• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kiralayanlar veya kiraya verenler acil yardım!

Yorumlara bi baktim da ne kadar kotu dusunuyorsunuz yahu

Konu sahibi , biz de evi ay ortasinda gorup begendik ancak mevcut oturdugumuz evin kirasini odemis oldugumuz icin ev sahibinden rica ettik ay basinda odemeye baslamak icin , kontrata da ay basinin tarihini yazdik ve ay basindan baslattim

Kiracilar öcü , dolandirici , nefret edileai insanlar degildir , bir gun bile geciktirmeden de oduyorum , ne sansliyim ki ev sahiplerimin hepsi cok iyi insanlardi hicbiri sorun etmezdi boyle birseyi
Canım seni anlıyorum. Tabiki kiracılar için böyle düşünmüyorum. Şu an hem ev sahibiyim ama aynı zamanda bende kiradayım. Kiracıdan alacagım paranın üzerine 400₺ daha koyup her ay kendi kiramı vereceğim. Sorun şu ki ev 2 hafta boş kalacak ve eylül ayı geldiğinde vazgeçtik derlerse ben mağdur olacagım çünkü tutmak isteyenlere de tutuldu diyeceğim. Ayrıca emlakçıyla anlaşmamı da bozmuş olacağım. Eğer bi sorun olursa tekrar emlakçı bulmam gerekecek. Ben onlara zaten emlakçıya verecekleri 1 kira bedelini verdirtmiyorum. Amacım onlara tölerans gösterirken kendimide güvence altına almak. Bunun için fikirlerinizi önemsiyorum

Canım seni anlıyorum. Tabiki kiracılar için böyle düşünmüyorum. Şu an hem ev sahibiyim ama aynı zamanda bende kiradayım. Kiracıdan alacagım paranın üzerine 400₺ daha koyup her ay kendi kiramı vereceğim. Sorun şu ki ev 2 hafta boş kalacak ve eylül ayı geldiğinde vazgeçtik derlerse ben mağdur olacagım çünkü tutmak isteyenlere de tutuldu diyeceğim. Ayrıca emlakçıyla anlaşmamı da bozmuş olacağım. Eğer bi sorun olursa tekrar emlakçı bulmam gerekecek. Ben onlara zaten emlakçıya verecekleri 1 kira bedelini verdirtmiyorum. Amacım onlara tölerans gösterirken kendimide güvence altına almak. Bunun için fikirlerinizi önemsiyorum
Tam kira olmasa da kapora alin o zaman

Biz de kiracıyız
Her taşındığımız ev için ayın kaçında anlaştıysak o gün kontratı yapıp anahtarı alıp parasını verdik
Olması gereken bu sanırım

Paraya ihtiyacınız yoksa dedikleri gibi olsun yeni evlilere yardım etmiş olursunuz iyilik iyilik getirir herşey para değil ki hayatta...
Kiracıyı emlakçı bulduysa emlakciyi niye aradan cikariyorsunuz. Adam da ekmeğinin peşinde sonuçta.
Emlakçı o gün şehir dışındaydı evi ben gezdirdim yani onun bir hizmeti olmadı. Kendisine de söyledim durumu sorun yapmadı.

Biz ayın 15 ı gibi ev tutmuştuk. Ev sahibi kendi söyledi ayın 1 inde başlatalım diye. Kapora bırakmistik zaten. Kontratin imzalanmasi ile virlikte kira dışı ödemeleri yapmıştık.

Aynı şekilde de ev kiraladık. Onlar da depozitolari ödediler 10 gün sonra ay başında olacak şekilde kirayı başlattık.

Gayet normal bir istek. Bir de emlakçı ile çalışıyorsunuz zaten size yol yordam onun göstermesi gerekmez mi? 15 gün mağdur olurum endişeniz varsa emlakçı sizi daha doğru bilgilendirir

Bizde daha yeni ev tuttuk 10 günlük kiramizi verdik ayın birinde de normal kirayı verecez aydan aya

Biz de kiracıyız. Oturduğumuz evi ev sahibi otururken gördük tuttuk. Onlar ayın 8 inde çıktı biz 9 unda taşındık. Bizim maaş 15 inde yattığı için kira kontratına da o şekilde yazıldı. İlk kirayı verirken oturduğumuz 1 haftalık kirayı da ekledik. Ayrıca taşındığımız gün depozitoyu da gönderdik.

Eğer ayın 1 inde taşınacaklarsa o gün vermek istemeleri normal sonuçta o zamana kadar oturmayacaklar. Ama güvenmiyorsanız bir miktar kapora isteyin ya da değozitoyu önden versinler. Cayma ihtimalleri varsa zaten kabul etmezler şimdiden ödeme yapmayı.

