Ev sahibi olmak istiyorum,tavsiyelerinizi bekliyorum

Eminevimi bende duydum ama güvenilirligini hic bilmiyorum.
kredisiz ev almak cok zor gercekden.
Ya etrafa borclanacaksiniz(elden borç veren olursa) ya da 50bin pesinat verin gerisini taksitlendirelim firmalar oluyor(karasuda yazlik daire icin falan reklamlari donuyordu) ama onda da mutlaka fark alirlar.
Sağolasın cevabın için..Eminevimi birara düşündüm ben de..

Ben geçen sene kasım ayında eminevime girdim , 100 bin peşin verdim , 250 bin liralık daire için girdim , aylık 1900 civarında ödeme yapıyorum, kismetse aralık 20 sinde dairem teslim ediliyor bana , o zaman da sabit aylık 2980 tl ödeyeceğim, 60 ay vade istedik çok uzatmak istemedik , benim çevremde bu şekilde alanlar olduğu için guvendim yoksa cesaret edemezdim

Antalya-merkez...2 çocuk..Büyük 5 e gidiyor..Eve ortalama 5000 tl civarı giriyor
Ben izmirde yaşıyorum ama antalyalıyım. 2 ay önce kepezden ev aldık yatırımlık. Nasıl aldınız derseniz, bütün altınlarımı verdim, birikimimizi de gr altına yatırmıştık. Altın arttı bozdurduk. Kv evinde oturuyoruz kira vermiyoruz. Öyle olunca 3 senede orta halli bir ev alabildik.

Ben geçen sene kasım ayında eminevime girdim , 100 bin peşin verdim , 250 bin liralık daire için girdim , aylık 1900 civarında ödeme yapıyorum, kismetse aralık 20 sinde dairem teslim ediliyor bana , o zaman da sabit aylık 2980 tl ödeyeceğim, 60 ay vade istedik çok uzatmak istemedik , benim çevremde bu şekilde alanlar olduğu için guvendim yoksa cesaret edemezdim
İşte istediğim cevaplar bunlar..yol gösterici,örneklendirici..

Peki eminevimin sistemi nasıl,kısaca bahsetmeniz mümkün mü?

Ben izmirde yaşıyorum ama antalyalıyım. 2 ay önce kepezden ev aldık yatırımlık. Nasıl aldınız derseniz, bütün altınlarımı verdim, birikimimizi de gr altına yatırmıştık. Altın arttı bozdurduk. Kv evinde oturuyoruz kira vermiyoruz. Öyle olunca 3 senede orta halli bir ev alabildik.
Hayırlı olsun eviniz..Evinizin fiyatı ne kadar?

20 bin peşinat 5000 toplam aylık gelir
2 çocuk. ..
Maalesef alamazsınız bu şartlar altında

Peki eminevimin sistemi nasıl,kısaca bahsetmeniz mümkün mü?
Cekilisle sisteme dahil olmustuk ama biz dahil olmadan dedik ki çok uzatmak istemiyoruz elimizde bu kadar var ve bu rakama kadar ev düşünüyoruz , bize aylık ödeme plani çıkardılar , evin % 40 civarini peşin verdigimiz için teslim suremizde daha erken oluyor ama bu arada 5 ayda bir cekilis yapılıyor bu cekilislere de girdik , erken çıkarsa da sansimiza dedik , biz suan kiradayiz aylık 1200 tl kira ödüyoruz, eminevime de bu ay 1850 tl odedik , ama aralık itibari ile yani daireyi alirsak sabit 2980 odeyecegiz , sunu da diyebiliyoruz teslim zamanimiz geldi ama biz şimdi almak istemiyoruz , o zaman da aylık taksitlerimiz şimdiki gibi 1800 lerde oluyor , ne zaman ev alirsak o zaman taksit sabitleniyor , imece usulu yani , biz suan kira yardimi aliyoruz düşük oduyoruz , ev aldigimiz zaman da biz kira yardimi yapacagimiz için yüksek oduyoruz , geçen sene banka ile arasında 30 bin fark ediyordu ki banka dahaa yuksekti , simdi daha da fark artar malum krediler yüksek, soyle de düşünmek lazim tabi bankadan aldigin para ile hemen daire alıyorsun ama burada bekliyorsun, gerci bizim için iyi bir dönem oldu , gecen sene alsaydik daire fiyatlari yuksekti , simdi inanin çok acil satılık daireler var , bir yandan da üzülüyorum açıkçası millet elindekini mecbur olmadıkça düşük fiyata satar mi diye

Soylediginiz tarza en uygun eminevim ama ona da en az 60-80 bin arasi bir sey istiyorlar sanirim birikmis paranizin uzerine es dost akrabadan tamamlayip eminevimde size cikarsa kiraya cikmak yerine orda odersiniz kira gibi bir tek o sekilde olur

En mantıklısı çocuklar daha bebekken ev almak

Evli bir erkek arkadasim şey demişti.
" Yarin ölüp ölmeyecegimi bilmeden kendimden ve ailemden kısıp 5 sene 10 sene kredi odeyip ev almak bana mantıksız geliyor. Sonucta parasini verdikten sonra her ev benimm... Ona verecegim parayla hayatimi yasarim ölümlü dünya " demisti ve bana cok mantikli gelmisti :)

Evli bir erkek arkadasim şey demişti.
" Yarin ölüp ölmeyecegimi bilmeden kendimden ve ailemden kısıp 5 sene 10 sene kredi odeyip ev almak bana mantıksız geliyor. Sonucta parasini verdikten sonra her ev benimm... Ona verecegim parayla hayatimi yasarim ölümlü dünya " demisti ve bana cok mantikli gelmisti :)
Öldükten sonra geride kalacak aile bireylerinin özellikle de çocukların rahatı için ev almak doğru bence. Ama ben krediye karşıyım

Back
X