Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Toplamda ne kadardı birikiminiz?ve aldığınız evin fiyatı?Bizimde tek maaş eşim çalışıyo 2.5 senelik evliyiz düğünde takılan tüm takılar, eşimin her ay kenarı attığı para ve arabayi sattık birikime ekledik eksik kalan kısmıda kredi düşünüyoruz. Ama inanın ev fiyatları çok yüksek allah isteyen herkese yardımcı olur inşallah
Şuan için kimseden destek yok..toki den falan dusunurseniz olabilir ama digeri baya zor..
aileden biraz destek alamuyor musunuz?
Arabanız var mı? Var ise satıp 15 bin+araba parasını bankaya atıp biraz birikim yapabilirsiniz.Şuan için kimseden destek yok..
Haklısınız,doğru söze ne denir..Atanmaktan başka yolu yok bu işin. 4 kişilik bir aile asgari ücretle zaten asgaride yaşıyorsunuz. Ev taksidine girmeniz demek atıyorum 5 yıllık değil 10 yıllık bile çekseniz ödemeler sıkar extra masraf durumunda borçlanmalar başlar vs. En iyisi atanmaya çalışmanız ya da eşiniz iş baksın daha iyi şartlarda bir iş.
Var ama ucuzundan...Arabanız var mı? Var ise satıp 15 bin+araba parasını bankaya atıp biraz birikim yapabilirsiniz.
Ucuz pahalı satın o zaman ben her zaman önce ev sonra araba derim.Ucuz pahalı arabanın masrafı daha çok.Sigortası,benzini,bakımı vs.Arabayı satıp elinizde ki 15 binin üzerine koyup tokiye başvurun.Var ama ucuzundan...
şartarınız uygun değil gözüküyor ne yazık ki.Şuan için kimseden destek yok..
Evet bir söz var...Ucuz araba kullan ama alabileceğin en güzel evi al.Ucuz pahalı satın o zaman ben her zaman önce ev sonra araba derim.Ucuz pahalı arabanın masrafı daha çok.Sigortası,benzini,bakımı vs.Arabayı satıp elinizde ki 15 binin üzerine koyup tokiye başvurun.
Düşündüm düşündüm,işin içinden çıkamayınca istişare edeyim dedim..şartarınız uygun değil gözüküyor ne yazık ki.
tokideki evimi devredip üzerine kredi çekip üzerine 30.000 tl lik araba satıp almıştık 4 sene önce.
ve halen ödemem devam ediyor.son 1.5 senemiz kaldı.
çok zor aile desteği yoksa.
sen nasıl bir şekilde almayı düşündün peki abes olmazssa sorayım?
yani temelden filan gireriz taksitle öderiz mi diye düşünüyosun ki?
20 bine yakın bi para vardı sonra eşim belli aylarda ikramiye alırdı o ikramiyelere hiç ellemeden bankaya atardi o şekilde 30 bini buldu en son arabayi satıncada ekleyince 60 bin falan oldu. Biz suan kendimiz oturmak için değil yatırım için 1+1 bakıyoruz semte göre fiyatlar degisiyo ama bir ara sokakta sadece bahçe katı bile 120 bin dediler 0 daireToplamda ne kadardı birikiminiz?ve aldığınız evin fiyatı?
İstanbulda ev fiyatları çok daha uçuk tabiki..ve herşey pahalı..
Maşallah arkadaşınıza,bizde o irade yok,ya da eşimde,sigaraya aylık verdiği paraya acıyorum zaten..eşiniz koltuk yıkama makinası(bin tl civarı fiyatı) alarak ek iş yapmaya başlayabilir, iyi para var onda
Siz hem kpss çalışıp hemde evde yapılabilecek işler bulabilirsiniz,; çocuk bakabilirsiniz mesala,
İlk etapda 1 +1 alıp kiraya verebilirsiniz hiç olmazsa paranız ev değer kazandıkça artacaktır.
Herşeyden kısmaya başlayabilirsiniz. Ev almak isteyen meslek sahibi arkadaşım bizim 2 tek kalmış su bardağını bile alıp evine götürdü kusara bakmayın ev almaya niyetlendim artık böyle dedi.
Çok hoşuma gitti amacı doğrultusunda yaşayan insanlara bayılıyorum :)
ev almanın en iyi zamanı. tam evlenirken. hesabı kitabı iyi yapıp çoğu şeyden kısıp düğün parasını ev için peşinat olarak vermek. tabi evi de iyi araştırıp alırken kazanmak lazım. biz öyle yaptık 3 senelik evliyiz. her yıl alıp satıp daha iyi güzel bi eve çıktık. ilk evimiz zemin kattı daha sonra 1. kat şimdi 2. kattayız. seneye dublex alıcaz inş :)Bir de eşimin sigarası,bebeğin bezi,oğlanın okulu falan eklenince zarara bile girebiliriz..Ödülde gözüm yok,evim olaydı iyiydi :)
400 bin TL + vergi .. direkt mütahitten aldığımız için emlakçı komisyonu falan olmadı . 200 bin peşin verdik . Ama biz söz nişan düğün hatta balayı yapmadık doğru düzgün çeyiz bile yapmadım oralara vereceğimiz parayı direkt peşinat yaptık. Nikah ta takı takıldı vede sade bir yemek verdim 50 kişilik. Bazı şeylerden fedakarlık yapmadan maalesef mal sahibi olmak imkansız biz normal insanlar için. Şuan için kocam maaşı İle krediyi ayda 3.000 TL ödüyor vede faturaları . Mutfak ve bebeğimin tüm ihtiyaçlarını aileler veriyor . Ayrıca kredi kartı ödemelerinide ailelerimiz yapıyor .Toplamda ne kadara geldi ev size?6 yılınız kalmış,o da göz açıp kapayıncaya biter inş..Ailelerin destek oluşu büyük şans..