Ev Sahibi- Evden Çıkarma- Ne yapmalıyım YARDIM

lAnKal

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2019
164
153
28
Merhaba herkese direk konuya geçiyorum. Lütfen uzun diye geçmeyin akıl verin bana.

2 yıldır 3-4 katlı bir apartmanda oturuyorum. Apartman komple ev sahibinin (en üst katta o oturuyor, 2.katta ben). Geçenlerde apartman ve tüm daireler dahil elektrikler göz kırpar gibi oluyordu. Eşimde işten geldi ev sahibini aradı, "abla elektrikte sorun var isterseniz arayım bı gelip baksınlar. Büyük bir sorun cikmasin" dedi. Neyse aramışlar adamlar geldi. Bakmışlar 2. Katta (benim ev yani) sorun var demişler. Neyse ev sahibinin oğlan geldi esime söyledi. Eşimde yarın elektrikçi çağırıp baktiracagini söyledi.

Yarım saat geçti ev sahibinin kocası aradı. Konuşma Su; ev sahibi: elektirikcini çağırıp yaptircan kardeşim.
esim: tamam abicim çağırırım yarın.
Ev sahibim: sen evde bir şey mi kullaniyorsun? 10 yıldır arıza vermeyen elektrik bu yıl arıza verdi?
Esim: (sesini yükseltti biraz) ne demek istiyorsun abine kullanicam ben evde? Apartman 15 yıllık tesisat eskimiş olabilir. Falan filan bunlar az tartıştı. Esim mühendis arkadaşını çağırdı elektrik bölümü bitiren. Çocuk geldi meğer sorun dışardaki trafodanmis. Neyse kızlar sabah karısı geldi. Çok sevdiğim bir ablamdi. Eşini savundu ve benim eşimin asla ama asla elektrikçi cagircam demedigini savundu, yemin bile etti. Neyse ben çok kırmak istemedim dinledim, tamam abla eşler tartışmış olabilir boşver dedim kahve yapıp içelim. Neyse içti gitti eşim geldi. Konuştuk öyle eşim bagirmaya başladı. "Sen bana inanmiyormusun? Kendi kulaginla duydun. Birazda ev sahibine küfretti ki asla savunmuyorum eşimi bu konuda. Neyse abla kişisi bizim kapıyı dinlemiş her şeyi duymuş.

Kapıyı çaldı bize ağzına geleni saydı evimden çıkıp gidin dedi. 1 hafta oldu yasanali.bu gün kira günü gelmiş kapıma kira istiyo. İyide daha bu gün günü gecikmedi ne diye geldin dedim birde biz tartıştık. Asla kızlar kiramı aksatan biri değilim.1 gün bile gecikmeli vermedim böyle yapması zoruma gitti.

Şimdi eşim zamlı vermeyecegim kirayı diyor. Bir şey derse beni arasını soyle diyor. Pandemide kirama zam yapamazsın de diyor. Kızlar sizce ne yapayım? Kadın hangi odada oturduguma bile karışıyor. Anteni yapmış sözde onun için bile para almamış. İyide ev sahibi olarak bunu sağlaması gerekmiyor mu? Bu gün ağlaya ağlaya bı hal oldum. Bana bı yol gösterin 😭

Kontrat bittiyse çıkartır, tefe tüfeye göre belli bir miktar zam yapma hakkı var; siz ben onu vermem bunu vermem diyemezsiniz. Ev sahibi de beğenmiyorsan çık der o zaman. Zam yapıp yapmama ev sahibinin inisiyatifindedir. Çıkana kadar da kirasını ister doğal olarak. Ben ayın ortasında çıktıysa iki haftalık kirayı da alıyordum.

