ev sahibim gece gündüz evimi dinliyor!

Kiracı olduğunuz için herşeyi kendilerine hak sanıyorlar. Özel hayat diye bir sey var şuanda o evin kullanim hakki sizde kesinlikle taviz vermeyin. Balkon konusuna ayrica çok güldüm onlara neeee 😂😂 ayrica toplu yasama alanlarinda sesten kacinilmaz ki. Alt komsumuzun ikizleri var ve astım rahatsizligi kucukler surekli aglama sesleri napayim kapılarına mi dayanayim sessiz olsunlar diye. Komsuluk diye birşey var zira sizin apartmanda bundan yoksun kalmislar yani. Bence bir daha ki sefere kiraci olsaniz dahi haklariniz oldugunu dile getirin. Ve boyle konularda ben psikopata baglayabiliyorum gıcıklık varsa bende onlari dinler en ufak seyde inerdim asagi :halay:
ah genç olsalar neler yapardım da yaşlı başlı ve bin tane hastalığı olan tipler oldukları için kötü bişeye neden olmak istemem :KK70:

balkon olayına ayrıca şok oldum. utanmasa balkonlara bakayım falan diyecekti bence.

Ya sizi evden çıkarıp daha fazla kiraya birini oturtmaya çalışıyor ki bu durumda size zam da yapabilir ya da yalnızlıktan çıldırmış insanlar bunlar çünkü biz de ev sahibimizin üst katında yaşıyoruz (onlar baba-kız yaşlı insanlar) hiçbir şey yapmamamıza rağmen sürekli bize gelip şikayet eder, yeni yeni icatlar çıkarırdı sana şu kuralı söylemeyi unuttum bu kuralı söylemeyi unuttum diye. Ben numaramı değiştirince küstü öyle bıraktı peşimi. Hatta bir keresinde elimde Osmanlı Türkçesiyle yazılmış metin görünce biz Cumhuriyetçiyiz Atatürkçüyüz diye kızmıştı :skandal::rolleyes:
aynen öyle bence bana da zam yapabilirdi neden bu aptallıklarla uğraşsınlar ki.
ben de kendilerinden hiç ses duymuyorum, yaşıyorlar mı belli değil. ev çok sessiz olunca her sesi duyuyorsun. bence delirmiş durumdalar düpe düz. bi keresinde kocası bana 20 sene önce olan bi olayı sanki dün olmuş gibi anlatmıştı. yeni mi oldu dedim, yok 20 sene önce dedi ben şok ahahaha

aynen öyle bence bana da zam yapabilirdi neden bu aptallıklarla uğraşsınlar ki.
ben de kendilerinden hiç ses duymuyorum, yaşıyorlar mı belli değil. ev çok sessiz olunca her sesi duyuyorsun. bence delirmiş durumdalar düpe düz. bi keresinde kocası bana 20 sene önce olan bi olayı sanki dün olmuş gibi anlatmıştı. yeni mi oldu dedim, yok 20 sene önce dedi ben şok ahahaha
Aynı vallahi sanki beraber yaşıyoruz. Yalnızlıktan size sarmışlar, çalışmıyor olsanız sürekli oturmaya da gelirdi. 55-60 yaşında var kadın ben 25 yaşındayım sürekli arkadaşlık etmeye çalışıyordu, sizin ev sahibiyle arkadaş olsalar da kurtulsanız :KK70:

Aynı vallahi sanki beraber yaşıyoruz. Yalnızlıktan size sarmışlar, çalışmıyor olsanız sürekli oturmaya da gelirdi. 55-60 yaşında var kadın ben 25 yaşındayım sürekli arkadaşlık etmeye çalışıyordu, sizin ev sahibiyle arkadaş olsalar da kurtulsanız :KK70:
ahaha ya başlangıçta bi komşuluk beklentisi oldu açıkçası ama çalışıyoruz, gün kendimize zor yetiyor nasıl bir komşuluk edebilirim bilemiyorum.

nefret ediyorum böyle hadsiz insanlardan ya. ev sahibi diye içeri girme hakkı buluyor kendinde hadsiz. Allah sabır versin ne diyeyim.

nefret ediyorum böyle hadsiz insanlardan ya. ev sahibi diye içeri girme hakkı buluyor kendinde hadsiz. Allah sabır versin ne diyeyim.
en sinir olduğum da bu oldu zaten. resmen evi kontrole gelmiş. gündüz de gelmişti ama ben açmamıştım kapıyı. akşam tekrar gelince gerçekten bişey oldu sandım.

