• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Islerinden Istifa Etmek Istiyorum

Oncelikle her konuda muhalefet yorumlar yapanlar icin ozellikle belirteyim evet derdim bu, sizin kriterlerinize uyacak kadar buyuk olmadigi icin uzgunum. Daha buyuk dertlerim olmadigi icin de evet sukrediyorum.

Simdi konuya geleyim ablalarim. Okullar acilsin diye 4 gozle bekleyen tek birisi varsa o da benim.

Butun yaz evdeydim, arkadaslarimin hepsi memlekette biz de bizimkilerle kavgali oldugumuz icin benim memleketime gidip orda vakit gecirme hayallerim de suya dustu tabi. Bu yaz gunu evdeyim, hava zaten cok sicak hicbir sey yapasi gelmiyor insanin. Disari cikip biraz hava almak istesem her yer insaat, ipsiz sapsiz insanlar dolasiyor o yuzden tek basima pek cikamiyorum ki zaten oyle vakit gecirilcek bi yer de yok.

Artik ev islerinden bunaldim, nefret etme derecesine geldim. Tamam annem babam calisiyor ve isler bana kaliyor evet ama valla biktim artik ya. Her sabah kalk evi topla supur, savastan cikmis gibi mutfagi gicir gicir yap ama yine de aksam annen gelince bu poset niye burda o sise niye orda diye buyuk kavgalar etsin. Tuvaleti banyoyu niye yikamamisim da bilmem ne.

Ev hanimlari nasil yapiyor bu isleri ya, su an bulasik makinesi bozuk oldugu icin koca makine bulasik + dunun bulasigi ellerime bakiyor. Sanirim bunaldim. Herkes de yedigini ictigini biraksin gitsin, nasil olsa ben topluyorum. :KK62:

Ya ben mi tembelim acaba? Ev islerinden nefret ettigim su goturmez bir gercek ama yine de sorumluluk geregi yapiyorum. 3 aydir her gun ayni rutinden bikmis olmam anormal mi? Mutfak sinirlarinin yanina bile yaklasmak istemiyorum su anda.:KK47:

Siz ev islerini nasil yapiyorsunuz ya?:110:

Bi de ilerde kendi duzenim olursa isler katlanarak cogalacak. Aslinda tembel degilimdir ama sevmedigim islere gelince son ana kadar direnirim :KK43:

gel yerlerimizi değişelim. sen haftada 50 saat işte dur. ben evde yatıp ev işlerini halledeyim :)

annen akşam yemeğini yeyince hiç elini sürmüyor mu? Bulaşıkları bırakıp oturuyor mu yani ? Evi toplamıyor mu hiç ? Anlamadım nedenini.Bana saçma geliyor böyle şeyler.Ben ilerde her işi yapsın diye mi çocuk doğuracağım.Hasta olurum,çok yorgun olurum,tamam ama normal zamanda da işimi hallederim yani.Ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum

Ben de ama istifam kabul edilmiyor :) saka bir yan son gunlerdeki en büyük derdim benim de. 4 yasinda bir oglum var bir turlu derli toplu olmayi ogretemedim, dagitarak oynuyor. 6 aylik bir kizim var surekli ilgi bekliyor. Esimi saymiyorum bile. Pazartesi isbasi yapacagim baslamadan temizlik isini bitirmem gerek ama ne canim istiyor ne de gucum var,sinirden aglayacagim.

Bende bunaldım :( ama istifa kabul etmeyen bir makam ancak zengin olarak kendini azledebiliyorsun :) Çalışıyorken heryer tertemizdi hele mutfak temizlemeden asla yatmazdım işten ayrıldım ilk bi hevesle baştan sona dip köşe temizlik yaptım iki aydır kendimi iteliyorum da anca yine düzgün dip köşe yapamıyorum bir tatil falan lazım sanırım

gel yerlerimizi değişelim. sen haftada 50 saat işte dur. ben evde yatıp ev işlerini halledeyim :)
Herkesin derdi baska. Ben kendi durumumdan bunaldim siz kendi durumunuzdan :)

annen akşam yemeğini yeyince hiç elini sürmüyor mu? Bulaşıkları bırakıp oturuyor mu yani ? Evi toplamıyor mu hiç ? Anlamadım nedenini.Bana saçma geliyor böyle şeyler.Ben ilerde her işi yapsın diye mi çocuk doğuracağım.Hasta olurum,çok yorgun olurum,tamam ama normal zamanda da işimi hallederim yani.Ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum
Evet aksam yemeginden sonra iceri gecip oturuyorlar. Babam bazen sagolsun masanin ustunu topluyor. Mesela mutfakta bir is yapsa mutfak savas alanina donuyor. Ben topluyorum mesela piril piril annem bi giriyor 10 saniye icinde burasi benim topladigim yer mi ya sekline donusuyor. Diyorum ki anne yapiyorsan yaparken bir yandan da topla madem, ama yok yani.

Neyse ablalarim, hepinize cok tesekkur ederim ben bulasiklara gomulmeye gidiyorum:KK31:

Ev isi değil de evdeki sinir stres yoruyor insani. Anne baba candir da bazen gerçekten yoruyor. insan işten yorgun Argin geliyor rahatça dinlenmek istiyor ama bizim ev ev değil asker kogusu. Kendilerince bi disiplin tutturmuslar bayramda iki günlüğüne bile gitsem onların huzurlarini (!) Bozuyorum :)
Yaşlılar böyle iste jamiryocugum, okullar başlayınca rahatlarsin.

Oncelikle her konuda muhalefet yorumlar yapanlar icin ozellikle belirteyim evet derdim bu, sizin kriterlerinize uyacak kadar buyuk olmadigi icin uzgunum. Daha buyuk dertlerim olmadigi icin de evet sukrediyorum.

