• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi olmak için...

Siz de mi Antalyada yaşıyorsunuz,biliyor musunuz buraları,real tarafında diyeyim bahsettiğim ev..
Ben antalyalıyım ama Ankara'da yaşıyorum..vay be heryer nasıl pahalanmış.ben kepezaltı tarafında filan müstakiller var oralar uygundur ya da havaalanını geçince diye düşünüyorum ama kentsel dönüşüm olacak o yüzden pahalanmaya başlar ya da başlamıştır.allah yardımcınız olsun siz atanmadıkça zor.ama tek maaşla 4 kişilik aile Antalya'da geçinebiliyor da Ankara'da mümkün değil buna da şükür..

Bende 2014 yılı ocak ayında eminevime basvurdum. Nasip işte ilk kurada çıktı bize 2014 kasım ayında evimizi aldık. 100.000 tl lık 10 sene borçlu olarak geri odemesi 134.000 tl oldu. Nerdeyse 3 sene oldu. 1.100 tl aylık odememiz var. Esim 2100tl maaş alıyor. Benim maas direkt ev kredisi ne. Eşimin de maaşı kiramiz ev giderleri vs gecinip gidiyoruz. Bu arada aldığımız evi kiraya verdik. İstanbul da o paraya ev alamazdim . İzmit ten aldım. Şimdi 2 katına çıktı evin fiyati. Şimdilik herşey iyide bebek olursa biz bayağı zorlanacağız gibime geliyor.
Eminevim aklımın bir yerinde hep var,tam olarak nasıl sistemi?Hayırlı olsun eviniz..

Orası neresi ve bahsettiğiniz sistem nasıl bir sistem,biraz detay verir misiniz?Hayırlı olsun bu arada..
Tek maasla bizim baska turlu ev alabilecegimiz yoktu.krediyi esim istemedi fazla para oduycez faizi var isten cikarildim o zaman napacaz diye..525 kira 750 ev borcu oduyoruz.ben sistemi ozelden yazayim canim yasak olabilir reklam falan diye..ben egedeyim

Asgari ucretle sigara icmeyi basarabilen bir insan her seyi yapabilir valla.
Biz ev alali 2 sene oldu, aylik taksidimiz 1500 , o bile agir geliyor

Siz de mi Antalyada yaşıyorsunuz,biliyor musunuz buraları,real tarafında diyeyim bahsettiğim ev..
Yürürlüğe girdimi bilimoyorum ama konut kredi oranı %80 çıkarılmıştı yani peşinat olarak %25 yerine %20 vereceksiniz.Ama tapu masrafları için de para ayırmanız gerek.Peşinat yoksa konut kredisi için hem ihtiyaç hem konut kredisi çekilebilir fakat asgari ücret olduğu için zor olabilir.Peşinat var mı peki?

Yok cvp yazmaya çalışıyorum da sırayla gittiğimden,ve yavaş yazdığımdan,ee siz de hızlı olunca yetiştiremiyorum..aylık 500 ödeyebiliriz,birikmiş olarak 10.000 civarı çıkar,tam net bilemiyorum..

O briikmiş 10 bın tl anca dediğim masraflara gider

ve 10 bın pesınatla alabıleceğiniz ev max 40 bin tl olur

belkı toki falan olursa onların öemelerı düşük oluyor dıye bılıyorum

Ben antalyalıyım ama Ankara'da yaşıyorum..vay be heryer nasıl pahalanmış.ben kepezaltı tarafında filan müstakiller var oralar uygundur ya da havaalanını geçince diye düşünüyorum ama kentsel dönüşüm olacak o yüzden pahalanmaya başlar ya da başlamıştır.allah yardımcınız olsun siz atanmadıkça zor.ama tek maaşla 4 kişilik aile Antalya'da geçinebiliyor da Ankara'da mümkün değil buna da şükür..
Evet çift maaşla geçinemeyenleri düşünürsek,bu da bir başarı :)

