Ev kredisi ,çocuk sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani size şöyle söyliyim kendi evleri hemde cok iyi bir semtte aylık 6.500 tl gelirleri var kayınbiraderim yurtdışında ev aldı

Kimse size bir sey almak zorunda degil ki.
6500 lira buyuk bir para degil. Burdan ne ayiracaklar da kac kardese bolecekler burdan size ev parasi cikacak?
Sizin maaslariniz ne kadar? Hayat pahali haklisiniz ama 35 yasina kadar bir seyleri yoluna koymadiniz mi?

Bu kafa yapisindan cikmaniz lazim. Cikamayacak kafadaysaniz da keske bastan evi olan biriyle evlenseydiniz veya cevrenizde gordugunuz, ogluna ev araba alan ailelerden birinin ogluyla...

Damdan 2 kişi 2 maaşla 6 yıldır ev alamamış.
Kv kp niye versin ev parası ?
Sen olsan vermezsin, bende vermem.
Burada hep kayın ailesine sallıyoruz ama ortada bir gerçek var.
Bak bende çalışıyorum ne için evimizi alabilmek için.
Burada herkesin dünya borcu var/vardır, ödenmiştir.
Ama konu sahibinin bakış açısı çok yanlış.

Ben kv yerinde olsam sorarım 6 yıldır ne yaptınız diye.

biz bile sorduk da bir somut cevap alamadık

ben düğünün yapsın diyenlere de bunu yazıyorum

yani 50li yaşlarda olan jenarasyonda hala kadın çalışması yoğun değil, bu durumda düğünümüze yardım etsin diye beklentiler tek maaşlı ailelerden

iki genç el ele verip çalışmak yerine tek maaşlı babaların kıt kanaat gelirlerinden nemalanmak istiyor

evet bazen durumlar kötü yani gençler iş bulamıyor, işsiz kalıyor vs o durumda ailelerden destek istenir de aileler de destek olur

zira o kısa süreli ve geçicidir ama bizde aile desteği hep en büyük şeylerde beklenir

keza baba memur emeklisi olsun, 4000 TL emekli maaşı olan yani genele göre durumu iyi olan bir baba oğlu 2500 TL asgari ücretle çalışırken gidip de ona 500.000 değerinde nasıl ev alacak

tek tavsiyesi bak biz 4000 TL ile geçiniyoruz, siz iki kişi çalışın 5000 TL olur sıkışırsanız da elimizden geldiğinde yardımcı oluruz demektir ötesi olmaz ki

hadi tüm hayat pahalı beyanlarımızı çöpe atalım geçim 2500 yani asgari ücretle sağlanacak diyelim

babada zaten fazladan kalan 1500 TL, 10 yıl biriktirse 180.000 TL eder

Evet herkes çok haklı, herkes benden nefret ediyor ,erkek aileleri çok iyi ,gelinler çok kötü vs vs....:))))))
Ama siz gerçekten yazılanları okumuyor ya da yanlış anlıyorsunuz.Buraya konu açıyorsunuz,ne yapabilirim diye.Eşinizin tarafı vermek istemiyor.İnsanlar da size vermek zorunda değil.İsterse Karun kadar zengin olsun.İstemiyorlarsa yapabileceğiniz bir şey yok.E ne densin size git boğazına yapış al mı desinler?Uygun bütçeyle kredi çekin,çocuğu da ertelemeyin diyorlar.Başka ne denebilir??

Evet herkes çok haklı, herkes benden nefret ediyor ,erkek aileleri çok iyi ,gelinler çok kötü vs vs....:))))))
Erkek aılelerı çok ıyı ne alaka konuyla bağdaştıramadım. İsterse melek ısterse diğer melek olsun aıle ama kendı paraları dımı vermezler vermezler sizide zerre ilgilendırmez. Evladını ilgilendirmez hele sizi hiç ilgilendirmez. Hayır yanı beraber mı çalışıp gelir yaptınızda böyle mal sahıbı gıbı ortakçı gibi davranıyorsunuz. Hayır yanı o sevmediğin leş dediğin aıle ile yıllardır görüşmeyen sen hangı akla hızmet bırde kendı paranmış gıbı yapsınlar etsınler dıyorsun. Kv kp ı arayında burda ki gıbı konuşun bakalım ne dıycekler? Direk hayırdır benım paramdan sanane senı ne ılgılendırır dıycekler:kahve:

Merhaba Hanımlar,

Canım çok sıkkın ,6 yıllık evliyim eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .6 yıldır kiralardayız maddi korkulardan çocuk yapamadık .ben artık evimiz olsun cocuk yapalım yaşım 35 oldu diyorum eşime .eşimde bu sene krediye girelim ev alalım diyor .açıkcası artık bıktım birşeyler olsun istiyorum .sizler nasıl yaptınız ev kredisine girip cocuk sahibi olanlar biraz fikir verirseniz
Kredi çektim ev araba aldım iki tane de çocuk doğurdum bu sürede. Bildiğim kadarıyla herkes böyle yapıyor zaten, sizin beklentiniz değişik.

