ev sahibim gece gündüz evimi dinliyor!

kedi gürültü yapmaz ki üst katımda var hiç rahatsız olmuyorum.köpek olsa neyse
Aaaa yapmaz olur mu?
Benim kedim geceleri azıyor mesela. Arkasında şeytan var gibi bir oraya koşuyor,bir buraya koşuyor. Bazen bir şeyi yere indiriyor patileriyle onla oynuyor, biz uyanıyoruz sesine.
Ama çok sürmüyor bu durumu, öyle bir azıyor,sonr gelip yatıyor 😂

Aaaa yapmaz olur mu?
Benim kedim geceleri azıyor mesela. Arkasında şeytan var gibi bir oraya koşuyor,bir buraya koşuyor. Bazen bir şeyi yere indiriyor patileriyle onla oynuyor, biz uyanıyoruz sesine.
ben üstteki kediden hiç rahatsız olmadım .gece geç yatıyorum gürültü yapsa duyardım.ama köpek var apartmanda kaç kat üstte havlayışını duyuyorum

o zaman dişe diş göze göz savaşacaksınız bu ev sahibiyle.bir de bazı apartmanlarda ev sahipleri kiracılardan çok hakları varmış gibi davranırlar.böyle sakinlere de pabuç bırakma derim apartmanda
şu an balkonum kirli kullanmıyorum çünkü.laf etsin biri yolarım valla ev benim ister temizlerim ister temizlemem.bazı yaşı ileri kadınlar herşeyi söyleme hakkı buluyorlar kendilerinde .keyfine bak bahar geldi gez toz .bu saçmalıklarla mı uğraşacaksın?
gerçekten bir daha bişey derse aşırı ters bir yanıt alacak benden. balkon konusunda lafımı söyledim ama. kimseyi ilgilendirmez dedim.

ilk taşındığımız zaman bi sohbet sırasında yan dairedeki hakkında saçma bi dedikodu yapmışlığı da var. dediğin gibi ülkenin yaşlı teyzeleri laf söylemeyi kendilerinde hak sanıyor.

evime girmesine o kadar bozuldum ki anlatamam. kokladı bi de yahu. mis gibi yemek yapmıştım o kokuyordu. ayrıca istersem salona sıçarım kime ne? normalde içeri buyur etmezdim ama kadını görünce sanırsın ki biri öldü. vallahi başka bişey var sandım, kocasına bişey oldu herhalde diye düşündüm. insanlık ölmedi sonuçta, biri kapıma zordayım yardım et diye gelse ederim.

Hiç de bi yere taşınma bunun için. Başka evlerle de epey fark var fatularini yatırırsın aradaki farka😁 aldırmaz ol. Tıpkı filmlerdeki gibi şaka gibi insanlar ya. Abartmamak kaydıyla tersle gitsin bi daha aynı terbiyesizliği yapacak olurlarsa. Hem kedinin canı ne ki gürültüsü ne olsun
bi dahaki sefere cidden kötü konuşucam.
iyiliğimi hak etmiyorlar zira.
çıkarmak isteyen de mahkemeye versin.

Adım kadar eminim ki sizi çıkartıp 2 katına kiraya vermek için yapıyor. Bezdirme taktikleri bunlar. Yoksa kedinin sesi gelmez ya Allah aşkına büyük baş mı bu yürürken sesi gelsin?
valla benim yürüme sesim gitmiyorsa kedinin koşma sesi hiç gitmez bokunu çıkarmak artık bu kadarı da.
değil kedi koşması, konuşma sesi için duvara vuran insan bunlar.
normal konuşma sesi bak, bağırma değil, kavga değil, normal tonda konuşma sesinden bahsediyorum.

ben üstteki kediden hiç rahatsız olmadım .gece geç yatıyorum gürültü yapsa duyardım.ama köpek var apartmanda kaç kat üstte havlayışını duyuyorum
Benim öğrenci evimdeki kedim kısır degildi. Kızgınlık döneminde en çok ses yapan yeri bulur (banyoda eko yapan bir nokta) acı içinde bagirirdi - bilen bilir o kızginlik dönemindeki kedi alfabesini😂😂 hiç susmadan erkeeek erkeeeek diye bagirirdi.
Bir arkadaşımın kedisi de terminator gibiydi, beni ranzada yatırdılar,kedi bana saldırıyor diye. Sen salak kedi çik perdeye, tırman tırman atla ranzaya beni öyle cirmala 🤦🤦
Bizim kedilerde mi var manyaklik,sizin üst kattaki mi mülayim 🙄
ama yapacak bir şey yok. Ev bu. Kedi de koşar,bebek de ağlar, kari koca da kavga eder. Ev insanın mahremi yani, bu kadar da müdahale edilmez ki . Bence adamın niyeti kiracıyı kovup evi iki katından başkasına kiralatmak. Bu aralar tüm ev sahiplerinin derdi ayni

Kediniz belki siz uyurken koşuyordur, belki onun için hali serebilirsiniz, onun dışında ev sahibi tuhafmış.