Evin içine almakta hata etmişsiniz. Kimse sizin evinizde kendi çöplüğüm muamelesi yapamaz. Ben olsam yaka paça dışarı kovardım

Evin içine almakta hata etmişsiniz. Kimse sizin evinizde kendi çöplüğüm muamelesi yapamaz. Ben olsam yaka paça dışarı kovardım
ilk mesajda da yazdığım gibi, aklıma bu niyette olabileceği gelmedi bile. bu saçmalığı beklemezdim. yaşlı insanlar, kocasının bin tane hastalığı var. bişey oldu, bişeye ihtiyacı var sandım. normalde gün içinde de geldi, yalnızım diye kapıyı bile açmadım. tekrar gelince bişey var sandım. çok çok rahatsız oldum!

ilk mesajda da yazdığım gibi, aklıma bu niyette olabileceği gelmedi bile. bu saçmalığı beklemezdim. yaşlı insanlar, kocasının bin tane hastalığı var. bişey oldu, bişeye ihtiyacı var sandım. normalde gün içinde de geldi, yalnızım diye kapıyı bile açmadım. tekrar gelince bişey var sandım. çok çok rahatsız oldum!
Niyetini anladığınız anda cevap vermek yerine dışarı çıkın demeliydiniz 🤷‍♂️

hanımlar selam.
nerede saçma, ilginç olay ve insanlar var hep beni buluyor. tuhaflık bende mi yoksa millette mi anlam veremiyorum. hemen konuya gireyim ama hala çok sinirliyim! aşırı sinirliyim!

yaklaşık 1.5 sene önce şu an oturduğumuz eve taşındık. kiracıyız. ülke nüfusunun yarısının kendine ait en az bir evi olan bu ülkede ben kiracıyım, ne yapabilirim yani ev almak zaten hayal oldu artık. annem ben ve kardeşim yaşıyoruz aslında ama kardeşim farklı şehirde, ara sıra geliyor. yani biz evde aslında 2 kişiyiz. anam da ben de bütün gün çalışıyoruz zaten. misafirimiz olmaz, sevmeyiz. gürültü yapmayız, yapanı da sevmeyiz. kira bankaya yatar günü gününe, apartman aidatı deseniz öyle, asla aksamaz. komşuların kişisel alanını ihlal etmeden (gürültü, çer çöp, silkeleme vs her şey dahil bu sınırlara) yaşar gideriz. bir tane ellerinizden öper kediciğimiz var, hepsi bu.

ev sahibimiz alt kat komşumuz, girdiğimiz günden beri resmen bizim evi dinliyor. çıt sesine bile kapıya gelip gürültü yapıyorsunuz, dikkat edin diyor. bu 1.5 senede gece vakti bir iki kere yere telefon melefon düştü kazayla, o zamandan beri takık bize. evin duvarları aşırı ince, her ses duyuluyor. ortada bişey yokken bile ya kapıya geliyor ertesi gün ya da eve girip çıkarken karşımıza çıkıp gürültü oluyor falan diyor. kocası hastaymış sürekli bunu bahane ediyor. en son bu akşam olan şey aşırı sinirimi zıplattı. artık kendimi sorguluyorum sorun bizde mi diye.