Kimse sana kötü ya da senden nefret ediyor demedi.
Düşüncen yanlış dedi.
Önce geçinemiyoruz dedin, sonra araba aldık dedin, önceki mesajlarda ortalamanın biraz üstünde maaş alıyoruz dediğin çıktı.
Sonra benim annem babam yok dedin, önceki mesajlarında iki tarafın ailesinden de hiç destek yok yazdığın çıktı.
Bence tepki alacağım diye lafı çevirmene gerek yok. Doğru neyse onu söyle. Buradaki herkes aynı fikirdeyken senin ısrarda tam tersi fikri savunman sana hiç düşündürmüyor mu? Acaba ben yanlış mı düşünüyorum diye durup düşünmüyor musun?

biz bile sorduk da bir somut cevap alamadık

ben düğünün yapsın diyenlere de bunu yazıyorum

yani 50li yaşlarda olan jenarasyonda hala kadın çalışması yoğun değil, bu durumda düğünümüze yardım etsin diye beklentiler tek maaşlı ailelerden

iki genç el ele verip çalışmak yerine tek maaşlı babaların kıt kanaat gelirlerinden nemalanmak istiyor

evet bazen durumlar kötü yani gençler iş bulamıyor, işsiz kalıyor vs o durumda ailelerden destek istenir de aileler de destek olur

zira o kısa süreli ve geçicidir ama bizde aile desteği hep en büyük şeylerde beklenir

keza baba memur emeklisi olsun, 4000 TL emekli maaşı olan yani genele göre durumu iyi olan bir baba oğlu 2500 TL asgari ücretle çalışırken gidip de ona 500.000 değerinde nasıl ev alacak

tek tavsiyesi bak biz 4000 TL ile geçiniyoruz, siz iki kişi çalışın 5000 TL olur sıkışırsanız da elimizden geldiğinde yardımcı oluruz demektir ötesi olmaz ki

hadi tüm hayat pahalı beyanlarımızı çöpe atalım geçim 2500 yani asgari ücretle sağlanacak diyelim

babada zaten fazladan kalan 1500 TL, 10 yıl biriktirse 180.000 TL eder

Israrla duymak istemiyor çünkü ondan cevap vermiyor.
O takılmış 6.500 tl iyi paradır yardım edilsin diye.
6.500 bugün açlık sınırının bile altında kalıyor ama onlar 2 kişi kaç yıldır bir evi bile alamamışlar.
Hele ki 6 sene öncesinde evler ne kadar uygundu.
Ben bile hala tonla borç öderken bile ev alacağım diyorum ve hala kimseden beklentim yok.
Benim eski konumu bilirsin aileme borç vermiştim onu bile istemiyorum artık.

Kimseden bir fayda yok çünkü insanlar zaten zor geçiniyorlar.

Damdan 2 kişi 2 maaşla 6 yıldır ev alamamış.
Kv kp niye versin ev parası ?
Sen olsan vermezsin, bende vermem.
Burada hep kayın ailesine sallıyoruz ama ortada bir gerçek var.
Bak bende çalışıyorum ne için evimizi alabilmek için.
Burada herkesin dünya borcu var/vardır, ödenmiştir.
Ama konu sahibinin bakış açısı çok yanlış.

Ben kv yerinde olsam sorarım 6 yıldır
bakın herkes soruyor ama yazmıyorsunuz

gelirleriniz kaç lira

kenarda kaç liranız var

yani 35 yaşında iseniz 10 yıl üzerinde çalışmanız var

kenarda 15 binlik araba dışında bir şey yok ise nereye gitti paralar

nasılsa bize ev alırlar mı dediniz

bakın çoğumuz yoğun çalışıp az kazanıyoruz hayat zaten pahalı lakin hala da varsa yer yoksa yemem diyoruz

kirada kalırım ama eş ailesine bana şunu al diyemem

Fight Club filmi repliği gibi "Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp, ihtiyacımız olmayan şeyler alıyoruz. "

hayatımız geçip gidiyor, çocuk sahibi olmak istiyorsanız çocuk sahibi olun ama çocuğu ev ile alternatif gibi önünüze koymayın
Ama siz gerçekten yazılanları okumuyor ya da yanlış anlıyorsunuz.Buraya konu açıyorsunuz,ne yapabilirim diye.Eşinizin tarafı vermek istemiyor.İnsanlar da size vermek zorunda değil.İsterse Karun kadar zengin olsun.İstemiyorlara yapabileceğiniz bir şey yok.E ne densin size git boğazına yapış al mı desinler?Uygun bütçeyle kredi çekin,çocuğu da ertelemeyin diyorlar.Başka ne denebilir??
Haha
bı melisa çayı ıcın sız en ıyısı
hahhaaa evet pasiflora içiyorum tavsiye ederim bide antidepresan :)))