Simdi konuya geleyim ablalarim. Okullar acilsin diye 4 gozle bekleyen tek birisi varsa o da benim.

Butun yaz evdeydim, arkadaslarimin hepsi memlekette biz de bizimkilerle kavgali oldugumuz icin benim memleketime gidip orda vakit gecirme hayallerim de suya dustu tabi. Bu yaz gunu evdeyim, hava zaten cok sicak hicbir sey yapasi gelmiyor insanin. Disari cikip biraz hava almak istesem her yer insaat, ipsiz sapsiz insanlar dolasiyor o yuzden tek basima pek cikamiyorum ki zaten oyle vakit gecirilcek bi yer de yok.

Artik ev islerinden bunaldim, nefret etme derecesine geldim. Tamam annem babam calisiyor ve isler bana kaliyor evet ama valla biktim artik ya. Her sabah kalk evi topla supur, savastan cikmis gibi mutfagi gicir gicir yap ama yine de aksam annen gelince bu poset niye burda o sise niye orda diye buyuk kavgalar etsin. Tuvaleti banyoyu niye yikamamisim da bilmem ne.

Ev hanimlari nasil yapiyor bu isleri ya, su an bulasik makinesi bozuk oldugu icin koca makine bulasik + dunun bulasigi ellerime bakiyor. Sanirim bunaldim. Herkes de yedigini ictigini biraksin gitsin, nasil olsa ben topluyorum. :KK62:

Ya ben mi tembelim acaba? Ev islerinden nefret ettigim su goturmez bir gercek ama yine de sorumluluk geregi yapiyorum. 3 aydir her gun ayni rutinden bikmis olmam anormal mi? Mutfak sinirlarinin yanina bile yaklasmak istemiyorum su anda.:KK47:

Bi de ilerde kendi duzenim olursa isler katlanarak cogalacak. Aslinda tembel degilimdir ama sevmedigim islere gelince son ana kadar direnirim :KK43:
Sen şimdiden bıkmışın evlenince ayvayı yedin demekki ;) hele bide çoluk çocuk oldumu benim gibi bayrağı dikersin:) bekarken çelışıyodum evi işi nedir bilmezdim . Evlendim aman allahım yetti aartık canıma ya. Allaha yalvarıyorum ki durumumuz düzelsinde hizmetçi alacam bi tane yemeği temizliği yapsın :) sabah kalkınca kahvaltım hazır olsun çocukları yedirsin giydirsin okula yollasınn .. Ahhhhh ahhhhhh:(

Ben topluyorum mesela piril piril annem bi giriyor 10 saniye icinde burasi benim topladigim yer mi ya sekline donusuyor. Diyorum ki anne yapiyorsan yaparken bir yandan da topla madem, ama yok yani.

sıkıntı büyük :KK14:

ya anneniz rolleri karıştırmış siz anne olmuşsunuz o kız

ya da abartıyorsunuz, annenizi kötülememizi istiyorsunuz

not:kendi kuzenimden biliyorum aynı yaştasınız,

annesiyle kedi köpek gibiler, kuzenime göre annesi her gün fasulye yediriyormuş hiç başka yemek yapmıyormuş,

bir de sağda solda anlatıyormuş bu şekilde.. :KK20:

sırf diğer insanlardan "ayyy öyle anne mi olur" demelerini duymak için yapıyor bunu..:KK59:

Ben de bıktım

Çalışıyorum ve yorgun argın istanbul trafigini çekerek eve geliyorum

bir kızım var mecburen yemeksiz olmuyor yemek pişiriyorum sonra kızımla ilgilen eşimle ilgilen derken yataga kendimi zor atıyorum..

hafta sonu tatil olur ben ev temizlerim :(

ne yazıkki yapılmak zorunda...
sıkılmış olman çok normal...
çoğumuz hem iş hem ev hem çocuk fln idare etmeye çalışıyoruz...
ev işleri gerçekten çook sıkıcı..

yani tatildesin..
bense çalışma hayatımda ilk kez 2 hafta üst üste izin kullandım. sen neredeyse 3 aydır tatildesin ve sıkılıyorsun..
insanlar elinde olmayanlara özenirler. ben de evde olsam sıkılsam, evimin işini kendime göre yapsam diyorum. ertelediğim o kadar çok şey var ki evde. bir hokus pokus olsa da kendiliğinden oluverse..
sonra sabah6 da gözümü açtığımda hala gece zannediğ saate bakıp gerçekle yüzleşiyorum. sanırım sen o saatte 3/4 lük uykunda oluyorsun.. bu liste uzar gider.. sayılı zaman çabuk biter..

evet annen üstüne biraz fazla geliyor görünüyor haklısın ama bu işlere şimdiden alışman da aslında iyi birşey. ben çok uzun süre hiç ev işi yapmadım titiz büyütüldüm. sonra alışması o kadar zor geldi ki.. keşke küçüklükten elim yatkın olsaydı

biz ev idare ederken dağınık bırakılmayacak kuralı koyuyoruz. ev kadını evi idare eder, arka toplamaz! umarım eşiniz aileniz gibi dağınız olmaz.
mutfak muhakkak geceden toplanır ki sabah temiz eve uyanasın. akşam yarım saate bitecek iş sabah tabaklar kuruduğu için bir saate bile bitmez. ayrıca kirli ortamda sabaha kadar bakteriler ürer ve ev böceklenebilir.
yeni bir güne zinde ve ferah uyanmak için ortam derli toplu olmalıdır.
herkes kendi işini yaparsa toz alma ortalık toparlama, lavabo ovma coz zor iş değil.

Back
X