bizim de ev 2+1
yatak odası 5.200
oturma odası 4.200
masa sandalye 2.000
mutfak masası 1.000
tül perdeler 1.500
halılar 750
beyaz eşya 5.500
küçük eşyalar çeyizimde vardı
dügün masrafıda salon hariç 4.000 gitmiştir
depozito 500+300 ev kirasına vermiştik.
sonraki 1 yıl çok borç ödedik bilezikleri sattık
bazen diyorum keşke herseyin ucuzunu alsaydım zaten kiradayım.Bazen de iyiki almışım sonra bidaha böyle alamazdım diyorum.Sonuçta geçinme mücadelesi veriyosun sonra yatırım yapmaya uğşasıyosun birde çocuk olsa bakıcı ve bakım parası olucak. Yani Allah kolaylık versin canım.
Sakın böyle bir hataya düşme canım. Başka bir ailenin çocuğu gibi olursun sadece.yok canım bekar evi değil evlenip eve çıkmak için diyorum. şu an nişanlımla birlikte yaşıyoruz sayılır,benim işim yüzünden onlarda kalıyorum haftada bi kaç gün kendi ailemin evine gidebiliyorum. evlenip eve çıkmayı planlıyoruz artık 10 senedir de beraberiz bir an önce evlenelim istiyoruz. ben pek ailesiyle yaşama tarafları değilim evlerinde 2 tane boş oda var ama benim babam da kesinlikle istemiyor o zaman eve çıkana kadar evlenmeyin diyor kestirip atıyor. semt olarak avrupa yakası düşüyorum incirli bahçelievler bakırköy tarafları olabilir sanırım. aylık ortalama 2500tl gibi bir ödeme çıkıcak sanırım. kira fatura ve bu mobilya taksitleri ile
aynen ben o 6 bin lafını bekar evi sanıp demiştim baktım ki evleniyormuş 10-15 binden aşağı mümkünatı yok gibiBence de 20 Binden aşağısı zor gibi.
Ama bekar evi olucak , 3-5 yıllık geçici bir durum diyorsan değişir.
ay kuzum eşinle çıkcağınızı bilmiyordum ama evin tüm eşyalarını kapsayan düğün çeyiz paketleri bulabilrsin. ayrıca bazı şeylerin eksik kalabilir onları gözünde büyütme bi evinize geçin yavaş yavaş tamamlanır
Evet canım, ben de evli değilim ama tek yaşıyorum. 5 bine anca beyaz eşya alır sanki. Ki buzdolablı, çamaşır makinesi gibi şeylerde ucuza kaçmamalı. 10 yıl kullanıyorsun. Küçüğünü falan tercih edip sonra pişman olur insan.aynen ben o 6 bin lafını bekar evi sanıp demiştim baktım ki evleniyormuş 10-15 binden aşağı mümkünatı yok gibi
Sakın böyle bir hataya düşme canım. Başka bir ailenin çocuğu gibi olursun sadece.
Herşeyin 4x4 olması gerekmiyor ki. Size acil olanları alır, diğerlerini zamanla yaparsınız zaten.
Halı falan her evde fazlası oluyor, ailelerden alınabilir. Pazarda çok ucuza çok şık perdeler oluyor.