Asgari ücretle tabii ki imkansız. Kira öder gibi kredi veririm diyorsanız eğer kira makul bir düzeyde olabilir ama krediyi makul bir seviyede öderiz taksitleri derseniz yıl çok uzar. Ciddi bir peşinatınız yoksa çok zor. Hem neden tek maaş? mesela eşiniz çalışıyorsa sizde çalışın o zaman daha kolay olur. Bu zamanda bırakın tek asgari ücreti normal düzeyde maaş alan iki insan bile zar zor ev alıyor.
biz vadeyı 10 yıl yaptık ama ödememız yıne de yuksek
bu zamada ev sahıbı olmak cok zor cidden

2 maaşla siz hayal diyorsanız,benim hiç ev düşünme-hayal etme lüksüm yok o halde..Amin inş..

Est. onu kast etmedim tabii ki.
Siz daha tutarlısınızdır, tutumlusunuzdur belki.
Benim 1 çocuğum + 1 tane yolda, gelir gider oranlarım da ona göre.
Ve istanbulda yaşıyorum.

Dolayısı ile bana ev sahibi olmak gerçekten hayal...

Yürürlüğe girdimi bilimoyorum ama konut kredi oranı %80 çıkarılmıştı yani peşinat olarak %25 yerine %20 vereceksiniz.Ama tapu masrafları için de para ayırmanız gerek.Peşinat yoksa konut kredisi için hem ihtiyaç hem konut kredisi çekilebilir fakat asgari ücret olduğu için zor olabilir.Peşinat var mı peki?
Peşinat 10.000,taş çatlasın 15.000 çıkar..

Est. onu kast etmedim tabii ki.
Siz daha tutarlısınızdır, tutumlusunuzdur belki.
Benim 1 çocuğum + 1 tane yolda, gelir gider oranlarım da ona göre.
Ve istanbulda yaşıyorum.

Dolayısı ile bana ev sahibi olmak gerçekten hayal...
İstanbulda ev fiyatları çok daha uçuk tabiki..ve herşey pahalı..

Peşinat 10.000,taş çatlasın 15.000 çıkar..
Yukarıda gördüm ödemesi için 500 tl demişsiniz de imkansız yada 500 ödesen bile peşinatın çok yüksek olmalı ki ödemen 500 olsun.Toki evlerinide araştırın.Taksidi biraz düşük olabilir 500 olur mu bilmiyorum ama senede 2 kere zam var taksitlerine.

Selam herkese..Ev sahibi olanlar nasıl ev sahibi oldunuz,aylık ne kadar ödüyorsunuz..Asgari ücretle ve tek maaşla geçinen bir aile ne şekilde ev sahibi olabilir?Önerilerinizi bekliyorum..
Bizimde tek maaş eşim çalışıyo 2.5 senelik evliyiz düğünde takılan tüm takılar, eşimin her ay kenarı attığı para ve arabayi sattık birikime ekledik eksik kalan kısmıda kredi düşünüyoruz. Ama inanın ev fiyatları çok yüksek allah isteyen herkese yardımcı olur inşallah

Asgari ücretle tabii ki imkansız. Kira öder gibi kredi veririm diyorsanız eğer kira makul bir düzeyde olabilir ama krediyi makul bir seviyede öderiz taksitleri derseniz yıl çok uzar. Ciddi bir peşinatınız yoksa çok zor. Hem neden tek maaş? mesela eşiniz çalışıyorsa sizde çalışın o zaman daha kolay olur. Bu zamanda bırakın tek asgari ücreti normal düzeyde maaş alan iki insan bile zar zor ev alıyor.
Atanabilirsem herşey daha da güzel olacak inş,şuan çalışmam zor,küçük bebeğim var..Evde kpss çalışmalıyım sıkı..

Yukarıda gördüm ödemesi için 500 tl demişsiniz de imkansız yada 500 ödesen bile peşinatın çok yüksek olmalı ki ödemen 500 olsun.Toki evlerinide araştırın.Taksidi biraz düşük olabilir 500 olur mu bilmiyorum ama senede 2 kere zam var taksitlerine.
Teşekkür ediyorum..

Back
X