Ben evimi kiraya verirken 10-15 gün arası tadilat temizlik için hak veriyorum, malum kriz, heleki güvende verdiyse size bişey olmaz.

Ben vazgeçmeleri halinde sizin mağdur olacağınızı düşündüm ama siz boş kalacak 15 gün için de ödeme istiyorsunuz sanırım??
Kimse oturmadığı günlerin kirasını vermek istemez kusura bakmayın.

Suan bi kapora alacaksiniz kontrat yapilana kadar. Kontrat yapildigi zaman da 15 gunluk kira+diger ayin kirasini alacaksiniz
Ya da 15 gunluk kirayi almayacaksiniz bunun iki yolu var yani
Ama oyle bes kurus vermeyim 15 gun evi bekletin diye bi sey olamaz.
Bana kalirsa bugunden kaporayi alip kontrat zamani da 15 gunluk kira atiyorum 300 lira mi ediyor, 200 lira alirdim o da bizden olsun diye.
Kimisi demiş oturmadigi evin kirasini 15 gun icin niye odemek zorunda diye? Oturur ya da oturmaz sonucta anahtar onda ev teslim ediliyor, gircek cikcak esyasini dizcek.
Yazin iki ay tatile gittigimizde ev sahibine diyebiliuor muyuz ben niye oturmadigim eve kira vereyim diye, ayni hesap :)

Burda düğün günü ayrılanlar oluyor güven vermedi bana. Ben de bir çifte verdim ayrıldılar teki de kirayı zorlaya zorlaya ancak alabiliyorum. Bir de emlakçının övdüğü güvenilir olduğunu söylediği bir çiftti.

Öncelikle hayırlı bayramlar.,vakit ayırıp fikrini yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Gelelim sonuca...
Dün tutmak istediklerini söyleyerek tekrar aradılar kesinleştirmek için kendilerine iki teklif sundum.
1. Bugün için (21 Ağustos) kontrat yapalım 1 kira+ 1 depozito alıp anahtarı teslim edeyim
2. 2 haftalık kirayı şimdi alıp eylülün 3 de kontrat yapalım 1 kira ve depozito verin dedim
Kendileri ikinciyi seçtiler ama bugün oldu ses yok.
Yarına kadar beklemeyi düşünüyorum. Ev için başka arayanlarda var en azından onları değerlendiririm. Anladımki ben fazla ince düşünmüşüm.

En son evimde Evi tuttuğumuzda içinde kiracı vardı, bizde oturduğumuz eve kira ödemiştik. Ayın 10 u gibi gördük evi kontratı sonraki ay başından itibaren yaptık. Ama bir miktar kapora verdik iki tarafta mağdur olmasın diye. Size evi beklettirip başka ev tutarlarsa ayıp olur. Siz emlakçıyı aradan çıkararak bi güzellik yapmışsınız. İnsiyatif kullanıp ay başında başlatabilşrsiniz ama cüZi bir miktar kapora isteyebilirsiniz.

Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 1 eylüle kadar olan 14 günlük kirayı mı talep etsem bilemedim.
Bize 5-6 gün opsiyon tanıdılar ev tutarken.iki hafta çok gibi.bir hafta sizden olsun.bir haftalık para versinler.kira 1 inden 1 ine olsun.

Öncelikle hayırlı bayramlar.,vakit ayırıp fikrini yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Gelelim sonuca...
Dün tutmak istediklerini söyleyerek tekrar aradılar kesinleştirmek için kendilerine iki teklif sundum.
1. Bugün için (21 Ağustos) kontrat yapalım 1 kira+ 1 depozito alıp anahtarı teslim edeyim
2. 2 haftalık kirayı şimdi alıp eylülün 3 de kontrat yapalım 1 kira ve depozito verin dedim
Kendileri ikinciyi seçtiler ama bugün oldu ses yok.
Yarına kadar beklemeyi düşünüyorum. Ev için başka arayanlarda var en azından onları değerlendiririm. Anladımki ben fazla ince düşünmüşüm.
İyi insan bulduğunda kaçırmıcaksın.ev şimdi de boş.iyi olmamış.orta noktayı bulsaydınız keşke

Biz iki kez evimize tasinacagimiz zaman basladi kontrat. Bir kez de direk ay basinda seklinde baslattik biz bir hafta sonra tasinabildik ama. Olabiliyor yani ayarlamalar. Tabi ki kabul etmek zorunda degilsiniz. Ama ev sahibi karar versin belki yeni evlenen cifte kiyak yapmak isteyebilir.

Back