Aynısı başıma geldi. Benim öğrenci evimde de üst kattalardi. Kalın sesli bir kız var,ne zaman o gelse eve erkek attık sanıp bir bahaneyle aşağı gelirdi adam. Hatta bir gün gelip ye içeriye kadar girmişti pislik . O da 'kapilari carpmayin,üstte şizofren var' diyordu. Gerçi 'kizlar gece banyo yapmayin' da diyordu.
Sadece 3 oda bir salon evde Bir evde yaşlı anne baba+2 erkek çocuk+ 2 erkeklerin karısı ve 4 çocuk vardı,bazıları genç. Nasıl uyuyorlar nasil yeni ccouk sahibi oluyorlar ben de bilmiyorum öyle içiçe...
Pislik insanlar. Sonra ufak bir munakasamiz oldu, ben o eve geldikten sonra bizden şikayetleri olduğundan falan bahsetti, esti gürledi, dah sonra da 'ceyiz sericez' diye bizi evden çıkarttı😂😂 kontratımiz bitmişti ama yaz okulu vs,birkaç ay daha kalacaktık normalde..bir de yukarıda beşyüz kişi yasiyorlar, alt kata insanca yaşamak için değil de ceyiz sermek için geçmek istiyorlar🤦🤦
Öyle insanlardi..
Yani kendi deneyimimden yola çıkarak diyebilirim ki, onla münakaşaya girer ters davranirsan kontratin bittiği gibi kendine ev aramak zorunda kalabilirsin. Ona göre, bu sıkıntı değilse sözünü sakınma, ama yeni eve çıkmak sizin için zor olacaksa he de geç
öncelikle kontrat bitse de çıkaramaz, süreli bir sözleşme değil ve araştırdım, 10 sene geçerliliği varmış. 10 sene sonunda sebepsiz çıkarabilir ama her ay bankaya düzenli ödeme yapan ve etrafa ciddi anlamda sıkıntı yaratmayan insanı çıkarması çok zor. oğlunu kızını oturtacak olan bile çıkaramıyor burada konusu bile var hatta. ha bu demek değil ben evine 10 sene çöreklenirim ama hakkım neyse onu uygularım. sizinki öğrenciye kiraladığı için belki sözleşme maddeleriniz, sözleşme tarzınız farklıdır onu bilemem. zira öğrenciye kiralarken süreli sözleşme yapıldığını da duymuştum.

lakin benim araştırdığım kadarıyla bişey yapamıyorlar, varsa bir hakkı mahkeme yolu herkes için açık, ona da açık yani.

ilk ayımızda bize de kapıları çarpmayın falan demişti. ben de rüzgardan çarptı bir iki kez, dikkat ederiz dedim. ya yengenc hiç "insanlık hali"ne saygıları yok. ben gürültüden nefret eden bir insanım, zaman zaman üst katımdan gürültü gelir ama hiç ses etmem, ara sıra olur çünkü. olabilir.
Aaaa yapmaz olur mu?
ben sana sadece şunu söyleyeyim, ben 57 kiloyum yürüme sesim gitmiyorsa 5 kilo kedimin koşma sesi gidiyor olamaz, çok net :KK70:
kii bu kedi 1 senedir evde ve aylar önce ev sahibi sizde kedi mi var , duyuyorum arada seviyorsunuz demişti (bak bizi dinliyor) ben de evet, ses mi yapıyor yoksa? dediğimde yok canım sorun yok demişti. 1 senedir ses yapmayan kedi şimdi mi ses yapıyor pardon?
tamam hayvanın arada delirdiği oluyor ama ben her gece 12'ye gelirken kendi odama alıyorum, istese de koşamıyor.

Kediniz belki siz uyurken koşuyordur, belki onun için hali serebilirsiniz, onun dışında ev sahibi tuhafmış.
mümkünsüz, koynumda yatıyor :KK70:
benimle yatar benimle uyanır, öyle alıştı. odamdayız, kapım da kapalı. kapılar açık olsa bu dediğin olabilirdi.

