Ev mi? Kreş mi?

Faili mechul

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2017
56
69
8
Merhaba hanımlar, başlıktan da anlaşılacağı üzere bu ikilemde kalmış bulunmaktayım. Üç buçuk ve beş yaşlarındaki kuzularımı kreşe göndermek istemiyorum ama göndermek zorundayım. Hali hazırda bir buçuk yaşında ve dünyaya gelmeye bir kaç ayı kalmış bir kardeşleri daha var. Karışık oldu farkındayım.

Şu an apartman dairesinde oturuyorum, Bahçeli bir eve çıkabilirim. O zaman 4 çocukla bahçeli bir evde aradığım huzuru bulabilir miyim? Çünkü çok pimpirikliyim, şimdi bir kreşe başlattık ama onlar gelene kadar gözüm yolda, içim hiç rahat değil, verdiğimiz kuruma güvenim tam, ama ben onları çok özlüyorum. Evde özgürce güle oynaya geçirdikleri zamanı ellerinden almış gibi hissediyorum.

Çıkalım bahçeli bir eve toza toprağa bulansınlar, çocukluklarını özgürce yaşasınlar istiyorum. Zaten hayat onları bir şekilde sokmayacak mı o hengameye?
Çok uzatmak istemiyorum, sorularınıza biraz geç cevap verebilirim, fikirlerinizi merak ediyorum, teşekkürler şimdiden :)

Bir noktada çocuklar okula başlamak zorunda, onlardan ayrılmaya alışmak zorundasınız. Fazla duygusal bakmayın derim herkesin çocuğu aynı şeyleri yaşıyor hatta bebeklikte bakıcıya bırakılan çocuklar var. Sizinki pek dert değil bence...

Bir noktada çocuklar okula başlamak zorunda, onlardan ayrılmaya alışmak zorundasınız. Fazla duygusal bakmayın derim herkesin çocuğu aynı şeyleri yaşıyor hatta bebeklikte bakıcıya bırakılan çocuklar var. Sizinki pek dert değil bence...
Haklısınız dert olmayabilir, dertten ziyade seçeneklerimi değerlendirmek konusunda kararsız kaldım diyelim..

bahceli ev cocuklu hele ki 4 cocuklu bir aile icin cok cok iyi olur. imkaniniz varsa muhakkak degerlendirin.

5 yasindaki icin muhakkak okul gerekiyor artik.
3,5 yasindaki de eger ki basladiysa devam etsin bence, ama yarim gun yeterli hatta haftanin 2-3 gunu de olabilir, zaten evde kardesi de var, cok fazla sosyallesme ihtiyaci duymuyordur.

bahceli ev cocuklu hele ki 4 cocuklu bir aile icin cok cok iyi olur. imkaniniz varsa muhakkak degerlendirin.

5 yasindaki icin muhakkak okul gerekiyor artik.
3,5 yasindaki de eger ki basladiysa devam etsin bence, ama yarim gun yeterli hatta haftanin 2-3 gunu de olabilir, zaten evde kardesi de var, cok fazla sosyallesme ihtiyaci duymuyordur.
Evet imkanım var, ve çok istiyorum. Sadece korkuyorum sanırım yeni bir düzen ve 4 çocuk.
Çünkü bahçeli evi seçersem hem kreşe gitsinler hem bahçeli eve çıkalım diyemeyeceğim.

Evet imkanım var, ve çok istiyorum. Sadece korkuyorum sanırım yeni bir düzen ve 4 çocuk.
Çünkü bahçeli evi seçersem hem kreşe gitsinler hem bahçeli eve çıkalım diyemeyeceğim.

o zaman bahceli ev derim ben,
ama 5 yasindakinin devam etmesi sart, seneye okula baslayacak cunku.

5 yaşında ikiz yegenlerim var ve cok zor dünyaya geldiler ayrıca ablam çok geç anne oldu sene bekledi onları diyebilirim. . Yani ablam kadar pinpirikli ablam kadar çocuklarının üstüne titreyen paylasamayan bir anne görmedim ben henüz çevremde ☺ olurmu olmazmi yaparlarmi yapamazlarmi benim çocuklarım ikizler zaten oyun oynuyorlar kendi aralarında ee paylaşımcı kardeşiyle herseyi paylaşıyor zaten derken şuan sabah 8 öğlen 12 arası anaokulundalar ve inanin çok mutlularrrr erkenden kalkiyorlar okul için. . Demem oki hiç aklınız kalmasın heleki alıştirma dönemini gectiyseniz adepte oldularsa okula sakin olaki almayin okuldan inanin çok iyi oluyo onlar için. .

Bahçeli evde olsa 5.5 -3.5 yaşındaki çocuk için anaokulu -kres şart diye düşünüyorum
Bunu biraz daha açabilir misiniz? Evde yeteri kadar sosyaller keza sosyal aktiviteler konusunda da elimizden geleni yapıyoruz, 2 seneye yakındır çocuk gelişimi öğrencisi bir oyun ablamız haftanın 3 günü değişik aktiviteler yaptırıyordu. Ben bu nokta da neden illa kreş sorusunun cevabını İnanın bulamıyorum

Bunu biraz daha açabilir misiniz? Evde yeteri kadar sosyaller keza sosyal aktiviteler konusunda da elimizden geleni yapıyoruz, 2 seneye yakındır çocuk gelişimi öğrencisi bir oyun ablamız haftanın 3 günü değişik aktiviteler yaptırıyordu. Ben bu nokta da neden illa kreş sorusunun cevabını İnanın bulamıyorum

Hanimefendi çocuğunuz seneye okula başlayacak ( 5.5 yaşındaki ) ve ilk okula alismasi icin hazırlanması anlamında okul öncesi egitim şart diyorum.Evde her imkanı sunuyor olmaniz durumu değiştirmiyor okul disiplini diye bir şey var belli saatte kalkıp belli saatte okula gitmesi, belli saatte yemek yemesi,toplu şekilde yaşamayı öğrenme vs vs bunları evde ne kadar verebilirsiniz ?

Ayrıca nereye kadar bu ev okulu sisteminizi sürdürmeyi planliyorsunuz bu cocuklar okula illa gidecek ne kadar erken alışırsa o kadar iyi kusura bakmayın da çok aşırı buluyorum ben bu tarz şeyleri .Gereksiz bir şekilde fedakarlık gösteriyorsunuz

Cocuklarin bahcede ve evde gecirecekleri zaman ile kreste gecirecekleri zaman cok farkli. Kreste pek cok etkinligin yani sira yaşıtlarıyla sosyallesme imkani olacak ki bence bu cok önemli.

Back
X