Israrla duymak istemiyor çünkü ondan cevap vermiyor.
O takılmış 6.500 tl iyi paradır yardım edilsin diye.
6.500 bugün açlık sınırının bile altında kalıyor ama onlar 2 kişi kaç yıldır bir evi bile alamamışlar.
Hele ki 6 sene öncesinde evler ne kadar uygundu.
Ben bile hala tonla borç öderken bile ev alacağım diyorum ve hala kimseden beklentim yok.
Benim eski konumu bilirsin aileme borç vermiştim onu bile istemiyorum artık.

Kimseden bir fayda yok çünkü insanlar zaten zor geçiniyorlar.
Yahu zaten 28 29 yaşlarında evlenmişler. O zamana kadar bekarken birikim yapabilirlerdi. Benim sevgilim ya 22 yaşında, adam kenara para koymak için çırpınıyor. Babasının 4 cafesi var, araba al sat işiyle uğraşıyorlar. O da ondan bekleyebilirdi. Ama kendisi birikim yapıyor. Okul biter, biraz kendi paranı harcarsın sonra borçlarını ödeyip birikim yapmaya başlarsın. Doğrusu bu yani. 35 yaşına kadar kenara 3 kuruş atmamışlar ama sorsan kayınaile zengin, yurtdışından ev aldı bla bla.

Kimse sana kötü ya da senden nefret ediyor demedi.
Düşüncen yanlış dedi.
Önce geçinemiyoruz dedin, sonra araba aldık dedin, önceki mesajlarda ortalamanın biraz üstünde maaş alıyoruz dediğin çıktı.
Sonra benim annem babam yok dedin, önceki mesajlarında iki tarafın ailesinden de hiç destek yok yazdığın çıktı.
Bence tepki alacağım diye lafı çevirmene gerek yok. Doğru neyse onu söyle. Buradaki herkes aynı fikirdeyken senin ısrarda tam tersi fikri savunman sana hiç düşündürmüyor mu? Acaba ben yanlış mı düşünüyorum diye durup düşünmüyor musun?
Evet cnm çok haklısın çok iyisin herşeyin en doğrusunu sen bilirsin çok akıllısın :))ben gerizekalıyım 👏👏👏hahaaa bunları mı duymak istemiştiniz

Merhaba Hanımlar,

Canım çok sıkkın ,6 yıllık evliyim eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .6 yıldır kiralardayız maddi korkulardan çocuk yapamadık .ben artık evimiz olsun cocuk yapalım yaşım 35 oldu diyorum eşime .eşimde bu sene krediye girelim ev alalım diyor .açıkcası artık bıktım birşeyler olsun istiyorum .sizler nasıl yaptınız ev kredisine girip cocuk sahibi olanlar biraz fikir verirseniz
Herkes neden para versinler demiste ben bu konuda farklı bir görüş belirtmek isterim annelik babalık sadece doğurup büyütmek değil o dünyaya getirdigin çocugun tum hayatında yaninda olmaktır bence ki evlenirken hem erkek tarafınin hem kiz tarafinin aileleri imkanlar el verdigi olçude ortaklasa para koyup evlenen evlatlarina ev almak yukumlulugundedir. Bizede ailemiz hic birsey vermedi ben bebegim dogdugundan beri kirada olmama ragmen disimden tirnagimdan artiriyorum evlenecegi zaman ona ev alayim diye bakın ben kendimi degil onu dusunuyorum olmasi gereken annelik babalık budur. Oyle dunyaya getirip evlenince bizden ciktin artik oh ne güzel dünya şaka gibisiniz cidden

Evet cnm çok haklısın çok iyisin herşeyin en doğrusunu sen bilirsin çok akıllısın :))ben gerizekalıyım 👏👏👏hahaaa bunları mı duymak istemiştiniz
Ben kimseye gerizekalı demedim? Bunu a ima etmedim? Ama bu kadar insan bana yanlış düşündüğümü söylese bi durum düşünürdüm acaba gerçekten yanlış mı düşünüyorum diye.

