• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi olmak ile kafayı bozan arkadaşım!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşı ev alamasın diye onu manipüle etmeye çalışan, ezikleyen biri olarak gelip konu açmışsınız. Herkes sizi haksız buldu diye etrafa sinirlenme.

Papatya çayı iç iyi gelir.
Size de algı açıcı kürler tavsiye ederim. Manipüle etsem bunun için size ihtiyaç bile duymam. Ama kişi kendinden bilir işi biraz da. Yaptığınız yorum sadece hadsizlik içeriyor. Ancak arkadaşımı da gülümsetir belki biraz, ne dertleri olan insanlar var.. 🙂

Merhabalar, yakın bi arkadaşım var. Ben anlatmaktan yoruldum kendisine bu soruyu Bana biraz destek olmanız adına onun için soruyorum.

Arkadaşım büyük bir şehirde yaşıyor, henüz iki senelik evli, çocuk yok ve devlet memuru. Eşi de özel bir firma da yüksek mühendis. Aylık yetmiş seksen bin bandında bi gelirleri var. Ev kira, düğün altınları bir miktar da borçla bi araba aldılar sene başında. Lakin bu arkadaşım, iş yerinde belki iyi niyetli belki de art niyetli olarak dolduruşa getiriliyor. Şöyle ki, kafayı yemiş gibi ev alamama telaşına kapılmış. Yani evimiz olması imkansız deyip bunu üzgünüm ama hayatının merkezine oturtmuş. Hatta çok çok enteresan bir şekilde, arkadaşları bu kadar para ile lüks içerisinde yaşıyor olmalısınız dedi diye eşinin ondan gizli ailesine ya da başka kadınlara bile yediriyor olma ihtimalini düşünür hale geldi. Ne dediysem fayda gösteremiyorum, herkes aynı durumda vs dedikçe beni onu anlamamak ile suçluyor. ( çok şükür evimiz var bizim ve bu ona göre benim onu anlamama sebebim)
Psikolojik destek önerdim lakin öncesinde lütfen anlatır mısınız sizler de..

Arkadaşım büyük bir şehirde yaşıyor, henüz iki senelik evli, çocuk yok ve devlet memuru.

Hatta çok çok enteresan bir şekilde, arkadaşları bu kadar para ile lüks içerisinde yaşıyor olmalısınız dedi diye eşinin ondan gizli ailesine ya da başka kadınlara bile yediriyor olma ihtimalini düşünür hale geldi.

Siz arkadaşınızın derdini neden kendinize bu kadar dert ettiniz peki ? Sürekli aynı konuyu anlatıyor ve dinlemek istemiyorsanız: "Bu konu hakkında fikrimi daha önce söylemiştim. Hep aynı konuyu konuşmayalım vb" diyebilirsiniz.

Arkadaşınız henüz 2 yıllık evli ve eşinin kendi ailesine veya başka kadınlara para yedirdiğini düşünüyorsa, ev almaktan çok daha ciddi sorunları var demektir. Güvenmiyorsa, farklı şüpheleri varsa bunları neden eşiyle konuşmuyor ? Güvenmediği adamla mal edinme isteğinin sebebi ne ?

Üç sene kadar ödemeleri diye hatırlıyorum. Hiçbir zaman olmaz gibi bir fikir dayatması yok, akışına bırak sakin ol uyarıları yaptığım sadece. Elbette imkan değişir, yurt dışı işi olur eşine yahut iş değiştirir miras kalır vs her şey olabilir. Sıkıntı sadece şu an. Ve muhtemel yakın gelecek
Peki 🙄

