Tabikide mesela biraz ben birikim yapmıştım öylelikle aldım yoksa dediğim gibi ucuz ve güzel çok mobilya var ve aldıklarım zaten marka değil.Önemli olan içinize sinmesi modalife ikea gibi yerleri dolaşmanızı tavsiye ederim.benim gönlümden geçen klasik mobilyalardan ziyade rengarenk bir ev tabi:) ama bütçemi düşünerek hareket etmek zorundayım. İnşallah zamanla onlar da olur. Siz de güle güle kullanın eşyalarınızı
Doğalgazı üstüne almak baya masraflıydı mesela
350 TL ydi şimdi kaç bilmem
Ama 3 taksitle mi ne faturana yansıtırlar
Evet ben az ve öz tercih ettim çeyiz topiğim mevcut ne aldığımın hepsini görebilirsiniz öyle incik boncuğa hiç girmedim bile zigon sehpamızı bile yeni aldık düşününaslında dediğiniz gibi ev kurdum mu ömürlük düşünmek lazım kalitelilerinden almak lazım özellikle de elektrikli aletlerde. ben maksimum 20 bin tl diye düşündüm aslında sizin hesabınızda bazı değişiklikler yapılarak benim bütçemi aşmadan halledilebilir tsk.ederim :)
Rica ederim sürpriz olmasından iyidir önceden bilip ona göre hesaplamakevet bu tip masraflarda var ilk başta tabi. Allah yardımcımız olsun tskler :)
Evet ben az ve öz tercih ettim çeyiz topiğim mevcut ne aldığımın hepsini görebilirsiniz öyle incik boncuğa hiç girmedim bile zigon sehpamızı bile yeni aldık düşününBence abartmadan çok aşırı fiyatlar vermeden bilindik markalardan kaliteli almaya çalışın derim özellikle beyaz eşya ve elektrikliler önemli yani hepsi için öyle yatak odası takımımızı köşe koltuğumuzu doğtaştan aldık mesela yatağımız yataş yine iyiydi kalitesiz alsak belimiz ağrıyacak misal onun gibi çok örnekler var beyaz eşya da ya siemens ya bosch öneririm bunlar önemli şeyler taksitler bitiyor almaya başlayın inanın düğünden sonra bu borçlardan hiçbiri kalmadı önceden aldık ödedik yatak odasını ailem yaptı bir tek eşimde kendi aldı diğerlerini mutfağı elektriklileri de ben aldım
sizin paketleriniz baya uygunmuş hem çeşitli hem de fiyatı güzel. mağaza adını öğrenebilir miyim?Ikea ucuz degil ki.
Kalitesiz ayrica.
En guzeli evkur tadinda ama evkur kurumsalliginda olmayan yerler.
Detayli yazayim.
1 kose tk
1 salon tk
Salon masa sandalye tv unitesi (yani vitrinli olanlardan)
Yatak odasi tk
Yatak
Camasir mk
Bulasik mk
Buzdolabi
Tv
Uydu alici
Dvd player
Mutfak masa sandalye
Orta sehpa
Kucuk sehpalar
Ocak
9500 tl
Misafir yemek tk
Misafir catal kasik tk
Gunluk yemek tk
Gunluk catal kasik tk
Elektrikli supurge
Firin
Tencere seti
Omlet seti
Mutfak robotu
Tost mk
Nihalesinden tuzluguna tum mutfak ivir zivirlari.
6 tk nevresim
1 yatak ortusu
2 yorgan
Bornoz seti
Banyo paspasi
Camasir sepeti
Banyo icin seramik tk vs
3500 tl
Perdede ve halida ucuza kacmadim ikisine 5 bin tl verdim. Perde 3300 hali 1700 (halilarim 4 4 4 3 ve ve 5m2lik merinos kampanya vardi 1 alana ikinci % 50. Uyguna da bulursun)
Bizim harcamalarimiz bunlardi. 2015 fiyatlari. Magaza adi da verebilirim. Harcama kontrolu ve hesabi icin dugun.com'un planlama aracini kullabilirsin.
