- 9 Ocak 2012
- 15.329
- 29.622
- 798
80 bin bandında geliri olan bir çift ev alabilir pekala. Siz neden arkadaşınızın bu isteğini anorml karşılıyorsunuz? Sizin eviniz olmasa siz de aynı düşürdünüz. Biran önce almaları lazım evi haklı arkadaşTam olarak nasıl uygun biraz açıklar mısınız? Büyükşehir de yaşarken ve benim bildiğim kadarıyla bir milyon krediye otuz kırk bin lira aylık ödeme yapılması gerekirken. Eh peşinat olmadığını belirtmeme gerek yok sanırım.
O halde kendi konumu bu şekilde paylaşma ihtimalimi size düşündüren şeye ne deniyor anlatır mısını? Yorum yapmak için yapmayın lütfen, mecburiyetiniz yok. Uğraşma gibi bir derdi de yok. Sadece takıntı haline getirmiş bir durumda. Alayım diyor da ben alma diyorum önüne set kuruyorum gibi bişey çıkarıyorsunuz ortaya. Eşi ile arasında olan bir durum. Geçimlerini yapmıyorum. Sadece şu durumda bunu hayat enerjisinin önüne geçirmiş olması üzücü geliyor. Ve bunu dert ediyorum kusura bakmazsanız.Niye paranoya yapayım bu konu paranoya yapılacak bir konu değil. O halde asıl siz arkadaşınız ev alacak diye paranoya yapmışsınız. İstiyorsa uğraşsın size ne ki sizin derdiniz mi?
İstanbul.80 bin bandında geliri olan bir çift ev alabilir pekala. Siz neden arkadaşınızın bu isteğini anorml karşılıyorsunuz? Sizin eviniz olmasa siz de aynı düşürdünüz. Biran önce almaları lazım evi haklı arkadaş
Ben 26 bin maaşımla hem kredi ödüyorum hem 2 çocuk bakıyorum. Allah yardım ediyor. Maaşlardaki artışı düşündükçe alabileceğini düşünüyorum ben. İstanbul olsun. Önce 1 odalı alır sonra 2 oda sonra 3 oda gibi.İstanbul.
Peşinat yok
Araba satma ihtimalleri yok.
Yirmi beş bin kira ve ona yakın araba kredisi ödemeleri var.
Üzgünüm anormal karşıladığım için, yorumları okuyup hemen bakmaya başlasın.
Helal olsun size o zaman, zoru başarıyorsunuz. İnşaallah, teşekkürler.Ben 26 bin maaşımla hem kredi ödüyorum hem 2 çocuk bakıyorum. Allah yardım ediyor. Maaşlardaki artışı düşündükçe alabileceğini düşünüyorum ben. İstanbul olsun. Önce 1 odalı alır sonra 2 oda sonra 3 oda gibi.
Ben hiçbir arkadaşımın evine giren, çıkan parayı bilmem ve beni ilgilendirmez.Daha detaylı okursanız üzerindeki baskıyı hafifleştirip bunun hayati bir durum olmadığını anlatmaya çalıştığımı anlarsınız. Olumsuz konuşmak değil, olumsuza çekilme. Herkesin hayatı kendine göre, bu bir ölçüt değil diyerek ifade etmeye çalışıyorum.
Yanlış anlayacak bir ilişki yok aramızda. Sadece şu şartlara ( araba satamamak, kredi çıkmaması, peşinat çıkaramamak ve İstanbul gibi bir yerde bir milyona ev bulma ihtimali) olması gerekiyormuş da nasıl olmazmış gibi bir psikolojiye sokulmuş olması aşamadığımız bir durum ve eşine iyiden iyiye sarmaya doğru gidiyor. Keza başka yatırım tavsiyesi veriyorum, ufak çaplı arsa, ikinci bir araba, motosiklet vs. Ama tek odak ev..
İstanbul.
Peşinat yok
Yani yorumları okuyup aynı telden çalalım diye mi geliniyor anlamıyorum. Bahsettiğim kişi yakın arkadaşım, birikimleri olsa, peşinat durumları olsa, aile desteği olacak olsa bunların köküne inecek kadar takılmış konuya zaten. Ama hiçbir şey yok, şuan ödedikleri kira, faturalar, borçları, Araba kredisi vs sonuç bu. Bu çözümleri onunla tek tek konuşup eledik zaten. Şu durumda kendisi de sonucun farkında ancak bunu çok ciddi kompleks ve takıntı haline getirdi. Bunu anlatmaya çalışıyorum ama ev almasını engelleyen arkadaş durumuna düştüm şaşırtıcıSizin bunu bu kadar negatif şekilde dert edinmeniz çok enteresan.
Ev dediğimiz şeyi genelde insanlar beklenmedik şekilde alıyorlar zaten. Ya aileler yardım ediyor, ya miras vs oluyor üzerine ekliyorlar, ya krediyi çözüyorlar, ya mecbur kalıp araba satıyorlar, ya da bir bakıyorsun Allah yürü ya kulum diyor bir şey oluyor. Belki kenarda köşede birikimleri var? Ya da işyerlerinden peşinat alabilecek durumları var, bilemezsiniz ki...
Bu gelirle ev alabilirler neden bu kadar olumsuz konuşuyosunuz ki. Arabayı satabilirler, model düsürebilirler. Oturacaklari evi olmasada 1+1 alabilirler daha sonra değistirirler vs gibi. Hatta istanbulda degilse daha uygun yakin bir sekilde ev bakabilirler apart tarzi orayi kiraya verirler yine ek gelir olur mal edinmis olurlar.Merhabalar, yakın bi arkadaşım var. Ben anlatmaktan yoruldum kendisine bu soruyu Bana biraz destek olmanız adına onun için soruyorum.
