Ev sahibi karşısındaki haklarımız

Sözleşmeniz 2022 Temmuz'da bitmiyor Probis. 1 yıl sözleşme+ 10 uzatma yılı sonra bitiyor.2033 Temmuz'a kadar sizi çıkartamaz. Çok net yazıyorum. Boşuna kavga etmeyin ev sahibiniz ile, rahat olun. Zam için de Temmuz Tüfe oranına göre zam yapacaksınız, ne bir kuruş eksik ne Bir kuruş fazla. Oğlum oturacak geçerli bir bahane değil artık.

Sözleşmeniz 2022 Temmuz'da bitmiyor Probis. 1 yıl sözleşme+ 10 uzatma yılı sonra bitiyor.2033 Temmuz'a kadar sizi çıkartamaz. Çok net yazıyorum. Boşuna kavga etmeyin ev sahibiniz ile, rahat olun. Zam için de Temmuz Tüfe oranına göre zam yapacaksınız, ne bir kuruş eksik ne Bir kuruş fazla. Oğlum oturacak geçerli bir bahane değil artık.
Gayet geçerli bir bahane. İhtiyaç nedeniyle tahliye yazarsanız ulaşırsınız.

Buda ev sahibine haksızlik değil mi yahu bi kiraya veriyorsun sözleşme yapiyorsun 10 sene beni çikartamiyor çok saçma iş evin mi var derdin var

Gayet geçerli bir bahane. İhtiyaç nedeniyle tahliye yazarsanız ulaşırsınız.
Ev sahibinin Probis'in oturduğu ev harici iki evi daha var. Bu yüzden ihtiyaç nedeniyle tahliye istemi kabul edilmez.

Eğer ev sahibi sadece kendi oturduğu evi ve kiraya verdiği Probis'in evine sahip olsaydı gecerli olurdu.

Ilk evimizde kiraciydik. Ev sahibi ile görüştük. Evi satmak isterseniz aliriz yoksa bu evde istediginiz zam uzerinden oturmaya devam edelim dedik. Tamam dedi. Oturdugumuz ev cok buyuktu ona gore esya aldik, evin boyasını yaptirdik. Adam 2 ay sonra evi satacagim dedi. O zamanin parasi 300binlik eve 450bin fiyat cekti. Adil degil, kira zammi istiyorsan yapalim dedik, kabul etmedi, illa satacagim dedi. Tartistik, huzursuz oldugumuz icin evden ciktik. Kendi evimizi aldik ama esyalarimiz sığmadı tabi. Huzursuz olduysaniz o evde oturmaya calismayin derim cunku bu gerginlik siz orada oturdugunuz surece devam edecek.

Yok artık 10 senenin sonunda tapusunuda konu sahibi üzerine yapsında kurtulsun ev sahibi
Ev sahibi çıkıcaksın dediyse çıkarırır, 10 sene falan hikaye

Ev sahibinin Probis'in oturduğu ev harici iki evi daha var. Bu yüzden ihtiyaç nedeniyle tahliye istemi kabul edilmez.

Eğer ev sahibi sadece kendi oturduğu evi ve kiraya verdiği Probis'in evine sahip olsaydı gecerli olurdu.
Konu sahibi öyle biliyor. Adam dün diğer evlerini sattıysa durum değişir mesela. Bir de bu mahkemeler çok öznel oluyor. Aynı şehirde olmalarına rağmen bazı ilçeler birbirinden uzak oluyor ya da diğer evlerin yapısına bağlı uygunsuzluklar olabiliyor. Kaldı ki birbirinin tıpa tıp aynısı 2 evi de olsa birinden birindeki kiracı çıkacak elbet. Yani kesin 10 sene oturursun demek çok afaki.

Ev sahibi gitse tapuyu devretse kendi yakınlarından birine , çekerler ihtarnameyi o zaman kiracı paşa paşa cıkar.

Hem yukarıda yorumlarda okudum ev sahibi başka evim yok demiş , belki tapuda kendi üstüne evi yok . O zaman da oğlum oturacak gayet geçerli bir bahane.

Buda ev sahibine haksızlik değil mi yahu bi kiraya veriyorsun sözleşme yapiyorsun 10 sene beni çikartamiyor çok saçma iş evin mi var derdin var
Duruma göre Bibi.
Geçmişte insanları 3 ay sonra evimden çık diyerek dışarı atabiliyorlardi veya fahiş zamlar yapıyorlardı ve kiracı hakkı diye bir şey yoktu. İyi kiracılar için haksızlık değil elbette.

