• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi olmak için...

nursena07

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
5.117
3.419
373
41
Selam herkese..Ev sahibi olanlar nasıl ev sahibi oldunuz,aylık ne kadar ödüyorsunuz..Asgari ücretle ve tek maaşla geçinen bir aile ne şekilde ev sahibi olabilir?Önerilerinizi bekliyorum..

Kredi çekerek olabilir. Kenarda ne kadar birikmişiniz var. sıfırdan ev sahıbı hemde asgari ücretle çok zor. Allah yardımcınız olsun

sigara varsa hayatta birikmez. kendımden biliyorum. sigarayı azaltabilir. masraflar kısılabilir. siz çalışmıyorsunuz galıba.

Canım yarısını peşin verdik , yarısını 10 sene kredi çektik . 4 senesi bitti çok şükür. Eşim tek çalışıyor , annemler ve onu ailesi hep destek . Zaten aileler destek olmazsa çok zor. İnşallah ev sahibi olursunuz

sigara varsa hayatta birikmez. kendımden biliyorum. sigarayı azaltabilir. masraflar kısılabilir. siz çalışmıyorsunuz galıba.
Sigara olayı kanayan yaram zaten...Bırakacak gibi de görünmüyor..Ben çalışmıyorum,6 aylık bebeğim var..Atanamayan öğretmenlerdenim,bu sene sıkı çalışabilirsem,atanabilirim belki..

Sigara olayı kanayan yaram zaten...Bırakacak gibi de görünmüyor..Ben çalışmıyorum,6 aylık bebeğim var..Atanamayan öğretmenlerdenim,bu sene sıkı çalışabilirsem,atanabilirim belki..
Atanırsanız alabilirsiniz bu durumda ancak.antalyada normalde evler ucuzdu ama artık değil gittikçe de artıyor.merkezdeyseniz ancak müstakil ev alabilirsiniz.bazı ilçelerde ise merkezden daha pahalıyken bazı ilçelerde daha uygun..

Canım yarısını peşin verdik , yarısını 10 sene kredi çektik . 4 senesi bitti çok şükür. Eşim tek çalışıyor , annemler ve onu ailesi hep destek . Zaten aileler destek olmazsa çok zor. İnşallah ev sahibi olursunuz
Toplamda ne kadara geldi ev size?6 yılınız kalmış,o da göz açıp kapayıncaya biter inş..Ailelerin destek oluşu büyük şans..

Atanırsanız alabilirsiniz bu durumda ancak.antalyada normalde evler ucuzdu ama artık değil gittikçe de artıyor.merkezdeyseniz ancak müstakil ev alabilirsiniz.bazı ilçelerde ise merkezden daha pahalıyken bazı ilçelerde daha uygun..
Merkezdeyim ben..Evet ev fiyatları uçtu gitti resmen..Geçen gün bir sitede satılık yazıyordu,aradık,500 bin diyor...

mesleğiniz varmış zaten

asılın çalışın

bakın şimdi geçiniyorsunuz

siz çalışırsanız o parayı olduğu gibi krediye verip ev alabilirsiniz

bunu hedefleyip çalışın

biz nasıl aldık?

biraz biriktirdik Tokiden ödemleri devam eden bir ev aldık

sonra başka nedenlerle onu satıp kiraya çıktık

o evden gelen ve düğün altınlarına biraz daha birikim koyduk ve kalanı da kredi ile ev aldık

4 yıl geçmedi evin değeri iki katı oldu

bizim kredi az aylık 450 Tl o da arada ödeniyor işte

Destek olmadan sizin şartlarınızda ev almak zor.
Bizim de 2 maaş giriyor eve, ev almamız hayal şimdilik.
İlerde Allah büyük diyorum....

Allah tüm isteyenlere nasib etsin, bana da inşallah...

Selam herkese..Ev sahibi olanlar nasıl ev sahibi oldunuz,aylık ne kadar ödüyorsunuz..Asgari ücretle ve tek maaşla geçinen bir aile ne şekilde ev sahibi olabilir?Önerilerinizi bekliyorum..
%25 peşinatınız olması lazım
bu peşinat dısında minimum bi 15 bin tl de paranız olması lazım
emlakcı tapu masr dosya masrf naklıye abonelıkler vs vs için

240 bin tl ye ev aldık
60
peşinat verdik
10 sene ödeyeceğiz
aylık ödememiz 2.650 tl

destek yok ise asgari ücret ve tek maasla cok zor

bizim maaslarımız iyi oldugu halde bizi acayip kasıyor suanda

Back
X