Yahu zaten 28 29 yaşlarında evlenmişler. O zamana kadar bekarken birikim yapabilirlerdi. Benim sevgilim ya 22 yaşında, adam kenara para koymak için çırpınıyor. Babasının 4 cafesi var, araba al sat işiyle uğraşıyorlar. O da ondan bekleyebilirdi. Ama kendisi birikim yapıyor. Okul biter, biraz kendi paranı harcarsın sonra borçlarını ödeyip birikim yapmaya başlarsın. Doğrusu bu yani. 35 yaşına kadar kenara 3 kuruş atmamışlar ama sorsan kayınaile zengin, yurtdışından ev aldı bla bla.

Tabi olivia bende yıllardır çalışıyorum.
Evlenmek gibi amacım yokken 26 yaşında arabam vardı.
Onu satıp ev alacaktım ama şimdi eşimle birlikte alacağız diye sattım arabamı.
Yani evlilik kriter değil, belirli yaşa gelen insanın zaten kenarda birikimi olmuş olur.
30 yaşına gireceğim, eşim de 31 arabamız var hedefimiz ev almak.
Daha sonrasında çocuğumuza bile almak var skdks :KK53:

Ama annemiz babamız yapsın demedik tabi.

Herkes neden para versinler demiste ben bu konuda farklı bir görüş belirtmek isterim annelik babalık sadece doğurup büyütmek değil o dünyaya getirdigin çocugun tum hayatında yaninda olmaktır bence ki evlenirken hem erkek tarafınin hem kiz tarafinin aileleri imkanlar el verdigi olçude ortaklasa para koyup evlenen evlatlarina ev almak yukumlulugundedir. Bizede ailemiz hic birsey vermedi ben bebegim dogdugundan beri kirada olmama ragmen disimden tirnagimdan artiriyorum evlenecegi zaman ona ev alayim diye bakın ben kendimi degil onu dusunuyorum olmasi gereken annelik babalık budur. Oyle dunyaya getirip evlenince bizden ciktin artik oh ne güzel dünya şaka gibisiniz cidden
Bende sizle hemfikirim ama bazı arkadaşlar bana saldırmayı tercih ediyor

Tabi olivia bende yıllardır çalışıyorum.
Evlenmek gibi amacım yokken 26 yaşında arabam vardı.
Onu satıp ev alacaktım ama şimdi eşimle birlikte alacağız diye sattım arabamı.
Yani evlilik kriter değil, belirli yaşa gelen insanın zaten kenarda birikimi olmuş olur.
30 yaşına gireceğim, eşim de 31 arabamız var hedefimiz ev almak.
Daha sonrasında çocuğumuza bile almak var skdks :KK53:

Ama annemiz babamız yapsın demedik tabi.
Yahu insan utanır zaten koca koca insan olup evlenecek yaşa gelip anne babadan ev araba istemeye. Ben utanırım, benden isteselerde almam. Okutmuş büyütmüş meslek sahibi yapmışım yani.
Seni biliyorum sırf borç yüzünden çocuk erteleyen birisin, sende gidip birine el açabilirdin ama kendi paranla kendi emeğinle almayı seçtin. Taktir edilmesi gereken bu bana göre.

Siz buraya yardım istemeye değil,evet haklısın ne biçim kaynana diye pohpohlanmaya gelmişsiniz.İstediğiniz cevapları da alamayınca saldırgan bir tavır aldınız.
yahu ben çocuğu yapayım.Tüm imkanlarımı önüne sunayım.Okutayım iş sahibi yapayım.Evlendireyim.Sonra artık eşimle gezeyim tozayım,hayatımın,emekliliğimin tadını çıkarayım derken bir daha borç içine gireyim.Neden?Rahat olsunlar.Bir zahmet biraz zorlukla istediklerini alsınlar.Yeri gelince bu benim hayatım anan niye karışıyor diye söyleniyor ama!!

Kafalar pırıl pırıl ya ev mı alsınlar şaka gıbı yükümlüler bırde :KK70:Biz buna hep versınler bız yıyelim dıyoruz. E madem evlenmeyın kardeş nıye evlenıyorsunuz? İşinize gelince çekirdek aılem mahremım onlar dış kapının dış mandalı ama iş paraya gelince vercekler tabı:işsiz: Evlılık sorumluluktur olgunluk gerektırır. Bunları yerıne getıremeyen evını geçindiremeyecek ınsan aılesının evınde yaşasın.

Yoo ev almak yükümlülüğünde değil. Oldu, okuttu meslek sahibi yaptı evlendirdi bi de üstüne ev alsınlar. Bu insanlar hiç rahat görmesin mi habire çocuk için borca mı girsinler? Emekliliğinde gezmek rahat etmek onların hakkı değil mi? Ömür boyu çocuklarına mı harcasınlar herşeylerini. Ütopyada yaşıyorsunuz sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X