- 26 Ağustos 2023
- 1.507
- 2.747
- 53
2+1 kendimize ait evimiz var büyütmek istiyordum 3+1 olsun istiyordum ama halimize bin şükür her sene tasinmak da her anlamiyla cok zor Allah tez zamanda ev sahibi yapar insallah sizi deSizden akıl istiyorum artık o kadar sinir oldum kibu eve taşınalı 5 ay oldu yani eylül ayında taşındık ve taşınırken 4-5 yıl oturmayı planladığımızı söyledik hatta ev sahibi bunun üstüne zaten ben yatırımlık aldım 5 yıl sonra satmayı düşünüyorum belki size satarım vs dedi. Taşınırken de o kadar iyiydi ki sonunda ev sahibinden yana yüzüm güldü diye düşündüm. Birde taşınacağım zamanlarda hamile olduğumu öğrenmiştim ev sahibine de söyledik. Geçenlerde ev sahibinin annesi aradı evi tutarken o da vardı çıkın demedi ama çıkın demeye getirdi. Ev sahibi yani oğlu evlenecekmiş kızın babası öğrenmiş nişan yapmışlar da inşallah kızın babası düğün yazin olsun diye baskı yapmazmış yaparsa düğün olursa bize ayıp olacakmış. O anlık şok ile hayırlısı olsun dedim. Biz 2 yıl sonra düğün olsun dedik ama bilmiyorum vs dedi. Bu arada eve taşınırken ev sahibi ben evlenmeyi düşünmüyorum kimse yok vs de demişti. Birden aşık olmuş evlenmek istiyor da olabilir ama çok sinirim bozuldu. Kısaca eylül gibi düğün olabilirmiş öyle olursa taşınmamız gerekecek ve bizim bebeğimiz 4 aylık olacak. Birde halıları perdeleri bu eve göre aldık ayrıca küçücük bebekle taşınmak da istemiyorum ama tahliye taahhütnamesi olmadan kimse ev kiralamadigi için tahliye taahhütnamemiz var yani kavga edip oturacağız da diyemeyiz. Aslında bir çözümü yok ama yine de anlatmak istedim.
Önceki evimde de taşınırken bir dünya sorun yaşadım ben bir şeyleri temiz teslim edeyim dedikçe tasinmadan önce kırık olan fayansı bile fayanslarin değişmesi lazım diye talep ettiler. Kavga dövüş bir şekilde fayansı yaptırmadım ama çok iyi niyetli davranıyorum diye mi böyle oluyor bilmiyoru ki. Hiçbir zaman da %25 zam yapmadım evin değeri neyse onu verdim. Şuan ki ev için bir şey diyemiyorum daha 1 ay olmadı.
Bu iki evden önceki evde de 1 yıl dolunca yine ev sahibi taşınmamı istemişti. O kadar sıkıldım ki anlatamam. Yani kendiniz oturacaksanız 1 yıl için kiraya vermeyin. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ev sahibini arayıp eğer tasinmamizı istiyorsanız 3 ay önceden haber verin taşınma masrafimizi karşılayın demek istiyorum. Çözümü olmayan bir konu açtım ama anlatıp rahatlamak istedim
Biraz karmaşık yazdım okuyanlara teşekkür ederim
Kurnazlıkları ayaklarına dolaşsın inşallah!! Kötü gerçek ama para çok yanlış insanların elinde .. ev almamız bu ekonomide zor belki aileler destek verir. Hamilesin çok yıpratma kendini, rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsinTeşekkür ederim. Gerçekten öyle birde öyle bir davranıyorlar ki sanki tek mağdur ve en mağdur onlar gibiUmarım yakın zamanda kendi evinizi alırsınız
Tahliye taahhütnamesi nir halta yaramaz mutlaka avukata danışın. Masraf etmeyinSizden akıl istiyorum artık o kadar sinir oldum kibu eve taşınalı 5 ay oldu yani eylül ayında taşındık ve taşınırken 4-5 yıl oturmayı planladığımızı söyledik hatta ev sahibi bunun üstüne zaten ben yatırımlık aldım 5 yıl sonra satmayı düşünüyorum belki size satarım vs dedi. Taşınırken de o kadar iyiydi ki sonunda ev sahibinden yana yüzüm güldü diye düşündüm. Birde taşınacağım zamanlarda hamile olduğumu öğrenmiştim ev sahibine de söyledik. Geçenlerde ev sahibinin annesi aradı evi tutarken o da vardı çıkın demedi ama çıkın demeye getirdi. Ev sahibi yani oğlu evlenecekmiş kızın babası öğrenmiş nişan yapmışlar da inşallah kızın babası düğün yazin olsun diye baskı yapmazmış yaparsa düğün olursa bize ayıp olacakmış. O anlık şok ile hayırlısı olsun dedim. Biz 2 yıl sonra düğün olsun dedik ama bilmiyorum vs dedi. Bu arada eve taşınırken ev sahibi ben evlenmeyi düşünmüyorum kimse yok vs de demişti. Birden aşık olmuş evlenmek istiyor da olabilir ama çok sinirim bozuldu. Kısaca eylül gibi düğün olabilirmiş öyle olursa taşınmamız gerekecek ve bizim bebeğimiz 4 aylık olacak. Birde halıları perdeleri bu eve göre aldık ayrıca küçücük bebekle taşınmak da istemiyorum ama tahliye taahhütnamesi olmadan kimse ev kiralamadigi için tahliye taahhütnamemiz var yani kavga edip oturacağız da diyemeyiz. Aslında bir çözümü yok ama yine de anlatmak istedim.