ev sahibi aynı zamanda apartman yöneticisi. ben bugün üst katımdaki komşu balkonuma sigara külü, izmariti falan atıyor diye kendisine söyleyip aşağıdaki panoya uyarı yazısı asılmasını rica etmiştim bugün kendisinden, apartman yöneticisi de olduğu için. (komşumu daha önce uyarmama rağmen atmaya devam ediyor) bu akşam tam yemek vakti kapı çaldı, içeri girebilir miyim dedi. birine bişey oldu sandım buyurun dedim çünkü suratında bozuk bir ifade vardı. geldi koridora, salona doğru yöneldi etrafa bakıyor. ama o kadar şaşkınım ki o an anlatamam. nutkum tutuldu ilk kez böyle bişey yaşıyorum. önce, kediden rahatsızız çok koşuyor, siz tutarken kediniz yoktu sonradan geldi dedi. kedi maksimum 5 kg bişey ve gece vakti koşmuyor, biz koşturmuyoruz zaten. gece 12'den sonra dikkat edin falan dedi. zaten gece koşmasına izin vermiyoruz ama dikkat ederiz tabii dedim ama şaşkınım bakın altını çiziyorum. evin duvarları, döşemeleri de ince o yüzden her ses gelir ben napabilirim, üst katın yürüme sesini de duyuyorum çok ince çünkü dedim. yok sizin yürüme sesiniz gelmiyor bize dedi. sonra kalktı, balkonlarınız pismiş komşular şikayet ediyor kedilerin kakası varmış falan dedi. yok öyle bişey nerden çıktı? dedim. kim söylüyor dedim kem küm etti. ben sigara külü meselesini söylediğim için üst komşu da böyle bişey uydurmuş, onların balkonu pislik içinde falan demiş. ona ayrı tepem attı zaten. belli ki bana bilenmiş üst komşu. balkonlar pis değil ama olsa da kimseyi ilgilendirmez, dedim, sustu. sonra baktım bu evi kokluyor. iyi, eviniz kokmuyor kedili evlerin bazıları çok kötü kokuyor falan dedi. temiz tutuyoruz çünkü, niye koksun dedim. ama hanımlar bu cevapları sert bir yüz ifadesiyle ters ters veriyorum kadına bu arada (hem sinirli olduğumdan hem de daha fazla yüz bulmasın diye). bugüne kadar her saçmalığını alttan aldım, saygıda kusur etmedim ama yeter yani. çıkarken de ben sigarayla alakalı yazı asıcam panoya falan dedi. teşekkürler dedim iyi akşamlar dedik gitti.

hanımlar sizce bu kadarı çok fazla değil mi ya? gerçekten ruh hastası olduklarını düşünüyorum. hadi üst komşu bilenmiş, onu anlarım. ama gerçekten biz bulabileceği düzgün kiracı grubundanız ve bizimki gürültü ise onlar gürültü nedir görmemişler demektir şimdiye kadar. yani ben bir kiracı olarak haklarımı biliyorum, kimse bana evde kedim var diye veya ortada ciddi bir gürültü olmadıktan sonra bişey yapamaz bunlar kendi takıntısından ibaret. geçen akşam ortada hiçbir şey yok, evde tv bile açık değil aşağıdan duvara vurdu durduk yere. hatta annem aşağıdan vurdular dedi ben üstüme bile almadım, bizlik bişey yok dedim saat 23 falandı. bu konuyu da içimi dökmek, sinirli olduğum için açtım şu an. annem kafana takma kusur arıyorlar, bütün gün bizi dinliyorlar dedi ama takıyorum ya. çok canım sıkıldı. tıkır tıkır parasını ödediğim evde gerçekten özel hayatıma müdahale edilmiş olmuyor mu özellikle bu akşam? gürültücü insanlar olsak hak veririz de bu ne ya?
Keske sizin evde biz otursaydik. Benm oglan sabah 6 da baslardi kosmaya kanepelerin tepesinden atlamaya ev sahibi şok🤪

Niyetini anladığınız anda cevap vermek yerine dışarı çıkın demeliydiniz 🤷‍♂️
valla şoka uğradım. hala da atamadım üzerimden bu saçmalığı.
yarın öbür gün gerçekten bir ihtiyacı olur, zorda kalır o zaman afedersin n.h bulur beni.
ne kadar görgüsüz, ne kadar cahil insanlar yaa... neyse derdin kapının önünde anlat di mi, benim bildiğim içeri buyur etmeden içeri girilmez. sen gel, evimi kontrol etmek için içeri gir, sağa sola bak, bi de üstüne yorum yap. ben bişey kanıtlamak istesem gel kendin bak der davet ederim o ayrı mesela. sahiden böylesini ilk kez görüyorum. kişisel sınırım ihlal edildi, özel alanıma girildi hakikaten haneye tecavüz lafı ne kadar doğru ya...
bir daha asla muhatap olmak istemiyorum, kapıdan aidatını yüzüne bakmadan verir, kiramı öder geçerim. ama salaklık bende, her gördüğümde hal hatır soruyorum. bundan sonra yok.