Benim de vardır böyle huylarım, başkasının derdini kendiminkinden 10 kat daha fazla benimser, çözüm yolları arar eğer olmuyorsa problemi görmemesi için çabalarım.
O sebeple hiç yanlış anlamadım ben sizi.
Bu arada sizin gibi düşünüyorum konuda.
Ev almaya alır ama yaşar mı, sırf evim olsun diye 10 tl nin hesabına düşmek komik olur.
Ya da şuan her ay kenara atabildiği altınla yatırım yapacak, ilerleyen zamanda faiz kredi oranları normale döndüğünde ki 3 sene içinde pek normal görünmüyor, arabayı satıp aldığı daireye çıkıp iyi kötü kendini idare eden bir araba alacak.
Kredi bitiminde ki 5 diyelim, 5 sene sonra arabayı yenilemeye yola koyulacak bu sefer.
Hay Allah razı olsun 😂insanlar kendine dönük olabilir, arkadaşlarıyla asla maddi hatta manevi sorunları konuşmuyor girdi çıktı bilmiyor olabilir yadırgamıyorum burası Türkiye olsa da. Ancak şu durumu nasıl art niyetli yorumlayıp, ev almasının önündeki engeli ben olarak gördüler aklım almıyor. Keşke alma ihtimali olsa da o sağ ben selamet diyebilsem ama malesef şuan durum bu ve bunalıyorum deyip geri plana atmak istediğim biri hiç değil. Teşekkür ederim.

Size de algı açıcı kürler tavsiye ederim. Manipüle etsem bunun için size ihtiyaç bile duymam. Ama kişi kendinden bilir işi biraz da. Yaptığınız yorum sadece hadsizlik içeriyor. Ancak arkadaşımı da gülümsetir belki biraz, ne dertleri olan insanlar var.. 🙂

Arkadaşın şu yazdıklarını bilse, sana ne benim kocamla paramdan der. 😄 sen yazık sanıyorsunki kız sana kuruşu kuruşuna hesabını anlatıyor.

Siz arkadaşınızın derdini neden kendinize bu kadar dert ettiniz peki ? Sürekli aynı konuyu anlatıyor ve dinlemek istemiyorsanız: "Bu konu hakkında fikrimi daha önce söylemiştim. Hep aynı konuyu konuşmayalım vb" diyebilirsiniz.

Arkadaşınız henüz 2 yıllık evli ve eşinin kendi ailesine veya başka kadınlara para yedirdiğini düşünüyorsa, ev almaktan çok daha ciddi sorunları var demektir. Güvenmiyorsa, farklı şüpheleri varsa bunları neden eşiyle konuşmuyor ? Güvenmediği adamla mal edinme isteğinin sebebi ne ?
Belki yapı meselesi olarak böyleyim. Çoğunlukta olmasa da aile üyelerim ve birkaç yakınıma bu şekilde bağlıyım arka plana atamıyorum. Sorunuz cevabınız da gizli. Bu ev takıntısı, eşini sorgular açık bulamadığında dahi kesin bişey var aşamasına getirdi. Hesaplar ortada olmasına rağmen.

Hay Allah razı olsun 😂insanlar kendine dönük olabilir, arkadaşlarıyla asla maddi hatta manevi sorunları konuşmuyor girdi çıktı bilmiyor olabilir yadırgamıyorum burası Türkiye olsa da. Ancak şu durumu nasıl art niyetli yorumlayıp, ev almasının önündeki engeli ben olarak gördüler aklım almıyor. Keşke alma ihtimali olsa da o sağ ben selamet diyebilsem ama malesef şuan durum bu ve bunalıyorum deyip geri plana atmak istediğim biri hiç değil. Teşekkür ederim.
Şuanki düzeyde para konuşmayan yok.
Değil sormasını eğer ki fırsat görüyorsak elinde birikmişi olduğunu biliyorsak çevremize hemen haber verir, şöyle bir şey var düşünün deriz.
Ben birine yakınım diyor evine giriyor çıkıyorsam, maddi durumundan haberdarımdır o da benimkinin.
Bunu bilmek hem şeffaflığı sağlar hem de günlük yaşantı içerisinde karşıdakinin gücenebileceği konuları egale eder.
Anlamadım yani ayıp mı bu?
Gelir giderini bilmediğim birine ben güvenmem ki😂

Daha farklı arkadaşlıklarınız olabilir, yadırgıyor da olabilirsiniz anlıyorum. Özellikle takıntı haline getirdikten sonra detaylar fazlaca arttı zaten kendisi tarafından. Özellikle bilmek için kurcalanan durumlar değil yani.
Hadi diyelim bir sohbet esnasında maaşlarını söylediler de tüm giderleri kalem kalem bilmek çok tuhaf.