Önceki evimde de taşınırken bir dünya sorun yaşadım ben bir şeyleri temiz teslim edeyim dedikçe tasinmadan önce kırık olan fayansı bile fayanslarin değişmesi lazım diye talep ettiler. Kavga dövüş bir şekilde fayansı yaptırmadım ama çok iyi niyetli davranıyorum diye mi böyle oluyor bilmiyoru ki. Hiçbir zaman da %25 zam yapmadım evin değeri neyse onu verdim. Şuan ki ev için bir şey diyemiyorum daha 1 ay olmadı.
Bu iki evden önceki evde de 1 yıl dolunca yine ev sahibi taşınmamı istemişti. O kadar sıkıldım ki anlatamam. Yani kendiniz oturacaksanız 1 yıl için kiraya vermeyin. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ev sahibini arayıp eğer tasinmamizı istiyorsanız 3 ay önceden haber verin taşınma masrafimizi karşılayın demek istiyorum. Çözümü olmayan bir konu açtım ama anlatıp rahatlamak istedim
Bence çıkmayın öyle kafalarına göre gir 1 ay sonra çık olurmu ya oyunmu bu bir sürü emek veriyor insan taşınıp evi düzeltene kadar başka evet bulsunlar sonuna kadar bunu savunun olmazsa çokta huzurunu bozma masrafları karşılasın çık başka yolu yok.Sizden akıl istiyorum artık o kadar sinir oldum kibu eve taşınalı 5 ay oldu yani eylül ayında taşındık ve taşınırken 4-5 yıl oturmayı planladığımızı söyledik hatta ev sahibi bunun üstüne zaten ben yatırımlık aldım 5 yıl sonra satmayı düşünüyorum belki size satarım vs dedi. Taşınırken de o kadar iyiydi ki sonunda ev sahibinden yana yüzüm güldü diye düşündüm. Birde taşınacağım zamanlarda hamile olduğumu öğrenmiştim ev sahibine de söyledik. Geçenlerde ev sahibinin annesi aradı evi tutarken o da vardı çıkın demedi ama çıkın demeye getirdi. Ev sahibi yani oğlu evlenecekmiş kızın babası öğrenmiş nişan yapmışlar da inşallah kızın babası düğün yazin olsun diye baskı yapmazmış yaparsa düğün olursa bize ayıp olacakmış. O anlık şok ile hayırlısı olsun dedim. Biz 2 yıl sonra düğün olsun dedik ama bilmiyorum vs dedi. Bu arada eve taşınırken ev sahibi ben evlenmeyi düşünmüyorum kimse yok vs de demişti. Birden aşık olmuş evlenmek istiyor da olabilir ama çok sinirim bozuldu. Kısaca eylül gibi düğün olabilirmiş öyle olursa taşınmamız gerekecek ve bizim bebeğimiz 4 aylık olacak. Birde halıları perdeleri bu eve göre aldık ayrıca küçücük bebekle taşınmak da istemiyorum ama tahliye taahhütnamesi olmadan kimse ev kiralamadigi için tahliye taahhütnamemiz var yani kavga edip oturacağız da diyemeyiz. Aslında bir çözümü yok ama yine de anlatmak istedim.
Bakalım ben de kendimi yıpratmadan oluyorsa oturacağım olmazsa da masrafları karşılaşmalarını talep edeceğim. Biraz zaman geçince sakinleşip o zaman gelsin düşünürüme evrildim yaza daha var nasılsa şimdiden düşünüp kendime hayatı zehir etmeyeyimBence çıkmayın öyle kafalarına göre gir 1 ay sonra çık olurmu ya oyunmu bu bir sürü emek veriyor insan taşınıp evi düzeltene kadar başka evet bulsunlar sonuna kadar bunu savunun olmazsa çokta huzurunu bozma masrafları karşılasın çık başka yolu yok.
Evini almış inşallah herkese nasip olur arkadaşınız da bir kaç yıla rahat eder diye düşünüyorum hayırlısı olsunBenim arkadaşım da 20 bine oturuyordu yeni zamla 30 oluyordu buna rağmen ev sahibi 1 senelik kiracı 40 istedi o da vermedi yasal zam yaptı sonra gitti kendine ev aldı kredisi 35 bin....
