Ev sahibi olmak istiyorum,tavsiyelerinizi bekliyorum

Şuan kira vermiyoruz,kv ile beraberiz az bir süredir..Ama artık kendi evimize geçmek istiyoruz..Peşin çok yok,20.000 civarı..Kredi istemiyoruz
Peşin para yoksa kredide istemiyorsanız şu aşamada çok zor o zaman bilemiyorum bağ,bahçe vs birşeyler var ise satıp alabilirsiniz,20 bin peşinatta çok düşük tapusu vs ona gider zaten.

Yanlis anlamayin ama ben olsam bu gelirle sadece cocuklarimin guzel buyumesini yemesini icmesini gezip gormesini dusunur ve 20 bin lirayida kotu gun parasi olarak tutardim. Ben cok zor sartlarda yasadim eninde sonunda evimiz oldu istedigimiz gibi en iyisi ile dosedik ustune kardesimle kendi evlerimize gectik ama soframizdan bsy eksik olmadi annem olabildigince aldi yedirdi icirdi dershanelere yolladi bir kere okul gezilerinden mahrum kalmadik her sene tatile gittik. Bende ev almak istiyordum yatirim icin pesin para alabilirdim fakat kismet olmadi. Su an kafamda gizli bir kosede. Acikcasi ev ev diye kendimi oldurup guzel ulkemi bile gezemeden omrumu gecirmek istemiyorum. 20 bin lira ev aldiginizda tadilat tapu ve tasinma giderine ucuucuna yeter. Sizde gunu guzel gecirmeye bakip cocuklari buyutup bu fikri oyle degerlendirin.

Tüm mesajlarınızı okudum hatta acaba kafa mi buluyor dedim. Kredisiz 20 bin pesinatla ya es dost akraba yardımıyla ya super lotoyla ya tvde denk geldiğimiz yarışmalarla vs.ev alabilirsiniz. Yani baska ne olabilir ki?
Eşin ailesiyle değil de kirada oturmayı neden düşünmüyorsunuz?

Tüm mesajlarınızı okudum hatta acaba kafa mi buluyor dedim. Kredisiz 20 bin pesinatla ya es dost akraba yardımıyla ya super lotoyla ya tvde denk geldiğimiz yarışmalarla vs.ev alabilirsiniz. Yani baska ne olabilir ki?
Eşin ailesiyle değil de kirada oturmayı neden düşünmüyorsunuz?
Kafa bulmak için konu açacak vaktim yokki..Kiraya çıkmayı da düşünüyoruz,aklımızın bir köşesinde o da var zaten ama istedimki bu yollardan geçenler varsa belki yardımcı olur

Kafa bulmak için konu açacak vaktim yokki..Kiraya çıkmayı da düşünüyoruz,aklımızın bir köşesinde o da var zaten ama istedimki bu yollardan geçenler varsa belki yardımcı olur
Görümcem birkaç ay önce ev sahibi oldu. Ailelerinden bir kaç sene sonra ödemek üzere bilezik aldılar hatta ben de verdim. Onu peşinat yapıp 100bin civari da kredi cektiler,5 yıl kredi ödeyecekler.Aldıkları ev sanırım 280 bindi. Ama siz hiç kredi çekmeyelim diyorsunuz nasıl olacak?

şu anda kira ödemeden oturduğunuz bir ev var ve inanın bu, mükemmel..

20,000 tl'yi dövize çevirip 3 yıl için unutun.(şu anda kurlar çok uygun)

Sanki kredi ödüyormuşsunuz gibi her ay 2,000 tl'yi kur düşükse dövize, yükseldi ise TL Mevduata bağlayın. Üç yıl da böyle devam edin.

Ev satın almayı bu süreç sonunda düşünün derim. Unutmayalım ki ekonomik kriz gittikçe derinleşecek, regresyon ekonomisi baskın çıkacak.

Böylesi dönemlerde (döndürebileceğiniz nakit varlıklarınız yoksa.. olması halinde elbette çok karlı yatırımlar gerçekleştirmek mümkün) en akıllıca tedbir krediden uzak durmak, borçlanmamak , tasarruf tedbirlerine daha çok önem vermek ve nakitte kalmaktır. Mevcut gelir getiren iş/varlığın aynen devamı ise inanın şu anda ev almaktan bile önemlidir.

şu anda kira ödemeden oturduğunuz bir ev var ve inanın bu, mükemmel..

20,000 tl'yi dövize çevirip 3 yıl için unutun.(şu anda kurlar çok uygun)

Sanki kredi ödüyormuşsunuz gibi her ay 2,000 tl'yi kur düşükse dövize, yükseldi ise TL Mevduata bağlayın. Üç yıl da böyle devam edin.

Ev satın almayı bu süreç sonunda düşünün derim. Unutmayalım ki ekonomik kriz gittikçe derinleşecek, regresyon ekonomisi baskın çıkacak.

Böylesi dönemlerde (döndürebileceğiniz nakit varlıklarınız yoksa.. olması halinde elbette çok karlı yatırımlar gerçekleştirmek mümkün) en akıllıca tedbir krediden uzak durmak, borçlanmamak , tasarruf tedbirlerine daha çok önem vermek ve nakitte kalmaktır. Mevcut gelir getiren iş/varlığın aynen devamı ise inanın şu anda ev almaktan bile önemlidir.
Çok güzel cevaplamışsınız,teşekkür ederim bilgiler için..

Görümcem birkaç ay önce ev sahibi oldu. Ailelerinden bir kaç sene sonra ödemek üzere bilezik aldılar hatta ben de verdim. Onu peşinat yapıp 100bin civari da kredi cektiler,5 yıl kredi ödeyecekler.Aldıkları ev sanırım 280 bindi. Ama siz hiç kredi çekmeyelim diyorsunuz nasıl olacak?
Krediye bulaşmak istemediğimiz için..Hem işin içine faiz girecek,o yönden de içim rahat değil..Düşünüp duruyoruz işte...

maa
Şu an biraz düşmüş haberlerde vardı. Ancak bu düşüşle birlikte Eylül ayı öncesi seviyesinde değil. Takip edin isterseniz. Ben daha çok maaş artışı açısından söyledim aslında.
maaslara zam gelicekte. yine vergi dilimine gircz

maa
Şu an biraz düşmüş haberlerde vardı. Ancak bu düşüşle birlikte Eylül ayı öncesi seviyesinde değil. Takip edin isterseniz. Ben daha çok maaş artışı açısından söyledim aslında.
maaslara zam gelicekte. yine vergi dilimine gircz

Eminevimi bende duydum ama güvenilirligini hic bilmiyorum.
kredisiz ev almak cok zor gercekden.
Ya etrafa borclanacaksiniz(elden borç veren olursa) ya da 50bin pesinat verin gerisini taksitlendirelim firmalar oluyor(karasuda yazlik daire icin falan reklamlari donuyordu) ama onda da mutlaka fark alirlar.

Nicin kv ile birlikte yasiyorsunuz .5000 geliri 20 bin birikmisi olanın kv evinde ne işi var .
Oturmayan birseyler var ....

Back
X