Kiracısı kötü ev sahibi için ise çok büyük haksızlık. Adam aylarca kira ödemiyor, evi ahir gibi kullanıyor ama tahliye etmek için göbeğin çatlıyor. En sonunda da zaten kira odemeden kaçıyorlar. Korkunç bir şey.
Veya en iyi ihtimalle tahliye talepli icra takibi baslatiyorsun. Hadi tahliye etmeyi başardın. Adam issizse yine elde var 0

Özellikle şu pandemi döneminde enflasyonun durumu belli. Kiralar fahiş fiyata yükseldi. Bunu gören ev sahipleri ya kiraya yüksek zam istiyor ya 5 yılı dolana kira tespit davası açıyor ya 10 yılı dolanı tahliye ediyor.
İki ucu seyli değnek. Yani ev sahibi haklı bu kadar zamma aldığı ev kirası yetmiyor ama kiracının da maaşına o kadar zam yapılmıyor, kiracı da haklı.

Velhasıl devletin bu konuyu yeniden düzenleyip her iki tarafı da koruyan yeni şartlar getirmesi gerek.

Son düzenleme:
Konu sahibi öyle biliyor. Adam dün diğer evlerini sattıysa durum değişir mesela. Bir de bu mahkemeler çok öznel oluyor. Aynı şehirde olmalarına rağmen bazı ilçeler birbirinden uzak oluyor ya da diğer evlerin yapısına bağlı uygunsuzluklar olabiliyor. Kaldı ki birbirinin tıpa tıp aynısı 2 evi de olsa birinden birindeki kiracı çıkacak elbet. Yani kesin 10 sene oturursun demek çok afaki.
Biz şu anda konu sahibinin yazdığı mesajlara göre yorum yapıyoruz. Güncel durum ve elimizdeki verilere göre. Sartlar değişirse senaryo değişir tabii ki.

Ev sahibi gitse tapuyu devretse kendi yakınlarından birine , çekerler ihtarnameyi o zaman kiracı paşa paşa cıkar.

Hem yukarıda yorumlarda okudum ev sahibi başka evim yok demiş , belki tapuda kendi üstüne evi yok . O zaman da oğlum oturacak gayet geçerli bir bahane.
Bakın farkli senaryolara göre konusuyorsunuz. Şu anki bilgilere göre ortada 3 ev var.Ev sahibinin ilk beyanları bu yönde. Bu durumda mümkün değil.
Evlerden birinin satışını yaparsa mümkün
Evlerden birisi kendi üzerine değil eşinin üzerine ise mümkün
Ben yazılan göre yorumluyorum şartlar farklıysa veya değiştiyse o zaman tabii ki durum değişir.
Ama hukuki olarak şu anda yazılanlar doğruysa bu kızı evden çıkartamaz sadece anlaşma yoluna gidebilir.

Sadece buradan bir fikir ön bilgi alıyoruz diyelim. Elbette avukata danışacağız. Doğrusunu biliyorsanız bilgilendirir misiniz?
Detayi cok. Baska evi olmasi cikaramayacagi anlamina gelmez. Her dava kendi sartlarina gore degerlendirilir.Mahkeme samimi gorurse ihtiyacini tahliye karari verir. 6 ay 3 ay ihtar suresi bekleme yok sizde, belirli sureli sozlesme cunku.

Yok artık 10 senenin sonunda tapusunuda konu sahibi üzerine yapsında kurtulsun ev sahibi
Ev sahibi çıkıcaksın dediyse çıkarırır, 10 sene falan hikaye
Değil işte anlatmaya çalıştığım bu. Hukuki zemine oturtması lazım tahliye için. Bu şartlarda mümkün değil sadece anlaşma yoluna gidebilir. Ama evi oğlunun veya başka birinin üzerine geçirdigi an ihtar sonrası sadece 6 ay süresi var kiracının.
Ha ortada sadece iki ev varsa yine tahliye edebilir.