Yanımda kendisi, Allah yerinize yakıştırsın hanımefendi, konudan uzaklaşın 😂

Öyle olsa kendi konu açardı, yatırım danışmanlığı alırdı. İnsanlar tepki verince boşuna yanımda burada o yazdırdı diye oyalama lütfen.

Belki yapı meselesi olarak böyleyim. Çoğunlukta olmasa da aile üyelerim ve birkaç yakınıma bu şekilde bağlıyım arka plana atamıyorum. Sorunuz cevabınız da gizli. Bu ev takıntısı, eşini sorgular açık bulamadığında dahi kesin bişey var aşamasına getirdi. Hesaplar ortada olmasına rağmen.

Arkadaşınız bu şüphelerini eşiyle paylaşsın bence. Konunuzun arkadaşınıza olmasa da eşine bir faydası olur en azından. Güvenmediği ve inanmadığı insanla hayatını paylaşmak ve aynı yastığa baş koymak çok mantıksız.

Şuanki düzeyde para konuşmayan yok.
Değil sormasını eğer ki fırsat görüyorsak elinde birikmişi olduğunu biliyorsak çevremize hemen haber verir, şöyle bir şey var düşünün deriz.
Ben birine yakınım diyor evine giriyor çıkıyorsam, maddi durumundan haberdarımdır o da benimkinin.
Bunu bilmek hem şeffaflığı sağlar hem de günlük yaşantı içerisinde karşıdakinin gücenebileceği konuları egale eder.
Anlamadım yani ayıp mı bu?
Gelir giderini bilmediğim birine ben güvenmem ki😂
Amaçları ben kurcalıyorum, aşağı çekiyorum, art niyetli konuşup manipüle ediyorum algısı oluşturmak olduğundan çoğusunun şuan da ben fazla elitim tavrı var. Günlük konuştuğun, her boş anında görüştüğün, yanyana sık sık gelip vakit geçirdiğin birinin hele ki böyle bir konuyu takıntı yapmaya başladıktan sonra gelir giderini bilmenin nesi anormal. Kimse konuşmuyor gözüken, bir siz bir ben 😏

Öyle olsa kendi konu açardı, yatırım danışmanlığı alırdı. İnsanlar tepki verince boşuna yanımda burada o yazdırdı diye oyalama lütfen.
Yahu git papatya mı içiyorsun başka bir şey mi ötede devam et ya. Hakikaten kaç yaşında insansın bunları açıklayayım mı? Zaten alenen ortada. Dediğin gibi olsun, bedava yatırım tavsiyesi için burda fake konu açtım. Rahatla ve uzaklaş.

Psikolojik desteği bu konudan dolayı hayatına devam edemediği ve sürekli ne olacak, nasıl olacak, olmalı, rezil oldum, küçük düştüm fikirleriyle hayatı kendine zehir ettiği için tavsiye ettim. Dediğiniz gibi fazla düşündüm belki de. Teşekkür ederim
Madem arkadaşın bu kadar strese girdi, geçen gün güzel bir haber gördüm. İlk kez ev alacaklara 1.29 ya da 1.5 faiz oranı ile kredi verilecekmis. Bu rakamlar çok makul, dedikleri gibi olursa ki genelde oluyor arkadaşınız geliri ile gayet güzel ev alabilir. Haberi iletin arkadaşınıza 😉

Madem arkadaşın bu kadar strese girdi, geçen gün güzel bir haber gördüm. İlk kez ev alacaklara 1.29 ya da 1.5 faiz oranı ile kredi verilecekmis. Bu rakamlar çok makul, dedikleri gibi olursa ki genelde oluyor arkadaşınız geliri ile gayet güzel ev alabilir. Haberi iletin arkadaşınıza 😉
Evet ancak daha ses çıkmadı o oranlardan galiba, yeni bir haber var mı sizin bildiğiniz?

Benim arkadaşımın evine 70 80 para girse
Aylik 25 bin kira odemeleri olsa
Gaza getirip ev alırsınız inşallah diye dua ederim her an
"Aman ne evi" Derse git bi yardım al falan derim Puahhashdhh yok yok burası şaka ama full desteklerim kredilerle alakalı haber görsem atarım, güzel küçük uygun fiyatli ev görsem atarım ben de normal değilim sanırım :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X