Arkadaşlar hepinizin kıymetli yorumları için çok teşekkür ederim. Ben bu başlığı sinirle açmıştım, çok detaya da girmemiştim.
Sokağımdaki en pahalı kiralardan birini veriyordum zaten 1000 lirayken de. Yaşadığım yer evet büyükşehirde ama ulaşımı sıkıntılı, çevresi insanı kötü bir yer.
Kiranın rakamından ziyade "yaptım oldu" üslubuna kızdım adamın. Ben bu tip pazarlıkların karşılıklı mutabık olarak yapılması gerektiğine inanıyorum.
Asgari ücretin 8500 lira olması ne kadar absürt geliyorsa 2000 lira kiraya ödemek de o kadar absürt geliyor bana. Sanıyorum rakamların bu kadar kıymetsiz olduğu bir başka dönem daha yaşanmadı. Ben bir rezidansta görev yapıyorum. Bir buçuk yıl önce bu işe girdiğimde 3000 liraya burada daire vardı.
Herkesin haklı, herkesin haksız olduğu bir durum bu.
Kaldı ki adama 1250 olsun diye diretmedim. Sadece üslubuna sinirlendim. Üstelik haksız kazanç elde ediyor vergi kaçırıyor falan fıstık.
Kimsenin evine de çökecek değilim. Ama bizim insanımızın anlayamadığı bir durum var.
Oturmadığınız ev yatırımdır ve vaktiyle bir kontrat imzaladık. Altın, döviz, kripto para gibi yatırımlar da yapabilirdi. Her yatırım sürekli kâr etmek zorunda değil, hakkını arayan insanlar da uyanık ya da parazit değil. Bu kadar basit bir mantık.
Mune
K
Kazen
lütfen konumu kapatır mısınız? Herkese iyi günler dilerim