Keske sizin evde biz otursaydik. Benm oglan sabah 6 da baslardi kosmaya kanepelerin tepesinden atlamaya ev sahibi şok🤪
ahahaha bunlar var ya kendilerine göre kiracı da bulamazlar, valla bak :KK70:
beni çıkarıp yeni kiracı arasa, en az 2700 istese, 3+1 eve yalnız yaşayan biri gelmez, temizlik, ısınma, kira yüksek gelir, zaten bekar mekar istemezler; elendi.
yaşlı bir çifte göre de daire büyük ve asansörsüz bir apartman, merdivenler sorun olur; elendi.
öğrenci möğrenci zaten giremez; elendi.
yeni evli çift olsa yatak odası sesi çıkarma ve bir iki sene sonra çocuk doğma ihtimali var; onlar da elendi.
çocuklu aile olsa çocuklar tüm gün dört nala koşar, benimkinin on katı ses olur onlar da elendi gitti.
kim kaldı geriye?

yaaani hem asla ses yapamayacak hem de kirasını tıkır tıkır ödeyecek, aidatı maidatı aksatmayacak eee var mı öyle bir insan?

kedisi olmasın, köpeği olmasın, kuşu olmasın hatta eve meve gelmesin bu kiracı, sokakta yatsın ama kirayı yatırsın.

ne istiyor bunlar anlamıyorum :KK70:

Kedi işin bahanesi olmuş evde dört kedimiz var hiçbiri de ses çıkarmıyor. Sizi çıkarıp yerine "zamlı kiracı" alma peşinde. Direkt size istediği zam miktarını söylemesi yasal değil. Bazen tepkiyi koymak gerek.

Bizim kiracı keşke bunlari okusa...Valla çok haklısınız kimse durmazdi o evde Allah sabır versin

Bi muddet bakin duruma gore tasinirsiniz. Gelmis girmis vede ust komsunun haksiz oldugunu görmüş. Belki bundan sonra sizi rahatsiz etmez. Cok gecmis olsun sinir bozucu bi durum.
ya biz normalde tutmazdık ama deprem olmuştu o dönem, emlakçılarda ev sıkıntısı vardı bize de acil lazımdı. kirası bi tık uygun geldi, tuttuk. şansımıza apartmanda bi gürültü sorunu yok. üst komşumdan da bi şikayetim yoktu izmarit kül meselesine kadar. o da son 1-2 ayda olan bişey. girdiğimizden beri her bokumuza bi laf ya. civardaki kiralar 2500den başlıyor, biz 1700 ödüyoruz. yalnız olsam taşınırdım ama bizimkiler taşınmaz bu yüzden, bu ekonomide masraf etmezler.

hey allahım yaa.

Bence disinizi gosterin. Bir daha bu tarz hareketi oldugunda kirada ev cok ama bu zamanda bizim gibi tikir tikir paranizi odeyen evinze cicek gibi bakan bulamazsiniz diyin.

Vasifsiz insanlar biseye sahip olunca kendilerini bi halt zannediyolar ev sahibi oldugu icin sizi denetleme hakkini kendinde goruyor cahil kadin. Tersleyin hicbisey yapamaz evi kontrol etmesine keske izin vermeseydiniz bidaha girmek isterse musait degiliz deyin ciddi tersleyin baska turlu tepenizden inmicek gibi

Alt kat komsuma teşekkür edesim geldi vallahi. Oğlum var gurultu de yapıyor şimdi, her ne kadar makul saatler içinde olsa da altta da tek başına yaşayan yaşlı bir kadin var. Oğlum bu ara oyuncaklarini fırlatmayi huy edindi bir kez olsun laf etmedi. Hatta ben bazen dun biraz rahatsız etmiş olabiliriz kusura bakmayın dedigimde aaa çocuk o, olacak o kadar, biz de büyüttük der. Insanlik başka bir şey. Sizin ev sahibi pek nasibini almamis duruyor. Ev onun diye icindekileri de satin almadi ya. Kesinlikle daha sert cikmalisiniz

Bizde de var o tarz bi sorun. Sadece oturduğumuz daire bizim alt katımızda bir kadın ve 3 çocuğu oturuyor. Kadın biraz sorunlu sürekli kapı dinliyor sanırım mahalleye iniyor biriyle sohbet etmeye çalışıyor hep bizi anlatıyor eşim bana küfür ediyormuş bana saldırıyormuş 😀 amnakoyum diyormuş her gün pislikmişiz 😑 eşim bana küfür etmez bazen omzuna alır bende gülerim indir çabuk bırak beni diye söylenirim onu mu sanıyo acaba mahalleye bizi anlatıyor cama çıkıp çocuklara küfürler savuruyor nereye şikayet edeceğim bilmiyorum oğlu da polis zaten 😒😒😒

Ne münasebet evi koklamak, balkon temizliği falan. Arsızlık bu resmen. Ev sahibi düzgün olmayınca aynı apartmanda oturmak sıkıntı gerçekten. Bir daha böyle bir olay olursa ya da duvara vururlarsa siz de sert çıkın. Yüz bulsa tepenize çıkar bunlar.

X