Değil işte anlatmaya çalıştığım bu. Hukuki zemine oturtması lazım tahliye için. Bu şartlarda mümkün değil sadece anlaşma yoluna gidebilir. Ama evi oğlunun veya başka birinin üzerine geçirdigi an ihtar sonrası sadece 6 ay süresi var kiracının.
Sizin anlatığınız kadar zor değil.
Tecrübeyle sabitir
10 yıl hele çok ütopik
Ben hiç 10 yıl süren ev sahibi- kiracı mahkemesi duymadım.
En fazla 1 sene içinde çıkarırı ev sahibi
Yeterki kafasına koysun
Tabiki konusahibi için üzücü
Ama adamın malına ortak değil neticede

Bakın farkli senaryolara göre konusuyorsunuz. Şu anki bilgilere göre ortada 3 ev var.Ev sahibinin ilk beyanları bu yönde. Bu durumda mümkün değil.
Evlerden birinin satışını yaparsa mümkün
Evlerden birisi kendi üzerine değil eşinin üzerine ise mümkün
Ben yazılan göre yorumluyorum şartlar farklıysa veya değiştiyse o zaman tabii ki durum değişir.
Ama hukuki olarak şu anda yazılanlar doğruysa bu kızı evden çıkartamaz sadece anlaşma yoluna gidebilir.
Konu sahibi yazdı ev sahibi demiş ki ben öyle birsey söylemedim başka evim yok demiş .

Sizin 10 yıl çıkaramaz yorumunuza istinaden yazıyorum . İş inatlaşmaya giderse ev sahibi devreder bir yakınına paşa paşa çıkarırlar.

Biz şu anda konu sahibinin yazdığı mesajlara göre yorum yapıyoruz. Güncel durum ve elimizdeki verilere göre. Sartlar değişirse senaryo değişir tabii ki.
Ama oğlum gelecek çık demek yasal.
Biz başka şehirden atamayla geldik. Babamın üç evi vardı birinde ablam birinde kendi diğerinde kendi oturuyordu. Avukat kuzenim de o zaman çıkmak zorundalar dedi. Ki ihtar çektik çıktılar, biz oturduk. Çocuğu anası babası oturacaksa çıkarma hakkı var. Babam bizi oturtmasaydı kiracının hakkı o zaman vardı. Yani çıkmak zorunda çıktıktan sonra eğer yalan söylemişse o zaman dava yolu var

Konu sahibi yazdı ev sahibi demiş ki ben öyle birsey söylemedim başka evim yok demiş .

Sizin 10 yıl çıkaramaz yorumunuza istinaden yazıyorum . İş inatlaşmaya giderse ev sahibi devreder bir yakınına paşa paşa çıkarırlar.
çıkarır da şöyle bir farkı var
şu an ev sahibi 2 ay içinde çık diyor kafasına göre. 2 ay çok çok az bir süre zaten kiralık ev kıtlığı var piyasada.
ama yasal yollarla kendini ev sahibi haklı duruma getirse bile en az 6 ay zamanı olacak taşınmak için. 2 ay nerede 6 ay nerede. 2 ayda ev bulamazsın ama 6 ayda bulursun. en azından bu şekilde olursa zaman kazanmış olur bu insanlar da.
bu adam kafasına koyduysa beni her türlü çıkarır diye düşünüp 2 ayda iki ayağını bi pabuca sokup telaş olmasına gerek yok, stres de sağlığa zarar.

Sizin anlatığınız kadar zor değil.
Tecrübeyle sabitir
10 yıl hele çok ütopik
Ben hiç 10 yıl süren ev sahibi- kiracı mahkemesi duymadım.
En fazla 1 sene içinde çıkarırı ev sahibi
Yeterki kafasına koysun
Tabiki konusahibi için üzücü
Ama adamın malına ortak değil neticede
10 yıl süren mahkeme değil 😂😂😂

çıkarır da şöyle bir farkı var
şu an ev sahibi 2 ay içinde çık diyor kafasına göre. 2 ay çok çok az bir süre zaten kiralık ev kıtlığı var piyasada.
ama yasal yollarla kendini ev sahibi haklı duruma getirse bile en az 6 ay zamanı olacak taşınmak için. 2 ay nerede 6 ay nerede. 2 ayda ev bulamazsın ama 6 ayda bulursun. en azından bu şekilde olursa zaman kazanmış olur bu insanlar da.
bu adam kafasına koyduysa beni her türlü çıkarır diye düşünüp 2 ayda iki ayağını bi pabuca sokup telaş olmasına gerek yok, stres de sağlığa zarar.
Netice çıkarmak isterse öyle ya da böyle çıkarır işte demek istediğim bu .
İnsanların kendi mülkü , keşke verilen sözlere sadık olsalar ama malesef .

X