Sizi kafasına göre çıkartamaz , dava falan açılır sonuçlanması yıllar sürebilir . Kirayı en fazla yüzde 10 yada enflasyon değerine göre arttırabilir , zamanlı ve düzenli ödediğinize dair belgeleri saklayın mahkemede yardımcı olur .
Bizde hiç belge falan yok. Sadece ilk girdiğimizde kira sözleşmesi yaptık onuda o aldı

Kontrat bittiyse çıkartır, tefe tüfeye göre belli bir miktar zam yapma hakkı var; siz ben onu vermem bunu vermem diyemezsiniz. Ev sahibi de beğenmiyorsan çık der o zaman. Zam yapıp yapmama ev sahibinin inisiyatifindedir. Çıkana kadar da kirasını ister doğal olarak. Ben ayın ortasında çıktıysa iki haftalık kirayı da alıyordum.
Teşekkürler ben o zaman esime zamlı vermesini söyleyeceğim. Her iki tarafta çok inat ve arada kayniyorum

Çıkartamaz , yazılı olarak bildirmesi lazım yoksa otomatik olarak yenilenir

Teşekkürler ben o zaman esime zamlı vermesini söyleyeceğim. Her iki tarafta çok inat ve arada kayniyorum
Tatlım adam çıkın demiş 2 yıllık falan değilse yıl sonu bitiyorsa sözleşme 6 ay içinde çıkmanız lazımmmm. Ev bakmaya başlayın şimdiden valla evler de arttı kiralık satılık zor bulunuyor..

Tatlım adam çıkın demiş 2 yıllık falan değilse yıl sonu bitiyorsa sözleşme 6 ay içinde çıkmanız lazımmmm. Ev bakmaya başlayın şimdiden valla evler de arttı kiralık satılık zor bulunuyor..
Sözleşme ilk yıl yapıldı ve sonra yenilenmediyse sınırsız süreli sözleşmeye dönüşür. Ev sahibi geçerli bir sebebi olmadıkça çıkartamaz.

Sözleşme ilk yıl yapıldı ve sonra yenilenmediyse sınırsız süreli sözleşmeye dönüşür. Ev sahibi geçerli bir sebebi olmadıkça çıkartamaz.
şöyle değil miydi; sınırsız değilde belirsiz süreli oluyordu ve istediği zaman çıkartabiliyordu ev bulma taşınma içinde 6 ay hakkı oluyordu kiracının. Ben mi yanlış biliyorum acaba yanlış yönlendirmeyelim, araştırdınız mı?

İlk girgimixde sözleşme yaptık bir daha hiç bir şey yapmadık. İnşallah bu ay çıkacağım, bana çok diyen insanın evinde kalmam zaten ama daha 1 hafta olmuş çok diyeli hemen kapıma geliyo 😔 esime sizin söylediğiniz söyledim. Zamlı vermesi gerektiğini oda tamam dedi.

şöyle değil miydi; sınırsız değilde belirsiz süreli oluyordu ve istediği zaman çıkartabiliyordu ev bulma taşınma içinde 6 ay hakkı oluyordu kiracının. Ben mi yanlış biliyorum acaba yanlış yönlendirmeyelim, araştırdınız mı?
Hayır geçerli sebebi olduğu zaman süre giriyor devreye. Satma olur, oğlunu evlendirme olur öyle şeyler. Ben senden sıkıldım çık diyemiyor.

Kontrat her sene otomatik yenilendiği varsayılır. Kontrat bitti diye bir şey yok yani. Yasal süre 10 yıldır. 10 yıl dolmadan çıkaramaz. Kendi 2. bir evi olduğu için dava da açsa çıkaramaz.

Kontrat her sene otomatik yenilendiği varsayılır. Kontrat bitti diye bir şey yok yani. Yasal süre 10 yıldır. 10 yıl dolmadan çıkaramaz. Kendi 2. bir evi olduğu için dava da açsa çıkaramaz.
Diyelim dava açtı geçerli bir sebebi var oğlu evlenecek ya da evi satacak vs. (Evi satsa bile çıkaramaz çünkü ) sizinle anlaşmak zorunda. Bir arkadaşım kiracisi ile davalık olmustu o evde evlendiği için kendi oturmak istiyordu. 3 kira bedeli ödemek zorunda kaldı. Mahkeme kararı ile. Yasalar kiracıdan yana yani her türlü. Ev benim istediğim zaman çıkarırım diye bir şey yok. Yasalar bunu bir iş anlaşması olarak görüyor. Karşılıklı anlaşma şart. Bir tarafın paşa gönlü istedi diye kimse mağdur olmak zorunda değil. Ayrice elektrikci masrafini da ev sahibi öder.

X