Kiralar çok fazla zamlandı ve ev sahipleri eski kiracıları çıkartıp 2 3 katı fiyatına yeni alıcı bulma peşindeler. Bundan dolayı sizi bıktırmaya çalışıyor olabilirler diye düşünüyorum. Bu hikayeyi çok duyuyoruz şu sıralar
Ben de böyle düşündüm

tepemde 24 saat horon tepiyorlar
duymuyorum bile
çünkü dinlemiyorum

Çok iyi sabır etmişsiniz,büyük ihtimalle kediden rahatsızlar.Çok var etrafta böyle tipler.Ben de kedi bekliyorum ve birisi kapıma bu şekilde gelse bu kadar sakin kalamazdım herhalde.Öte yandan evden çıkmanız için psikolojik baskı da uyguluyor olabilir.Sizi çıkarıp en az 2500 lira kiraya verebilir çünkü.Balkon meselesi de tam çıldırmalık,sanane benim balkonumdan da evimden de.Yaşlı insanlara çok saygı duyarım ama bu pislik bir bunak😣.
ben var ya bi an o kediyi gönderin falan diyecek sandım valla saç baş dalardım herhalde öyle dese.
aslında bunlara inadına gürültü yapmak lazım. inadına hem de.

Kiracı olduğunuz için herşeyi kendilerine hak sanıyorlar. Özel hayat diye bir sey var şuanda o evin kullanim hakki sizde kesinlikle taviz vermeyin. Balkon konusuna ayrica çok güldüm onlara neeee 😂😂 ayrica toplu yasama alanlarinda sesten kacinilmaz ki. Alt komsumuzun ikizleri var ve astım rahatsizligi kucukler surekli aglama sesleri napayim kapılarına mi dayanayim sessiz olsunlar diye. Komsuluk diye birşey var zira sizin apartmanda bundan yoksun kalmislar yani. Bence bir daha ki sefere kiraci olsaniz dahi haklariniz oldugunu dile getirin. Ve boyle konularda ben psikopata baglayabiliyorum gıcıklık varsa bende onlari dinler en ufak seyde inerdim asagi :halay:

Benim öğrenci evimdeki kedim kısır degildi. Kızgınlık döneminde en çok ses yapan yeri bulur (banyoda eko yapan bir nokta) acı içinde bagirirdi - bilen bilir o kızginlik dönemindeki kedi alfabesini😂😂 hiç susmadan erkeeek erkeeeek diye bagirirdi.
Bir arkadaşımın kedisi de terminator gibiydi, beni ranzada yatırdılar,kedi bana saldırıyor diye. Sen salak kedi çik perdeye, tırman tırman atla ranzaya beni öyle cirmala 🤦🤦
Bizim kedilerde mi var manyaklik,sizin üst kattaki mi mülayim 🙄
ama yapacak bir şey yok. Ev bu. Kedi de koşar,bebek de ağlar, kari koca da kavga eder. Ev insanın mahremi yani, bu kadar da müdahale edilmez ki . Bence adamın niyeti kiracıyı kovup evi iki katından başkasına kiralatmak. Bu aralar tüm ev sahiplerinin derdi ayni
niyet o da olabilir ama yok yaa bunlar daha önce de kiracı kaçırmışlar. eskiden öğrenci varmış gürültü yüzünden çıkarmışlar falan. bizden önce kısa aralıklarla kiracılar değişmiş hatta bir tanesi çocukluymuş falan. bunlar dümdüz hasta yani. girdiğimizden beri var bu konuşmaları. niyeti başka olsa zam zamanı 300 lira zam yapıp bırakmazdı, daha fazla da isteyebilirdi. ekonomi kötü dedi böyle zam yaptı mesela.

sinir olduğum şey de bu zaten ya ev bu ev. asla tahammülleri yok. kavga da edebilirim, elimden bişey de düşebilir. sürekli sürekli olmamak koşulu ile arada ses yükselebilir çok normal, robot değiliz insanız. çok fazla müdahale ediliyor. ben pabuç bırakmayı düşünmüyorum açıkçası ekonomi bu kadar leşken. bankaya kirasını asla sektirmeden yatıran bir kiracıyım, çıkarmak isterse yargı önünde hesaplaşalım.

Ya sizi evden çıkarıp daha fazla kiraya birini oturtmaya çalışıyor ki bu durumda size zam da yapabilir ya da yalnızlıktan çıldırmış insanlar bunlar çünkü biz de ev sahibimizin üst katında yaşıyoruz (onlar baba-kız yaşlı insanlar) hiçbir şey yapmamamıza rağmen sürekli bize gelip şikayet eder, yeni yeni icatlar çıkarırdı sana şu kuralı söylemeyi unuttum bu kuralı söylemeyi unuttum diye. Ben numaramı değiştirince küstü öyle bıraktı peşimi. Hatta bir keresinde elimde Osmanlı Türkçesiyle yazılmış metin görünce biz Cumhuriyetçiyiz Atatürkçüyüz diye kızmıştı :skandal::rolleyes:

İyi sabrınız varmış polis çağırırdım haneyi tecavüz derdim kimse evime giremez kirasını verdiğime göre artık orası benim evim yaşantımda da ödün vermezdim kendi vursun kendi dinlesin kısmı öder geçerim

X