Arkadaşım büyük bir şehirde yaşıyor, henüz iki senelik evli, çocuk yok ve devlet memuru. Eşi de özel bir firma da yüksek mühendis. Aylık yetmiş seksen bin bandında bi gelirleri var. Ev kira, düğün altınları bir miktar da borçla bi araba aldılar sene başında. Lakin bu arkadaşım, iş yerinde belki iyi niyetli belki de art niyetli olarak dolduruşa getiriliyor. Şöyle ki, kafayı yemiş gibi ev alamama telaşına kapılmış. Yani evimiz olması imkansız deyip bunu üzgünüm ama hayatının merkezine oturtmuş. Hatta çok çok enteresan bir şekilde, arkadaşları bu kadar para ile lüks içerisinde yaşıyor olmalısınız dedi diye eşinin ondan gizli ailesine ya da başka kadınlara bile yediriyor olma ihtimalini düşünür hale geldi. Ne dediysem fayda gösteremiyorum, herkes aynı durumda vs dedikçe beni onu anlamamak ile suçluyor. ( çok şükür evimiz var bizim ve bu ona göre benim onu anlamama sebebim)
Psikolojik destek önerdim lakin öncesinde lütfen anlatır mısınız sizler de..
Sizin de bu konuda kompleksiniz vat belli ki çatır çatır aynı yorumları beğenmenizden. Şu yoruma cevap bile vermeyeceğim. Vahiy geldi bana öyle biliyorum durumlarını. Anlamlı bakış açınızdan dolayı teşekkür edip konudan uğurluyorum sizi.Ya siz nereden bileceksiniz karı koca ne kadar birikimleri var? Karı kocanın banka hesapları sizin elinizde mi? Nerden biliyorsun peşinat olmadığını? Belki borç alacak tanıdıkları var.
Ne saçma bir bakış açınız var.
Sizin de bu konuda kompleksiniz vat belli ki çatır çatır aynı yorumları beğenmenizden. Şu yoruma cevap bile vermeyeceğim. Vahiy geldi bana öyle biliyorum durumlarını. Anlamlı bakış açınızdan dolayı teşekkür edip konudan uğurluyorum sizi.
Psikolojik desteği bu konudan dolayı hayatına devam edemediği ve sürekli ne olacak, nasıl olacak, olmalı, rezil oldum, küçük düştüm fikirleriyle hayatı kendine zehir ettiği için tavsiye ettim. Dediğiniz gibi fazla düşündüm belki de. Teşekkür ederimPsikolojik desteği ne için önerdiniz, her sene iki katına çıkan kiraları artık rahatsız edici bulup ev sahibi olmak istediği için mi? Yani evet çok fazla takıyorsa kendi üzülür ama psikolojik destek önermeniz bile (bu kötü bi şey demiyorum keşke herkes destek alsa) karşı tarafı strese sokan bi şey. Anlıyorum arkadaşınızı düşünüyorsunuz ama fazla düşünüyorsunuz kusura bakmayın, soru açıp "bi de siz anlatın" diyecek kadar.
Yani aylık yaklaşık 40-50 bin kredi ve kira giderleri var. Arabanın kredisi o kadar yüksek ödemeliyse kısa sürelidir zaten biter yakında. O bitince 50 bin bandında krediye girebilirler demek oluyor bu. Yani nerden bakarsanız bakın bu insanlar şartlarını zorlarlarsa ev alabilirler.İstanbul.
Peşinat yok
Üç sene kadar ödemeleri diye hatırlıyorum. Hiçbir zaman olmaz gibi bir fikir dayatması yok, akışına bırak sakin ol uyarıları yaptığım sadece. Elbette imkan değişir, yurt dışı işi olur eşine yahut iş değiştirir miras kalır vs her şey olabilir. Sıkıntı sadece şu an. Ve muhtemel yakın gelecekYani aylık yaklaşık 40-50 bin kredi ve kira giderleri var. Arabanın kredisi o kadar yüksek ödemeliyse kısa sürelidir zaten biter yakında. O bitince 50 bin bandında krediye girebilirler demek oluyor bu. Yani nerden bakarsanız bakın bu insanlar şartlarını zorlarlarsa ev alabilirler.
Heee hepimiz birleşip Voltranı oluşturuyoruz,Allah arkadaşın da hayırlısını versin.Yani yorumları okuyup aynı telden çalalım diye mi geliniyor anlamıyorum. Bahsettiğim kişi yakın arkadaşım, birikimleri olsa, peşinat durumları olsa, aile desteği olacak olsa bunların köküne inecek kadar takılmış konuya zaten. Ama hiçbir şey yok, şuan ödedikleri kira, faturalar, borçları, Araba kredisi vs sonuç bu. Bu çözümleri onunla tek tek konuşup eledik zaten. Şu durumda kendisi de sonucun farkında ancak bunu çok ciddi kompleks ve takıntı haline getirdi. Bunu anlatmaya çalışıyorum ama ev almasını engelleyen arkadaş durumuna düştüm şaşırtıcı
Benim de vardır böyle huylarım, başkasının derdini kendiminkinden 10 kat daha fazla benimser, çözüm yolları arar eğer olmuyorsa problemi görmemesi için çabalarım.Psikolojik desteği bu konudan dolayı hayatına devam edemediği ve sürekli ne olacak, nasıl olacak, olmalı, rezil oldum, küçük düştüm fikirleriyle hayatı kendine zehir ettiği için tavsiye ettim. Dediğiniz gibi fazla düşündüm belki de. Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?