim ne evi benimseyebildim tabi beni öğlene kadar uyutan rutubetide cabasıalkisalkisalkis. ve bir sene ayda 2.5 2.5 milyar ödediğmiz borcun ardından kiraya cıktım.sana tavsiyem icine sinmiyorsa asla tamam deme.

:CüvCüv:

apartmanınızdaki evlerden ikisini kiraya verin, kirayı bi sene siz alın, istediğiniz yerde oturun. hem babanın evinde de oturmamış olusunuz. laf söz de daha az olur.

kesinlikle katılıyorum.ya erkek tarafındaki bahsettignizo evi yada kendi apartmanınızdaki o daireyi kiraya verip,(böyle bi teklif sunulursa )ev tamiri,ic guveylik lafıydı sözüydü takmadan diledigniz yerde oturun.hayırlısı olsun..

merhaba canım.aynı olmasada benimde başımda öyle bir durum var.o evlerden birinin kirasını alsan ve istediğin yerde oturursan daha iy olur...neticede babadan miras kalan sana ordan bir ev düşüyordur sanırım.kimsenin birşeye deme hakkı yok.neticede o evlerden biri senin.

sonuçta yabancı değil ki babanız yani o ev sizin...ama siz babam kira toplamaya gelcek sıkı fıkı olmak zornda olcaz diyosunuz..bence sorun biraz da ailenizle samimi olmak zorunda olmak..siz ailenizle çok görüşmek istemiyorsunuz..
bi de izmirliymişsiniz merak ettim acaba ev hangi muhitte?

buca yıldız da ev... ben annemlere kiranın birini bana verin de ben kiraya çıkıyım diyememki.... 2-3 sene orda oturup laminant falan yaptırmadan otururuzz... sonra alışamazsak yada laflardan bunalırsak istediğimiz yere kiraya çıklaım napalım... başka bi çıkar yolu yok yani... doğrumudur

anladım canım ama sen kirada oturunca acaba maddi yönden yardımcı olmazlarmı.sen ailenin tutumunu ve maddi durum boyutunu az çok biliyorsun.sen iyice düşün karar ver.hakkında hayırlısı olsun inş..

onada ben razı olmuyorum evlenmek demek kendi ayakları üzerinde iki kişinin hayatın üstesinden gelebilmesidir.. annemlerden kira parası isteyemem erkek tarafına düşer derler.... istesem bile okadar ev dururken kendinize güvenip kiraya çıktınız kendi derdinizi kendiniz halledin öyleyse madem üstesinden gelebiliosunuz diyebilen olur

iyi de üstesinden gelemediğiniz için sorun var zaten. neyse. sen kararını sorunu sormadan önce de vermişsin zaten.

babanız size ev veriyor ama siz babanız kira toplamaya eve gelir de karsilasirim diye korkuyorsunuz, bu nasil is ben anlamadim, ailenize bu kadar mi yabancisiniz? Evleniyorsunuz ama ne kendi ailenizden ne de esinizin ailesinden kopamazsiniz, bunu bi kere kabullenmeniz lazim. Siz istiyorsunuz ki herkesten uzakta rahat bi yasam surelim bu su duruma gore imkansiz sizin icin.

göz hafif yükseklerde

kiraya çıkarsınız kontrat yaparsınız hiç birşey de olmaz. keyfine göre kira yükseltemez. işine gelince çıkartamazzemuszemus

sıkıntı bu mu yani

onu beğenmiyorsunuz bunu beğenmiyorsunuz :umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…