Evet gerçekten bi aç köpeği beslemek yerine evimi öderim dedi. Faiz hassasiyeti vardı. Kötü bi semt kötü bir ev ama en azından rahatlayacak. Ev sahipleri iyice delirdiğimEvini almış inşallah herkese nasip olur arkadaşınız da bir kaç yıla rahat eder diye düşünüyorum hayırlısı olsun
Ya nasibi uyanmış demekki evlenecek bilemeyiz dediğim gibi eğer kendı evin sahıbi gelip oturmayacaksa oğlum evlenecek o oturacak die noterden tastikli belge isteyin getirmezse çıkmayın evden ..Evet dediğiniz doğru zaten bence kira için değil gerçekten evlenecek ama yine de kabullenemiyorum. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Her yıl her yıl taşınma masrafı, taşınma stresi o kadar sıkıldım ki. Girerken de o kadar söyledik 4-5 yıl oturacağız diye ve hep onayladılar. Hatta aynı şartlarda daha geniş bir ev vardı ev sahibi yönünden sıkıntı yaşamayız diye burayı seçtik. Kirada da değilim ama bebekle taşınmak gözümde çok büyüyor. Ayrıca ücretsiz izinde olacağım masraflar yüzünden birikimden harcamak ya da eksiye girmek de insanı rahatsız ediyorBilmiyorum belki gerçekten aniden evlilik olayı çıktı ama yine de o benim ne suçum var diye düşünüyorum. Taşınma için nakliyeyi karşılarlarsa çıkmayı düşünüyorum zaten depozitodur eşyaların yıpranması emlakçı komisyonu bunlar da masraf en azından onlar da bir masraf yapsın diye düşünüyorum
Eninde sonunda gideceksinizBiz şuan ev sahibimizle mahkemeliğiz.
Sen hamilesin hiç bu süreci tavsiye etmem. Ben çok yıprandım ama pes etmiyor eşim. Tüm haklarımızı kullanıyoruz.
Pardon da siz misiniz davanın hakimi ?Eninde sonunda gideceksiniz
Bizim de sizin gibi sözleşmeyi tapu sanan kiracimiz var da empati yaptım bir anPardon da siz misiniz davanın hakimi ?
Size ne?
Bizim de sizin gibi sözleşmeyi tapu sanan kiracimiz var da empati yaptım bir an
Ev sahibiyim ama kirada da kaldım bir dönem. Ev sahibim sorunlu, zırt pırt zam isteyen, hayatımı gözetleyecek kadar hadsiz biriydi. Taşındım ne uğraşacağım. Alsın başına çalsınSizin gibi ev sahipleri yüzünden bunlar yaşanıyor zaten. Tahmin ettim ev sahibi olduğunuzu. Tapu sanan kiracıymış. Pehhhh.
Sözleşmeye sadakatiniz yoksa neden yaptınız o zaman ? Kiracının da tapusu kira sözleşmesi oluyor aslında doğru söylediniz.
Evleri lafla sözle tutmadık ki lafla sözle çıkalım. Elimde kapı gibi sözleşme var,maddeleri var. Elbette ki haklı olduğum için mahkemelerde uğraşıyoruz.
Ayrıca zaten 5 ay sonra buradan taşınacağım. Üstelik sözleşme tarihinden önce !! Hani tapu sanıyormuşuz ya. Belirtmek istedim.
O yüzden 5 ay için 11 aylık bebeğimle ev taşıyamam. Uğraşıyorum işte.
Herkes böyle olmuyor maalesef. Babanızın tüm evlatlarına verdiği daireler varmış. Belki de ondan bu rahatlığınız. Biz gurbette çalışan bi çiftiz. Bazı şeylerle uğraşmak zorunda kalıyoruz.Ev sahibiyim ama kirada da kaldım bir dönem. Ev sahibim sorunlu, zırt pırt zam isteyen, hayatımı gözetleyecek kadar hadsiz biriydi. Taşındım ne uğraşacağım. Alsın başına çalsın
yalnız ortada ahlaksızlık olan bir durum yokTam bir ahlaksızlık abidesi.
5 ay önce kiraya ver sonra oglum evlenecek bla bla.
Yok öyle yağma.
Kesinlikle çıkmayın.
Mahkemeye verin deyin geçin.
Ne bu böyle yahu.
Madem öyle vermeyeceksin kiraya.
yasal zam oranı zaten %60larda 20binden 30 bini yasal olarak çok çok rahat zaten yapar.1 sene sonra sizi postalamak istiyor ki şuan 20ye verdiyse 30a koyacak ilana sizden talep edemeyeceği için bunlar hep bahane müslüman ülkedeyiz elhamdülillah
Öylede kim verecek? Belli ki aşağı yukarı olmak istemiyoryasal zam oranı zaten %60larda 20binden 30 bini yasal olarak çok çok rahat zaten yapar.
şu anda 20 bine oturan herkesin kirası 3-5 aya yenilenecekse, 30-35 olacak zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?