• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kiralayanlar veya kiraya verenler acil yardım!

karabiberim

Kızlarının annesi
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
594
16
643
40
İstanbul
Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 1 eylüle kadar olan 14 günlük kirayı mı talep etsem bilemedim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 15 günlük kirayı ben mi alsam bilemedim.
Eve ne zaman geciyorlar size kalmis hakkiniz alabilirsiniz 15 gunluk kirayi
Biz kiraciyi zora sokmamaya calisiyoruz esim ne depozito almis nede olmasi gereken fiyata vermis zora girmesinler diye indirmis adamin dediginden daha uyguna
Ama kontrati hemen baslattilar iki tarafta magdur olmasin

Arkadaşlar evimi kiraya vereceğim Yalmız tutacak çift ilk kirayı 1 eylülde yani 14 gün sonra vermek istiyor. Kontratıda bu tarihte başlatmamızı istiyorlar. Ama bu mantıksız değil mi? Yani daha 14 gün var. Tuttukları tarihte başlaması gerekmez mi, ya 1 hafta sonra vazgeçtik derlerse ben de mağdur olurum. Sizce o zamana kadar yarı kira alınmalı mı? Normalde emlakçıya da bir kira ödeyeceklerdi ben onu emlakçı tanıdık olduğu için kiracılara verdirtmeyeceğim. Onun yerine 1 eylüle kadar olan 14 günlük kirayı mı talep etsem bilemedim.
Bence öyle vermeyin ne olur ne olmaz.bi yerlerden borç harç bulup versinler. Kimseye güven yok

Biz de kiraciyiz ustelik kirada evimiz de var. Tuttugu gun baslar. Kimse sizin babanizin oglu kizi degil. Ne kadar oturdularsa o kadar gunluk odeme yapilir. Yari kirayi da almaniz lazim. En son ciktigim evden 4 gun gecikmeli ciktim. Onun bile parasini verdim. Haktır sonucta. Kac gun kalirsan o kadar verirsin.

Eylülün sonunda evleneceklermiş. Yani 1 eylülde tutup temizlik falan yapıp eşyalarını yerleştirecekler. Ama daha ağustosun 20’si. Tuttuk deyip ölece bekliyecek miyiz? Eşim bana “sen iyilik yapıp emlakçıyıda aradan çıkardın, sonuçta bir kirada ona vereceklerdi, onlarda iyi niyetimize karşılık o zamana kadar olan tutarı vermeliler. “ diyor. Ben biraz vicdan yapıyorum yeni evlenecekler diye. Ama hepte iyi niyetimi kullanıyor sonra insanlar.

Ilk evime gelin girdim esylarim 10 gün önceden yerleşti ben eve girdigim gün kira başladı ikinci evimdede tuttuk temizlik falan filan gene eşyalarımı getirdiğim gün başladı eğer sıkıntılı insanlar değillerse olabilir

Eylülün 1’de 1 kira peşin+ 1 kira depozito sonraki aylar her ayın 3 ünde( maaşlarını 3 de aldıkları için )
O zaman kontratı 3 ü için yapın. Tek seferlik 3 üne kadar olan kısmı içinde hesaplayın o bedeli alın.
Madem emlakçının parasını kesiyorsunuz onları düşünüyorsunuz, onlarda sizi madur etmesin.

Önden konuşmazsanız sonra çok sıkıntı çıkar.

Ilk evime gelin girdim esylarim 10 gün önceden yerleşti ben eve girdigim gün kira başladı ikinci evimdede tuttuk temizlik falan filan gene eşyalarımı getirdiğim gün başladı eğer sıkıntılı insanlar değillerse olabilir
Tutacak kişileri hiç tanımıyorum. Ayrıca şu an bende kiracıyım. Onlardan aldığım kiranın üstüne koyup kendi kiramı vereceğim. Maalesef benimde ihtiyacım var.

O zaman kontratı 3 ü için yapın. Tek seferlik 3 üne kadar olan kısmı içinde hesaplayın o bedeli alın.
Madem emlakçının parasını kesiyorsunuz onları düşünüyorsunuz, onlarda sizi madur etmesin.

Önden konuşmazsanız sonra çok sıkıntı çıkar.
Bende aynen böyle düşündüm ama bi taraftanda etik olur mu diye vicdan yapıyorum.

Tutacak kişileri hiç tanımıyorum. Ayrıca şu an bende kiracıyım. Onlardan aldığım kiranın üstüne koyup kendi kiramı vereceğim. Maalesef benimde ihtiyacım var.
Kendin bilirsin canım ben örnek gösterdim yaşadığım yerde genellikle böyle kardeşimde evlendi aynı bu şekil oldu ama bizim bura hep tanıdık o yüzden olabilir

Emlakciyi aradan cikarman iyi olmamis. Ilk Kira Eve girilmeden kontrat yapildigi gun elden nakit alinir. Karsinizdaki insanlar iyi niyetli temiz insanlar olabilirler. Ancak ya bir de art niyetlilerse esyayi koyup ustune kira depozito da alamazsaniz ne yapacaksiniz?
Uyardığınız için çok teşekkürler ben bunu düşünmemiştim. O zaman anahtarı kontratta yazan kira tarihinde teslim etmeliyim yani eylülün 3 ünde.

Back