Konu sahibi istanbuldasın
Şu an geliriniz yüksek değil kira vs zorlar diye düşünüyorsun
Bu hafta sonu ikea ya gidiyorsun uygun fiyatla olanlardan hesap yapıyorsun onlara da zam gelmiş ama olsun 4 sandalye ahşap masa 354 tl idi galiba
Ömürlük değil kullanımlık olsun gerekirse ama mesela billy serisi var kitaplık camlı dolap tv ünitesi vs
Modern bir salon döşe orda otur yatak odası diğer oda da ütü vs odası oldu bitti
En önemlisi huzur o alınmıyor bu nedenle eşyayı çooook önemseme
istanbuldaysan avcılarda irfan home diye bi yer var ben bütün eşyalrımı ordan aldım 14 ay taksitle ayda 600 civarı ödeme yapıyorum, fazlaca modeli ve çeyiz setleri de oluyor bi ziyaret edebilirsin fikir açısından
aylık 600tl ödemesi iyiymiş gerçekten burası bir not alayım tsk.ederim
senet mantığıyla çalışıyor ama güvenilir ve kredi kartını vs bağlamak zorunda kalmadan taksitli alışveriş yapabiliyorsun ve dediğim gibi gerçekten güzel modeller var. Umarım gönlüne göre olur herşey :)
Bende cama göre perde yaptırcaktım tuttugumuz ev boydan boya camdı her odası ve korniş yoktu rustik yaptırdık o yüzden.Normal mutfak masaları 750 tl idi ama ben yıllarca kullancağım için biraz fazla ödeyip kendi zevkime göre aldım.Arkadaşım bana perde vs çok fazla geldi mutfak masası nedir ki 1000 tl ye insanın içi gider bir şey dökülse kesse vs
Köşe koltuk 1000 lira modalifedan indirimdeydi,yatak+baza+elbise dolabi+makyaj masasi+çekmece+tv unitesi+orta sehpa 1750 lira,buzdolabı(en minik olanlarindan değilde yine kucuklerden)+çamaşır makinası 1300-1600 arasiydi net hatirlamiyorum,perde(2 tane stor) 350 ,halida yine tanesi için 300u gözden çıkar,mutfak için tabakları takım almıştım 250 300 arası bir şey tuttu+ivir zivirada 500u gözden çıkar. Nerden baksan 6 7 bini bulur.
Bende cama göre perde yaptırcaktım tuttugumuz ev boydan boya camdı her odası ve korniş yoktu rustik yaptırdık o yüzden.Normal mutfak masaları 750 tl idi ama ben yıllarca kullancağım için biraz fazla ödeyip kendi zevkime göre aldım.
ha unutmadan facebooktada "buy sell swap in ıstanbul turkey" diye bir grup var burda da cüzi ücretler karşılığı ikinci el eşya alışverişi oluyor. orda da kullanışlı temiz eşylar görmüştüm, tv ünitesi mutfak masası sandalyesi gibi gereksiz pahalı eşyalar için göz atabilirsinevet kredi hesaplamalarına bakıyorum bir ton faiz koyuyorlar üzerine. beyaz eşya ve mobilyayı senetle almak daha mantıklı. tsk ederim ilginize :) aminn sizin de gönlünüze göre olsun inşallah
Biz yeni ev kurduk tabi 2014 yılında almıştık çoğusunu taksitli olacağı içinkaliteli ama uygun almaya çalıştık sadece tek bir oda yaptık ben hesaplarımızı yazayım siz ona göre düşünürsünüz
Salon koltuğu masası tv sehpası tv si falan içerisinde toplam ; 6.500
Yatak odası ve yatak beraber ; 6000
Beyaz eşyalar ; 5000 ( fırın ve davlumbaz evin kendisinde vardı)
Halılar ; 1400
Perde ; 2000
Süs eşyaları ; 100-150
Elektrikli aletlerim mutfak eşyalarım ; 8000 civarı
Benim hesabımla 30 bin civarı çıkıyor tabi ki mutfak eşyalarınız elektriklileriniz falan varsa rahat 15-20 bin civarı da tutabilir ben mutfak eşyalarımı elektriklileri en kalitelilerden hangi markada ne iyiyse öyle tercih etmiştim
ha unutmadan facebooktada "buy sell swap in ıstanbul turkey" diye bir grup var burda da cüzi ücretler karşılığı ikinci el eşya alışverişi oluyor. orda da kullanışlı temiz eşylar görmüştüm, tv ünitesi mutfak masası sandalyesi gibi gereksiz pahalı eşyalar için göz atabilirsin