Ben daha zigon alamadım nehirama bende senın gibi düşünüyorum eşyalar en az 8-10 yıl kullanılmalı
sizin paketleriniz baya uygunmuş hem çeşitli hem de fiyatı güzel. mağaza adını öğrenebilir miyim?
he ben paket sandım yaBenimkiler paket degil. Tek tek secip deli pazarlik yaptık her seye :) bide dvd, zigon falan hediye edin diye adeta coreklenip aldigimiz seyler
9500 tllik kisim gungorende karacan avm. Senetli alisveris.
Halilar onun karsisindaki merinos magazasindan.
3500 tllik kisim bagcilar guneslide bir yer ama adini hatırlamıyorum gidecek olursaniz yer tarifi versem?
aynen canım ben oldukça minimum bütçeli kullanışlı ve zaruri eşyaları alayım diyorum. zaten lüks ve ihtiyaç dışı olanı zamanla alınır. önce yaşanacak bir yer oluşturayım da inşallah :)valla ilk girişte kira işte depozito bazı yerler iki aylık depozito alıyor emlakçı komisyonu zaten bu kafadan 5000 götürür
badana boya yapılıysa ne ala.... yokda o da nerden baksan 600 -1000 arası
beyaz eşyalar tv tv ünitesi yatak odası salon masa sandaley halı bularda min 10000 eder
16000 + mutfak masrafı ve fatura giderleri ıvır zıvır derken 17000 bu işin dibi diyelim... ucu açık... eşyaa vaar eşya vaar....
aynen canım ben oldukça minimum bütçeli kullanışlı ve zaruri eşyaları alayım diyorum. zaten lüks ve ihtiyaç dışı olanı zamanla alınır. önce yaşanacak bir yer oluşturayım da inşallah :)
valla ben evlenmeden borç ödemekten bıktım zaten nişanımızı kendimiz yaptık. eşimin ailesinin taktığı altınları bile biz aldık onlar göstermelik taktılar hiç bir katkıları olmadı açık açık evlendiğimizde de bir katkılarının olmayacağını söylüyorlar. onların taksiti daha yeni bu ay bitiyor. maaşımın yarısı onlara gidiyor zaten eşimin başka ödemeleri var işle ilgili çok şükür onlar da az kaldı. ben de bu yüzden minimum düzeyse evimi kurup kira ve bu eşya taksitleri beni yormayacak şekilde bir yuva kurayım istiyorum. eşya ödemeleri bitince artık ev alma derdi başlayacak zaten. hayat ödemelerle geçiyor yemin ederim. kazandığı parayı son kuruşuna kadar borç ödemeden doyasıya harcayan insanlar varsa kıymet bilsinler çok şanslılarayyy sakın benim gibi hem kredi çekip hem takside girip hem kiraya çıkma.... harcamak kolayda ödemek çooook zor.... valla çook çooook bunalıma girdimdi ben.... Allah yardımcın olsun.... acele etme yavaaş yavaş sindire sindire al.... güzel şeyleri ucuza bulabilirsin evidea com u da araştır ben çok geç keşfettim.... bazı dolaplar ordan daha ucuza zamanla alabilirsin....
valla ben evlenmeden borç ödemekten bıktım zaten nişanımızı kendimiz yaptık. eşimin ailesinin taktığı altınları bile biz aldık onlar göstermelik taktılar hiç bir katkıları olmadı açık açık evlendiğimizde de bir katkılarının olmayacağını söylüyorlar. onların taksiti daha yeni bu ay bitiyor. maaşımın yarısı onlara gidiyor zaten eşimin başka ödemeleri var işle ilgili çok şükür onlar da az kaldı. ben de bu yüzden minimum düzeyse evimi kurup kira ve bu eşya taksitleri beni yormayacak şekilde bir yuva kurayım istiyorum. eşya ödemeleri bitince artık ev alma derdi başlayacak zaten. hayat ödemelerle geçiyor yemin ederim. kazandığı parayı son kuruşuna kadar borç ödemeden doyasıya harcayan insanlar varsa kıymet bilsinler çok şanslılar